Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Orion
6341 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 43.93 ALIN 43.37 VAIHTO (KPL) 268 370
MYYNTI 43.96 YLIN 44.23 VAIHTO (VAL) 11,796 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Tulevat tapahtumat

5
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
23.10.
2019

Orionin Q3 oli odotuksiamme parempi. Liikevaihto ja liikevoitto olivat poikkeuksellisen korkeat Bayerilta saadun 45 MEUR:n etappimaksun takia. Nostimme kuluvan vuoden ennusteitamme, mutta lähivuosien ennusteemme pysyivät ennallaan. Tulosnäkymät ovat lähivuosille vaisut ja osakkeen arvostus tähän nähden korkea, minkä takia toistamme negatiivisen näkemyksemme osakkeesta. Nostamme positiivisten ennustemuutosten takia tavoitehintaamme.

Tyyppi: company_report
18.7.
2019

Orionin Q2-tulos jäi vertailukauden ja odotustemme alapuolelle. Kasvupanostukset ja kiristyvä kilpailutilanne pitävät tällä hetkellä tuloskunnon paineessa ja arvostus on tähän nähden haastavalla tasolla. Olemme pitäneet lähivuosien tulosennusteemme Q2-raportin jälkeen lähes ennallaan.

Tyyppi: company_report
22.5.
2019

Osallistuimme keskiviikkona Orionin pääomamarkkinapäivään (CMD) Helsingissä. Tilaisuudessa käytiin läpi eri liiketoimintojen tilannetta, tulevaisuudennäkymiä ja tuotekehitysputkea. Suurimman huomion tilaisuudessa sai yhtiön 2025 kasvutavoite (liikevaihto 1,5 miljardia euroa) ja keinot, millä se aiotaan saavuttaa. Tilaisuus ei antanut meille aihetta muuttaa merkittävästi ennusteitamme tai näkemystämme yhtiöstä, joten toistamme aiemman suosituksemme ja tavoitehintamme.

Tyyppi: company_report
25.4.
2019

Orionin Q1-raportti jäi selvästi vertailukaudesta ja markkinaodotuksista. Kasvupanostukset ja kiristyvä kilpailutilanne pitävät tällä hetkellä tuloskunnon paineessa ja arvostus on tähän nähden haastavalla tasolla. Laskemme tavoitehintaamme ennakoitua heikomman raportin takia ja toistamme negatiivisen näkemyksemme osakkeesta.

Tyyppi: company_report
6.2.
2019

Orionin Q4-tulos ja osinkoehdotus ylittivät odotuksemme lievästi, mutta vuoden 2019 näkymät ja ohjeistus olivat kuitenkin epävarmat. Teimme Q4-raportin jälkeen hyvin pieniä muutoksia lähivuosien liikevaihto- ja tulosennusteisiimme ja mielestämme yhtiön pitkän aikavälin tuloskasvun jatkuminen on nyt hyvin vahvasti eturauhassyöpää varten kehitetyn darolutamidin onnistumisesta kiinni. Vaisujen tuloskasvunäkymien ja osakkeen haastavan arvostuksen takia pysymme odottavalla kannalla.

Tyyppi: company_report
24.10.
2018

Orionin Q3-raportti jäi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta selvästi ennusteidemme alapuolelle. Yhtiö julkaisi kuitenkin samalla positiivisia tutkimustuloksia Bayerin kanssa yhteistyössä tehdystä eturauhasyöpätutkimuksen faasi III:sta, mikä sai meidät ottamaan aiempaa positiivisemman näkemyksen tuotekehitysputken arvosta. Nostamme tästä johtuen tavoitehintaamme, mutta lähivuosien vaisujen tulosnäkymien ja korkealle nousseen arvostuksen takia siirrymme suosituksessamme varovaisemmalle puolelle.

Tyyppi: company_report
19.7.
2018

Orionin Q2-raportti ylitti odotuksemme. Matalalle asetettujen tulevaisuuden odotusten ja osakkeen 12kk aikana selvästi laskeneen arvostuksen takia positiivinen tulosyllätys näkyi voimakkaana kurssireaktiona (+9 %). Toistamme osakkeen positiivisen suosituksen ja lievästi nousseiden ennusteidemme johdosta tarkistamme samalla tavoitehintaamme hieman ylöspäin.

Tyyppi: company_report
25.4.
2018

Orionin Q1-raportti jäi selvästi odotuksistamme ja osake päätyi 10 %:n laskuun. Laskemme tavoitehintamme negatiivisia ennustemuutoksia heijastaen. Toistamme kuitenkin positiivisen näkemyksemme osakkeesta, sillä osakekurssiin on jo mielestämme hinnoiteltu melko synkät näkymät tuloskunnon heikentymisestä.

Tyyppi: company_report
4.4.
2018

Orionin osake on laskenut kesällä 2017 nähdyiltä huipputasoilta noin 60 %. Kurssilasku on pudottanut osakkeen pitkään kestäneen räikeän yliarvostuksen vihdoin kansainvälisen verrokkiryhmän tasolle ja mielestämme osake tarjoaa ennusteisiimme nähden riittävän tuotto-odotuksen, jotta voimme siirtyä positiiviselle puolelle.

Tyyppi: company_report
7.2.
2018

Orionin Q4-tulos ylitti odotukset, mutta vuoden 2018 vaisu ohjeistus ja tieto Alzheimer-tutkimuksen epäonnistumisesta aiheuttivat selvän pettymyksen ja osake päätyi tulospäivän päätteeksi rajuun laskuun (-11 %). Laskimme vuosien 2018-2019 tulosennusteitamme yli 10 % raportin jälkeen. Orionin osake on laskenut kesäkuussa 2017 nähdyiltä huipuilta (58,5 euroa) jo yli 50 % ja pohjakosketus alkaa mielestämme olla käsillä.

Orion

Orion lyhyesti

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä.

Orionin asiakaspiiri koostuu pääasiassa sairaanhoidon ja terveydenhuollon palveluntuottajista ja ammattilaisista. Asiakkaita ovat esimerkiksi erikois- ja yleislääkärit, eläinlääkärit, apteekit, sairaalat, terveyskeskukset, lääkäriasemat ja laboratoriot. Myös kuluttajat lemmikkeineen ovat tärkeä asiakasryhmä.

Orionin päämarkkina-alue on Suomi, jossa yhtiö on selvä markkinajohtaja. Orionin tuotteita on markkinoilla yli 100 maassa, ja konsernin oma ihmislääkkeiden myyntiorganisaatio kattaa lähes kaikki keskeiset Euroopan markkinat. Muilla alueilla Orionin tuotteita myyvät useat yhteistyökumppanit. Kaikki Orionin tehtaat ja valtaosa T&K-toiminnoista sijaitsevat Suomessa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Orionin A- ja B-osakkeet ovat listattuina Nasdaq Helsingissä.

Orionin sijoittajasuhdesivut