Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Outokumpu
7857 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 2.52 ALIN 2.48 VAIHTO (KPL) 3 149 767
MYYNTI 2.52 YLIN 2.56 VAIHTO (VAL) 7,930 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Tulevat tapahtumat

7
Elo
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
7.5.
2020

Outokumpu julkisti eilen Q1-raporttinsa, joka oli operatiivisen tuloksen osalta hieman ennusteitamme parempi. Yhtiön markkinakommenteissa ei ollut yllätyksiä ja kokonaisuudessaan ennustemuutokset jäivät raportin jälkeen maltillisiksi. Ennusteillamme osake ei saa tukea lyhyen tähtäimen arvostuksesta, eikä tuloskuopan syvyyteen liittyvä poikkeuksellisen korkea epävarmuus mielestämme houkuttele nojaamaan pidemmän tähtäimen potentiaaliin.

Tyyppi: company_report
19.3.
2020

Outokumpu järjesti eilen pääomamarkkinapäivän (CMD), jossa yhtiö valotti kehitysaskeliaan, markkinoiden kokonaiskuvaa ja keinoja, joilla se tavoittelee kannattavaa kasvua. Yhtiö on ottanut arviomme mukaan selkeitä askelia oikeaan suuntaan, mutta toimintaympäristö heikkenee nyt ripeää vauhtia, mitä heijastellen olemme leikanneet ennusteitamme tuntuvasti. Riskitason huomattavan nousun takia pääomien puolustaminen on mielestämme nyt pidemmän aikavälin potentiaaliin nojaamista houkuttelevampi vaihtoehto.

Tyyppi: company_report
6.2.
2020

Outokumpu julkisti eilen Q4-raporttinsa, joka vastasi operatiivisen tuloksen osalta ennakkotietojen tasolla olleita odotuksiamme. Ennusteillamme osake ei saa tukea lyhyen tähtäimen arvostuksesta, mutta arviomme mukaan ennustamamme Americasin käänteen eteneminen ja mahdollinen positiivinen uutisvirta muun muassa Euroopan komission tullitutkinnan myötä tukevat arvostuksen nousuvaraa pidemmälle vuoteen katsottaessa.

Tyyppi: company_report
21.1.
2020

Outokumpu nosti eilen Q4’19:n tulosohjeistustaan, minkä taustalla oli pääasiassa raaka-aineisiin liittyvät positiiviset vaikutukset. Arviomme mukaan kertaeristä oikaistussa pohjakannattavuudessa ei ole kuitenkaan tapahtunut olennaisia muutoksia kohti parempaa. Tarkistimme Q4:n ennusteemme linjaan ohjeistuksen kanssa. 

Tyyppi: company_report
1.11.
2019

Outokumpu julkisti eilen Q3-raporttinsa, joka jäi konsensuksen ja meidän odotuksia heikommaksi. Lyhyen tähtäimen tulosnäkymät säilyivät heikkoina, kun Euroopassa korkealla tasolla oleva tuonti painaa markkinaa eikä yhtiön haasteisiin ole Yhdysvalloissa näköpiirissä nopeaa ratkaisua. Tarkistimme lyhyen tähtäimen ennusteitamme alaspäin, mutta merkittävää laskuvaraa emme osakkeessa enää näe kokonaiskuva huomioiden.

Tyyppi: company_report
24.9.
2019

Leikkasimme H2:n ja lähivuosien ennusteitamme markkinanäkymien yhä heikennyttyä kvartaalin aikana. Loppuvuodesta on tulossa tulosmielessä hyvin heikko ja ensi vuoden ylle kertyy talousnäkymien heikentyessä yhä synkempiä pilviä. Odotamme kuluvalta vuodelta kohtuullista kassavirtaa, mikä yhdessä matalan tasepohjaisen arvostuksen kanssa antaa jossain määrin tukea osakkeelle, mutta sykliset riskit puoltavat yhä varovaisuutta osakkeen suhteen.

Tyyppi: company_report
2.8.
2019

Outokumpu julkisti eilen Q2-raporttinsa, joka vastasi konsensusodotuksia. Lyhyen tähtäimen markkinanäkymät ovat yhä heikot ja Euroopassa jälleen kasvanut tuonti heikentää yhtiön toimintaympäristöä loppuvuonna. Tämä pitää tulosnäkymän heikkona yhdessä talouskasvukuvan heikentymisen kanssa.

Tyyppi: company_report
8.5.
2019

Outokumpu julkisti eilen Q1-raporttinsa, joka jäi odotuksista selvästi. Markkinatilanne on heikentynyt makrokuvaa heijastellen, minkä seurauksena laskimme yhtiön ennusteitamme. Ennustemuutoksien ja Q1:n alituksen seurauksena koko vuoden ennusteemme laskivat 11 % oikaistun käyttökatteen tasolla. Matala tasepohjainen arvostus rajaa osakkeen laskuvaraa, vaikkakin tulospohjaisesti yhtiön lyhyen tähtäimen arvostus on korkea.

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Outokumpu julkaisi eilen Q4-raporttinsa, joka oli tulosrivien osalta kokonaisuutena noin odotuksien tasolla. Yhtiö leikkasi osinkoa vastoin odotuksiamme, mikä oli pettymys ja hieman negatiivinen signaali yhtiön luottamuksesta näkymiinsä. Myös yhtiön ohjeistus Q1:lle indikoi odottamaamme haastavampaa kvartaalia. Pehmeää ohjeistusta ja heikentynyttä talousnäkymää heijastellen laskimme vuoden 2019 ennusteita.

Tyyppi: company_report
8.1.
2019

Laskimme päivityksen yhteydessä Q4:n ennusteita sekä myös ensi vuoden ennusteita. Ennustemuutoksista huolimatta näemme lyhyen tähtäimen arvostuksessa maltillista nousuvaraa ja tuotto-odotusta tukee myös korkea osinkotuottoennuste. Historiallisesti nykyiseltä matalalta tasepohjaiselta arvostustasolta (P/B 0,56x) Outokumpuun tehty sijoitus ei ole ollut huono sijoitus pitkällä tähtäimellä.

Outokumpu

Outokumpu lyhyesti

Outokumpu on ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Asemamme perustuu kykyymme räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen. Ruostumaton teräs on ympäristöä säästävä, kierrätettävä ja luja materiaali, joka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi asiakkaamme valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Tavoitteenamme on olla ruostumattoman teräksen johtaja, joka luo alan parhaan arvon olemalla asiakassuuntautunut ja tehokas. Outokummun palveluksessa on 10 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä.