Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Outokumpu
6672 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 3.06 ALIN 3.05 VAIHTO (KPL) 4 343 229
MYYNTI 3.07 YLIN 3.15 VAIHTO (VAL) 13,444 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Tulevat tapahtumat

5
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
21.1.
2020

Outokumpu nosti eilen Q4’19:n tulosohjeistustaan, minkä taustalla oli pääasiassa raaka-aineisiin liittyvät positiiviset vaikutukset. Arviomme mukaan kertaeristä oikaistussa pohjakannattavuudessa ei ole kuitenkaan tapahtunut olennaisia muutoksia kohti parempaa. Tarkistimme Q4:n ennusteemme linjaan ohjeistuksen kanssa. 

Tyyppi: company_report
1.11.
2019

Outokumpu julkisti eilen Q3-raporttinsa, joka jäi konsensuksen ja meidän odotuksia heikommaksi. Lyhyen tähtäimen tulosnäkymät säilyivät heikkoina, kun Euroopassa korkealla tasolla oleva tuonti painaa markkinaa eikä yhtiön haasteisiin ole Yhdysvalloissa näköpiirissä nopeaa ratkaisua. Tarkistimme lyhyen tähtäimen ennusteitamme alaspäin, mutta merkittävää laskuvaraa emme osakkeessa enää näe kokonaiskuva huomioiden.

Tyyppi: company_report
24.9.
2019

Leikkasimme H2:n ja lähivuosien ennusteitamme markkinanäkymien yhä heikennyttyä kvartaalin aikana. Loppuvuodesta on tulossa tulosmielessä hyvin heikko ja ensi vuoden ylle kertyy talousnäkymien heikentyessä yhä synkempiä pilviä. Odotamme kuluvalta vuodelta kohtuullista kassavirtaa, mikä yhdessä matalan tasepohjaisen arvostuksen kanssa antaa jossain määrin tukea osakkeelle, mutta sykliset riskit puoltavat yhä varovaisuutta osakkeen suhteen.

Tyyppi: company_report
2.8.
2019

Outokumpu julkisti eilen Q2-raporttinsa, joka vastasi konsensusodotuksia. Lyhyen tähtäimen markkinanäkymät ovat yhä heikot ja Euroopassa jälleen kasvanut tuonti heikentää yhtiön toimintaympäristöä loppuvuonna. Tämä pitää tulosnäkymän heikkona yhdessä talouskasvukuvan heikentymisen kanssa.

Tyyppi: company_report
8.5.
2019

Outokumpu julkisti eilen Q1-raporttinsa, joka jäi odotuksista selvästi. Markkinatilanne on heikentynyt makrokuvaa heijastellen, minkä seurauksena laskimme yhtiön ennusteitamme. Ennustemuutoksien ja Q1:n alituksen seurauksena koko vuoden ennusteemme laskivat 11 % oikaistun käyttökatteen tasolla. Matala tasepohjainen arvostus rajaa osakkeen laskuvaraa, vaikkakin tulospohjaisesti yhtiön lyhyen tähtäimen arvostus on korkea.

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Outokumpu julkaisi eilen Q4-raporttinsa, joka oli tulosrivien osalta kokonaisuutena noin odotuksien tasolla. Yhtiö leikkasi osinkoa vastoin odotuksiamme, mikä oli pettymys ja hieman negatiivinen signaali yhtiön luottamuksesta näkymiinsä. Myös yhtiön ohjeistus Q1:lle indikoi odottamaamme haastavampaa kvartaalia. Pehmeää ohjeistusta ja heikentynyttä talousnäkymää heijastellen laskimme vuoden 2019 ennusteita.

Tyyppi: company_report
8.1.
2019

Laskimme päivityksen yhteydessä Q4:n ennusteita sekä myös ensi vuoden ennusteita. Ennustemuutoksista huolimatta näemme lyhyen tähtäimen arvostuksessa maltillista nousuvaraa ja tuotto-odotusta tukee myös korkea osinkotuottoennuste. Historiallisesti nykyiseltä matalalta tasepohjaiselta arvostustasolta (P/B 0,56x) Outokumpuun tehty sijoitus ei ole ollut huono sijoitus pitkällä tähtäimellä.

Tyyppi: company_report
28.10.
2018

Outokummun Q3-raportti ylitti sekä meidän että konsensuksen odotukset tulosrivien osalta. Yhtiön ohjeistus Q3:lle oli kuitenkin sekä konsensuksen että meidän odotuksiin nähden pienoinen pettymys. Laskimme tuloksen jälkeen ennusteitamme alaspäin Q4:n ja lähivuosien osalta.

Tyyppi: company_report
28.9.
2018

Osakkeen laskuvaraa rajaa mielestämme maltillinen tasepohjainen 0,8x P/B-kerroin. Aikaisemmin esiin nostamamme keskeiset huolet kauppasodasta, aasialaisen tuonnin vaikutuksesta Euroopan perushintoihin ja talouskasvun hidastumisesta ovat mielestämme edelleen relevantteja. Näiden tekijöiden johdosta pysymme varovaisella kannalla osakkeen suhteen.

Tyyppi: company_report
25.7.
2018

Outokummun eilen julkaisema Q2-raportti oli operatiivisen tuloksen osalta linjassa ennusteemme kanssa. Yhtiön ohjeistus Q3:lle oli kuitenkin sekä konsensuksen että meidän odotuksiin nähden pienoinen pettymys. Laskimme tuloksen jälkeen ennusteitamme alaspäin H2:n osalta.

Outokumpu

Outokumpu lyhyesti

Outokumpu on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja maailmassa. Ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja vahva materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on yli 12 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

 

Outokummun sijoittajasivut