Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Reka Industrial: Velka kinnaa

Reka Industrialin kaapeli- ja kumiliiketoiminnat kasvavat kohisten, mutta raskas velkakuorma vaatii veronsa. Analyytikko Petri Gostowski käy tilannetta läpi ja miten se voitaisiin ratkaista.

Uusin yhtiöraportti (Premium): https://www.inderes.fi/fi/kasvu-kompensoi-kustannusten-nousupainetta

Lisää Rekasta sijoituskohteena: https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/reka-industrial

-Videon aiheet-
00:00 Aloitus
00:15 Rekan liikevaihto kasvoi liki 30 % ja tulos (käyttökate) vielä enemmän. Miten onnistuneena suoritusta voidaan pitää?
01:56 Kaapelitoimialan liikevaihdon kasvusta noin puolet selittyi nousseilla metallien hinnoilla. Avaa dynamiikkaa, miten metallien hintojen muutokset vaikuttavat Rekaan?
05: 42 Mitä muita konsteja kuin hinta Rekalla on hakea markkinaosuutta muista Pohjoismaista?
07:40 Mitkä trendit kaapeliliiketoimintaa tukevat tällä hetkellä?
08:55 Reka on päättänyt investoida Riihimäen tehtaalla lisäkapasiteettiin. Miten merkittävästä investoinnista on kyse?
09:57 Kumitoimialalla tilausmäärät näyttävät kasvavan voimakkaasti, mutta Rekan toimituskyky on sakannut. Millaisista ongelmista on kyse, ja onko niihin odotettavissa nopeaa ratkaisua?
11:43 Mikä merkitys kumitoimialalla on Rekan sijoitustarinassa?
13:09 Rekan taseessa piisaa velkaa ongelmallisen paljon. Mitä vaihtoehtoja yhtiöllä on velan suhteen, pitäisikö laittaa anti pystyyn vai keksiä muita konsteja?
15:45 Mitä sudenkuoppia suuri velkalasti tuo osakkeen arvonmääritykseen?

Käy kauppaa. (Reka Industrial)

Reka Industrial on vuonna 1898 perustettu sijoitusyhtiö, joka sijoittaa kotimaisiin teollisuusyrityksiin. Yhtiö osallistuu sijoituskohteiden liiketoimintaan aktiivisesti ja pyrkii kasvattamaan näiden arvoa. Reka Industrial omistaa 100 % kaapelialalla toimivasta Reka Kaapelista, josta konsernin tulos käytännössä muodostuu. Kaapelitoimialan päämarkkinoita ovat Suomen lisäksi muut Pohjoismaat, mutta tilausvirtaa täydentävää kauppaa haetaan myös laajemmalla säteellä. Kaapelitoimialan pääasiakasalat ovat asuin- ja toimistorakentaminen, sähkön tuotanto ja siirto sekä teollisuus.