Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Aspocomp
2642 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 3.53 ALIN 3.50 VAIHTO (KPL) 29 278
MYYNTI 3.57 YLIN 3.60 VAIHTO (VAL) 0,104 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Strategi, seniorianalyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
12.8.
2020

Aspocompin Q2-tulos oli todella heikko, mikä ei ollut yllätys negatiivisen tulosvaroituksen jälkeen. Näkyvyys on poikkeuksellisen huono, kun kroonisesti heikon ennustettavuuden lisäksi olemme edelleen syvällä koronasumussa. Emme silti näe yhtiön toimintaympäristön muuttuneen pysyvästi ja odotamme tuloskunnon elpyvän ensi vuonna lähellä aiempia tasoja markkinatilanteen normalisoituessa. Jos tuloskunto elpyy suunnilleen odotetusti, osake on edullinen (2021e P/E 9x ja EV/EBITDA 5x).

Tiedotteet
12.8.
2020


Aspocomp Group Oyj, Puolivuosikatsaus, 12.8.2020 klo 9.00

Tunnusluvut 4–6/2020 lyhyesti

Analyytikon kommentti
10.8.
2020

Analyytikon kommentti
17.7.
2020

Laskemme Aspocompin suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää) ja tavoitehintamme 4,00 euroon (aik. 4,75 €) negatiivisen tulosvaroituksen jälkeen.

Yhtiöraportti
17.7.
2020

Vaikka näkyvyys on kroonisesti heikko, 2020 tulos on todennäköisesti pilalla, kun yhtiö arvioi liikevaihdon ja liikevoiton heikkenevän merkittävästi viime vuodesta. Samalla on horjunut myös luottamus lähivuosien tuloskuntoon. Ensi vuoden tulosennusteen toteutuessa osakkeen arvostus on kohtuullinen (2021e oik. P/E 10x), mutta tällä hetkellä Aspocompin tulostrendi on heikko emmekä juuri nyt näe kiirettä ostoksille.

Aspocomp

Virheviesti

Kelpaamaton valinta havaittu. Ota yhteyttä sivuston ylläpitäjään.

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aspocomp lyhyesti

Aspocomp on piirilevy-yhtiö, joka tarjoaa korkealaatuista piirilevyjen suunnittelu- ja valmistuspalvelua. Aspocompin valmistamia piirilevyjä käytetään mm. tietoliikenneverkoissa ja -laitteissa, autoelektroniikassa sekä teollisuuden automaatiosovelluksissa. Ylivoimaisesti suurin asiakassektori on historiallisesti ollut tietoliikennesektori. Aspocomp on marginaalinen niche-toimija massiivisella toimialalla. Yhtiö keskittyy strategisesti pikatoimituksiin ja lyhyisiin tuotantosarjoihin, joissa sen Oulussa sijaitseva tuotantolaitos on erittäin kilpailukykyinen. Tuotantomäärien kasvaessa piirilevyjen tuotanto tehdään käytännössä aina Aasiassa, missä yksikkökustannukset saadaan painettua alas. Oman tuotantonsa lisäksi Aspocomp välittää valittujen yhteistyökumppaneiden palveluita asiakkailleen, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden palvella asiakkaita koko tuotteen elinkaaren ajan. Aspocomp sijoittajasivut