Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Wärtsilä
9769 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 7.63 ALIN 7.48 VAIHTO (KPL) 2 901 393
MYYNTI 7.64 YLIN 7.81 VAIHTO (VAL) 22,220 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Tulevat tapahtumat

17
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
22.4.
2020

Wärtsilän Q1-numerot olivat ennakoitua paremmat ylärivien eli tilauskertymän ja liikevaihdon osalta, mutta kannattavuus oli lukuisista syistä paineessa. Kannattavuuspettymys on saanut meidät tarkistamaan alaspäin marginaaliodotuksiamme 2020-2021:lle ja ennusteissamme painottuukin nyt varovaisuus aiempaa enemmän.

Tyyppi: company_report
26.3.
2020

Koronaepidemia näkyy nopeasti Wärtsilän tilauskertymässä ja kannattavuudessa sekä viiveellä liikevaihdossa. Ennusteleikkauksemme vuosille 2020-2022 ovat merkittäviä ja seuraavat tätä logiikkaa. Wärtsilän syklinkestävyys on kuitenkin historiallisesti todella vahva, minkä takana on sekä vähäsyklinen että hyvin kannattava palveluliiketoiminta.

Tyyppi: company_report
31.1.
2020

Wärtsilän Q4-raportissa oli aavistustemme mukaisesti jo nähtävissä merkkejä paremmasta, mistä kertoivat odotuksia parempi tilauskertymä, Marinen ja Energyn vahvana jatkunut alla oleva kannattavuus, osin positiivisemmaksi korjattu näkymäkommentti sekä Energyn hyvä prospektikanta. Olemme nostaneet etenkin vuoden 2020 ja hieman myös vuoden 2021 kannattavuusennusteitamme. Osake on edelleen houkuttelevasti hinnoiteltu.

 

Tyyppi: company_report
20.1.
2020

Olemme yhä vakuuttuneita Wärtsilän pääomamarkkinapäivässä marraskuussa esitettyjen positiivisten ajureiden merkityksestä ja myös yhtiön vahvasta tuloskehityksestä vuosina 2020-2022. Osakkeen arvostus on edelleen hyvin maltillinen.

Tyyppi: company_report
27.11.
2019

Osakkeen arvostus on laskenut jo houkuttelevalle tasolle ja tiistain pääomamarkkinapäivä vahvisti uskoamme yhtiön kasvumahdollisuuksiin useissa valituissa segmenteissä. Emme ole muuttaneet ennusteitamme, mutta uskomme niiden toteutumiseen liittyvien riskien jonkin verran pienentyneen. Odotamme osakkeen nykyisen huomattavan arvostusdiskonton suhteessa verrokkeihin vähitellen eliminoituvan ja ennen kaikkea näemme osakkeen laskuvaran vähäisenä, vaikka selviä lyhyen tähtäimen nousuajureita ei olekaan vielä näkyvissä. 

Tyyppi: company_report
28.10.
2019

Syyskuisen tulosvaroituksen jälkeen Wärtsilän Q3-raportti oli iso pettymys heikon tilausvirran sekä Energyssä alennettujen 12 kk:n näkymien vuoksi. Kaikkiaan toimintaympäristössä on nyt selvästi enemmän uhkia kuin mahdollisuuksia, mikä on saanut meidät leikkaammaan selvästi vuosien 2020-2021 ennusteitamme. Osakkeen hinnoittelu on kohtuullinen, mutta kohollaan oleva riskiprofiili sekä todennäköisesti negatiivispainotteisena jatkuva uutisvirta estävät merkittävämmän kurssinousun.

Tyyppi: company_report
19.9.
2019

Wärtsilän keskiviikkoinen tulosvaroitus oli raju ja indikoi varsin mittavia ongelmia uusiin teknologioihin perustuvassa projektiliiketoiminnassa. Olemme leikanneet vuosien 2019-2020 ennusteitamme reippaasti ja uskomme heikon sentimentin osakkeen ympärillä jatkuvan melko pitkään. Merkittävänkään kurssilaskun jälkeen osakkeessa ei ole mielestämme nyt perusteltua nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
19.7.
2019

Wärtsilän Q2-numerot olivat pettymys ja lisäksi yhtiö laski markkinanäkemystään.  Kysyntähuolet koskevat käytännössä koko laiteliiketoimintaa emmekä näe nyt tekijöitä, jotka kääntäisivät tämän suunnan. Olemme leikanneet ennusteitamme varsin reippaasti ja osakkeen edelleen kohtuullisesta arvostustasosta huolimatta emme näe lähiaikoina positiivisia kurssiajureita.

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

Wärtsilän Q1-raportti oli tilausten osalta hieman pehmeä, mutta muutoin odotusten mukainen. Seuraavien 12 kuukauden melko laimea kysyntänäkymä toistettiin. Emme tällä hetkellä näe positiivisia kurssiajureita, mutta olemme sen sijaan huolissamme Energyn kysyntänäkymistä etenkin kehittyneillä markkinoilla. Osakkeen arvostus on suunnilleen linjassa verrokkien kanssa.

Tyyppi: company_report
23.4.
2019

Wärtsilä julkistaa Q1-raporttinsa torstaina 25.4. klo 8:30. Kvartaalia koskevat ennusteemme ovat melko hyvin linjassa konsensuksen kanssa, mutta laskemme osakesuositustamme viime aikojen huomattavan kurssinousun jälkeen ja leikattuamme jonkin verran vuosien 2019-2021 liikevaihto- ja etenkin kannattavuusennusteitamme.

Wärtsilä

Wärtsilä lyhyesti

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen. Vuonna 2019 Wärtsilän liikevaihto oli 5,2 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 19.000. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 80 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.