Aspocomp
1750 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 5.10 ALIN 5.10 VAIHTO (KPL) 2 842
MYYNTI 5.24 YLIN 5.24 VAIHTO (VAL) 0,015 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Tulevat tapahtumat

29
Lok
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
8.8.
2019

Aspocompin Q2-tulos oli erittäin hyvä ja ylitti selvästi odotuksemme. Yhtiö toisti ohjeistuksensa ja korosti heikkoa näkyvyyttä loppuvuoden kysyntään, mikä oli meille pettymys. Olimme odottaneet varovaiseen ohjeistukseen tasokorjausta ylöspäin, mutta nyt loppuvuoden näkymät jäivät vielä epävarmuuden peittoon. Odotamme silti yhtiön suotuisan tuloskehityksen jatkuvan, ja osakkeen arvostustaso on hyvin maltillinen. 

Tyyppi: company_report
2.5.
2019

Olemme nostaneet Aspocompin tavoitehintaa yhtiön erittäin vahvan Q1-raportin jälkeen. Taustalla on voimakkaasti (noin 15 %) nousseet tulosennusteemme, jotka ovat jo ristiriidassa yhtiön varovaisen 2019 ohjeistuksen kanssa. Odotamme siis yhtiöltä positiivista tulosvaroitusta tai ohjeistuksen nostoa Q2-raportin yhteydessä. Osakkeen arvostustaso on mielestämme edelleen kohtuullinen.

Tyyppi: company_report
1.3.
2019

Aspocompin Q4-tulos oli erinomainen ja yllätti positiivisesti vielä yhtiön joulukuun lopussa antaman positiivisen tulosvaroituksen jälkeenkin. Erityisen tärkeää tulevaisuuden kannalta oli mielestämme se, että positiivinen kehitys oli laaja-alaista.

Tyyppi: company_report
21.12.
2018

Aspocomp antoi eilen varsin voimakkaamman positiivisen tulosvaroituksen, jonka perusteella Q4-tulos tulee olemaan erittäin vahva. Tämä kruunaa yhtiön vahvan vuoden 2018 ja olemme nostaneet myös vuoden 2019 ennusteitamme selvästi. Arvostustaso on mielestämme maltillinen huomioiden jatkuva tuloskasvu, mutta muistutamme kuitenkin sijoittajia korkeista riskeistä sekä heikosta näkyvyydestä, joka voi aiheuttaa myös negatiivisia yllätyksiä. 

Tyyppi: company_report
17.12.
2018

Aspocompin osakekurssi on laskenut selvästi tavoitehintamme alapuolelle, mikä on mielestämme kääntänyt osakkeen riski/tuotto-suhteen jälleen hieman positiiviseksi. Näkemyksemme osakkeen arvosta ei ole muuttunut. Julkaisimme vasta Aspocompista laajan raportin, joka on muilta osin edelleen täysin validi.

Tyyppi: company_report
7.12.
2018

Vuosi 2018 on ollut Aspocompille erinomainen, kun yhtiön muutenkin vahva kehitys on saanut vielä lisävauhtia vahvasta 5G-kysynnästä. Voimakkaasti noussut osakekurssi vaatii kuitenkin menestykselle jatkoa, ja nykytasolla osakkeen riski/tuotto-suhde on mielestämme pitkälti neutraali.

Tyyppi: company_report
25.10.
2018

Aspocompin Q3-tulos oli odotuksiemme mukainen, joskin tulos tehtiin selvästi ennakoimaamme alhaisemmalla liikevaihdolla. Näkymät olivat odotetusti ennallaan positiivisen tulosvaroituksen jälkeen, eikä raportissa ollut muutenkaan suuria yllätyksiä. Lähivuosina selvästi merkittävin tulosajuri on 5G, joka antaa yhtiölle hyvät edellytykset tuloskasvuun myös ensi vuonna. Arvostustasot ovat yleisesti laskeneet viime aikoina, mutta Aspocompin arvostus on mielestämme edelleen hieman venytetty positiivisista näkymistä huolimatta. 

Tyyppi: company_report
17.10.
2018

Aspocompin antoi eilen odottamamme positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö arvioi nyt 2018 liikevoiton olevan noin 2 MEUR, kun aikaisempi ohjeistus indikoi noin 1,6 MEUR:n liikevoittoa. Tulosvaroitus oli ennusteissamme, mutta se vahvistaa kuitenkin Q3:n sujuneen yhtiöltä hyvin. Tarina etenee odotuksiemme mukaisesti, mutta nykykurssilla osakkeeseen ladatut odotukset ovat korkeita ja nostavat osakkeen riskejä. Mielestämme on nykyinen arvostus antaa mahdollisuuden kotiuttaa osan voitoista voimakkaan kurssinousun jälkeen, vaikka uskomme yhtiön jatkavan vahvaa kehitystään myös lähivuosina. 

Tyyppi: company_report
10.8.
2018

Aspocompin Q2-tulos oli erinomainen ja ylitti selvästi odotuksemme. Positiivisen tulosvaroituksen jälkeen erittäin vahva Q2-tulos ei ollut varsinaisesti yllätys, mutta harppaus vertailukaudesta oli todella suuri. Tuoreen ohjeistuksen perusteella Q2 olisi tuloksellisesti poikkeus ja loppuvuonna tahti hidastuisi, mutta markkinanäkymissä ei ole mielestämme heikkouden merkkejä. Olemme nostaneet tulosennusteitamme selvästi ja samalla tavoitehintamme 3,80 euroon (aik. 3,25 euroa).

Tyyppi: company_report
31.7.
2018

Aspocompin eilinen positiivinen tulosvaroitus vahvistaa näkemystämme 5G-tulosajurin realisoitumisesta. Tulosvaroitus oli täysin ennusteissamme, sillä tulosvaroitus indikoi 2018-liiketuloksen olevan aikaisemman ennusteemme tasolla (1,6 MEUR). Tästä huolimatta olemme nyt selvästi luottavaisempia tuloskasvun suhteen ja nostaneet ennusteitamme. Samalla nostamme tavoitehintamme 3,25 euroon (aik. 2,75 euroa) ja toistamme lisää-suosituksemme. Vaikka arvostus on kurssinousun jälkeen jo varsin vaativa, kannattaa osakkeesta mielestämme edelleen pitää kiinni.

Aspocomp

Aspocomp

Company page 14.12.2014 20:27 Aspocomp

Aspocomp on piirilevy-yhtiö, joka tarjoaa korkealaatuista piirilevyjen suunnittelu- ja valmistuspalvelua. Aspocompin valmistamia piirilevyjä käytetään mm. tietoliikenneverkoissa ja -laitteissa, autoelektroniikassa sekä teollisuuden automaatiosovelluksissa. Ylivoimaisesti suurin asiakassektori on historiallisesti ollut tietoliikennesektori. Aspocomp on marginaalinen niche-toimija massiivisella toimialalla. Yhtiö keskittyy strategisesti pikatoimituksiin ja lyhyisiin tuotantosarjoihin, joissa sen Oulussa sijaitseva tuotantolaitos on erittäin kilpailukykyinen.

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aspocomp lyhyesti

Aspocomp on piirilevy-yhtiö, joka tarjoaa korkealaatuista piirilevyjen suunnittelu- ja valmistuspalvelua. Aspocompin valmistamia piirilevyjä käytetään mm. tietoliikenneverkoissa ja -laitteissa, autoelektroniikassa sekä teollisuuden automaatiosovelluksissa. Ylivoimaisesti suurin asiakassektori on historiallisesti ollut tietoliikennesektori. Aspocomp on marginaalinen niche-toimija massiivisella toimialalla. Yhtiö keskittyy strategisesti pikatoimituksiin ja lyhyisiin tuotantosarjoihin, joissa sen Oulussa sijaitseva tuotantolaitos on erittäin kilpailukykyinen. Tuotantomäärien kasvaessa piirilevyjen tuotanto tehdään käytännössä aina Aasiassa, missä yksikkökustannukset saadaan painettua alas. Oman tuotantonsa lisäksi Aspocomp välittää valittujen yhteistyökumppaneiden palveluita asiakkailleen, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden palvella asiakkaita koko tuotteen elinkaaren ajan. Aspocomp sijoittajasivut