Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Aspocomp

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
17.3.
2023

Aspocompin Q4-raportti oli odotuksiamme heikompi, mutta koko vuosi 2022 oli yhtiölle ennätyksellinen ja näkymä vuoteen 2023 on kohtuullisen hyvä. Keskipitkällä aikavälillä näemme yhtiöllä vahvat edellytykset kannattavaan kasvuun aiempien oikeiden strategisten valintojen ansiosta.

Analyysi
11.11.
2022

Aspocompin Q3-tulos ylitti odotuksemme ja heikentyneestä tilausvirrasta huolimatta yhtiön näkymät ovat mielestämme edelleen hyvät.

Analyysi
21.7.
2022

Aspocomp teki Q2:lla lähes ennätyksellisen kvartaalituloksen erinomaisen kannattavuuden ansiosta, ja myös näkymä on edelleen erittäin hyvä. Tämä ei ollut yllätys positiivisen tulosvaroituksen jälkeen, mutta tulosennusteemme nousivat kuitenkin selvästi.

Analyysi
16.6.
2022

Aspocompin osakekurssi on laskenut merkittävästi, mitä emme pidä perusteltuna osakemarkkinoiden yleisestä alakulosta huolimatta. Emme ole tehneet ennustemuutoksia ja mielestämme yhtiön näkymä on edelleen hyvä, koska yhtiö on asemoitunut suotuisasti nykyiseen markkinaympäristöön.

Analyysi
27.4.
2022

Aspocompin liikevaihto ja sitä kautta tulos jäivät Q1:lla odotuksistamme tuotantoseisokin takia, mutta kysyntä on vahvaa ja tilauskanta kiipesi jälleen uuteen ennätykseen. Teimme ennusteisiimme vain pieniä tarkennuksia toimintaympäristöön liittyvistä ulkoisista epävarmuustekijöistä huolimatta.

Analyysi
11.3.
2022

Aspocomp julkaisi torstaina vahvan Q4-raportin. Tilauskannan erittäin vahva kehitys yhdistettynä edelleen hyvään kysyntään puski lähivuosien tulosennusteitamme 10-15 % ylöspäin.

Analyysi
7.11.
2021

Aspocompin koronaa edeltänyt kannattavan kasvun tarina pysähtyi karusti piirilevymarkkinan poikkeustilaan, minkä jälkeen toipuminen otti aikansa. Q2:lla kysyntä kuitenkin elpyi vahvasti ja Q3:lla myös tuloksessa nähtiin odotettu käänne. Ennätyksellisen tilauskannan ja vahvan kysynnän ansiosta edessä on kannattavaa kasvua, joskin poikkeuksellisen markkinatilanteen kestoa on vaikea arvioida. Oikeiden strategisten valintojen ansiosta myös pidemmän aikavälin kasvunäkymä on kuitenkin hyvä.

Analyysi
13.8.
2021

Aspocompin Q2-tulos jäi selvästi ennusteista, kun odottamamme selkeä käänne näkyi Q2:lla vain tilauskannassa. Toisaalta ennätyksellinen tilauskanta lähes takaa voimakkaan liikevaihdon kasvun loppuvuodelle, ja näkymä on tällä hetkellä erittäin hyvä. Näin ollen omat lähivuosien ennusteemme nousivat tulospettymyksestä huolimatta. Tätä heijastellen olemme nostaneet hieman tavoitehintaamme arvostuksen ollessa edelleen normalisoituun tulokseen nähden hyvin maltillinen (2022e P/E 10x).

Analyysi
28.4.
2021

Aspocompin Q1-tulos oli surkea, mutta piirilevymarkkinan normalisoituessa ja koronapandemian vaikutuksien hälvetessä käänne on jo mahdollisesti käynnistynyt. Aspocomp ennusti kysynnän parantuvan kaikissa asiakassegmenteissä ja kertoi vasta lähivuosien näkymää tukevista merkittävistä projektisopimuksista. Eteenpäin katsottaessa tilanne ei vaikuta yhtään niin synkältä kuin takalasista, ja osakkeen arvostus on ensi vuoden ”ehjällä” tuloksella houkutteleva (P/E 9x). Osakkeen riskiprofiili on kroonisesti korkea, mutta riski/tuotto-suhde mielestämme silti kohtuullinen. 

Analyysi
11.3.
2021

Heikko Q4-tulos oli pääosin tiedossa tulosvaroituksen takia. Pandemian sekoittama vaikea markkinatilanne jatkuu Q1:llä, mikä aiheutti merkittävää painetta 2021 ennusteisiimme. Uskomme Aspocompin olevan kuitenkin hyvässä asemassa markkinatilanteen normalisoituessa ja tuloksen elpyvän 2022 aiemmalle hyvälle tasolleen. Tähän suhteutettuna osake on maltillisesti hinnoiteltu (2022e P/E alle 9x), mutta erityisesti käänteen ajoitukseen liittyy paljon epävarmuutta.

Aspocomp

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas