Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Orion

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Kajaani

Petri Kajaani

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
20.10.
2021

Orionin Q3-luvut osuivat hyvin ennusteisiimme. Yhtiö paransi hieman ohjeistustaan vuoden 2021 liikevoiton osalta, mutta se johti vain hyvin pieniin ennustemuutoksiin. Näemme osakkeen tarjoavan vielä kohtuullisella riskillä riittävää tuotto-odotusta positiivisella puolella pysymiseen.

Inderes analyysi
19.7.
2021

Orionin Q2-luvut jäivät vahvan vertailukauden alapuolelle. Vaikka liikevaihto alitti odotuksemme, oli tulos yllättävän hyvä ja ylitti odotuksemme. Yhtiön kommentit loppuvuoden osalta olivat kuitenkin melko varovaisia ja ohjeistus toistettiin, joten pidimme tulosennusteemme sekä tämän vuoden että lähivuosien osalta lähes ennallaan. Näemme osakkeen tarjoavan vielä kohtuullisella riskillä melko hyvää tuottoa, joten toistamme positiivisen suosituksemme.

Inderes analyysi
26.5.
2021

Orion piti keskiviikkona virtuaalisen pääomamarkkinapäivän (CMD), missä keskityttiin kasvutavoitteen savuttamiseen (vuonna 2025 liikevaihto 1,5 miljardia euroa) ja pitkän aikavälin arvonluontiin. CMD:llä toistettiin vanhat taloudelliset tavoitteet, eivätkä päivän esitykset antaneet meille syytä muuttaa ennusteitamme tai näkemystämme yhtiöstä.

Inderes analyysi
28.4.
2021

Orionin Q1 oli odotuksiamme parempi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Nostimme 2021 tulosennustettamme hieman, mutta pidimme pidemmän aikavälin ennusteemme muuttumattomina. Vaikka vuosi alkoi odotuksiamme paremmin, ei Q1 raportti antanut meille aihetta muuttaa tavoitehintaamme tai suositustamme.

Inderes analyysi
10.2.
2021

Orionin Q4 jäi liikevaihdon ja tuloksen osalta odotustemme alapuolelle, minkä lisäksi yhtiö antoi vaisun 2021-ohjeistuksen. Vaikka tulospohjainen arvostus on kuluvalta vuodelta korkea, puoltavat lähivuosille (2022-) ennustamamme Nubeqan ja Easyhalerin vetämä tuloskasvu, lupaavia aihioita sisältävä T&K-putki ja yli 4 %:n osinkotuotto positiivisen näkemyksen ottamista. 

Inderes analyysi
22.10.
2020

Orionin Q3-tulos oli erittäin vahva ja ylitti odotuksemme. Yhtiö nosti ohjeistustaan jo kolmannen kerran tänä vuonna ja vuodesta 2020 on tulossa yhtiön historian paras. Osakekurssi on laskenut 3kk aikana noin 20 %, vaikka 2020-tulosennusteemme on noussut ja pitkän aikavälin ennusteemme ovat pysyneet lähes ennallaan. Tämä on tehnyt tuotto/riski-suhteesta houkuttelevamman ja kroonisesta yliarvostuksesta pitkään kärsinyttä osaketta saa vihdoin kohtuulliseen hintaan. 

Inderes analyysi
19.7.
2020

Orionin Q2 ylitti odotuksemme sekä liikevaihdon ja kannattavuuden osalta. Yhtiön osake on laskenut edellisestä päivityksestämme lähes 10 %, kun samalla hyvän kehityksen johdosta tulosennusteemme ovat nousseet 2-7 %. Vaikka osakkeen arvostus on mielestämme edelleen turhan korkea ja selvästi verrokkiryhmän yläpuolella, on arvostus muuttunut edellisen päivityksemme jälkeen hieman kohtuullisemmaksi.

Inderes analyysi
29.4.
2020

Orionin Q1-raportti oli todella vahva ja sitä tuki Covid-19 –pandemiasta johtunut voimakas lääkkeiden kysyntä. Vahvan alkuvuoden ja juuri ennen tulosraporttia annetun positiivisen tulosvaroituksen takia nostimme lähivuosien ennusteitamme selvästi. Orionilla menee yhtiönä erittäin hyvin ja ennusteemme sisältävät lähivuosille merkittävät tuloskasvuodotukset, mutta osakkeen arvostus on sekä absoluuttisesti että verrokkiryhmään nähden erittäin korkea.

Inderes analyysi
5.2.
2020

Orionin Q4-raportti jäi hieman odotustemme alapuolelle, minkä lisäksi yhtiö antoi vaisun ohjeistuksen vuodelle 2020. Orionin tulos on kasvupanostusten takia nyt heikolla tasolla ja arvostus on vuoden 2020 tuloskuopassa todella korkea. Panostusten hedelmiä päästään nauttimaan asteittain 2021-2023 alkaen ja mielestämme suuret tuloskasvuodotukset heijastuvat jo täysimääräisesti osakkeen arvostukseen. 

Inderes analyysi
23.10.
2019

Orionin Q3 oli odotuksiamme parempi. Liikevaihto ja liikevoitto olivat poikkeuksellisen korkeat Bayerilta saadun 45 MEUR:n etappimaksun takia. Nostimme kuluvan vuoden ennusteitamme, mutta lähivuosien ennusteemme pysyivät ennallaan. Tulosnäkymät ovat lähivuosille vaisut ja osakkeen arvostus tähän nähden korkea, minkä takia toistamme negatiivisen näkemyksemme osakkeesta. Nostamme positiivisten ennustemuutosten takia tavoitehintaamme.

Orion