Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Scanfil

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
19.2.
2021

Nostamme Scanfilin tavoitehintamme ennustenostoja heijastelleen 7,30 euroon (aik. 6,30  €) ja toistamme yhtiön lisää-suosituksemme. Scanfilin Q4-raportin kokonaiskuva oli mielestämme positiivinen etenkin odotuksiamme vahvemman kuluvan vuoden ohjeistuksen ansiosta.

Analyytikon kommentti
18.2.
2021

Scanfil julkisti tänään aamulla Q4-tuloksensa, joka oli käytännössä meidän ja konsensuksen odotuksien mukainen. Myöskään jo kahdeksatta vuotta putkeen noussut osinkoehdotus ei aiheuttanut yllätyksiä, mutta raportin kokonaiskuvan kampesi positiiviselle puolelle hieman odotuksiamme vahvempi ohjeistus kuluvalle vuodelle.

Analyytikon kommentti
16.2.
2021

Odotamme yksimielisen konsensuksen tavoin yhtiön tuloksen pysyneen vertailukauden melko hyvällä tasolla. Osinkoa ennustamme Scanfilin korottavan 0,17 euroon osakkeelta tuloksellisesti hyvän vuoden 2020 jälkeen, mikä on sentin konsensuksen arvion alapuolella.

Analyytikon kommentti
18.12.
2020

Scanfil tiedotti eilen päättäneensä Keski-Euroopan tuotannon tehostamissuunnitelmasta. Scanfil tiedotti heinäkuun alussa suunnittelevansa Hampurin tehtaan tuotannon alasajoa sekä tehtaan sulkemista.

Analyytikon kommentti
15.12.
2020

Nostamme Scanfilin tavoitehintamme pienten ennustenostojen ja riskitason laskun yhdistelmää mukaillen 6,30 euroon (aik. 6,00 euroa). Scanfilin suosituksemme laskemme lisää-tasolle (aik. osta), sillä viimeaikaisen 15 %:n kurssinousun myötä osakkeen selkein aliarvostus on mielestämme purkautunut.

Analyytikon kommentti
28.10.
2020

Toistamme Scanfilin 6,00 euron tavoitehintamme, mutta nostamme suosituksemme osta-tasolle (aik. lisää). Yhtiön Q3-raportti oli lähes täysin odotustemme mukainen, eikä tämänhetkiseen kysyntäympäristöön tai tarkennettuun ohjeistukseen liittyneet kommentitkaan suurempaa päänvaivaa aiheuttaneet.

Analyytikon kommentti
27.10.
2020

Scanfil julkisti Q3-raporttinsa aamulla. Scanfilin operatiivinen suoritus oli vakaa ja operatiiviset numerot olivat lähes täysin odotustemme mukaisia. Kuluvan vuoden ohjeistustaan yhtiö tarkensi, mutta meidän ja konsensuksen ennusteet olivat jo ennen raporttia uusien haarukoiden sisässä.

Analyytikon kommentti
22.10.
2020

Scanfil julkaisee Q3-raporttinsa tiistaina. Odotamme Scanfilin operatiivisen pohjatekemisen säilyneen H1:n kurssissa, mutta liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton jääneen hyvästä vertailukaudesta Kiinan ohutlevy-yksikön myynnin aiheuttamien vaikutusten seurauksena.

Analyytikon kommentti
10.8.
2020

Toistamme Scanfilin lisää-suosituksemme ja nostamme yhtiön tavoitehintamme 6,00 euroon (aik. 5,50 euroa).

Scanfil

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Scanfil

Scanfil on kansainvälinen elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja ja järjestelmätoimittaja. Scanfilin pyrkimys omavaraisuuteen ohjaa vahvasti yhtiön toimintaa ja luo edellytykset asetetulle kannattavan kasvun tavoitteelle. Yhtiöllä on koko toimintansa ajan ollut vahva tuloksenteon kulttuuri, minkä ansiosta Scanfil on vakavarainen ja taloudellisesti luotettava kumppani asiakkailleen, toimittajilleen, omistajilleen ja henkilöstölleen.

Scanfilin tavoitteena on tehdä pitkäjänteistä ja kestävää yhteistyötä asiakkaidensa kanssa. Yhtiö on asiakkaidensa tavalla merkittävä kansainvälinen toimija, ja yhtiön asiakkaina on useita merkittäviä kansainvälisiä automaatio-, energia-, tietoliikenne- ja terveystekniikan alan toimijoita sekä kaupungistumiseen liittyvien toimialojen yrityksiä. Scanfil on markkinajohtaja Pohjoismaissa, alansa suurimpien joukossa Euroopassa sekä merkittävä toimija myös globaaleilla markkinoilla.

Scanfil haluaa olla lähellä asiakkaitaan. Kilpailukyvyn kannalta on välttämätöntä, että Scanfil pystyy palvelemaan asiakkaitaan myös globaalisti. Yhtiön strategiana on perustaa tuotantoyksikköjä eri puolille maailmaa markkinoiden kehityksestä ja asiakkaiden tarpeista riippuen. Näin Scanfil pystyy auttamaan asiakasta muun muassa lanseeraamaan uusia tuotteita nopeammin ja etabloitumaan uusille markkina-alueille.

Scanfilin vahva taloudellinen asema mahdollistaa kasvuinvestoinnit myös tulevaisuudessa. Yhtiö hakee kasvua ensisijaisesti Skandinavian ja Keski-Euroopan markkinoilta. Kasvu tapahtuu niin orgaanisesti kuin myös mahdollisten yritysostojen kautta. Scanfil on hyvissä asemissa tulevaisuuden kasvutavoitteiden toteuttamiselle. Yhtiö tavoittelee orgaanisesti 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2020