Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Valmet
3871 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 20.70 ALIN 20.44 VAIHTO (KPL) 219 063
MYYNTI 20.74 YLIN 20.96 VAIHTO (VAL) 4,511 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
25.10.
2019

Valmetin Q3-raportti oli tärkeimpien mittareiden eli operatiivisen kannattavuuden ja uusien tilausten osalta odotuksia parempi. Valmet toisti yllätyksettömästi kuluvan vuoden ohjeistuksensa. Valmetin arvostus ei ole kohtuuton, joten lyhyellä tähtäimellä jatkuva tuloskasvu ja osinko riittävät tarjoamaan seuraavalle 12 kuukaudelle vielä positiivisen tuotto-odotuksen.

Tyyppi: company_report
16.8.
2019

Valmetin viime viikkojen erittäin raju kurssilasku (noin -30 % Q2-tulospäivän avauksesta) on nostanut jo lyhyen ajan tuotto-odotuksen varovaisen houkuttelevaksi globaaliin talouteen liittyvistä riskeistä huolimatta. 2020-luvun puolelle tekemämme negatiiviset ennustemuutokset, konepajayhtiöiden arvostusten lasku sekä kauppatilanteen kiristyminen rokottivat kuitenkin yhtiön tavoitehintaa.

Tyyppi: company_report
24.7.
2019

Valmetin Q2-tulos oli kannattavuuden osalta odotuksia heikompi ja absoluuttisesti erittäin vahva tilausvirta osui odotuksiin. Yhtiö toisti täysin odotetusti kuluvalle vuodelle kasvua ja tuloskasvua indikoivan ohjeistuksensa. Laskimme raportin jälkeen Valmetin lähivuosien tulosennusteitamme lievästi.  Osake on mielestämme kaikilla mittareilla varsin täyteen hinnoiteltu ja siten lyhyen ajan tuotto-odotus jää ohueksi.

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

Valmet julkisti eilen Q1-tuloksensa, joka oli kannattavuuden osalta odotuksia parempi. Myös tilausvirta ylitti ennusteet lievästi. Yhtiö toisti täysin odotetusti kuluvalle vuodelle kasvua ja tuloskasvua indikoivan ohjeistuksensa. Nostimme raportin jälkeen Valmetin lähivuosien tulosennusteitamme lievästi.  Valmetin kaikilla mittareilla korkeahkoksi noussut arvostus ei mahdollista enää tässä vaiheessa riittävää tuotto-odotusta.

Tyyppi: company_report
13.3.
2019

Olemme ottaneet Valmetin ennusteissamme huomioon GL&V:n, jonka oston arvioimme varmistuvan Q2:n alkupuolella. Maltillisesti arvostettu yrityskauppa nosti Valmetin ennusteitamme hieman. Valmetin osake on mielestämme hinnoiteltu kaikilla mittareilla jo varsin täyteen. Näin ollen näemme selvän riskin, että lyhyellä tähtäimen hyvä ja turvatulta näyttävä tuloskasvu hautautuu kertoimien laskupaineen ja asteittain rauhoittuvan kysynnän alle.

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Valmetin Q4-tulos hakkasi erinomaiseksi nousseen kannattavuuden takia kirkkaasti kaikki ennusteet. Myös tilausvirta ylitti odotukset lievästi ja 0,65 euron (2017: 0,55 euroa) osinkoehdotus lievästi konsensusennusteen. Yhtiö ohjeisti odotetusti tuloskasvua kuluvalle vuodelle, mutta liikevaihto-ohjeistus jäi varovaiseksi. Nostimme raportin jälkeen Valmetin lähivuosien kannattavuusennusteita selvästi, mutta osakkeen arvostus huomioi vain lyhyen ajan vahvat tuloskasvunäkymät eikä juuri hinnoittele 2020-luvun puolella päätään nostavia syklisiä riskejä.

Tyyppi: company_report
24.10.
2018

Valmet julkisti eilen Q3-raporttinsa, jonka kokonaiskuvan erittäin vahva tilausvirta nosti positiiviselle puolelle. Tarkistimme lähivuosien ennusteitamme hieman ylöspäin, mutta mielestämme hyväksyttävät arvostuskertoimet ovat nyt laskussa ja Valmetin osake näyttää edelleen kaikilla mittareilla varsin täyteen hinnoitellulta.

Tyyppi: company_report
26.7.
2018

Valmetin Q2-raportti nousi tulostason ja tilausvirran takia aavistuksen odotuksiamme paremmaksi. Tarkistimme ennusteitamme hieman ylöspäin etenkin lyhyen pään osalta. Osake on mielestämme silti täyteen hinnoiteltu.

Tyyppi: company_report
30.4.
2018

Emme tee muutoksia näkemykseemme Valmetista tuloksellisesti pettymykseksi jääneen Q1-raportin jälkeen. Osake on tällä hetkellä mielestämme hinnoiteltu oikein.

Tyyppi: company_report
7.2.
2018

Valmetin Q4-raportti sisälsi lieviä positiivisia ja lieviä negatiivisia yllätyksiä, joiden kokonaisvaikutus jäi mielestämme neutraaliksi. Teimme raportin jälkeen vain hienosäätöä Valmetin lähivuosien ennusteisiimme. Mielestämme Valmetin arvostus on turhan korkea syklin hyvä vaihe ja maltillinen pitkän ajan kasvukuva huomioiden

Valmet

Valmet

Company page 15.09.2014 15:07 Valmet

Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Valmetin visiona on tulla maailman parhaaksi asiakkaidensa palvelussa. 12 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä. Valmetin asiakkailleen tarjoamat palvelut kattavat kaiken kunnossapidon ulkoistuksesta tehtaiden ja voimalaitosten parannuksiin ja varaosiin.

Valmet lyhyesti

Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Valmetin visiona on tulla maailman parhaaksi asiakkaidensa palvelussa. 12 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä. Valmetin asiakkailleen tarjoamat palvelut kattavat kaiken kunnossapidon ulkoistuksesta tehtaiden ja voimalaitosten parannuksiin ja varaosiin. Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistyksellisiin automaatioratkaisuihin sisältyvät niin yksittäiset mittaukset kuin koko tehtaan kattavat avaimet käteen automaatioprojektit. Valmetilla on yli 200 vuoden teollisuushistoria ja yhtiö syntyi uudestaan sellu-, paperi- ja voimantuotantoliiketoiminnan irtautuessa Metso Oyj:stä joulukuussa 2013. Valmetin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,1 miljardia euroa. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.