Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Vaisala

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Pauli Lohi

Pauli Lohi

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
11.11.
2022

Vaisala järjesti torstaina 10.11. sijoittajille suunnatun tilaisuuden Saclayssa, Ranskassa tuulilidareita valmistavan tehtaansa yhteydessä. Tilaisuudessa käytiin läpi erityisesti Sää- ja Ympäristöliiketoiminnan kasvustrategiaa sekä liiketoimintamallia.

Analyytikon kommentti
31.10.
2022

Vaisalan liiketoiminta on vahvassa iskussa ja kasvunäkymät edelleen olosuhteisiin nähden positiivissävytteiset. Arvioimme heikentyvän makrotalouden hidastavan kasvua ensi vuoden aikana.

Analyytikon kommentti
17.10.
2022

Vaisalan liiketoiminta sujui vahvasti Q3:lla, minkä johdosta yhtiö nosti maltillisesti ohjeistustaan koko vuoden liikevaihdon ja liikevoiton osalta. Kysyntä yhtiön tuotteille on kehittynyt paremmin kuin olemme odottaneet, mutta ennustamme kasvun vielä hidastuvan merkittävästi tulevana vuonna mm. makronäkymän heikentymisestä sekä vahvoista vertailuluvuista johtuen.

Analyytikon kommentti
29.9.
2022

Vaisala antoi tänään lehdistötiedotteen, jossa se kertoo lanseeraavansa hyperlokaalia sää- ja ilmastodataa tarjoavat Xweather-palvelut yrityksille ja sovelluskehittäjille.

Analyytikon kommentti
25.7.
2022

Toteutuneen tuloksen puolesta Q2 oli Vaisalalle kaksijakoinen, sillä hyvästä kasvusta huolimatta kannattavuus jäi vertailukaudesta.

Analyytikon kommentti
19.7.
2022

Vaisala julkistaa Q2-osavuosikatsauksensa perjantaina 22.7. noin klo 9.00. Arvioimme Q2:n liikevaihdon kehittyneen suotuisasti hyvästä tilauskertymästä ja pirteästä markkina-aktiviteetista johtuen. Pidämme kuitenkin mahdollisena, että markkinan hidastumisen merkkejä voi ilmaantua taivaalle. Myös marginaaleissa voidaan nähdä kvartaalikohtaisia heilahteluita, vaikka Q1:n kannattavuus olikin suorastaan huikea.

Analyytikon kommentti
14.7.
2022

Vaisalan korkealaatuiselle mittausteknologialle löytyy jatkuvasti uusia ja erilaisia käyttötarkoituksia, minkä takia yhtiön pitkän aikavälin kasvunäkymä on arviomme mukaan suotuisa. Yhtiöllä on merkittäviä kilpailuetuja, joita pystytään ylläpitämään ja vahvistamaan hyvällä johtamisella ja yrityskulttuurilla.

Analyytikon kommentti
2.5.
2022

Vaikeasta toimintaympäristöstä huolimatta Vaisala ylsi erinomaiseen kasvuun ja kannattavuuteen Q1:n aikana. Ohjeistusnoston todennäköisyys on noussut varteenotettavaksi, vaikka tulos voikin vaihdella kvartaaleittain ja toimintaympäristön riskit ovat koholla.

Analyytikon kommentti
27.4.
2022

Odotamme Q1:n liikevoiton paranevan edellisvuodesta kasvun ansiosta komponenttipulastakin huolimatta. Toimintaympäristön haasteet voivat kuitenkin vaikuttaa Q1:n jälkeiseen aikaan mm. Kiinan teollisen aktiviteetin laskun ja komponenttituotannon pullonkaulojen kautta.

Analyytikon kommentti
7.4.
2022

Vakaa ja nousujohteinen tuloskehitys jatkuvat todennäköisesti pitkällä aikavälillä, mutta lähitulevaisuudessa toimintaympäristöön liittyvät riskit voivat hidastaa tuloskehitystä.

Vaisala

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas