Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Etteplan

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
1.11.
2022

Operatiivinen tulos ylitti odotuksemme, mutta tuloslaskelman alimmilla riveillä positiivinen yllätys kuihtui. Aiempi tulosvaroitusuhka vaikuttaa väistyneen, mutta lähivuosille näkyvyys ei juurikaan parantunut ja tuloskasvu on tiukassa.

Analyytikon kommentti
26.10.
2022

Odotamme yhtiöltä ripeää yritysostojen vauhdittamaa kasvua ja hyvää operatiivista tulosta kausiluonteisesti heikolta jaksolta. Raportoitua tulosta rasittavat kuitenkin Semcon -kauppaan liittyvät kertaluonteiset kulut, minkä takia vuoden 2022 liiketulosohjeistukseen yltäminen on arviomme mukaan haastavaa.

Analyytikon kommentti
7.10.
2022

Tarkastelemme tässä katsauksessa Helsingin pörssin asiantuntijayhtiöiden kulurakenteita. Yhtiöjoukko on selvästi painottunut it-palvelusektorille, mutta mukana on silti asiantuntijayhtiöitä tilitoimistosta insinööreihin ja edelleen juridiikkaan.

Analyytikon kommentti
29.9.
2022

Laskemme Etteplanin tavoitehinnan 13,0 euroon (aik. 17,5 €) ja suosituksemme vähennä-tasolle (aik. lisää). Muutosten taustalla on kaksi syytä: 1) Semcon-ostotarjouksen kaatuminen ja 2) markkinanäkymän heikentyminen taloustilanteen synkistyessä.

Analyytikon kommentti
27.9.
2022

Etteplanin elokuussa julkaisema ostotarjous Semconista kaatui eilen, kun Semcon sai korkeamman kilpailevan ostotarjouksen pääomasijoittajalta Ratos AB:lta. Ratoksen tarjous ylittää Etteplanin vastaavan reilulla viidellä prosentilla, ja Semconin hallituksen antoi tukensa korkeammalle tarjoukselle.

Analyytikon kommentti
26.9.
2022

Etteplanin tavoittelema Semcon on saanut kilpailevan ostotarjouksen pääomasijoittajalta. Ruotsalainen pääomasijoittaja Ratos AB:n tarjous ylittää Etteplanin vastaavan reilulla viidellä prosentilla, ja on sitä kautta saanut Semconin hallituksen tuen omalle tarjoukselleen.

Analyytikon kommentti
14.9.
2022

Etteplan tiedotti eilen saaneensa Ruotsin Kilpailuvirastolta hyväksynnän Semcon -yritysostolle, joten kaupan toteuttamisen ehtona ei enää ole luvan saaminen kilpailuviranomaisilta tai muilta viranomaisilta.

Analyytikon kommentti
24.8.
2022

Nostamme Etteplanin suosituksen lisää-tasolle (aik. vähennä) ja tavoitehinnan 17,5 euroon (aik. 15,5 €) yhtiön tehtyä 258 MEUR:n ostotarjous ruotsalaisesta Semconista.

Analyytikon kommentti
11.8.
2022

Analyytikon kommentti
9.8.
2022

Odotamme yhtiöltä voimakasta kasvua, jota tukevat lukuisat yritysostot. Kannattavuuden osalta epävarmuus on korkeammalla kustannusinflaation osuessa myös Etteplaniin, mutta odotamme yhtiön onnistuneen siirtämään tätä hintoihin ja parantamaan kannattavuutta vertailukaudesta.

Etteplan

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas