Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Wärtsilä

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Erkki Vesola

Erkki Vesola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
2.3.
2021

Wärtsilän osake on noussut 21 % Q4-raportin julkistuspäivän jälkeen. Emme näe kurssinousulle juurikaan perusteita ja olemme edelleen huolissamme Wärtsilän laiteliiketoiminnasta sekä Energy- että Marine-segmenteissä. Osake näyttää kalliilta.

Analyytikon kommentti
29.1.
2021

Wärtsilän Q4-liikevaihto jäi selvästi odotuksista, minkä seurauksena myös kannattavuus petti.

Analyytikon kommentti
28.1.
2021

Wärtsilän Q4-numerot jäivät lähes kauttaaltaan konsensuksesta ja myös omista ennusteistamme. Myös osinkoehdotus oli pettymys. Markkinanäkymäkommentti koko vuodelle 2021 jäi antamatta ja lyhyen aikavälin kommentit olivat varovaisia. Kaikkiaan raportti oli mielestämme pehmeä ja kurssireaktio on todennäköisesti negatiivinen.

Analyytikon kommentti
12.1.
2021

Maailman suurimpiin risteilijävarustamoihin kuuluva Carnival Cruise Line antoi eilen alustavia lukuja marraskuun lopussa päättyneestä 2020-tilikaudestaan sekä risteilytoiminnan jatkonäkymistä.

Analyytikon kommentti
19.11.
2020

Keskustelimme eilen Wärtsilän kanssa yhtiön Energy-liiketoiminnan tilanteesta ja näkymistä etenkin teknologiavalintojen näkökulmasta.

Analyytikon kommentti
26.10.
2020

Analyytikon kommentti
23.10.
2020

Raportin parhaita puolia olivat tilauskertymä ja oikaistu EBIT-marginaali, kun taas Q3-liikevaihto sekä Q4:n liikevaihto-ohjeistus olivat pettymyksiä. Wärtsilä näkee lyhyen aikavälin kysynnän paranevan nykytasolta merenkulku- ja energiamarkkinoilla, mutta epävarmuus on edelleen suurta ja kapasiteetin vajaakäyttö sekä palveujen vaisu markkina rasittavat kannattavuutta.

Analyytikon kommentti
7.10.
2020

Wärtsilälle etenkin tulosmielessä merkittävän risteilysegmentin koronapiina jatkuu risteilymatkustuskiellon Yhdysvalloissa venyessä edelleen. Odotuksemme segmentin ja sen palvelujen tuloskontribuutiosta Wärtsilälle ovat jo aiemmin olleet hyvin alhaalla eikä ainakaan niiden nostamiseen ole tällä hetkellä aihetta.

Wärtsilä

Wärtsilä lyhyesti

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen. Vuonna 2019 Wärtsilän liikevaihto oli 5,2 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 19.000. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 80 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.