Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Endomines
1973 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 5.84 ALIN 5.82 VAIHTO (KPL) 18 603
MYYNTI 5.88 YLIN 6.04 VAIHTO (VAL) 0,109 Milj. SEK

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

20
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
15.5.
2020

Endominesin Q1-raportti ei mielestämme selkeyttänyt oleellisesti yhtiön tilannekuvaa, sillä koronapandemia luo varjoa Fridayn tuotannon nostovauhdin ylle ja myös yhtiön rahoitustilanne on yhä auki. Arvostus suhteessa osien summaan on kohollaan ja myös riskitaso rahoitukseen liittyen on kiusallisen korkea.

Tyyppi: company_report
17.3.
2020

Olemme nostaneet riskipreemioita Endominesin osien summa -mallissamme metalli- ja rahoitusmarkkinoiden turbulenssin takia, mutta muita muutoksia emme ole toistaiseksi malliimme tehneet. Mallin osakkeelle indikoima arvo on nyt osakekurssin tasolla. Endominesin lyhyen ja pitkän aikavälin rahoitustarpeisiin ja -ehtoihin liittyy kuitenkin suurta epävarmuutta eikä tämä riski vielä houkuta.

Tyyppi: company_report
14.2.
2020

Endominesin Q4-raportti ei tarjonnut oleellisia yllätyksiä tai merkittävää uutta tietoa. Yhtiön rahoitustilanne tarvitsee jo nopeasti vahvistamista, jotta Endomines pystyy jatkamaan tuotannon ylösajoa Fridayssä sekä muutenkin erittäin kunnianhimoista kehitysohjelmaansa. Osake on hinnoiteltu yhä osien summa -mallimme yläpuolelle konsensuksen kullan hintaskenaariolla. 

Tyyppi: company_report
26.11.
2019

Olemme päivittäneet Endominesin osien summa -laskelmassamme yhtiön osakemäärän sen jälkeen, kun yhtiö tiedotti vaihtovelkakirjalainan ehtoihin kaavailluista muutoksista. Muutoksien takia Endominesin osakemäärä on kasvamassa huomattavasti aiempia odotuksiamme enemmän. 

Tyyppi: company_report
8.11.
2019

Endominesin Q3-numerot olivat odotuksiamme heikompia, mutta suurin pettymys raportissa oli edelleen tökkivä Fridayn rikastamon ylösajo. Osake on hinnoiteltu mallimme osien summan tasolle konsensuksen kullan hintaskenaariolla, joten tuotto/riski-profiili ei mielestämme kannusta riskinottoon osakkeen suhteen toistaiseksi. 

Tyyppi: company_report
17.8.
2019

Endominesin perjantaina julkistama Q2-tulos oli odotetusti selvästi vertailukautta heikompi ja tappiollinen.

Tyyppi: company_report
13.5.
2019

Endomines tiedotti suunnittelevansa osakeannin järjestämistä. Anti ei ollut meille yllätys ja se aiheuttaa osakesarjaan odotetusti rajun laimennuksen. Päivitimme Endominesin osien summa -mallimme huomioimaan alustavasti osakeannin, mikä laski mallin osakkeelle indikoimaa arvoa selvästi. Yhtiö hinnoitellaan yhä osien summansa alapuolelle, mutta lyhyen tähtäimen epävarmuus pitää tuotto/riski-profiilin epätyydyttävänä.

Tyyppi: company_report
9.5.
2019

Endominesin eilen julkistamassa Q1-tuloksessa ei ollut suurempia yllätyksiä, mutta yhtiön jatkokehityksen ja -rahoituksen suhteen raportti herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Osake on hinnoiteltu osien summansa alapuolelle, mutta arviomme mukaan potentiaali hautautuu yhtiön rahoitustarpeiden luoman epävarmuuden alle. Näemmekin selkeän riskin, että rahoitusehdot ovat nykyomistajien kannalta epäedullisia, minkä takia tilanteen selkiytymistä kannattaa mielestämme seurata nyt sivusta.

Tyyppi: company_report
15.2.
2019

Tarkastamme Endominesin osien summa -mallin arvonmuutosta heijastellen yhtiön tavoitehintamme lievästi ylöspäin. Osakkeen riskikorjattu tuotto/riski-profiili ei mielestämme nouse vielä tarpeeksi hyväksi.

Tyyppi: company_report
15.11.
2018

Endominesin Q3-raportti ei sisältänyt ison kuvan kannalta olennaisia yllätyksiä, mutta kullan lyhyen ajan hintanäkymien lievä heikentyminen on painanut tavoitehintamme taustalla olevaa osien summa -mallin Endominesin osakkeelle indikoimaa arvoa maltillisesti alaspäin. Näin ollen osakkeen tuotto/riski-profiili ei mielestämme puolla ostoja. Lokakuun alussa julkaistu Endominesin seurannan aloitus -raporttimme on edelleen ajankohtainen ja vapaasti luettavissa palvelussamme.

Endomines

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Endomines

Endomines on kaivos- ja malminetsintäyhtiö, jonka ensisijainen painopiste on kulta. Yhtiö harjoittaa malminetsintää Karjalan kultalinjalla Itä-Suomessa. Lisäksi yhtiö on käynnistämässä kaivostoimintaa Yhdysvaltain Idahossa. Yhtiö pyrkii parantamaan pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksiaan tehostamalla malminetsintäänsä sekä yritysostoin. Endominesin tavoitteena on hankkia poliittisesti vakailla alueilla olevia esiintymiä, jotka on mahdollista saada tuotantoon nopeasti ja rajoitetuin investoinnein.

Yhtiön osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Nasdaq Tukholmassa (ENDO) ja Nasdaq Helsingissä (ENDOM).