Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Wärtsilä
7156 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 10.70 ALIN 10.56 VAIHTO (KPL) 921 009
MYYNTI 10.71 YLIN 10.83 VAIHTO (VAL) 9,821 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Tulevat tapahtumat

30
Tam
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
20.1.
2020

Olemme yhä vakuuttuneita Wärtsilän pääomamarkkinapäivässä marraskuussa esitettyjen positiivisten ajureiden merkityksestä ja myös yhtiön vahvasta tuloskehityksestä vuosina 2020-2022. Osakkeen arvostus on edelleen hyvin maltillinen.

Tyyppi: company_report
27.11.
2019

Osakkeen arvostus on laskenut jo houkuttelevalle tasolle ja tiistain pääomamarkkinapäivä vahvisti uskoamme yhtiön kasvumahdollisuuksiin useissa valituissa segmenteissä. Emme ole muuttaneet ennusteitamme, mutta uskomme niiden toteutumiseen liittyvien riskien jonkin verran pienentyneen. Odotamme osakkeen nykyisen huomattavan arvostusdiskonton suhteessa verrokkeihin vähitellen eliminoituvan ja ennen kaikkea näemme osakkeen laskuvaran vähäisenä, vaikka selviä lyhyen tähtäimen nousuajureita ei olekaan vielä näkyvissä. 

Tyyppi: company_report
28.10.
2019

Syyskuisen tulosvaroituksen jälkeen Wärtsilän Q3-raportti oli iso pettymys heikon tilausvirran sekä Energyssä alennettujen 12 kk:n näkymien vuoksi. Kaikkiaan toimintaympäristössä on nyt selvästi enemmän uhkia kuin mahdollisuuksia, mikä on saanut meidät leikkaammaan selvästi vuosien 2020-2021 ennusteitamme. Osakkeen hinnoittelu on kohtuullinen, mutta kohollaan oleva riskiprofiili sekä todennäköisesti negatiivispainotteisena jatkuva uutisvirta estävät merkittävämmän kurssinousun.

Tyyppi: company_report
19.9.
2019

Wärtsilän keskiviikkoinen tulosvaroitus oli raju ja indikoi varsin mittavia ongelmia uusiin teknologioihin perustuvassa projektiliiketoiminnassa. Olemme leikanneet vuosien 2019-2020 ennusteitamme reippaasti ja uskomme heikon sentimentin osakkeen ympärillä jatkuvan melko pitkään. Merkittävänkään kurssilaskun jälkeen osakkeessa ei ole mielestämme nyt perusteltua nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
19.7.
2019

Wärtsilän Q2-numerot olivat pettymys ja lisäksi yhtiö laski markkinanäkemystään.  Kysyntähuolet koskevat käytännössä koko laiteliiketoimintaa emmekä näe nyt tekijöitä, jotka kääntäisivät tämän suunnan. Olemme leikanneet ennusteitamme varsin reippaasti ja osakkeen edelleen kohtuullisesta arvostustasosta huolimatta emme näe lähiaikoina positiivisia kurssiajureita.

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

Wärtsilän Q1-raportti oli tilausten osalta hieman pehmeä, mutta muutoin odotusten mukainen. Seuraavien 12 kuukauden melko laimea kysyntänäkymä toistettiin. Emme tällä hetkellä näe positiivisia kurssiajureita, mutta olemme sen sijaan huolissamme Energyn kysyntänäkymistä etenkin kehittyneillä markkinoilla. Osakkeen arvostus on suunnilleen linjassa verrokkien kanssa.

Tyyppi: company_report
23.4.
2019

Wärtsilä julkistaa Q1-raporttinsa torstaina 25.4. klo 8:30. Kvartaalia koskevat ennusteemme ovat melko hyvin linjassa konsensuksen kanssa, mutta laskemme osakesuositustamme viime aikojen huomattavan kurssinousun jälkeen ja leikattuamme jonkin verran vuosien 2019-2021 liikevaihto- ja etenkin kannattavuusennusteitamme.

Tyyppi: company_report
31.1.
2019

Wärtsilän Q4-raportti oli joko odotusten mukainen tai niitä parempi.  Markkinanäkymä viittaa tilausten kasvun jatkumiseen vaikkakin hitaana ja nykyinen iso tilauskanta antaa hyvän pohjan vuodelle 2019. Osakkeessa on eri hinnoittelutavoilla kohtuullinen nousuvara.  

Tyyppi: company_report
24.10.
2018

Wärtsilän Q3-raportti oli pettymys. Energy Solutions petti heikoilla saaduilla tilauksillaan ja konsernin liikevoittomarginaali oli selvästi alle odotusten. Wärtsilä on kuitenkin luottavainen uusien voimalatilausten suhteen jo lähikvartaaleilla ja puhtaasti liiketoimintamixistä johtuneen kannattavuusheikennyksen tulisi osoittautua väliaikaiseksi. Vuotta 2018 lukuun ottamatta ennustemuutoksemme ovat pieniä. 

Tyyppi: company_report
20.7.
2018

Wärtsilän Q2-raportti oli vahva saatujen tilausten osalta, mutta sekä liikevaihto että siihen liittyen kannattavuus jäivät kauas odotuksista. Uskomme kuitenkin, että tilauskertymän sekä käynnissä olevan tarjousaktiviteetin perusteella liikevaihto- ja tulospettymyksessä oli enemmän kyse ajoituksesta kuin markkinatilanteen tai alla olevan kannattavuuden heikentymisestä. Wärtsilä myös tarkisti markkinanäkymiä hieman aiempaa positiivisemmiksi.

Wärtsilä

Wärtsilä lyhyesti

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla.

Vuonna 2018 Wärtsilän liikevaihto oli 5,2 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 19.000. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 80 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. 

Wärtsilän sijoittajasivut.