Taaleri

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahvat tuloskasvunäkymät varainhoidossa ja M&A-optio
Nykyisen pitkän härkämarkkinan kestävyys
Osake on houkuttelevasti hinnoiteltu suhteessa sen vahvoihin tuloskasvunäkymiin ja M&A-optioon

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 0258908

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: morning_review
21.6.
2017
Alaotsikot:
 • Suomen työttömyysaste laskee hitaasti mutta varmasti, Ranskassa ennustenostoja
 • Kotipizza Group Q1 - kasvutarina jatkuu, mutta osake alkaa olla täyteen hinnoiteltu
 • Taalerilta positiivinen tulosvaroitus - luo selvää nousupainetta tulosennusteisiimme

Metsäkoneiden kysynnällä on lukuisia kasvuajureita ja näemme maailman toiseksi suurimmalla tavaralajimenetelmän metsäkoneiden valmistajalla Ponssella olevan edelleen edellytyksiä markkinaosuuden kasvattamiseen. 

Tyyppi: morning_review
7.6.
2017
Alaotsikot:
 • Velkakirjakorkojen lasku heijastaa epävarmuutta ja vähäisiä inflaatiopelkoja
 • Kotipizza Group päivitys - ohjeistuksen nosto ja vahva alkuvuosi enteilevät erinomaista tulosta
 • Mallisalkkumme kasvatti omistusta Taalerissa

 SRV:n viime vuosien vahva tilauskertymä ja merkittävästi noussut asuntorakentamisen määrä heijastuvat vuoden 2017 lukuihin vahvana liikevaihdon kasvuna ja parantuvana kannattavuutena.

Tyyppi: company_report
6.6.
2017

Olemme tänään ostaneet mallisalkkuumme 700 kpl Taalerin osakkeita. Määrä vastaa noin 3 % koko salkustamme ja oston myötä Taalerin paino nousee 7 %:iin koko salkkumme pääomista. Pidämme Taaleria selvästi alihinnoiteltuna suhteessa sen käypään arvoon ja näemme siinä selkeää turvamarginaalia. Osakkeen tuotto-odotus onkin mielestämme edelleen erittäin hyvä ja odotamme osien summassa piilevän arvon purkautuvan asteittain kannattavuusparannuksen realisoituessa.

Tyyppi: company_report
26.5.
2017

Toistamme Taalerin 9,0 euron tavoitehintamme ja lisää-suosituksemme tavattuamme yhtiön johtoa. Näkemyksemme mukaan yhtiön myynti on vetänyt alkuvuonna hyvin ja myös kriittinen kulukuri tuntuu pitävän. Yhtiöllä pitäisikin olla hyvät mahdollisuudet parantaa operatiivista kannattavuuttaan selvästi kuluvana vuonna ja suhteessa tähän arvostustaso on edullinen. Haluamme kuitenkin nähdä konkreettisia merkkejä tulosparannuksen realisoitumisesta ennen voimakkaamman näkemyksen ottamista.

Tyyppi: morning_review
26.5.
2017
Alaotsikot:
 • Kyselyt povaavat Macronin puolueelle selvää voittoa parlamenttivaaleissa
 • Taaleri päivitys - luottamus tulosparannusta kohtaan kasvaa
 • Rapalan hybridilainan korko jäi yllättävän matalaksi

Bittiumin lyhyen aikavälin haasteet kuten heikko H1-tulos voivat luoda painetta osakkeeseen, mutta pidemmän aikavälin ajurit ovat vahvat. 

Tyyppi: inderes_qa
21.5.
2017

Taalerin kurssikehitys on ollut viime aikoina hyvinkin vaisua. Silti yhtiö on teidän mallisalkussanne ja taisi myös piipahtaa top3-listallanne. Kassassa yhtiöllä on toki pääomaa mahdollista M&A-korttia varten, mutta jos tätä ei huomioida miten näette yhtiön suoriutuvan lähitulevaisuudessa, ja mikä erottaa Taalerin muista suomalaisista varainhoitoyhtiöistä edukseen?

Tyyppi: morning_review
1.3.
2017
Alaotsikot:
 • Trumpin elvytyspuheiden detaljit loistivat jälleen poissaolollaan
 • Nokian ostotarjous Comptelista: miten toimia?
 • Taaleri H2 - yhtiöllä edelleen paljon todistettavaa

Siilin osaketta hinnoitellaan noin 15 % alle yhtiön vertailuryhmän, vaikka yhtiö lukeutuu edelleen mielestämme sektorin voittajiin ja Siilillä on pitkältä ajalta näyttöjä vahvasta tuloskasvusta

Tyyppi: company_report
1.3.
2017

Taalerin H2-raportti oli kaksijakoinen. Vaikka raportti jäikin tuloksen osalta odotuksistamme, vahvisti yhtiön vahva kasvu sekä aggressiiviset kasvutavoitteet uskoamme Taalerin tuloskasvupotentiaaliin. Tuloskasvun realisoituessa arvostus on edelleen houkutteleva, mutta jatkuvat tulospettymykset ja haasteet kulujen kanssa nostavat riskiprofiilia. Näemme yhtiön osissa edelleen merkittävää arvoa ja tämä rajaa osakkeen laskuvaraa selvästi. Osien arvon realisoituminen ei kuitenkaan ole realistista ilman Varainhoidon kannattavuusparannusta tai onnistumisia yritysjärjestelyissä.

Taaleri

Taalerin lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleri-konserni koostuu nykyisellään emoyhtiö Taaleri Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Sijoitus Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Konsernissa on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa. Taalerin sijoittajasivuille

Taaleri Oyj on Inderesin vähemmistöomistaja 40 %:n omistusosuudella.