Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Wärtsilä

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Erkki Vesola

Erkki Vesola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
19.11.
2020

Keskustelimme eilen Wärtsilän kanssa yhtiön Energy-liiketoiminnan tilanteesta ja näkymistä etenkin teknologiavalintojen näkökulmasta.

Analyytikon kommentti
26.10.
2020

Analyytikon kommentti
23.10.
2020

Raportin parhaita puolia olivat tilauskertymä ja oikaistu EBIT-marginaali, kun taas Q3-liikevaihto sekä Q4:n liikevaihto-ohjeistus olivat pettymyksiä. Wärtsilä näkee lyhyen aikavälin kysynnän paranevan nykytasolta merenkulku- ja energiamarkkinoilla, mutta epävarmuus on edelleen suurta ja kapasiteetin vajaakäyttö sekä palveujen vaisu markkina rasittavat kannattavuutta.

Analyytikon kommentti
7.10.
2020

Wärtsilälle etenkin tulosmielessä merkittävän risteilysegmentin koronapiina jatkuu risteilymatkustuskiellon Yhdysvalloissa venyessä edelleen. Odotuksemme segmentin ja sen palvelujen tuloskontribuutiosta Wärtsilälle ovat jo aiemmin olleet hyvin alhaalla eikä ainakaan niiden nostamiseen ole tällä hetkellä aihetta.

Analyytikon kommentti
20.7.
2020

Wärtsilän Q2-numerot olivat tilausten ja liikevaihdon osalta odotuksia paremmat ja oikaistu suhteellinen kannattavuus oli suunnilleen linjassa ennusteisiin. Yhtiö ei vieläkään tarjonnut päivitettyjä markkinanäkymiä, mutta kommentit olivat varovaisia.

Analyytikon kommentti
17.7.
2020

Analyytikon kommentti
14.7.
2020

Wärtsilä kertoi eilen iltapäivällä toimittavansa 200 MW:n kaasuvoimalan Latinalaiseen Amerikkaan avaimet käteen -projektina. Tilaus kirjataan Q2’20:n kertymään.

Analyytikon kommentti
14.7.
2020

Analyytikon kommentti
12.6.
2020

Keräsimme isoilta konepajoilta kommentteja koronapandemian toimitusketjussa aiheuttamista tämänhetkisistä hankaluuksista sekä muutoksista suhteessa huhtikuuhun. Vastaukset on kerätty oheiseen taulukkoon.

Wärtsilä

Wärtsilä lyhyesti

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen. Vuonna 2019 Wärtsilän liikevaihto oli 5,2 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 19.000. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 80 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.