Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Outokumpu

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
4.2.
2021

Outokumpu julkisti eilen Q4-lukunsa, jotka olivat odotuksia paremmat. Yhtiön ohjeistus Q1’21:n terästoimituksien osalta oli odotuksiamme vahvempi ja nostimme lyhyen tähtäimen ennusteitamme tuntuvasti. Ruostumattoman teräksen kysyntä elpyy nyt hyvää vauhtia, mikä yhdessä tuntuvien kustannussäästöjen kanssa vahvistaa uskoamme lähivuosien tuloskasvuennusteiden toteutumiselle. Tulosparannuksen edetessä odotuksiemme mukaisesti on osakkeessa mielestämme yhä houkuttelevaa arvonnousupotentiaalia.

Inderes analyysi
16.12.
2020

Outokumpu antoi eilen positiivisen tulosvaroituksen Q4:n ruostumattoman teräksen toimituksien sekä oikaistun käyttökatteen kehityksen oltua aiempia odotuksia vahvempaa. Nostimme aiemman ohjeistuksen tasolla olleita Q4:n ennusteitamme, minkä lisäksi teimme lieviä positiivisia tarkennuksia lähivuosien ennusteisiimme. 

Inderes analyysi
6.11.
2020

Outokumpu julkisti eilen Q3-lukunsa, jotka olivat melko hyvin linjassa odotuksien kanssa. Yhtiön lyhyen tähtäimen ohjeistus Q4:lle ei antanut aihetta merkittäville ennustemuutoksille, mutta laskimme lähivuosien ennusteita raportin jälkeen. Päähuomion tulosjulkistuksen yhteydessä vei yhtiön uusi strategia, jonka keskiössä on vähemmän yllättävään tapaan kustannustason lasku sekä velkavuoren pienentäminen.

Inderes analyysi
10.8.
2020

Outokumpu julkisti perjantaina Q2-raporttinsa, joka oli operatiivisen tuloksen osalta hieman ennustettua heikompi. Yhtiön ohjeistus Q3:n toimituksien suhteen oli myös pettymys ja näin ollen lyhyen tähtäimen ennustemuutokset olivat negatiivisia. Odotamme kuitenkin tulostrendin kääntyvän Q3:lla ja elpyvän asteittain etenkin vuonna 2021. Näkemyksemme mukaan tulostrendin odotettu käänne puoltaa katseen nostamista kohti pidemmän tähtäimen tulospotentiaalia, mihin suhteutettuna arvostus on varovaisen houkutteleva ja siten puoltaa ajallisesti hajautettujen ostojen aloittamista.

Inderes analyysi
7.5.
2020

Outokumpu julkisti eilen Q1-raporttinsa, joka oli operatiivisen tuloksen osalta hieman ennusteitamme parempi. Yhtiön markkinakommenteissa ei ollut yllätyksiä ja kokonaisuudessaan ennustemuutokset jäivät raportin jälkeen maltillisiksi. Ennusteillamme osake ei saa tukea lyhyen tähtäimen arvostuksesta, eikä tuloskuopan syvyyteen liittyvä poikkeuksellisen korkea epävarmuus mielestämme houkuttele nojaamaan pidemmän tähtäimen potentiaaliin.

Inderes analyysi
19.3.
2020

Outokumpu järjesti eilen pääomamarkkinapäivän (CMD), jossa yhtiö valotti kehitysaskeliaan, markkinoiden kokonaiskuvaa ja keinoja, joilla se tavoittelee kannattavaa kasvua. Yhtiö on ottanut arviomme mukaan selkeitä askelia oikeaan suuntaan, mutta toimintaympäristö heikkenee nyt ripeää vauhtia, mitä heijastellen olemme leikanneet ennusteitamme tuntuvasti. Riskitason huomattavan nousun takia pääomien puolustaminen on mielestämme nyt pidemmän aikavälin potentiaaliin nojaamista houkuttelevampi vaihtoehto.

Inderes analyysi
6.2.
2020

Outokumpu julkisti eilen Q4-raporttinsa, joka vastasi operatiivisen tuloksen osalta ennakkotietojen tasolla olleita odotuksiamme. Ennusteillamme osake ei saa tukea lyhyen tähtäimen arvostuksesta, mutta arviomme mukaan ennustamamme Americasin käänteen eteneminen ja mahdollinen positiivinen uutisvirta muun muassa Euroopan komission tullitutkinnan myötä tukevat arvostuksen nousuvaraa pidemmälle vuoteen katsottaessa.

Inderes analyysi
21.1.
2020

Outokumpu nosti eilen Q4’19:n tulosohjeistustaan, minkä taustalla oli pääasiassa raaka-aineisiin liittyvät positiiviset vaikutukset. Arviomme mukaan kertaeristä oikaistussa pohjakannattavuudessa ei ole kuitenkaan tapahtunut olennaisia muutoksia kohti parempaa. Tarkistimme Q4:n ennusteemme linjaan ohjeistuksen kanssa. 

Inderes analyysi
1.11.
2019

Outokumpu julkisti eilen Q3-raporttinsa, joka jäi konsensuksen ja meidän odotuksia heikommaksi. Lyhyen tähtäimen tulosnäkymät säilyivät heikkoina, kun Euroopassa korkealla tasolla oleva tuonti painaa markkinaa eikä yhtiön haasteisiin ole Yhdysvalloissa näköpiirissä nopeaa ratkaisua. Tarkistimme lyhyen tähtäimen ennusteitamme alaspäin, mutta merkittävää laskuvaraa emme osakkeessa enää näe kokonaiskuva huomioiden.

Inderes analyysi
24.9.
2019

Leikkasimme H2:n ja lähivuosien ennusteitamme markkinanäkymien yhä heikennyttyä kvartaalin aikana. Loppuvuodesta on tulossa tulosmielessä hyvin heikko ja ensi vuoden ylle kertyy talousnäkymien heikentyessä yhä synkempiä pilviä. Odotamme kuluvalta vuodelta kohtuullista kassavirtaa, mikä yhdessä matalan tasepohjaisen arvostuksen kanssa antaa jossain määrin tukea osakkeelle, mutta sykliset riskit puoltavat yhä varovaisuutta osakkeen suhteen.

Outokumpu

Outokumpu lyhyesti

Outokumpu on ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Asemamme perustuu kykyymme räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen. Ruostumaton teräs on ympäristöä säästävä, kierrätettävä ja luja materiaali, joka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi asiakkaamme valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Tavoitteenamme on olla ruostumattoman teräksen johtaja, joka luo alan parhaan arvon olemalla asiakassuuntautunut ja tehokas. Outokummun palveluksessa on 10 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä.