Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Aspocomp
2642 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 3.53 ALIN 3.50 VAIHTO (KPL) 29 278
MYYNTI 3.57 YLIN 3.60 VAIHTO (VAL) 0,104 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Strategi, seniorianalyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
12.8.
2020

Aspocompin Q2-tulos oli todella heikko, mikä ei ollut yllätys negatiivisen tulosvaroituksen jälkeen. Näkyvyys on poikkeuksellisen huono, kun kroonisesti heikon ennustettavuuden lisäksi olemme edelleen syvällä koronasumussa. Emme silti näe yhtiön toimintaympäristön muuttuneen pysyvästi ja odotamme tuloskunnon elpyvän ensi vuonna lähellä aiempia tasoja markkinatilanteen normalisoituessa. Jos tuloskunto elpyy suunnilleen odotetusti, osake on edullinen (2021e P/E 9x ja EV/EBITDA 5x).

Yhtiöraportti
17.7.
2020

Vaikka näkyvyys on kroonisesti heikko, 2020 tulos on todennäköisesti pilalla, kun yhtiö arvioi liikevaihdon ja liikevoiton heikkenevän merkittävästi viime vuodesta. Samalla on horjunut myös luottamus lähivuosien tuloskuntoon. Ensi vuoden tulosennusteen toteutuessa osakkeen arvostus on kohtuullinen (2021e oik. P/E 10x), mutta tällä hetkellä Aspocompin tulostrendi on heikko emmekä juuri nyt näe kiirettä ostoksille.

Yhtiöraportti
4.6.
2020

Aspocomp kertoi eilen 1,35 MEUR:n investointituesta, mikä oli positiivinen yllätys ja vahvistaa yhtiön taloustilannetta. Näkyvyys loppuvuoteen on edelleen sumuinen, mutta koronapandemian vaikutukset vaikuttaisivat jäävän aiempia pelkoja pienemmiksi. Aspocompin osake ei ole osallistunut viime kuukausien markkinaralliin, joten sen arvostus on edelleen maltillinen (2021 P/E 9x) ja yhtiö on tällä hetkellä selvästi aliarvostettu suhteessa verrokkeihin.     

Yhtiöraportti
6.5.
2020

Aspocompin Q1-raportti oli ristiriitainen. Tulos painui alkuvuonna koronapandemian vaikutuksien takia selvästi tappiolle, mutta näkymä Q2:lle oli vahva ja yhtiö toisti ohjeistuksensa vuodelle 2020. Näkyvyys loppuvuodelle on silti heikko, ja Q2:n huippukysyntä voi olla yhtä nopeasti ohimenevä kuin Q1:n heikkous. Osakkeen arvostustaso on kohtuullinen, mutta jäämme toistaiseksi odottavalle kannalle osakkeen riski/tuotto-suhteen ollessa mielestämme riittämätön ostoihin.

Yhtiöraportti
11.3.
2020

Aspocompin Q4-tulos oli pitkälti odotuksiemme mukainen, mutta vuoden 2020 ohjeistus (liikevaihto ja liikevoitto samalla tasolla) oli meille lievä pettymys. Koronaviruksen aiheuttama epävarmuus heijastuu oletettavasti ainakin H1-tuloskehitykseen, eikä näkyvyyttä tätä pidemmälle toistaiseksi ole. Arvostus on laskenut houkuttelevalle tasolle (2020e P/E 9x), mutta epäilemme yhtiön tulevaisuuden mahdollisuuksien hautautuvan lyhyellä aikavälillä poikkeuksellisen korkean epävarmuuden alle.

Yhtiöraportti
5.2.
2020

Olemme odottaneet Aspocompilta positiivista tulosvaroitusta, mutta ilmeisesti loppuvuosi on ollut odotuksiamme vaikeampi. Tässä vaiheessa yhtiöllä pitäisi olla jo luvut kasassa, joten tulosvaroitusta ei oletettavasti ole tulossa. Olemme laskeneet Q4-ennusteitamme merkittävästi, ja samalla tarkistaneet alkuvuoden odotuksia alaspäin. 

Yhtiöraportti
29.11.
2019

Näkemyksemme yhtiön arvosta ei ole muuttunut, mutta kurssilaskun jälkeen osakkeen arvostus on jälleen maltillinen ja sitä kautta riski/tuotto-suhde on muuttunut houkuttelevaksi. Emme ole tehneet ennustemuutoksia, mutta olemme aiempaa luottavaisempia yhtiön lähivuosien näkymien suhteen vierailtuamme yhtiön Oulun tehtaalla. 

Yhtiöraportti
4.11.
2019

Tarkistamme Aspocompin tavoitehintaa hieman ylöspäin, mutta suosituksessamme pysyy ennallaan. Tarkastelimme arvostusta uudelleen, kun havaitsimme EPS-ennusteissamme vero-oikaisuihin liittyviä ristiriitoja. Korjauksilla oli vaikutuksia arvostuskertoimiin sekä pieni vaikutus arvonmääritykseemme, minkä takia olemme tarkistaneet tavoitehintaamme. Pidämme kiinni aiemmasta arvostuksen viitekehyksestä, jonka mukaan arvostus on pitkälti neutraali. Osakkeen suunnan määrittää mielestämme erityisesti ensi vuoden tuloskasvu.

Yhtiöraportti
30.10.
2019

Q3-tulos jäi odotuksistamme ja samalla alkuvuoden erittäin vahva tuloskasvu hyytyi negatiiviseksi (EPS laski 13 %). Markkinoiden odottamaa ohjeistuksen nostoa ei myöskään tullut, vaan yhtiö toisti ohjeistuksensa. Loppuvuoden näkymä on kuitenkin vahva mm. 60 % nousseen tilauskannan ansiosta, ja olemme tarkistaneet ensi vuoden tulosennusteita noin 6 % ylös Q3-raportin jälkeen. Tämä heijastui positiivisesti tavoitehintaamme.

Yhtiöraportti
22.10.
2019

Laskemme Aspocompin suositusta ennen Q3-raporttia osakkeen noustua noin 28 % kuukaudessa mielestämme perusteettomasti. Positiivista tulosvaroitusta ei ole kuulunut, mutta ohjeistuksen nosto on jo täysin hinnoiteltu. Vaikka pidämme Aspocompia laadukkaana ja hyvin johdettuna yhtiönä omalla alallaan, osakkeen arvostustaso on irronnut perustellusta viitekehyksestä ja riski/tuotto-suhde on muuttunut kurssinousussa selvästi negatiiviseksi. Emme ole tehneet muutoksia ennusteisiimme tai tavoitehintaamme. 

Aspocomp

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aspocomp lyhyesti

Aspocomp on piirilevy-yhtiö, joka tarjoaa korkealaatuista piirilevyjen suunnittelu- ja valmistuspalvelua. Aspocompin valmistamia piirilevyjä käytetään mm. tietoliikenneverkoissa ja -laitteissa, autoelektroniikassa sekä teollisuuden automaatiosovelluksissa. Ylivoimaisesti suurin asiakassektori on historiallisesti ollut tietoliikennesektori. Aspocomp on marginaalinen niche-toimija massiivisella toimialalla. Yhtiö keskittyy strategisesti pikatoimituksiin ja lyhyisiin tuotantosarjoihin, joissa sen Oulussa sijaitseva tuotantolaitos on erittäin kilpailukykyinen. Tuotantomäärien kasvaessa piirilevyjen tuotanto tehdään käytännössä aina Aasiassa, missä yksikkökustannukset saadaan painettua alas. Oman tuotantonsa lisäksi Aspocomp välittää valittujen yhteistyökumppaneiden palveluita asiakkailleen, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden palvella asiakkaita koko tuotteen elinkaaren ajan. Aspocomp sijoittajasivut