Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Etteplan

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
1.11.
2022

Etteplanin operatiivinen tulos Q3:lla ylitti odotuksemme, mutta tuloslaskelman alimmilla riveillä positiivinen yllätys kuihtui. Aiempi tulosvaroitusuhka vaikuttaa väistyneen, mutta lähivuosille näkyvyys ei juurikaan parantunut ja tuloskasvu on tiukassa.

Analyysi
29.9.
2022

Siirrymme Etteplanissa tarkkailuasemiin odottamaan parempia ostopaikkoja. Muutoksen taustalla on kaksi syytä: 1) Semcon-ostotarjouksen kaatuminen ja 2) markkinanäkymän heikentyminen taloustilanteen synkistyessä. Semconin tarjouksen aiheuttamien kulujen takia Etteplan yllä leijuu tulosvaroitusriski, ja makronäkymän takia olemme laskeneet lähivuosien tulosennusteita noin 12 %. Osakkeen arvostustaso on maltillinen (2023e EV/EBIT 12x), mutta koko sektoria hinnoitellaan nyt matalilla kertoimilla.

Analyysi
24.8.
2022

Etteplan on tehnyt 258 MEUR:n ostotarjouksen ruotsalaisesta Semconista. Toteutuessaan yritysosto veisi Etteplanin uuteen kokoluokkaan ja siinä syntyisi johtava pohjoismainen teknologiapalveluyrityksen omilla vahvuusalueillaan.

Analyysi
11.8.
2022

Etteplanin kannattavuudessa oli Q2:lla kupru ja markkinoiden vetoapu on heikentymässä talouskehityksen mukana.

Analyysi
6.5.
2022

Etteplanin Q1-raportti oli vahva ylittäen odotuksemme. Yhtiö toisti ohjeistuksensa ja odottaa kysyntätilanteen pysyvän hyvänä loppuvuonna, vaikka epävarmuustekijöitä markkinakehityksen ympärillä tietysti riittää.

Analyysi
30.3.
2022

Venäjän ja Ukrainan sodan suorat vaikutukset Etteplaniin ovat arviomme mukaan minimaalisia, mutta kysyntätilanteen kehitykseen liittyvää epävarmuutta sota on nostanut.

Analyysi
10.2.
2022

Etteplanin Q4-tulos oli pitkälti odotuksiemme mukainen, ohjeistus vuodelle 2022 oli suunnilleen odotettu ja markkinakommentit odotetun positiivisia. Ennustemuutoksia aiheuttivat tuoreet yritysostot Cognitas ja Syncore, jotka otimme nyt mukaan ennusteisiimme.

Analyysi
23.11.
2021

Etteplan on onnistunut erinomaisesti muodonmuutoksessaan teknologiapalveluyhtiöksi, jolla on vankka ja laaja-alainen osaaminen myös ohjelmistoratkaisuissa.

Analyysi
29.10.
2021

Etteplanin Q3-tulos oli pettymys ja myös näkymissä oli aiempaa enemmän epävarmuutta, kun komponenttipula heijastui myös palveluyhtiöön. Emme ole asiasta erityisen huolissamme, mutta laskimme maltillisesti lähivuosien ennusteita ja sitä kautta tavoitehintaamme. Osakkeen arvostustaso (2022e P/E 18x) on korkea, muttei kohtuuton. Jäämme silti odottamaan parempaa ostopaikkaa pitkällä aikavälillä vahvan arvonluojan kyytiin.

Analyysi
12.8.
2021

Etteplanin Q2-tulos oli erittäin hyvä, mutta jäi silti kovista odotuksistamme. Toisaalta yhtiö nosti liikevaihto-ohjeistustaan ja näkymät olivat yleisesti odotetun vahvat, joten kokonaisuudessaan ennustemuutokset jäivät pieniksi. Yhtiön arvostus (2021e P/E 21x) on historiaan nähden korkea, mutta verrokkeihin nähden yhtiö on jopa hieman aliarvostettu. Mielestämme nykyinen arvostus voidaan perustella yhtiön tasaisella arvonluonnilla, mutta nousuvara jää silti ohueksi. 

Etteplan

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas