Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Detection Technology

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
13.5.
2021

Olemme julkaisseet Detection Technologystä laajan raportin, jossa nostamme tavoitehintaa ja suositusta ennustemuutoksien tukemana. Vuosi 2020 oli pandemian takia yhtiölle todella vaikea ja viime vuodet ovat kuluneet muutenkin uuden kasvupohjan valmistelussa. Nyt näkymät ovat valoisat kaikilla tärkeillä segmenteillä, vaikkakin turvallisuudessa tämä johtuu pääosin heikosta lähtötasosta. Olemme nostaneet lähivuosien ennusteita merkittävästi ja näemme myös yhtiön riskiprofiilin laskeneen.

Inderes analyysi
28.4.
2021

Detection Technologyn (DT) Q1-katsaus oli ristiriitainen. Tulos jäi selvästi odotuksista, mutta kriittinen käänne on tapahtumassa Q2:lla. Sen pääajurina toimii vahvasti kasvava lääketiede eikä turvallisuusmarkkinan elpyminen, mikä toki tukee kasvua vuoden toisella puoliskolla. Osakkeen arvostuksessa (2022e P/E 26x ja EV/EBIT 20x) käänne on jo huomioitu, mutta lähivuosien tuloskasvun kulmakertoimesta riippuen taso voidaan mahdollisesti perustella. Emme tässä vaiheessa tee muutoksia näkemykseemme, mutta arvioimme tilannetta lähiaikoina uudelleen laajan raportin yhteydessä.

Inderes analyysi
3.2.
2021

Vuosi 2020 oli tuloksellisesti heikko, mutta yhtiö pystyi vahvistamaan tarjontaansa ja on onnistunut strategiassaan olosuhteisiin nähden hyvin. Horisontissa näkyy valoa ja odotamme lähivuosien tuloskasvun olevan nopeaa kysynnän elpyessä. Tämä on kuitenkin jo valtaosin hinnoiteltu osakkeeseen, minkä takia riski/tuotto-suhde vaikuttaa tällä arvostuksella (2021e P/E 36x) vaisulta. Toisaalta koko sektorin arvostus on noussut voimalla.  

Inderes analyysi
28.10.
2020

Detection Technologyn (DT) Q3-tulos jäi selvästi odotuksista ja näkymien perusteella ensi vuodelta odotettu voimakas elpyminen siirtyy ainakin alkuvuodesta. Turvallisuusmarkkinan elpyminen ei ole V-muotoinen, vaikka Kiinan infrastruktuurielvytys ja ilmailualan uudet standardit tukevat näkymää. Tuloskasvuodotukset siirtyvät eteenpäin painaen ensi vuoden ennusteita, mutta DT:n arvostustaso vaikuttaa vakiintuneen aiempaa korkeammalle tasolle verrokkien kanssa.

Inderes analyysi
5.8.
2020

DT:n Q2-tulos jäi heikoksi turvallisuussegmentin liikevaihdon romahdettua koronan iskettyä erityisesti lentoliikenteeseen ja sitä kautta lentokenttäturvallisuuteen. Lääketieteen puolella korona on sitä vastoin luonut kysyntää, mutta tämä segmentti on turvallisuutta pienempi. Loppuvuoden näkymät olivat pitkälti odotuksien mukaisia, mutta ennusteemme laskivat jälleen. Osakkeen arvostus on vaativa, mutta siedettävä jos tulos elpyy lähivuosina odotetusti.

Inderes analyysi
28.4.
2020

Detection Technologyn (DT) Q1-tulos jäi odotuksistamme ja yhtiön näkymät vuodelle 2020 olivat ennakoitua synkemmät koronapandemian vaikutuksien takia. Olemme laskeneet 2020-ennusteitamme merkittävästi, mikä ei kuitenkaan ole heijastunut osakkeeseen sijoittajien katsoessa ilmeisesti koronakriisin yli. Mielestämme riskit liittyen ongelmien pitkittymiseen Kiinassa ja turvallisuusmarkkinoilla ovat todellisia, mihin suhteutettuna pidämme DT:n arvostustasoa korkeana ja riski/tuotto-suhdetta epätyydyttävänä. Tämä siitäkin huolimatta, että lääketieteen kysyntää korona tukee merkittävästi.

Inderes analyysi
29.3.
2020

Laskemme Detection Technologyn (DT) suositusta osakkeen nopean nousun jälkeen, mutta toistamme tavoitehintamme. Arviomme mukaan osakkeen nousun taustalla on Kauppalehden positiivinen artikkeli yhtiöstä, mikä ei sisältänyt meille uutta tietoa. Samalla kun DT:n Lääketiede-liiketoiminta hyötyy koronan kasvattamasta keuhkokuvaustarpeesta, suuremmalle Turvallisuus & Teollisuus-liiketoiminnalle koronan negatiiviset vaikutukset ovat merkittävä uhka.

Inderes analyysi
20.3.
2020

DT on arviomme mukaan yksi yhtiöistä, jotka tulevat koronaviruksen aiheuttamasta kriisistä vahvempina ulos. Yhtiön Lääketiede-liiketoiminta hyötyy kasvavasta kysynnästä ainakin Kiinassa ja yhtiön tase on erittäin vahva. Toisaalta Turvallisuus ja Teollisuus-puolella näemme enemmän uhkia korkean epävarmuuden takia, mikä on heijastunut ennusteisiimme negatiivisesti. Lisäksi toisen korona-aallon riski Kiinassa on merkittävä uhka.

Inderes analyysi
11.2.
2020

DT:n Q4-tulos jäi selvästi odotuksista, vuoden 2020 näkymät eivät poistaneet korkeaa epävarmuutta ja yhtiö myös laski keskipitkän aikavälin kasvutavoitetta. Näkemyksemme mukaan DT:n seuraavan kasvuvaiheen pohjan rakentaminen vie aikaa aiempia odotuksiamme enemmän, minkä lisäksi Q1’20-tulos jäänee heikoksi koronaviruksen aiheuttaman markkinahäiriön takia. Olemme laskeneet lähivuosien ennusteita noin 12-13 %, ja osakkeen arvostustaso on edelleen noussut. 

Inderes analyysi
11.12.
2019

Detection Technologyn (DT) vahva kasvutarina on siirtymässä hiljalleen uuteen vaiheeseen, mitä osake on jo ennakoinut. Arvioimme yhtiön palaavan ensi vuoden alun jälkeen tuloskasvun tielle, kun viime vuodet yhtiö on sulatellut aiempia kannattavuushuippuja. Lähivuosien näkymä on vahva turvallisuussektorilla, minkä lisäksi uudet tuoteperheet (Aurora ja X-Panel) tukevat yhtiön kasvua. Yhtiön arvostus on kuitenkin noussut voimakkaasti, ja arvostuskertoimet (P/E ja EV/EBITDA) ovat yli 30 % historiallisia korkeampia. 

Detection Technology

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas