Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Finnair Q1’21: Kesällä alkaa auringonpaiste

Finnairin taival koronakriisissä on ollut vaikea, mutta valoa näkyy jo tunnelin päässä. Toimitusjohtaja Topi Manner kommentoi yhtiön uudelleenrakentamisen edistymistä, strategista Aasian markkinaa ja elpymisnäkymiä.

Finnair-analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/finnair

00:00 Takana vaikea Q1 hyvin vähäisellä liikenteellä. Miten Finnairin uudelleenrakennus ja lentämisen käynnistymiseen valmistautuminen eteni alkuvuodesta?
01:19 Suomen hallitus julkaisi karkean exit-suunnitelmansa huhtikuussa. Mitä hyvää ja huonoa suunnitelmassa oli Finnairin kannalta?
02:20 Jätitte optimistisen elpymisskenaarion, jossa elpymisen arvioitiin mahdollisesti alkavan kesällä, pois viimeisimmässä raportissa. Perusskenaario on nyt, että elpyminen alkaa elokuussa 21 ja operatiivinen toiminta palautuisi vuoden 2019 tasolla vuoteen 2023 mennessä. Voitko antaa sijoittajille lisää mausteita näihin kommentteihin, mihin oletukset perustuvat ja miten Finnairin talous kestää tämän kuivan ajan?
03:40 Finnairin strategisella päämarkkinalla Aasiassa rokottaminen on jonkun verran Eurooppaa jäljessä. Milloin Finnair odottaa Aasian liikenteen toipumisen käynnistyvän ja miten tärkeässä roolissa Aasian liikenne on Finnairin tuloksen ja kassavirran toipumisen kannalta?
05:10 Millainen Finnairin tase-asema ja likviditeettipuskurien määrä oli Q1:n lopussa? ​

Käy kauppaa. (Finnair)

Finnair on yksi maailman vanhimmista edelleen operoivista lentoyhtiöistä. Vuonna 1923 perustettu Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat ja Finnair Holidays -tuotemerkkien alla. Helsingin maantieteellinen sijainti antaa yhtiölle kilpailuedun, sillä nopeimmat yhteydet useiden Euroopan kohteiden ja Aasian megakaupunkien välillä kulkevat Suomen yli.