Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Tokmanni Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot
Thomas Westerholm

Thomas Westerholm

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
1.5.
2022

Tokmannin Q1:n tulos jäi ennusteistamme, sillä kuluinflaatio oli odotuksiamme kovempaa. Nousseista kuluista ainoastaan koronapoissaolojen tuomat ylimääräiset kulut näyttävät väliaikaisilta. Yhtiön pitääkin kyetä viemään nousseita kuluja myyntihintoihin tai saamaan nykyistä vahvempaa kasvua aikaan, jotta kulurakenne skaalautuisi. Pehmeässä käyttötavaramarkkinassa kumpikaan ei näytä helpolta tehtävältä ja laskimmekin liikevoiton ennusteemme nyt ohjeistushaarukan (90-110 MEUR) alalaidalle (aik. keskellä).

Analyysi
26.4.
2022

Tokmanni kertoi tiistaina pörssin sulkeutumisen jälkeen laskevansa ohjeistustaan.  Laskimme 2022 liikevoiton ennustettamme 10 %:lla lähelle uuden ohjeistuksen (90-110 MEUR) keskikohtaa. Tulosennusteidemme laskusta huolimatta arvostus (P/E 12x) on edelleen selvästi yhtiön omia historiallisia tasoja (P/E 15x) alempana. Mielestämme historiallinen taso on perusteltu lähtökohta Tokmannin hyväksyttävälle arvostukselle, sillä huolimatta tuloksen väliaikaisesta laskusta ennätystasoiltaan (2021: 106 MEUR) säilyy pidemmän ajan tuloskasvunäkymä edelleen kohtuullisen hyvänä (2022-2025 7 % CAGR).

Analyysi
14.2.
2022

Tokmannin Q4:n vertailukelpoinen liikevaihto laski ensimmäistä kertaa yli neljään vuoteen ja jäi odotuksistamme. Kustannusinflatorisessa ympäristössä yhtiö oli kuitenkin saanut puolustettua myyntikatteitaan odotuksiamme paremmin ja tulos oli lähellä odotuksiamme. Laskimme pidemmän ajan tuloskasvuennusteitamme, sillä vertailukelpoisen kasvun suhteen ne olivat hyvin optimistiset. Nostimme myös tuottovaadettamme, jotta se olisi paremmin linjassa muulle kaupanalalle soveltamamme kanssa. 

Analyysi
31.10.
2021

Tokmannin Q3-liikevaihto kasvoi hyvin ja yhtiö jatkoi markkinaosuuden voittamista. Kustannusinflaatiosta huolimatta yhtiö piti kiinni halvoista hinnoistaan, mikä heijastui odotuksiamme vaisumpana tuloskasvuna. Tätä linjausta peilaten nostimme vuosien 2021-2023 kasvuennusteitamme 1-2 %, mutta laskimme liikevoittoennusteitamme 4-8 %. 

Analyysi
30.7.
2021

Tokmannin Q2-raportti oli hyvä. Liikevaihto ja kannattavuus ylittivät sekä meidän että konsensuksen odotukset ja yhtiö nosti raportissa vuoden 2021 ohjeistustaan. Odotukset olivat saattaneet karata tulosta edeltävinä viikkoina joiltain sijoittajilta kuitenkin turhan korkealla, sillä konsensusennusteet ylittäneestä raportista huolimatta osake reagoi raporttiin selvästi negatiivisesti (-7 %). Teimme vahvojen Q2-lukujen ja nostetun ohjeistuksen perusteella positiivisia muutoksia ennusteisiimme, joiden seurauksena nostamme tavoitehintaamme.

Analyysi
8.5.
2021

Aloitamme Tokmannin seurannan. Tokmanni on vakaasti kasvava ja hyvää kannattavuutta tekevä Suomen suurin halpatavarakaupan ketju. Näemme yhtiöllä hyvät mahdollisuudet kasvattaa laajaa myymäläverkostoaan, tuoda uusia tuotekategorioita valikoimiinsa ja hyödyntää paremmin verkkokaupan, yritysmyynnin ja potentiaalisesti myös kansainvälisen laajentumisen tuomia mahdollisuuksia. Strategiakauden 2021-2025 tavoitteisiin ja ennusteisiimme peilattuna osake näyttää houkuttelevasti hinnoitellulta sekä absoluuttisesti että verrokkiryhmään nähden.

Tokmanni Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas