Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Teknologian kehittymisen myötä tietokoneista tulee pienempiä, älykkäämpiä ja niiden täytyy olla yhteydessä nettiin. Laitteet kehittyvät, mutta muutosta tarvitaan myös ohjelmistoissa, jotta ne mahtuvat entistä pienempään ”rautaan”. Autojen koko ohjaamot digitalisoituvat, julkisten kulkuvälineiden ajantasaiset tiedot näkyvät näytöillä ja odotamme, että pitkällä lennolla edessämme on laadukas näyttö. Näyttöjen ja etenkin kosketusnäyttöjen merkitys on kasvanut ehkä huomaamattamme monilla eri elämän alueilla. Näyttöjen avulla esimerkiksi analysoidaan terveydentilaa ja ohjataan valtamerialuksia.

Kuluttajien odotukset käyttökokemuksesta ovat puhelinten kehittymisen myötä nousseet korkealle ja odotusarvo mille tahansa sovellukselle on, että se toimii sujuvasti ja yskimättä. Yritysten haaste tänä päivänä on pystyä vastaamaan käyttäjien korkeisiin odotuksiin ja tämän vuoksi yritykset toimialasta riippumatta investoivat ohjelmistoihin yhä enemmän. Oikeat investoinnit maksavat itsensä takaisin kuitenkin hämmästyttävän nopeasti.

Ohjelmistotyökalun valitseminen on strateginen pitkäntähtäimen päätös, jota tehdessä tulisi huomioida esimerkiksi datan omistukseen liittyviä seikkoja, ohjelmistotyökalun kyvyt luoda kilpailuetua erottumalla alan muista toimijoista sekä mahdollisuudet skaalata ohjelmisto esimerkiksi eri tuoteperheisiin yrityksen kasvaessa. Lisäksi kannattaa harkita ohjelmistotyökalun elinkaari, jotta parin vuoden kehitystyön jälkeen alusta ei katoa alta.

Mikä sitten erottaa Qt:n ohjelmiston monesta kilpailijasta? Yksi merkittävimmistä asioista, joita esimerkiksi monet aasialaiset asiakkaamme arvostavat, on juuri datan omistus. Qt:n lisenssillä saa täydet oikeudet kehittää ohjelmistoja ilman, että asiakasdataa tarvitsee jakaa minkään kolmannen osapuolen kanssa. Tällöin myöskään asiakkaan asiakkaiden esimerkiksi haku-, sijainti- tai äänitallennetiedot eivät siirry merten taakse.

Qt Group (Nasdaq Helsinki: QTCOM) on globaali, yli 70 teollisuuden alalla vaikuttava ohjelmistoyritys, jonka oma johtava teknologia vaikuttaa miljoonien laitteiden ja sovellusten taustalla. Kansainväliset yhtiöt ja ohjelmoijat ympäri maailman luottavat Qt:n teknologiaan, jonka avulla yhtiö auttaa asiakkaitaan luomaan poikkeuksellisia asiakaskokemuksia ja edistämään asiakkaidensa digitaalisia muutosaloitteita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 58,4 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 330 henkeä.