Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Detection Technology

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
6.6.
2022

DT julkaisi perjantai-iltana tulosvaroituksen, jossa yhtiö arvioi kokonaisliikevaihdon laskevan Q2:lla hankintaketjuongelmien takia, kun aiemmin yhtiö odotti kaksinumeroista kasvua.

Analyysi
28.4.
2022

Detection Technologyn (DT) Q1-tulos oli lievä pettymys komponenttipulan jarruttaessa muuten vahvaa kasvua, mutta vuoden toisella puoliskolla toimituskyvyn pitäisi parantua odotuksiemme mukaisesti.

Analyysi
22.4.
2022

Detection Technologyn (DT) osake on tuottanut lyhyessä ajassa noin 19 % (ml. osinko) ja noussut samalla yli tavoitehintamme. Samaan aikaan uutisvirta Kiinasta, joka on DT:lle kriittinen maa, on heikentynyt muun muassa maan koronasulkujen takia.

Analyysi
17.3.
2022

Olemme laskeneet Detection Technologyn vuoden 2022 tulosennusteita noin 6 % komponenttipulan rajoittaessa yhtiön kasvua ainakin alkuvuonna ja sektorin yleiseen arvostustasoon on kohdistunut painetta.

Analyysi
3.2.
2022

DT:n Q4-tulos jäi odotuksistamme kulurakenteen selkeän kasvun takia. Näkyvät lupaavat H1:lle odotetusti kaksinumeroista kasvua (>10 %), mutta Lääketieteen osalta kasvunäkymä oli pettymys.

Analyysi
28.10.
2021

Toistamme varovaisen positiivisen näkemyksemme Detection Technologysta (DT), vaikka Q3-tulos jäi odotuksistamme komponenttipulan rajoittaessa yhtiön kasvua. Tämä heijastui negatiivisesti lähivuosien ennusteisiimme, mutta mielestämme iso kuva on silti pitkälti ennallaan. Vaikean jakson jälkeen DT vaikuttaisi olevan kasvukauden alussa, minkä takia roikumme tarinassa mukana korkeasta arvostuksesta (2022e EV/EBIT 22x) huolimatta. 

Analyysi
4.8.
2021

Detection Technologyn (DT) Q2-tulos oli lievä pettymys, mutta toisaalta kasvunäkymä on nyt poikkeuksellisen vahva. Lähivuosien ennusteissa ei tapahtunut oleellisia muutoksia, mutta luottamus lähivuosien tuloskasvuun vahvistui vahvojen näkymien pohjalta. Vaikean jakson jälkeen DT vaikuttaisi olevan seuraavan kasvukauden alussa, minkä takia roikumme tarinassa mukana varsin korkeasta arvostustasosta (2022e EV/EBIT 20x) huolimatta.

Analyysi
13.5.
2021

Olemme julkaisseet Detection Technologystä laajan raportin, jossa nostamme tavoitehintaa ja suositusta ennustemuutoksien tukemana. Vuosi 2020 oli pandemian takia yhtiölle todella vaikea ja viime vuodet ovat kuluneet muutenkin uuden kasvupohjan valmistelussa. Nyt näkymät ovat valoisat kaikilla tärkeillä segmenteillä, vaikkakin turvallisuudessa tämä johtuu pääosin heikosta lähtötasosta. Olemme nostaneet lähivuosien ennusteita merkittävästi ja näemme myös yhtiön riskiprofiilin laskeneen.

Analyysi
28.4.
2021

Detection Technologyn (DT) Q1-katsaus oli ristiriitainen. Tulos jäi selvästi odotuksista, mutta kriittinen käänne on tapahtumassa Q2:lla. Sen pääajurina toimii vahvasti kasvava lääketiede eikä turvallisuusmarkkinan elpyminen, mikä toki tukee kasvua vuoden toisella puoliskolla. Osakkeen arvostuksessa (2022e P/E 26x ja EV/EBIT 20x) käänne on jo huomioitu, mutta lähivuosien tuloskasvun kulmakertoimesta riippuen taso voidaan mahdollisesti perustella. Emme tässä vaiheessa tee muutoksia näkemykseemme, mutta arvioimme tilannetta lähiaikoina uudelleen laajan raportin yhteydessä.

Analyysi
3.2.
2021

Vuosi 2020 oli tuloksellisesti heikko, mutta yhtiö pystyi vahvistamaan tarjontaansa ja on onnistunut strategiassaan olosuhteisiin nähden hyvin. Horisontissa näkyy valoa ja odotamme lähivuosien tuloskasvun olevan nopeaa kysynnän elpyessä. Tämä on kuitenkin jo valtaosin hinnoiteltu osakkeeseen, minkä takia riski/tuotto-suhde vaikuttaa tällä arvostuksella (2021e P/E 36x) vaisulta. Toisaalta koko sektorin arvostus on noussut voimalla.  

Detection Technology

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas