Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Sampo

Viimeisimmät raportit

Analyst

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Read more
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Read more

Latest insider trading

Net impact profile

Inderes Q&A
8.2.
2018

Sammon kohdalla "lisää"-suositus on ollut johdonmukainen. Monien muiden yhtiöiden kohdalla on poukkoileva suosituslinja ja epälooginen suhde tavoitehinnan, pörssikurssin ja suosituksen välillä. Mikä on suosituksen aikajänne? Onko se kvartaali, vuosi vai pidempi?

Inderes Q&A
16.1.
2018

Miten näiden firmojen osinkojen jako menee, maksaako Sampo osinkoa vielä Nordean osingonmaksun jälkeen? Mitä hyötyä tai haittaa osinkotulon kannalta on omistaa molempia vai ainoastaan toista yritystä?

Inderes Q&A
15.11.
2017

Moi. Selittäkääpäs nyt rautalangasta vääntäen mitä Topdanmarkin yli 700MEUR ylöskirjaus tarkoittaa ja mitä se merkitsee? Oliko se nyt sitten täysin kosmeettinen kirjanpidollinen muutos vai onko ylöskirjauksesta oikeasta hyötyä ja jos on niin millaista?

Inderes Q&A
4.10.
2017

Hienoa analyysia Sammosta jälleen ja kiitokset livestä! Saxo-uutisesta jäi epäselväksi se, että mikä taho myi Sammolle, ja miksi niin huokeasti? Miksei Sampo ostanut lisää, kun kerran hinta oli huokea...? (tekstiä muokattu sujuvammaksi)

Inderes Q&A
20.9.
2017

Miksi pankit ja finanssisektorilla toimivat muut yritykset hyötyvät korkojen noususta? Eikö marginaalikorko pysy kumminkin vakiona EKP:n ohjauskoron noustessa? Muun muassa Sammon konsernijohtaja Kari Stadighin mainitsi jossain uutisessa ohjauskoron noususta olevan hyötyä Sammolle.

Inderes Q&A
28.8.
2017

Matalat korot ovat valuttaneet finanssipalveluyhtiöden taseisiin ennätyksellisiä summia. Evli, Capman, eQ ja Taaleri ainakin raportoi hyvät Q2 luvut. Minkälaisia riskejä näissä yhtiöissä on teidän mielestänne karhumarkkinassa ja/tai korkojen noustessa? Erityisesti näistä kiinnostaa Evli, joka omien analyysieni mukaan on näistä ehkä aliarvostetuin.

Inderes Q&A
21.8.
2017

Moikka, Raporteissanne monen finanssialan yhtiön kohdalla mainitsette riskiksi nykyisen markkinatilanteen. Avaisitteko vähän eri yhtiöiden riippuvaisuutta osake- ja korkomarkkinan tilanteesta (Sampo, eQ, Taaleri). Käytetään esimerkkinä vaikka Sampoa. Kuinka iso osa Sammon tuotosta on sidottu equity- ja korkomarkkinan yleiseen kehitykseen? Spreadien vielä kiristyessä entisestään IF:n/Mandatumin/Nordean Fixed income portfolion kuponkituotohan pienenisivät, mutta samalla portfolion korkoinstrumenttien arvo nousisi.

Inderes Q&A
13.7.
2017

Kysymys suunnattu Vilénille(Sampo) ja Kajaanille(Terveydenhuolto). Suomen sotekenttä täyttyy strategisilla yhteistyösopimuksilla/omistuksilla vakuutusyhtiöiden ja terveysyritysten kesken. Mm. Lähitapiola-Pihjalinna, Lähitapiola-Mehiläinen ja OP. Kaksi isoa peluria kummaltakin markkinalta on kuitenkin näiden strategisten sopimusten ulkopuolella, IF ja listautumishuhuissa oleva Terveystalo. Kuinka selvinä ja tärkeinä näette terveysyritysten ja vakuutusyhtiöiden strategiset kumppanuudet? Onko kenelläkään ylipäätään varaa olla tekemättä kyseisiä yhteenliittymiä, kun hyödyt ovat niin ilmeiset?

Inderes Q&A
17.5.
2017

Moi, Tiedän, että sitä on mahdotonta ennustaa, mutta eräällä videollanne sanotte, että ette pidä korkojen nousua ''lähivuosien sisällö'' kovinkaan todennäköisenä. Onko teillä jonkunlainen kuva siitä, kuinka pitkän ajan kuluttua se olisi todennäköistä? Mitkä toimialat ovat korkojen nousun yhteydessä suurimmat voittajat ja häviäjät? Finanssiala käsittääkseni ainakin kuuluu voittajiin. Onko mitään ohjenuoraa, millaisia liikkeitä omassa salkussa tulisi pääpiirteittäin tehdä silloin? Vai tuleeko pitää pää kylmänä? Tähän toki jo vaikuttaa sekin, missä vaiheessa nousukautta ollaan.

Inderes Q&A
10.5.
2017

Hei, Tällainen kysymys tuli mieleen. Osittain tiedän vastauksenkin, mutta kokemuksen perusteella osaatte hieman selkemmin ja yksityiskohtaisemmin avata. Eli: Millaisessa tilanteessa yrityksen osake splittaa ja mitä siitä seuraa osakkeenomistajan näkökulmasta? Miksi esimerkiksi Sammon osake ei ole splitannut vielä kertaakaan vs. esim. Kone? Onko realistista odottaa Sammon osakkeen splittaavan lähitulevaisuudessa? Mitkä osakkeet mahdollisesti splittaavat?

(kysyjän nimi poistettu anonyymiyden säilyttämiseksi)

Sampo

ipo