Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Scanfil

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

15.09.2021 - 13:15

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
15.9.
2021

Scanfil järjesti historiansa ensimmäisen pääomamarkkinapäivän eilen Helsingissä. Päivän esitykset ovat katsottavissa täältä. CMD:llä Scanfil keskittyi esittelemään strategiaansa ja operaatioitaan, mutta suurempia uusia linjoja ei sinänsä odotetusti avattu ja vuoden 2023 tavoitteet pysyivät ennallaan. Emme tee muutoksia näkemykseemme Scanfilista CMD:n jälkeen. Keskeiset huomiomme päivän esityksistä olivat seuraavat:

Inderes analyysi
8.8.
2021

Scanflin perjantaina julkaiseman Q2-raportin kokonaiskuva oli varsin neutraali. Yhtiön kuluvan vuoden kysyntänäkymä vaikuttaa hyvältä ja suurimmat huolenaiheet tulevatkin materiaalien saatavuudesta. Osakkeen arvostus on kohonnut ansaitusti, mutta tuloskasvu ja osinko nostavat tuotto-odotuksen tuottovaatimuksen tasolle ja positiivinen yrityskauppaoptio (ml. taseessa piilevä tulivoima) heilauttaa kokonaiskuvan lievästi positiiviselle puolelle.

Inderes analyysi
14.6.
2021

Nostimme ennusteitamme lievästi yhtiön perjantaina kuluvan vuoden liikevaihdostaan ja oikaistusta liikevoitostaan antaman positiivisen tulosvaroituksen jälkeen. Tuloskasvun ja osingon muodostamaa tuotto-odotus Scanfilissa on mielestämme edelleen hieman tuottovaatimusta korkeampi. Huhtikuussa julkaistu laaja raportti yhtiöstä on luettavissa täältä.

Inderes analyysi
26.4.
2021

Scanflin perjantaina julkaisema Q1-raportti oli kauttaaltaan odotustemme mukainen. Yhtiön kuluvan vuoden kysyntänäkymä vaikuttaa hyvältä eikä oma suorituskyky jätä moitteen sijaa. 

Inderes analyysi
9.4.
2021

Scanfililla on takanaan vakuuttava kannattavan kasvun vuosikymmen (10 V CAGR: myynnin kasvu 11 % ja liikevoiton kasvu 16 %) ja mielestämme hyvässä asemassa olevalla yhtiöllä on eväät kasassa kannattavan kasvun jatkamiseen. Vaikka yhtiön arvostus on viime aikoina ansaitusti noussut, näemme tuloskasvun ja osingon tarjoavan Scanfilissa yhä riittävän tuotto-odotuksen seuraavalle 12 kk:lle ja siten potentiaalisen pitkän ajan menestyjän osakkeista kannattaa pitää kiinni.

Inderes analyysi
19.2.
2021

Scanfilin Q4-raportin kokonaiskuva oli mielestämme positiivinen etenkin odotuksiamme vahvemman kuluvan vuoden ohjeistuksen ansiosta. Mielestämme Scanfilin maltillisesta tuloskasvusta ja osingosta muodostuva 12 kuukauden tuotto-odotus on edelleen houkutteleva eikä ansaitusti yli historiallisten tasojen kohonnut arvostus ole vielä este osakkeen positiivisen tuotto-odotuksen realisoitumiselle.

Inderes analyysi
15.12.
2020

Lyhyen ajan tuotto-odotus on laskenut erittäin houkuttelevasta houkuttelevaksi. Riittävän lyhyen ajan tuotto-odotuksen lisäksi yhtiön omistamiseen kannustavat Scanflin vahva track-record ja hyvät pitkän ajan näkymät.

Inderes analyysi
28.10.
2020

Yhtiön Q3-raportti oli lähes täysin odotustemme mukainen, eikä tämänhetkiseen kysyntäympäristöön tai tarkennettuun ohjeistukseen liittyneet kommentitkaan suurempaa päänvaivaa aiheuttaneet. Yhtiön oma operatiivinen tekeminen on vahvoissa kantimissa, vaikka lyhyellä tähtäimellä koronapandemia yhä epävarmuutta toimintaan aiheuttaakin. Pidämme arvostuskertoimien nousuvarasta ja osingosta muodostuvaa seuraavan 12 kuukauden tuotto-odotusta erittäin houkuttelevana laatunsa johdonmukaisesti osoittaneessa Scanflissa.

Inderes analyysi
10.8.
2020

Scanfilin Q2-raportin kokonaiskuva oli mielestämme melko neutraali, sillä Q2:n tulos oli linjassa ennusteiden kanssa ja hyvää tulostasoa kuluvalle vuodelle indikoiva ohjeistus pysyi vallitsevista koronaepävarmuuksista huolimatta ennallaan. Teimme edelleen ennusteisiimme pieniä positiivisia korjauksia lähiajoille. Yhä matalahkon arvostuksen nousuvarasta ja osingosta muodostuva 12 kk:n tuotto-odotus on riittävä, joten keskipitkän ja pitkän ajan vakuuttavan kannattavan kasvun profiilin tarjoavasta yhtiöstä on syytä pitää tiukasti kiinni.

Inderes analyysi
5.8.
2020

Scanfilin Q2:n lopussa tarkentama kuluvan vuoden ohjeistushaarukka pysyi selvästi maaliskuussa pessimistiselle tasolle pudonneita ennusteitamme ylempänä. Siten suuntaviivat Q2:lle ja loppuvuodelle näyttävät olosuhteisiin nähden hyviltä ja olemme osin yhä vallitsevista riskeistä huolimatta palauttaneet ennusteitamme ylemmäs. Olemme luottavaisia yhtiön vahvan peruskunnon kestävyyteen ja pandemian yli katsovaan arvonluontikykyyn, mihin nähden osake on edullinen (P/B 1,8x vs. 2014-2019 oikaistu ROE-% ka. 18 %).

Scanfil

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas