Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Aspocomp

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

11.03.2021 - 10:30

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
13.8.
2021

Aspocompin Q2-tulos jäi selvästi ennusteista, kun odottamamme selkeä käänne näkyi Q2:lla vain tilauskannassa. Toisaalta ennätyksellinen tilauskanta lähes takaa voimakkaan liikevaihdon kasvun loppuvuodelle, ja näkymä on tällä hetkellä erittäin hyvä. Näin ollen omat lähivuosien ennusteemme nousivat tulospettymyksestä huolimatta. Tätä heijastellen olemme nostaneet hieman tavoitehintaamme arvostuksen ollessa edelleen normalisoituun tulokseen nähden hyvin maltillinen (2022e P/E 10x).

Inderes analyysi
28.4.
2021

Aspocompin Q1-tulos oli surkea, mutta piirilevymarkkinan normalisoituessa ja koronapandemian vaikutuksien hälvetessä käänne on jo mahdollisesti käynnistynyt. Aspocomp ennusti kysynnän parantuvan kaikissa asiakassegmenteissä ja kertoi vasta lähivuosien näkymää tukevista merkittävistä projektisopimuksista. Eteenpäin katsottaessa tilanne ei vaikuta yhtään niin synkältä kuin takalasista, ja osakkeen arvostus on ensi vuoden ”ehjällä” tuloksella houkutteleva (P/E 9x). Osakkeen riskiprofiili on kroonisesti korkea, mutta riski/tuotto-suhde mielestämme silti kohtuullinen. 

Inderes analyysi
11.3.
2021

Heikko Q4-tulos oli pääosin tiedossa tulosvaroituksen takia. Pandemian sekoittama vaikea markkinatilanne jatkuu Q1:llä, mikä aiheutti merkittävää painetta 2021 ennusteisiimme. Uskomme Aspocompin olevan kuitenkin hyvässä asemassa markkinatilanteen normalisoituessa ja tuloksen elpyvän 2022 aiemmalle hyvälle tasolleen. Tähän suhteutettuna osake on maltillisesti hinnoiteltu (2022e P/E alle 9x), mutta erityisesti käänteen ajoitukseen liittyy paljon epävarmuutta.

Inderes analyysi
18.1.
2021

Aspocompin 2020 tulos oli pandemian takia pilalla jo aiemmin, eikä heikko Q4’20-tulos varsinaisesti muuta tilannetta. Olemme laskeneet myös 2021 tulosennusteitamme erityisesti alkuvuoden osalta, mutta odotamme edelleen kysynnän elpyvän vuoden edetessä. Osakkeen arvostus on korkeahko alkaneen vuoden tulosennusteella (2021e P/E yli 12x), mutta toisaalta matala yhtiön tulospotentiaaliin nähden.

Inderes analyysi
4.1.
2021

Vuosi 2020 oli yhtiölle todella vaikea ja Q4-tulos voi tuoda vielä uuden pettymyksen, mutta uskomme tuloskunnon elpyvän vuonna 2021. Jos odotettu tuloskäänne toteutuu ja yhtiö pääsee takaisin kannattavaan kasvuun, osakkeen nykyinen arvostustaso on matala (2021e P/E 10,5x). Näkyvyys on Aspocompin kohdalla kroonisesti heikko, mutta mielestämme hieman pidemmälle katsottaessa osakkeen riski/tuotto-suhde on kohtuullisen hyvä.

Inderes analyysi
5.11.
2020

Aspocompin Q3-tulos jäi selvästi odotuksistamme eikä odotettuja merkkejä elpymisestä ollut vielä näkyvissä. Lyhyen tähtäimen näkymät ovatkin edelleen sumuiset, mutta iso kuva on ilmeisesti pitkälti ennallaan. Emme ole tehneet lähivuosien ennusteisiin suuria muutoksia, ja odotamme edelleen markkinatilanteen normalisoituvan lähiaikoina. Osakkeen arvostustaso (2021e P/E 10x) on kohtuullinen, jos markkina ja tuloskunto elpyvät odotetusti ensi vuonna. Näkyvyyttä tähän ei kuitenkaan vielä ole, joten emme pidä osakkeen riski/tuotto-suhdetta riittävän houkuttelevana. 

Inderes analyysi
15.9.
2020

Yhtiön viime vuosina hyvään vauhtiin päässyt kannattavan kasvun tarina pysähtyi viimeistään tänä vuonna koronapandemian sekoittamaan markkinatilanteeseen. Odotamme tilanteen normalisoituvan ja tuloksen elpyvän voimakkaasti ensi vuonna, mutta näkyvyys tähän on erittäin heikko ja epävarmuus korkealla. Arvostus on maltillinen vuoden 2021 ennusteilla (P/E 10x), mutta merkittävään tulosparannukseen liittyvän epävarmuuden ja muutenkin korkeiden riskien vastapainoksi tuottopotentiaalin pitäisi mielestämme olla nykyistä korkeampi.

Inderes analyysi
12.8.
2020

Aspocompin Q2-tulos oli todella heikko, mikä ei ollut yllätys negatiivisen tulosvaroituksen jälkeen. Näkyvyys on poikkeuksellisen huono, kun kroonisesti heikon ennustettavuuden lisäksi olemme edelleen syvällä koronasumussa. Emme silti näe yhtiön toimintaympäristön muuttuneen pysyvästi ja odotamme tuloskunnon elpyvän ensi vuonna lähellä aiempia tasoja markkinatilanteen normalisoituessa. Jos tuloskunto elpyy suunnilleen odotetusti, osake on edullinen (2021e P/E 9x ja EV/EBITDA 5x).

Inderes analyysi
17.7.
2020

Vaikka näkyvyys on kroonisesti heikko, 2020 tulos on todennäköisesti pilalla, kun yhtiö arvioi liikevaihdon ja liikevoiton heikkenevän merkittävästi viime vuodesta. Samalla on horjunut myös luottamus lähivuosien tuloskuntoon. Ensi vuoden tulosennusteen toteutuessa osakkeen arvostus on kohtuullinen (2021e oik. P/E 10x), mutta tällä hetkellä Aspocompin tulostrendi on heikko emmekä juuri nyt näe kiirettä ostoksille.

Inderes analyysi
4.6.
2020

Aspocomp kertoi eilen 1,35 MEUR:n investointituesta, mikä oli positiivinen yllätys ja vahvistaa yhtiön taloustilannetta. Näkyvyys loppuvuoteen on edelleen sumuinen, mutta koronapandemian vaikutukset vaikuttaisivat jäävän aiempia pelkoja pienemmiksi. Aspocompin osake ei ole osallistunut viime kuukausien markkinaralliin, joten sen arvostus on edelleen maltillinen (2021 P/E 9x) ja yhtiö on tällä hetkellä selvästi aliarvostettu suhteessa verrokkeihin.     

Aspocomp

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas