Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Fortum tähtää jatkossa kasvavaan osinkoon. Yhtiö hakee tasapainoa voitonjaon ja investointien välillä. Toimitusjohtaja Markus Rauramo kommentoi vuotta 2020, osinkoa ja investointinäkymiä Verneri Pulkkisen haastattelussa.

Seuraa Fortumia https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/fortum

00:00 Esittely
00:20 Q4-tulos rautalangasta vääntäen?
01:30 Uniper-hankinnan hankintamenolaskelman vaikutukset
02:20 Miksi Fortumin tuloksessa on niin paljon erilaisia ei-vertailukelpoisia eriä? Eikö kirjanpitostandardit oikein toimi tämmöisessä liiketoiminnassa vai mikä tässä on taustalla?
03:30 Mitä Fortumin osinko viestii ja voisitko samalla kerrata, mikä olikaan teidän uusi osinkopolitiikka?
04:20 Fortumilla on BBB luottoluokitus, melko paljon velkaa, te joudutte divestoimaan omaisuutta, te joudutte/pääsette investoimaan paljon uusiutuvaan energiaan mutta samalla osinko syö aikamoisen lohkon kassavirrasta. Onko Fortumin kyky toteuttaa kaikki nämä tavoitteet samaan aikaan trapetsinarulla kävelyä? Rajoitaako osinko Fortumin kykyä investoida?
06:10 Toisaalta, pitkäjänteiselle omistajalle on valtavan olennaista se, miten tuottavasti yhtiö pystyy investoimaan omat rahansa eteenpäin. Fortum tavoittelee nykyisellä strategialla, että investointien vähimmäistuottovaatimus olisi pääomakustannusten painotettu keskiarvo + 100 tai 200 korkopistettä riippuen investointien vihreydestä. Toki projektikohtaiset erot ovat varmasti isoja, mutta verrattuna aiempaan sijoitetun pääoman tuottoavoitteeseen 12 % tuo vaikuttaa matalalta. Mitä tässä on takana?
07:55 Energiamurros ja investoinnit? Oliko ennen kaikki paremmin? ​

Käy kauppaa. (Fortum)

Fortum Oyj on vuonna 1988 perustettu suomalainen energiayhtiö, joka on kooltaan pohjoismaiden suurin. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön ja lämmön tuotanto sekä myynti, voimalaitosten käyttö- ja kunnossapitopalvelut, ja muut palvelut. Fortum tarjoaa myös kierrätys- ja jätepalveluita. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltian maihin, Venäjälle, Puolaan ja Intiaan.