Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Lassila & Tikanoja

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
3.5.
2023

Lassila & Tikanojan Q1-tulos parani vertailukaudesta, mutta jäi hieman odotuksista. Yhtiö toisti ohjeistuksen viime vuoden tasoisesta tuloksesta ja ennustemuutoksemme jäivät pieniksi. Näemme yhtiöllä olevan potentiaalia selvään tulosparannukseen ensi vuonna. 

Analyysi
9.2.
2023

L&T:n Q4 tulos jäi hieman odotuksista ja se ohjeisti liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton olevan tänä vuonna vuoden 2022 tasolla. Tämä on tuloksen osalta pettymys ja tarkoittaa tuloksen pysymistä yhtiön historialliseen tasoon nähden suhteellisen alhaisena jo viidettä vuotta peräkkäin. Olemme laskeneet hieman ennusteitamme heikon tuloksen ja ohjeistuksen johdosta. 

Analyysi
28.10.
2022

Lassila & Tikanojan Q3 oli hyvä, kun Teollisuuspalveluiden vahva neljännes tuki tulosta. Kiinteistöpalveluissa yhtiöllä näyttää sen sijaan olevan odotettua enemmän haasteita, eikä odotettu kannattavuuden parantuminen ole näkyvissä lähiaikoina. Näemme osakkeen arvostuksen ensi vuoden kertoimilla (P/E 13x, EV/EBIT 12x) suhteellisen neutraalina. Tuloskasvunäkymän ollessa heikko, osakkeen tuotto-odotus jää alle 10 %:n tasaisesta osingosta huolimatta. 

Analyysi
24.7.
2022

Lassila & Tikanojan Q2:n oikaistu liikevoitto parani viime vuodesta ja ylitti hieman odotuksemme. Ohjeistus viime vuoden tason liikevaihdosta ja oikaistusta liikevoitosta koko vuodelle pidettiin ennallaan.

Analyysi
21.6.
2022

Lassila & Tikanoja toimii ympäristö- teollisuus- ja kiinteistöpalveluissa Suomessa ja Ruotsissa. Markkinat ovat luonteeltaan defensiivisiä ja yhtiöllä on hyvät markkina-asemat sekä kasvupotentiaalia ympäristövaatimusten ja -tietoisuuden noustessa. Historiallisesti kasvu on kuitenkin jäänyt vaatimattomaksi, mutta yhtiö on tehnyt tasaista tulosta ja kassavirtaa, jonka uskomme jatkuvan jatkossakin. Kun koronavaikutukset ovat ohi ja tämän vuoden kustannusinflaatio saatu vietyä myyntihintoihin, uskomme yhtiön tuloksen paranevan vuosina 2023-24.

Lassila & Tikanoja

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas