Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Aspocomp
2141 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 5.98 ALIN 5.98 VAIHTO (KPL) 8 251
MYYNTI 6.08 YLIN 6.20 VAIHTO (VAL) 0,050 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Tulevat tapahtumat

10
Maa
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
29.11.
2019

Näkemyksemme yhtiön arvosta ei ole muuttunut, mutta kurssilaskun jälkeen osakkeen arvostus on jälleen maltillinen ja sitä kautta riski/tuotto-suhde on muuttunut houkuttelevaksi. Emme ole tehneet ennustemuutoksia, mutta olemme aiempaa luottavaisempia yhtiön lähivuosien näkymien suhteen vierailtuamme yhtiön Oulun tehtaalla. 

Tyyppi: company_report
4.11.
2019

Tarkistamme Aspocompin tavoitehintaa hieman ylöspäin, mutta suosituksessamme pysyy ennallaan. Tarkastelimme arvostusta uudelleen, kun havaitsimme EPS-ennusteissamme vero-oikaisuihin liittyviä ristiriitoja. Korjauksilla oli vaikutuksia arvostuskertoimiin sekä pieni vaikutus arvonmääritykseemme, minkä takia olemme tarkistaneet tavoitehintaamme. Pidämme kiinni aiemmasta arvostuksen viitekehyksestä, jonka mukaan arvostus on pitkälti neutraali. Osakkeen suunnan määrittää mielestämme erityisesti ensi vuoden tuloskasvu.

Tyyppi: company_report
30.10.
2019

Q3-tulos jäi odotuksistamme ja samalla alkuvuoden erittäin vahva tuloskasvu hyytyi negatiiviseksi (EPS laski 13 %). Markkinoiden odottamaa ohjeistuksen nostoa ei myöskään tullut, vaan yhtiö toisti ohjeistuksensa. Loppuvuoden näkymä on kuitenkin vahva mm. 60 % nousseen tilauskannan ansiosta, ja olemme tarkistaneet ensi vuoden tulosennusteita noin 6 % ylös Q3-raportin jälkeen. Tämä heijastui positiivisesti tavoitehintaamme.

Tyyppi: company_report
22.10.
2019

Laskemme Aspocompin suositusta ennen Q3-raporttia osakkeen noustua noin 28 % kuukaudessa mielestämme perusteettomasti. Positiivista tulosvaroitusta ei ole kuulunut, mutta ohjeistuksen nosto on jo täysin hinnoiteltu. Vaikka pidämme Aspocompia laadukkaana ja hyvin johdettuna yhtiönä omalla alallaan, osakkeen arvostustaso on irronnut perustellusta viitekehyksestä ja riski/tuotto-suhde on muuttunut kurssinousussa selvästi negatiiviseksi. Emme ole tehneet muutoksia ennusteisiimme tai tavoitehintaamme. 

Tyyppi: company_report
23.9.
2019

Olemme tarkistaneet näkemystämme Aspocompista alaspäin uutisrintaman pysyttyä edelleen hiljaisena. Tässä vaiheessa Aspocomp tietänee jo suunnilleen Q3-tuloksensa, eikä odottamaamme positiivista tulosvaroitusta ole kuitenkaan kuulunut. Hiljaisuus kertoo, ettei Q3-tulos ole todennäköisesti ollut aiempien odotuksiemme mukainen, joten olemme laskeneet ennusteitamme. 

Tyyppi: company_report
8.8.
2019

Aspocompin Q2-tulos oli erittäin hyvä ja ylitti selvästi odotuksemme. Yhtiö toisti ohjeistuksensa ja korosti heikkoa näkyvyyttä loppuvuoden kysyntään, mikä oli meille pettymys. Olimme odottaneet varovaiseen ohjeistukseen tasokorjausta ylöspäin, mutta nyt loppuvuoden näkymät jäivät vielä epävarmuuden peittoon. Odotamme silti yhtiön suotuisan tuloskehityksen jatkuvan, ja osakkeen arvostustaso on hyvin maltillinen. 

Tyyppi: company_report
2.5.
2019

Olemme nostaneet Aspocompin tavoitehintaa yhtiön erittäin vahvan Q1-raportin jälkeen. Taustalla on voimakkaasti (noin 15 %) nousseet tulosennusteemme, jotka ovat jo ristiriidassa yhtiön varovaisen 2019 ohjeistuksen kanssa. Odotamme siis yhtiöltä positiivista tulosvaroitusta tai ohjeistuksen nostoa Q2-raportin yhteydessä. Osakkeen arvostustaso on mielestämme edelleen kohtuullinen.

Tyyppi: company_report
1.3.
2019

Aspocompin Q4-tulos oli erinomainen ja yllätti positiivisesti vielä yhtiön joulukuun lopussa antaman positiivisen tulosvaroituksen jälkeenkin. Erityisen tärkeää tulevaisuuden kannalta oli mielestämme se, että positiivinen kehitys oli laaja-alaista.

Tyyppi: company_report
21.12.
2018

Aspocomp antoi eilen varsin voimakkaamman positiivisen tulosvaroituksen, jonka perusteella Q4-tulos tulee olemaan erittäin vahva. Tämä kruunaa yhtiön vahvan vuoden 2018 ja olemme nostaneet myös vuoden 2019 ennusteitamme selvästi. Arvostustaso on mielestämme maltillinen huomioiden jatkuva tuloskasvu, mutta muistutamme kuitenkin sijoittajia korkeista riskeistä sekä heikosta näkyvyydestä, joka voi aiheuttaa myös negatiivisia yllätyksiä. 

Tyyppi: company_report
17.12.
2018

Aspocompin osakekurssi on laskenut selvästi tavoitehintamme alapuolelle, mikä on mielestämme kääntänyt osakkeen riski/tuotto-suhteen jälleen hieman positiiviseksi. Näkemyksemme osakkeen arvosta ei ole muuttunut. Julkaisimme vasta Aspocompista laajan raportin, joka on muilta osin edelleen täysin validi.

Aspocomp

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aspocomp lyhyesti

Aspocomp on piirilevy-yhtiö, joka tarjoaa korkealaatuista piirilevyjen suunnittelu- ja valmistuspalvelua. Aspocompin valmistamia piirilevyjä käytetään mm. tietoliikenneverkoissa ja -laitteissa, autoelektroniikassa sekä teollisuuden automaatiosovelluksissa. Ylivoimaisesti suurin asiakassektori on historiallisesti ollut tietoliikennesektori. Aspocomp on marginaalinen niche-toimija massiivisella toimialalla. Yhtiö keskittyy strategisesti pikatoimituksiin ja lyhyisiin tuotantosarjoihin, joissa sen Oulussa sijaitseva tuotantolaitos on erittäin kilpailukykyinen. Tuotantomäärien kasvaessa piirilevyjen tuotanto tehdään käytännössä aina Aasiassa, missä yksikkökustannukset saadaan painettua alas. Oman tuotantonsa lisäksi Aspocomp välittää valittujen yhteistyökumppaneiden palveluita asiakkailleen, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden palvella asiakkaita koko tuotteen elinkaaren ajan. Aspocomp sijoittajasivut