Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Inderes Oy on tänään allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa helsinkiläisen videoviestintään ja -teknologiaan erikoistuneen FLIK Media Group Oy:n koko osakekannan.

Yhdistyneen kokonaisuuden liikevaihto ylittää 6,5 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 40 osaajaa osakeanalyysin, yhteisönrakentamisen, ohjelmistokehityksen ja videotuotannon alueilla. Molemmat toimijat ovat Suomessa markkinajohtajia omilla alueillaan, Inderes osakeanalyysipalveluissa ja FLIK Media sijoittajaviestinnän videoratkaisuissa. Yhdessä yhtiöt tarjoavat kattavan palveluvalikoiman pörssiyhtiöiden sijoittajaviestinnän tarpeisiin sekä entistä laajemman sisältökokonaisuuden sijoittajille.

”Inderes ja FLIK ovat tehneet yhteistyötä jo kaksi vuotta ja yhteistyömme on tuottanut näkyviä hyötyjä kotimaiselle sijoittajayhteisölle. Seurusteluvaiheen aikana totesimme yhdessä, että tämä juttu on syytä viedä pidemmälle”, toteaa FLIK Median toimitusjohtaja ja perustaja Janne Vainionpää.

Inderesin ja FLIKin tavoitteena on rakentaa inderesTV:stä asiantunteva ja viihdyttävä sijoittamiseen ja talouden ilmiöihin keskittyvä netti-TV, joka innostaa suomalaisia sijoittamisen pariin. inderesTV:n kautta sijoittajat pääsevät katsomaan pörssiyhtiöiden tiedotustilaisuuksia, asiantuntijoiden katsauksia, virtuaaliyhtiökokouksia ja ROASTeja. Kehitteillä on myös täysin uusia ohjelmaformaatteja.

”Haluamme tehdä videosisältöjen kautta omistajuudesta kasvollista sekä tuoda yritysten ja niiden takana olevien ihmisten tarinat sijoittajien tietoisuuteen. Näin teemme omistajuudesta ja sijoittamisesta helposti lähestyttävää ja ymmärrettävää”, kommentoi Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen.

Järjestelyn myötä myös pörssiyhtiöt pääsevät hyötymään Inderesin jakeluvoimasta, siihen kytketystä analytiikasta sekä sijoittajayhteisöstä. Inderes-palvelussa on jo yli puoli miljoonaa istuntoa kuukaudessa ja videoita katsotaan yli miljoona minuuttia kuukaudessa. ”Olemme nähneet, kuinka inderesTV:n kautta pörssiyhtiöiden videoviestinnän tavoittavuus on monikymmenkertaistettu. Jakelun kautta yhtiöt saavat paremman tuoton videosisältöihin tehdyille investoinneille ja sijoittajat hyötyvät, kun kaikki sisältö on helposti saatavilla kootusti yhdessä paikassa”, sanoo Janne Vainionpää.

Kaupan myötä Inderesille siirtyy myös kolme henkeä työllistävä toimisto Tukholmassa sekä Flik Media Groupiin kuuluva Struu ja VideoSync -videoalustoja kehittävä kasvuyhtiö Struu. Nämä yhdessä Inderesin teknologiatiimin kehittämän teknologia-alustan kanssa ovat siemeniä uusille kasvulähdöille tulevina vuosina. Yhtiöt yhdistävät teknologiakehitykseen liittyvät toiminnot ja FLIKin videotuotantotoiminnot jatkavat itsenäisenä tytäryhtiönä osana Inderesiä.

 

Lisätietoja:

Mikael Rautanen
Toimitusjohtaja, Inderes Oy
050 346 0321

Janne Vainionpää
Toimitusjohtaja, Flik Media Group Oy
040 511 7557

Flik on suomalainen videoviestintään ja -teknologiakehitykseen erikoistunut yhtiö. Yhtiön palveluvalikoimaan kuuluu videoviestinnän suunnittelu ja toteutus, webcast-tuotannot sekä yrityskäyttöön tarkoitettu yhteisöllinen videotyökalu Struu. Yhtiön palveluksessa on Helsingin ja Tukholman toimistoissa 20 videoviestinnän ja ohjelmistokehityksen ammattilaista ja asiakkaina on yli 50 pörssiyhtiötä. Yhtiön liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 3,1 MEUR.

Inderes on kaikille osakesijoittajille avoin analyysipalvelu ja yhteisö. Tavoitteemme on vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan edistämällä kotimaista omistajuutta ja kansankapitalismia. Yhteisöömme kuuluvat sijoittajat oppivat tuntemaan kohdeyhtiöt paremmin, ymmärtävät omistajuuden merkityksen ja voivat kehittyä paremmiksi sijoittajiksi. Pörssiyhtiöille varmistamme, että yhtiöstä on jatkuvasti sijoittajien ja omistajien saatavilla laadukasta tietoa päätöksentekoon. Inderes-yhteisöön kuuluu yli 50 000 aktiivista sijoittajaa ja yli 120 kotimaista pörssiyhtiötä, jotka haluavat pitää omistajiensa tietotarpeista huolta. Palvelemme yhteisöämme yli 20 työntekijän tiimillä intohimosta osakesijoittamiseen.

Mikael Rautanen