Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Finnair Q2’20: Kun maa katosi jalkojen alta

Finnairin toinen kvartaali oli poikkeuksellinen kun liiketoiminnalta katosi maa jalkojen alta. Matkustaminen elpyy asteittain, mutta rajusti tappiollista seuraavaakin kvartaalia ohjeistetaan. Toimitusjohtaja Topi Manner kommentoi Vernerin haastattelussa.

Finnair-analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/finnair

00:00 Poikkeuksellinen Q2 on nyt takana. Mitä haluaisit nostaa esiin kvartaalin tapahtumista?
01:33 Olette aloittaneet ajamaan toimintaa ylös Q3:lla. Miten kommentoisit kysyntää sekä etukäteisvarausten suuntaa ja tasoa lähikuukausille? Miten matkustusrajoitusten purkaminen vaikutti kyseisiin maihin kohdistuneisiin varauksiin?
02:49 Ohjeistitte Q3:lle Q2:n suuruusluokassa olevaa liiketappiota koska “liikenteen uudelleenkäynnistäminen on investointi”, vaikka myyntiä pitäisi kertyä Q2:sta enemmän toiminnan ylösajon aloittamisen myötä. Mitkä tekijät vaikuttavat Q3:n tappiotasoon?
04:18 Jotkut tahot ovat pidentäneet arvioita aikaviiveestä, joka lentoliikenteeltä vuoden 2019 volyymitason saavuttamiseen, mutta Finnair toisti arvionsa 2–3 vuoden ”toipumisjaksosta”. Onko analyysinne lähivuosista tarkentunut Q2:n aikana, kun pandemiatilanne on edennyt?
05:27 Saitte maaliin kesällä 500 MEUR:n osakeannin. Millainen Finnairin taloudellinen asema ja likviditeetti on tällä hetkellä? ​

Käy kauppaa. (Finnair)

Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut kasvava verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat- ja Finnair Holidays -tuotemerkkien alla.