Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Etteplan

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
6.5.
2022

Etteplanin Q1-raportti oli vahva ylittäen odotuksemme. Yhtiö toisti ohjeistuksensa ja odottaa kysyntätilanteen pysyvän hyvänä loppuvuonna, vaikka epävarmuustekijöitä markkinakehityksen ympärillä tietysti riittää.

Analyysi
30.3.
2022

Venäjän ja Ukrainan sodan suorat vaikutukset Etteplaniin ovat arviomme mukaan minimaalisia, mutta kysyntätilanteen kehitykseen liittyvää epävarmuutta sota on nostanut.

Analyysi
10.2.
2022

Etteplanin Q4-tulos oli pitkälti odotuksiemme mukainen, ohjeistus vuodelle 2022 oli suunnilleen odotettu ja markkinakommentit odotetun positiivisia. Ennustemuutoksia aiheuttivat tuoreet yritysostot Cognitas ja Syncore, jotka otimme nyt mukaan ennusteisiimme.

Analyysi
23.11.
2021

Etteplan on onnistunut erinomaisesti muodonmuutoksessaan teknologiapalveluyhtiöksi, jolla on vankka ja laaja-alainen osaaminen myös ohjelmistoratkaisuissa.

Analyysi
29.10.
2021

Etteplanin Q3-tulos oli pettymys ja myös näkymissä oli aiempaa enemmän epävarmuutta, kun komponenttipula heijastui myös palveluyhtiöön. Emme ole asiasta erityisen huolissamme, mutta laskimme maltillisesti lähivuosien ennusteita ja sitä kautta tavoitehintaamme. Osakkeen arvostustaso (2022e P/E 18x) on korkea, muttei kohtuuton. Jäämme silti odottamaan parempaa ostopaikkaa pitkällä aikavälillä vahvan arvonluojan kyytiin.

Analyysi
12.8.
2021

Etteplanin Q2-tulos oli erittäin hyvä, mutta jäi silti kovista odotuksistamme. Toisaalta yhtiö nosti liikevaihto-ohjeistustaan ja näkymät olivat yleisesti odotetun vahvat, joten kokonaisuudessaan ennustemuutokset jäivät pieniksi. Yhtiön arvostus (2021e P/E 21x) on historiaan nähden korkea, mutta verrokkeihin nähden yhtiö on jopa hieman aliarvostettu. Mielestämme nykyinen arvostus voidaan perustella yhtiön tasaisella arvonluonnilla, mutta nousuvara jää silti ohueksi. 

Analyysi
6.5.
2021

Olemme nostaneet Etteplanin tavoitehintaa vahvan Q1-raportin jälkeen. Tavoitehinnan nousu on suoraan verrannollinen ennustemuutoksiin, joita teimme yhtiön Q1-tuloksen ylitettyä odotuksemme ja yhtiön tarkistettua 2021 ohjeistusta ylöspäin. Näkymät ovat yleisesti erittäin vahvat teollisuuden elpyessä voimalla koronakuopasta, mutta arvostuskertoimet on venytetty kipurajoillemme (2021 P/E 20x). Jäämme odottamaan riski/tuotto-suhteella parempaa ostopaikkaa Etteplanin kasvutarinaan.   

Analyysi
11.2.
2021

Etteplanin Q4-tulos ylitti odotukset erinomaisen kannattavuuden ansiosta ja myös näkymät olivat odotetun valoisat markkinatilanteen piristyessä hiljalleen. Lähivuosien tulosennusteemme nousivat noin 5 %, mikä antoi tukea aiemmin venytetylle arvostukselle. Arvostus (2021e P/E 20x) on silti kipurajoilla ja Etteplan hinnoitellaan nyt noin 10 % verrokkiryhmää korkeammalle. Yhtiön kehitys on ollut erittäin vakuuttavaa, mutta mielestämme riski/tuotto-suhde tukee nyt enemmän varovaisuutta.

Analyysi
15.1.
2021

Yhtiön uutisvirta on ollut positiivista, ja olemme nostaneet lähivuosien ennusteita noin 5 %. Osake on kuitenkin noussut kuukaudessa yli 40 %, joten arvostuskertoimia (2021e P/E 22x) on venytetty urakalla. Olemme valmiita ottamaan hyväksyttävässä arvostuksessa askeleen ylöspäin, koska näkemyksemme yhtiön riskiprofiilista on laskenut. Silti nykyisessä arvostuksessa etukenoa on mielestämme jo liikaa.

Analyysi
18.12.
2020

Positiivinen tulosvaroitus vahvisti aiempaa oletusta Etteplanin kysynnän etupainotteisesta elpymisestä koronarokotteen tukiessa asiakkaiden kysyntänäkymää. Tämä paransi näkymää myös ensi vuodelle, ja olemme nostaneet Q4-ennusteita sekä lähivuosien tulosennusteita noin 5 %. Osakkeen arvostuskertoimet (2021e P/E 17x) ovat historiallisia korkeampia, mutta epävarmuuden pienennyttyä mielestämme edelleen perusteltuja.

Etteplan

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas