Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Aspocomp

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

26.04.2022 - 16:45

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
27.4.
2022

Aspocompin liikevaihto ja sitä kautta tulos jäivät Q1:lla odotuksistamme tuotantoseisokin takia, mutta kysyntä on vahvaa ja tilauskanta kiipesi jälleen uuteen ennätykseen. Teimme ennusteisiimme vain pieniä tarkennuksia toimintaympäristöön liittyvistä ulkoisista epävarmuustekijöistä huolimatta.

Analyysi
11.3.
2022

Aspocomp julkaisi torstaina vahvan Q4-raportin. Tilauskannan erittäin vahva kehitys yhdistettynä edelleen hyvään kysyntään puski lähivuosien tulosennusteitamme 10-15 % ylöspäin.

Analyysi
7.11.
2021

Aspocompin koronaa edeltänyt kannattavan kasvun tarina pysähtyi karusti piirilevymarkkinan poikkeustilaan, minkä jälkeen toipuminen otti aikansa. Q2:lla kysyntä kuitenkin elpyi vahvasti ja Q3:lla myös tuloksessa nähtiin odotettu käänne. Ennätyksellisen tilauskannan ja vahvan kysynnän ansiosta edessä on kannattavaa kasvua, joskin poikkeuksellisen markkinatilanteen kestoa on vaikea arvioida. Oikeiden strategisten valintojen ansiosta myös pidemmän aikavälin kasvunäkymä on kuitenkin hyvä.

Analyysi
13.8.
2021

Aspocompin Q2-tulos jäi selvästi ennusteista, kun odottamamme selkeä käänne näkyi Q2:lla vain tilauskannassa. Toisaalta ennätyksellinen tilauskanta lähes takaa voimakkaan liikevaihdon kasvun loppuvuodelle, ja näkymä on tällä hetkellä erittäin hyvä. Näin ollen omat lähivuosien ennusteemme nousivat tulospettymyksestä huolimatta. Tätä heijastellen olemme nostaneet hieman tavoitehintaamme arvostuksen ollessa edelleen normalisoituun tulokseen nähden hyvin maltillinen (2022e P/E 10x).

Analyysi
28.4.
2021

Aspocompin Q1-tulos oli surkea, mutta piirilevymarkkinan normalisoituessa ja koronapandemian vaikutuksien hälvetessä käänne on jo mahdollisesti käynnistynyt. Aspocomp ennusti kysynnän parantuvan kaikissa asiakassegmenteissä ja kertoi vasta lähivuosien näkymää tukevista merkittävistä projektisopimuksista. Eteenpäin katsottaessa tilanne ei vaikuta yhtään niin synkältä kuin takalasista, ja osakkeen arvostus on ensi vuoden ”ehjällä” tuloksella houkutteleva (P/E 9x). Osakkeen riskiprofiili on kroonisesti korkea, mutta riski/tuotto-suhde mielestämme silti kohtuullinen. 

Analyysi
11.3.
2021

Heikko Q4-tulos oli pääosin tiedossa tulosvaroituksen takia. Pandemian sekoittama vaikea markkinatilanne jatkuu Q1:llä, mikä aiheutti merkittävää painetta 2021 ennusteisiimme. Uskomme Aspocompin olevan kuitenkin hyvässä asemassa markkinatilanteen normalisoituessa ja tuloksen elpyvän 2022 aiemmalle hyvälle tasolleen. Tähän suhteutettuna osake on maltillisesti hinnoiteltu (2022e P/E alle 9x), mutta erityisesti käänteen ajoitukseen liittyy paljon epävarmuutta.

Analyysi
18.1.
2021

Aspocompin 2020 tulos oli pandemian takia pilalla jo aiemmin, eikä heikko Q4’20-tulos varsinaisesti muuta tilannetta. Olemme laskeneet myös 2021 tulosennusteitamme erityisesti alkuvuoden osalta, mutta odotamme edelleen kysynnän elpyvän vuoden edetessä. Osakkeen arvostus on korkeahko alkaneen vuoden tulosennusteella (2021e P/E yli 12x), mutta toisaalta matala yhtiön tulospotentiaaliin nähden.

Analyysi
4.1.
2021

Vuosi 2020 oli yhtiölle todella vaikea ja Q4-tulos voi tuoda vielä uuden pettymyksen, mutta uskomme tuloskunnon elpyvän vuonna 2021. Jos odotettu tuloskäänne toteutuu ja yhtiö pääsee takaisin kannattavaan kasvuun, osakkeen nykyinen arvostustaso on matala (2021e P/E 10,5x). Näkyvyys on Aspocompin kohdalla kroonisesti heikko, mutta mielestämme hieman pidemmälle katsottaessa osakkeen riski/tuotto-suhde on kohtuullisen hyvä.

Analyysi
5.11.
2020

Aspocompin Q3-tulos jäi selvästi odotuksistamme eikä odotettuja merkkejä elpymisestä ollut vielä näkyvissä. Lyhyen tähtäimen näkymät ovatkin edelleen sumuiset, mutta iso kuva on ilmeisesti pitkälti ennallaan. Emme ole tehneet lähivuosien ennusteisiin suuria muutoksia, ja odotamme edelleen markkinatilanteen normalisoituvan lähiaikoina. Osakkeen arvostustaso (2021e P/E 10x) on kohtuullinen, jos markkina ja tuloskunto elpyvät odotetusti ensi vuonna. Näkyvyyttä tähän ei kuitenkaan vielä ole, joten emme pidä osakkeen riski/tuotto-suhdetta riittävän houkuttelevana. 

Analyysi
15.9.
2020

Yhtiön viime vuosina hyvään vauhtiin päässyt kannattavan kasvun tarina pysähtyi viimeistään tänä vuonna koronapandemian sekoittamaan markkinatilanteeseen. Odotamme tilanteen normalisoituvan ja tuloksen elpyvän voimakkaasti ensi vuonna, mutta näkyvyys tähän on erittäin heikko ja epävarmuus korkealla. Arvostus on maltillinen vuoden 2021 ennusteilla (P/E 10x), mutta merkittävään tulosparannukseen liittyvän epävarmuuden ja muutenkin korkeiden riskien vastapainoksi tuottopotentiaalin pitäisi mielestämme olla nykyistä korkeampi.

Aspocomp

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas