Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Tokmanni Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot
Thomas Westerholm

Thomas Westerholm

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
17.12.
2022

Tokmanni laski perjantaina tulosohjeistustaan jo toistamiseen tänä vuonna. Tämä oli odotuksissamme ja teimme siten vain pientä hienosäätöä ennusteisiimme. Inflaatio on yhä yhtiön ykköshuolena, mutta ulkoisista haasteista huolimatta luottamuksemme yhtiön omaan strategiseen tekemiseen on edelleen hyvä.  Lue syksyllä päivitetty edelleen hyvin ajankohtainen laaja analyysiraporttimme Tokmannista täältä.

Analyysi
29.10.
2022

Tokmannin Q3-liikevaihto kasvoi odotuksiamme enemmän ja yhtiö palasi markkinaosuuden valtaukseen halvan hintatasonsa avittamana. Q3-tulos osui tarkasti odotuksiimme ja emme tehneet merkittäviä ennustemuutoksia. Yhtiö vaikutti luottavaiselta joulusesongin onnistumiseen, mutta odotuksissamme on edelleen ohjeistuksen lievä lasku toimintaympäristön haasteiden jatkuessa. Ulkoisista haasteista huolimatta luottamuksemme yhtiön omaan strategiseen tekemiseen on edelleen hyvä.

Analyysi
30.9.
2022

Tokmanni on Suomen suurin halpatavarakauppaketju, jolla on erottuva konsepti. Yhtiöllä on jo vahva markkina-asema, mutta strategia vie sitä edelleen oikeaan suuntaan. Nykyinen korkean inflaation ympäristö on koko vähittäiskaupalle, Tokmanni mukaan lukien, vaikea.

Analyysi
1.8.
2022

Tokmannin Q2-raportti oli vakuuttava yhtiön selvitessä haastavasta markkinaympäristöstä odotuksia paremmin. Myönteistä oli, että raportin yhteydessä yhtiö toisti ohjeistuksensa lyhyen aikavälin vaikeasta markkinaympäristöstä huolimatta. Pidemmälle katsoessa näkymä vaikuttaa edelleen hyvältä ja näemme Tokmannin kaltaisten vahvojen pelurien jatkavan markkinaosuuksien voittamista ja niiden kannattavuuksien paranevan markkinatilanteen normalisoituessa.

Analyysi
27.5.
2022

Laskimme Tokmannin 2022 liikevoiton ennustettamme jo selvästi alle nykyisen ohjeistushaarukan (90-110 MEUR). Kuukausi sitten päivitetyn näkemyksemme jälkeen kevätkelien alku on edelleen viivästynyt. Myös vähittäiskaupan luottokorttidata on jatkanut vaisuna, kun kulutus siirtyy tavarasta palveluihin. Vaisu kysyntä ja etupainotteisesti kasvatettu varasto luovat haastavan kombinaation Tokmannille ja kilpailija Puuilo joutui jo alentamaan ohjeistustaan edellä mainituista syistä.

Analyysi
1.5.
2022

Tokmannin Q1:n tulos jäi ennusteistamme, sillä kuluinflaatio oli odotuksiamme kovempaa. Nousseista kuluista ainoastaan koronapoissaolojen tuomat ylimääräiset kulut näyttävät väliaikaisilta. Yhtiön pitääkin kyetä viemään nousseita kuluja myyntihintoihin tai saamaan nykyistä vahvempaa kasvua aikaan, jotta kulurakenne skaalautuisi. Pehmeässä käyttötavaramarkkinassa kumpikaan ei näytä helpolta tehtävältä ja laskimmekin liikevoiton ennusteemme nyt ohjeistushaarukan (90-110 MEUR) alalaidalle (aik. keskellä).

Analyysi
26.4.
2022

Tokmanni kertoi tiistaina pörssin sulkeutumisen jälkeen laskevansa ohjeistustaan.  Laskimme 2022 liikevoiton ennustettamme 10 %:lla lähelle uuden ohjeistuksen (90-110 MEUR) keskikohtaa. Tulosennusteidemme laskusta huolimatta arvostus (P/E 12x) on edelleen selvästi yhtiön omia historiallisia tasoja (P/E 15x) alempana. Mielestämme historiallinen taso on perusteltu lähtökohta Tokmannin hyväksyttävälle arvostukselle, sillä huolimatta tuloksen väliaikaisesta laskusta ennätystasoiltaan (2021: 106 MEUR) säilyy pidemmän ajan tuloskasvunäkymä edelleen kohtuullisen hyvänä (2022-2025 7 % CAGR).

Analyysi
14.2.
2022

Tokmannin Q4:n vertailukelpoinen liikevaihto laski ensimmäistä kertaa yli neljään vuoteen ja jäi odotuksistamme. Kustannusinflatorisessa ympäristössä yhtiö oli kuitenkin saanut puolustettua myyntikatteitaan odotuksiamme paremmin ja tulos oli lähellä odotuksiamme. Laskimme pidemmän ajan tuloskasvuennusteitamme, sillä vertailukelpoisen kasvun suhteen ne olivat hyvin optimistiset. Nostimme myös tuottovaadettamme, jotta se olisi paremmin linjassa muulle kaupanalalle soveltamamme kanssa. 

Analyysi
31.10.
2021

Tokmannin Q3-liikevaihto kasvoi hyvin ja yhtiö jatkoi markkinaosuuden voittamista. Kustannusinflaatiosta huolimatta yhtiö piti kiinni halvoista hinnoistaan, mikä heijastui odotuksiamme vaisumpana tuloskasvuna. Tätä linjausta peilaten nostimme vuosien 2021-2023 kasvuennusteitamme 1-2 %, mutta laskimme liikevoittoennusteitamme 4-8 %. 

Analyysi
30.7.
2021

Tokmannin Q2-raportti oli hyvä. Liikevaihto ja kannattavuus ylittivät sekä meidän että konsensuksen odotukset ja yhtiö nosti raportissa vuoden 2021 ohjeistustaan. Odotukset olivat saattaneet karata tulosta edeltävinä viikkoina joiltain sijoittajilta kuitenkin turhan korkealla, sillä konsensusennusteet ylittäneestä raportista huolimatta osake reagoi raporttiin selvästi negatiivisesti (-7 %). Teimme vahvojen Q2-lukujen ja nostetun ohjeistuksen perusteella positiivisia muutoksia ennusteisiimme, joiden seurauksena nostamme tavoitehintaamme.

Tokmanni Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas