Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Outokumpu

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
6.11.
2018

Outokummun tasepohjaiset tunnusluvut kun alkavat olemaan äärimmilleen venytettyjä (edullisia historiaan nähden) niin eikö yhtiöllä olisi tässä arvonluonnin paikkaa aktivoimalla omien osakkeiden osto-ohjelman? "Historiallisesti alle 0,6x P/B-luvulla tehty sijoitus Outokumpuun ei ole ollut huono pitkällä tähtäimellä ja arvostuksen korjautumista odotellessa sijoittajan tuottoodotusta tukee ensi vuoden 6,7 %:n osinkotuottoennusteemme."

Inderes Q&A
28.5.
2018

Hei, Outokumpu ilmoitti 4.4.2018 voittaneensa sopimuksen, jolla se toimittaa ison määrän terästä Pohjois-Carolinassa rakennettavaa siltaa varten. Kuinka merkittävästä tilauksesta on kyse toisaalta koko Outokummun ja toisaalta yhtiön Pohjois-Amerikan yksikön kannalta?

Inderes Q&A
4.5.
2018

Markkinoiden petyttyä Outokumpu Oyj:n tulokseen Roeland ja Liam ostivat osaketta tuloksen julkaisun jälkeisenä päivänä >15% alennuksella edellisen päivän hinnasta eli välillä 5.10 - 5.12 €/share vaikkakin vain noin parin sadan tuhannen arvosta. Tänään arvostus taisi päätyä tasolle 5.75.

Outokumpu ilmoitti omien osakkeiden ostosta tulosjulkistuksen yhteydessä, mikä luonnollisesti vaikuttaa muutenkin volatiilin osakkeen arvoon tulosjulkistusta seuraavina päivinä. Liamin ja Baanin ostokset olivat siis täydellisesti ajoitettuja.

Inderes Q&A
19.4.
2018

Miksi Outokummun osakekurssi sakkaa jatkuvasti, vaikka yhtiön tulos ja velkaantuminen ovat kehittyneet positiivisesti? Eurooppalaisiin pääkilpailijoihin verrattuna yhtiö on useilla mittareilla todella "halpa", johtuuko se siitä, että tulosparannukseen ei uskota? Mikä vaikutus tulee olemaan uudella hall.pj. Kari Jordanilla?

Inderes Q&A
19.4.
2018

Hei, ihmettelen miksi analyysit painottuivat ferrokromituotteen hinnan ympärille. Outokummun tuotannossa ruostumaton stainlessSteel on valta-asemassa. Toisaalta Outokumpu on vain Kemin Kromi kaivoksen osalta kaivosyhtiö. Minusta analyyseissä katsantokanta on muutettava radikaalisti.

Inderes Q&A
23.8.
2017

Outokummun arvostustasoon vaikuttaa analyytikoiden mukaan nikkelin/ferrokromin hintakehitys siten, että hintojen noustessa myös Outokummun osakkeen hinta nousee. Miksi näin? Eikö raaka-aineen hinnannousun pitäisi heikentää yhtiön tulosta? Parhain terveisin, XX (nimi poistettu)

Inderes Q&A
29.6.
2017

Mitenkä öljyn hinnan muutokset vaikuttaa kaivosteollisuuden kursseihin (esim. Outokummun tapauksessa) ja erityisesti miksi? Mediassa on ollut paljon puhetta alhaisesta hinnasta, jonka luulisi näkyvän ainakin alhaisimpina kustannuksina. Kuitenkin hinnan laskiessa myös kurssi näyttäisi laskevan. Netistä vaikeaa löytää kattavaa vastausta.

Inderes Q&A
19.6.
2017

Hei, Outokummun kurssi on ollut laskutrendissä jo pidemmän aikaa ja viime päivinä useat tahot ovat laskeneet suosituksiaan yhtiön osalta. Onko Inderesin näkemys yhtiöstä edelleen sama ja onko voimakas kurssilasku perusteeton?

Inderes Q&A
22.5.
2017

Mitä indeksejä seuraamalla voimme päätellä esimerkiksi Outokummun tuloksen kehitystä ?

Inderes Q&A
15.5.
2017

Hei, mietin tässä Outokumpua sijoituskohteena ja ajattelin, että olisi mukava oman analyysin tueksi lukea teidän laadukasta analyysia. Kuitenkin teillä on yhden kk tilaus kohtalaisen kallis (30€), jos ei kuitenkaan halua kaikista yhtiöistä lukea eikä myöskään jatkossa välttämättä tarvitse tätä ominaisuutta kovin usein. Olisiko siis teidän mahdollista muuttaa hinnoitteluanne esimerkiksi siten, että voisi ostaa yhden yhtiön analyysin ainoastaan esimerkiksi viikoksi (aika jossa sen ehtisi varmasti kahlata sana sanalta läpi)? Voisin itse maksaa vaikka 10€ yhden yhtiön analyysistä.

Outokumpu

Outokumpu lyhyesti

Outokumpu on ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Asemamme perustuu kykyymme räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen. Ruostumaton teräs on ympäristöä säästävä, kierrätettävä ja luja materiaali, joka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi asiakkaamme valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Tavoitteenamme on olla ruostumattoman teräksen johtaja, joka luo alan parhaan arvon olemalla asiakassuuntautunut ja tehokas. Outokummun palveluksessa on 10 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä.