Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Vaisala

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Pauli Lohi

Pauli Lohi

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
30.10.
2022

Vaisalan liiketoiminta on vahvassa iskussa ja kasvunäkymät edelleen olosuhteisiin nähden positiivissävytteiset. Arvioimme heikentyvän makrotalouden hidastavan kasvua ensi vuoden aikana. Näyttäisi kuitenkin, että yhtiön vahva asema kasvavissa alasegmenteissä kuten uusiutuvassa energiassa ja life science -segmentissä tukevat myyntiä, vaikka historiassa laskusyklit ovatkin aiheuttaneet yhtiölle harmia. Teimme pieniä ennustenostoja osavuosikatsauksen positiivisten markkinakommenttien myötä. 

Analyysi
15.10.
2022

Vaisalan liiketoiminta sujui vahvasti Q3:lla, minkä johdosta yhtiö nosti maltillisesti ohjeistustaan koko vuoden liikevaihdon ja liikevoiton osalta. Kysyntä yhtiön tuotteille on kehittynyt paremmin kuin olemme odottaneet, mutta ennustamme kasvun vielä hidastuvan merkittävästi tulevana vuonna mm. makronäkymän heikentymisestä sekä vahvoista vertailuluvuista johtuen. 

Analyysi
23.7.
2022

Toteutuneen tuloksen puolesta Q2 oli Vaisalalle kaksijakoinen, sillä hyvästä kasvusta huolimatta kannattavuus jäi vertailukaudesta. Operatiivisten kustannusten noususta osa selittyi lyhytaikaisilla kustannuserillä, joten keskipitkän aikavälin ennusteleikkauksemme jäivät maltillisiksi.

Analyysi
29.4.
2022

Vaikeasta toimintaympäristöstä huolimatta Vaisala ylsi erinomaiseen kasvuun ja kannattavuuteen Q1:n aikana. Ohjeistusnoston todennäköisyys on noussut varteenotettavaksi, vaikka tulos voikin vaihdella kvartaaleittain ja toimintaympäristön riskit ovat koholla. 

Analyysi
6.4.
2022

Uuden syksyllä 2021 lanseeratun strategian myötä korkean lisäarvon mittausteknologiaa valmistava Vaisala tavoittelee tuloskasvua aiempaakin kunnianhimoisemmalla otteella. Vakaa ja nousujohteinen tuloskehitys jatkuvat todennäköisesti pitkällä aikavälillä, mutta lähitulevaisuudessa toimintaympäristöön liittyvät riskit voivat hidastaa tuloskehitystä.

Analyysi
21.2.
2022

Loppuvuoden kannattavuus kärsi pahentuneesta komponenttipulasta, minkä vuoksi tulos jäi odotuksia alhaisemmaksi vahvasta liikevaihdon kasvusta huolimatta. Vaisala on palvellut asiakkaitaan hyvin ja voittanut markkinaosuuksia haastavassa ympäristössä. Alkaneen vuoden tuloskasvunäkymät ovat hyvät, vaikka näkyvyys komponenttien saatavuuteen on yhä heikko. 

Analyysi
28.10.
2021

Vaisalan vahva suorittaminen Q3:lla oli pääosin tiedossa ennakkotietojen myötä, mutta kvartaaliraportti paljasti, että alla oleva kannattavuus on kehittynyt paremmin kuin, mitä osasimme ennakkotietojen valossa odottaa. Profiililtaan Vaisala on pörssin laadukkaimpia yhtiöitä vahvoilla tuotteilla ja taseella. Odotamme yhtiöltä kohtalaista tuloskasvua (5 %) lähivuosina, jota hieman rajoittaa komponenttipulan tuoma kustannuspaine. Nousseilla ennusteillamme osakkeen arvostuskuva on edelleen haastava ja korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi vahvempaa tuloskasvua.

Analyysi
20.10.
2021

Vaisala antoi eilen ennakkotietoja Q3:sta ja nosti ohjeistustaan jo toista kertaa kuluvana vuonna. Yhtiö vaikuttaa selättävän markkinahaasteet yksi toisensa jälkeen ja porskuttavan vahvasti eteenpäin. Nostimme uuden ohjeistuksen ja hyvien näyttöjen myötä lähivuosien ennusteita. Profiililtaan Vaisala on pörssin laadukkaimpia yhtiöitä vahvoilla tuotteilla ja taseella. Odotamme yhtiöltä vakaata tuloskasvua (6 %) lähivuosina. Nousseilla ennusteilla osakkeen arvostuskuva on edelleen haastava ja korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi parempaa tuloskasvua.

Analyysi
24.7.
2021

Vaisalan vahva suorittaminen Q2:lla oli jo tiedossa ennakkotietojen myötä ja yhtiö nosti ohjeistustaan samalla jo toistamiseen kuluvana vuonna. Perinteiseen tapaan yhtiön kommentit näkymistä ovat kuitenkin varovaisia. Profiililtaan Vaisala on pörssin laadukkaimpia yhtiöitä vahvoilla tuotteilla ja taseella. Odotamme yhtiöltä selvää tuloskasvua (8 %) lähivuosina. Nousseilla ennusteillamme osakkeen arvostuskuva on kuitenkin edelleen haastava ja korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi vahvempaa tuloskasvua.

Analyysi
30.4.
2021

Q1-raportti oli selvästi odotuksia parempi ja yhtiö nosti ohjeistushaarukan alalaitaa. Nostimme ennusteita ja odotamme Vaisalan palaavan kasvu-uralle jo tänä vuonna, mutta tuloksen pysyvän vertailukauden tasolla. Profiililtaan Vaisala on pörssin laadukkaimpia yhtiöitä vahvoilla tuotteilla ja taseella, jotka antavat puskuria koronan edelleen ylläpitämässä epävarmuudessa. Ennusteillamme osakkeen arvostus (2021e P/E 29x) on edelleen haastava. Korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi vahvempaa tuloskasvua.

Vaisala

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas