Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Valmet
5659 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 23.58 ALIN 22.99 VAIHTO (KPL) 804 019
MYYNTI 23.61 YLIN 23.64 VAIHTO (VAL) 18,827 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

23
Hei
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
24.4.
2020

Valmetin Q1-raportin kokonaiskuva kääntyi mielestämme positiiviselle puolelle etenkin väkivahvojen uusien tilausten ansiosta. Mielestämme Valmetin maltillinen arvostus ja hyvä osinkotuotto pitävät osakkeen tuotto-odotuksen yhä kohtuullisena ja jatkamme siten lisäostoja operatiivisesti hyvään iskuun päässeessä yhtiössä.

Tyyppi: company_report
12.3.
2020

Koronavirus ja sen myötä heikentyvä globaali talouskuva heikentävät Valmetin näkymiä, vaikka yhtiö pääsee vaikeampaan markkinaan hyvistä lähtökohdista. Mataliksi painuneiden arvostuskertoimien nousuvarasta ja hyvästä 5 %:n osinkotuotosta muodostuva Valmetin 12 kk:n tuotto-odotus puoltaa mielestämme yhä ostojen jatkamista, vaikka riskit ovat nousseet selvästi.

Tyyppi: company_report
6.2.
2020

Valmetin Q4-raportti oli tärkeimpien jatkuvien mittareiden eli operatiivisen tuloksen ja tilausvirran osalta markkinan odotuksia parempi. Myös 0,80 euron osinkoehdotus ylitti ennusteet ja Valmet ohjeisti yllätyksettömästi tuloskasvua tälle vuodelle. Raportin kruunasi pitkän ajan kannattavuustavoitteiden nosto, mikä indikoi parannusvaraa olevan jäljellä.  Valmetin arvostus on kohonnut viime aikoina perustellusti, joten tuloskasvu ja osinko riittävät tarjoamaan seuraavalle 12 kk:lle positiivisen tuotto-odotuksen.

Tyyppi: company_report
25.10.
2019

Valmetin Q3-raportti oli tärkeimpien mittareiden eli operatiivisen kannattavuuden ja uusien tilausten osalta odotuksia parempi. Valmet toisti yllätyksettömästi kuluvan vuoden ohjeistuksensa. Valmetin arvostus ei ole kohtuuton, joten lyhyellä tähtäimellä jatkuva tuloskasvu ja osinko riittävät tarjoamaan seuraavalle 12 kuukaudelle vielä positiivisen tuotto-odotuksen.

Tyyppi: company_report
16.8.
2019

Valmetin viime viikkojen erittäin raju kurssilasku (noin -30 % Q2-tulospäivän avauksesta) on nostanut jo lyhyen ajan tuotto-odotuksen varovaisen houkuttelevaksi globaaliin talouteen liittyvistä riskeistä huolimatta. 2020-luvun puolelle tekemämme negatiiviset ennustemuutokset, konepajayhtiöiden arvostusten lasku sekä kauppatilanteen kiristyminen rokottivat kuitenkin yhtiön tavoitehintaa.

Tyyppi: company_report
24.7.
2019

Valmetin Q2-tulos oli kannattavuuden osalta odotuksia heikompi ja absoluuttisesti erittäin vahva tilausvirta osui odotuksiin. Yhtiö toisti täysin odotetusti kuluvalle vuodelle kasvua ja tuloskasvua indikoivan ohjeistuksensa. Laskimme raportin jälkeen Valmetin lähivuosien tulosennusteitamme lievästi.  Osake on mielestämme kaikilla mittareilla varsin täyteen hinnoiteltu ja siten lyhyen ajan tuotto-odotus jää ohueksi.

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

Valmet julkisti eilen Q1-tuloksensa, joka oli kannattavuuden osalta odotuksia parempi. Myös tilausvirta ylitti ennusteet lievästi. Yhtiö toisti täysin odotetusti kuluvalle vuodelle kasvua ja tuloskasvua indikoivan ohjeistuksensa. Nostimme raportin jälkeen Valmetin lähivuosien tulosennusteitamme lievästi.  Valmetin kaikilla mittareilla korkeahkoksi noussut arvostus ei mahdollista enää tässä vaiheessa riittävää tuotto-odotusta.

Tyyppi: company_report
13.3.
2019

Olemme ottaneet Valmetin ennusteissamme huomioon GL&V:n, jonka oston arvioimme varmistuvan Q2:n alkupuolella. Maltillisesti arvostettu yrityskauppa nosti Valmetin ennusteitamme hieman. Valmetin osake on mielestämme hinnoiteltu kaikilla mittareilla jo varsin täyteen. Näin ollen näemme selvän riskin, että lyhyellä tähtäimen hyvä ja turvatulta näyttävä tuloskasvu hautautuu kertoimien laskupaineen ja asteittain rauhoittuvan kysynnän alle.

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Valmetin Q4-tulos hakkasi erinomaiseksi nousseen kannattavuuden takia kirkkaasti kaikki ennusteet. Myös tilausvirta ylitti odotukset lievästi ja 0,65 euron (2017: 0,55 euroa) osinkoehdotus lievästi konsensusennusteen. Yhtiö ohjeisti odotetusti tuloskasvua kuluvalle vuodelle, mutta liikevaihto-ohjeistus jäi varovaiseksi. Nostimme raportin jälkeen Valmetin lähivuosien kannattavuusennusteita selvästi, mutta osakkeen arvostus huomioi vain lyhyen ajan vahvat tuloskasvunäkymät eikä juuri hinnoittele 2020-luvun puolella päätään nostavia syklisiä riskejä.

Tyyppi: company_report
24.10.
2018

Valmet julkisti eilen Q3-raporttinsa, jonka kokonaiskuvan erittäin vahva tilausvirta nosti positiiviselle puolelle. Tarkistimme lähivuosien ennusteitamme hieman ylöspäin, mutta mielestämme hyväksyttävät arvostuskertoimet ovat nyt laskussa ja Valmetin osake näyttää edelleen kaikilla mittareilla varsin täyteen hinnoitellulta.

Valmet

Valmet lyhyesti

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Tavoitteemme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa.

Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä.

Valmetin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,5 miljardia euroa. Yli 13 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen - joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.