Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Outokumpu
7272 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 2.21 ALIN 2.21 VAIHTO (KPL) 4 350 193
MYYNTI 2.21 YLIN 2.41 VAIHTO (VAL) 9,891 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Tulevat tapahtumat

6
Tou
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: inderes_qa
6.11.
2018

Outokummun tasepohjaiset tunnusluvut kun alkavat olemaan äärimmilleen venytettyjä (edullisia historiaan nähden) niin eikö yhtiöllä olisi tässä arvonluonnin paikkaa aktivoimalla omien osakkeiden osto-ohjelman? "Historiallisesti alle 0,6x P/B-luvulla tehty sijoitus Outokumpuun ei ole ollut huono pitkällä tähtäimellä ja arvostuksen korjautumista odotellessa sijoittajan tuottoodotusta tukee ensi vuoden 6,7 %:n osinkotuottoennusteemme."

Tyyppi: inderes_qa
28.5.
2018

Hei, Outokumpu ilmoitti 4.4.2018 voittaneensa sopimuksen, jolla se toimittaa ison määrän terästä Pohjois-Carolinassa rakennettavaa siltaa varten. Kuinka merkittävästä tilauksesta on kyse toisaalta koko Outokummun ja toisaalta yhtiön Pohjois-Amerikan yksikön kannalta?

Tyyppi: inderes_qa
4.5.
2018

Markkinoiden petyttyä Outokumpu Oyj:n tulokseen Roeland ja Liam ostivat osaketta tuloksen julkaisun jälkeisenä päivänä >15% alennuksella edellisen päivän hinnasta eli välillä 5.10 - 5.12 €/share vaikkakin vain noin parin sadan tuhannen arvosta. Tänään arvostus taisi päätyä tasolle 5.75.

Outokumpu ilmoitti omien osakkeiden ostosta tulosjulkistuksen yhteydessä, mikä luonnollisesti vaikuttaa muutenkin volatiilin osakkeen arvoon tulosjulkistusta seuraavina päivinä. Liamin ja Baanin ostokset olivat siis täydellisesti ajoitettuja.

Tyyppi: inderes_qa
19.4.
2018

Miksi Outokummun osakekurssi sakkaa jatkuvasti, vaikka yhtiön tulos ja velkaantuminen ovat kehittyneet positiivisesti? Eurooppalaisiin pääkilpailijoihin verrattuna yhtiö on useilla mittareilla todella "halpa", johtuuko se siitä, että tulosparannukseen ei uskota? Mikä vaikutus tulee olemaan uudella hall.pj. Kari Jordanilla?

Tyyppi: inderes_qa
19.4.
2018

Hei, ihmettelen miksi analyysit painottuivat ferrokromituotteen hinnan ympärille. Outokummun tuotannossa ruostumaton stainlessSteel on valta-asemassa. Toisaalta Outokumpu on vain Kemin Kromi kaivoksen osalta kaivosyhtiö. Minusta analyyseissä katsantokanta on muutettava radikaalisti.

Tyyppi: inderes_qa
23.8.
2017

Outokummun arvostustasoon vaikuttaa analyytikoiden mukaan nikkelin/ferrokromin hintakehitys siten, että hintojen noustessa myös Outokummun osakkeen hinta nousee. Miksi näin? Eikö raaka-aineen hinnannousun pitäisi heikentää yhtiön tulosta? Parhain terveisin, XX (nimi poistettu)

Tyyppi: inderes_qa
29.6.
2017

Mitenkä öljyn hinnan muutokset vaikuttaa kaivosteollisuuden kursseihin (esim. Outokummun tapauksessa) ja erityisesti miksi? Mediassa on ollut paljon puhetta alhaisesta hinnasta, jonka luulisi näkyvän ainakin alhaisimpina kustannuksina. Kuitenkin hinnan laskiessa myös kurssi näyttäisi laskevan. Netistä vaikeaa löytää kattavaa vastausta.

Tyyppi: inderes_qa
19.6.
2017

Hei, Outokummun kurssi on ollut laskutrendissä jo pidemmän aikaa ja viime päivinä useat tahot ovat laskeneet suosituksiaan yhtiön osalta. Onko Inderesin näkemys yhtiöstä edelleen sama ja onko voimakas kurssilasku perusteeton?

Tyyppi: inderes_qa
22.5.
2017

Mitä indeksejä seuraamalla voimme päätellä esimerkiksi Outokummun tuloksen kehitystä ?

Tyyppi: inderes_qa
15.5.
2017

Hei, mietin tässä Outokumpua sijoituskohteena ja ajattelin, että olisi mukava oman analyysin tueksi lukea teidän laadukasta analyysia. Kuitenkin teillä on yhden kk tilaus kohtalaisen kallis (30€), jos ei kuitenkaan halua kaikista yhtiöistä lukea eikä myöskään jatkossa välttämättä tarvitse tätä ominaisuutta kovin usein. Olisiko siis teidän mahdollista muuttaa hinnoitteluanne esimerkiksi siten, että voisi ostaa yhden yhtiön analyysin ainoastaan esimerkiksi viikoksi (aika jossa sen ehtisi varmasti kahlata sana sanalta läpi)? Voisin itse maksaa vaikka 10€ yhden yhtiön analyysistä.

Outokumpu

Outokumpu lyhyesti

Outokumpu on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja maailmassa. Ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja vahva materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on yli 12 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

 

Outokummun sijoittajasivut