Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Fiskars Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Rauli Juva

Rauli Juva

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
16.1.
2023

Fiskars julkaisi perjantaina ennakkotietoja Q4-tuloksesta, jotka kertoivat vertailukelpoisen liikevoiton olleen aiemman ohjeistuksen mukainen, mutta liikevaihdon laskeneen selvästi ja olleen siten odotuksiamme heikompi. Emme pidä tätä pidemmällä aikavälillä merkittävänä asiana yhtiön arvolle. Olemme kuitenkin tarkistaneet ennusteitamme hieman alaspäin 2023 osalta. 

Analyysi
23.12.
2022

Fiskars laski viime viikolla ohjeistustaan, joka aiheutti ennusteisiimme 4 % laskun tälle vuodelle. Uskomme edelleen heikon kuluttajakysynnän painavan Fiskarsin ensi vuoden liikevaihdon ja tuloksen laskuun. Tästä huolimatta näemme, että Fiskarsin tulostaso on rakenteellisesti selvästi korkeampi kuin ennen korona-aikaa ja yhtiön tulos nousee taas 2024 viime vuoden huipputasolle. Lähivuosien keskimääräinen tuloskasvu ja osinkotuotto vievät tuotto-odotuksen noin 15 %:iin.

Analyysi
30.10.
2022

Fiskarsin Q3 sujui kelvollisesti ja yhtiö ohjeistaa edelleen koko vuoden oikaistun liiketuloksen paranevan. Uskomme parannuksen olevan kuitenkin hyvin marginaalinen ja heikon markkinan painavan ensi vuoden tuloksen, etenkin vuoden alun, alle tämän vuoden tason. Tästä huolimatta näemme, että Fiskarsin tulostaso on rakenteellisesti selvästi korkeampi kuin ennen korona-aikaa ja yhtiö pääsee taas 2024 uuteen huipputulokseensa. 

Analyysi
26.9.
2022

Odotamme hidastuvan kuluttajakysynnän näkyvän Fiskarsin kehityksessä tulevan vuoden aikana. Yhtiön ohjeistama tuloksen parantuminen tänä vuonna jää ennusteillamme hyvin hienoiseksi. Tästä huolimatta näemme, että Fiskarsin tulostaso on rakenteellisesti selvästi korkeampi kuin ennen korona-aikaa. Nykyisellä tulostasolla arvostus (EV/EBIT noin 8,5 ja PE 10-11x 2022-23) on mielestämme edullinen, mutta lähiajan heikot näkymät ja verrokkien arvostustaso/noussut korkotaso rajaa mielestämme nousupotentiaalia. 

Analyysi
28.7.
2022

Monista negatiivisista tekijöistä huolimatta Fiskars pystyi kasvattamaan Q2 liikevaihtoaan vertailukelpoisesti lähes 8 %, ylittäen odotukset. Tämän, sekä odotuksiamme vähemmän heikentyneen marginaalitason, ansiosta myös vertailukelpoinen liikevoitto oli odotuksia parempi. Tulos oli kuitenkin odotetusti edellisvuotta heikompi. Fiskars säilytti ohjeistuksensa ja odottaa edelleen koko vuoden oikaistun liikevoiton paranevan viime vuodesta. Nostimme ennusteitamme kuluvalle vuodelle. Mikäli yhtiö yltää edes viime vuoden tason liiketulokseen, osake näyttää mielestämme edulliselta.

Analyysi
18.7.
2022

Myöhäinen kevät ja jälleenmyyjien korkeat varastotasot aiheuttavat arviomme mukaan Fiskarsille aiempia odotuksiamme enemmän vastatuulta, minkä seurauksena olemme laskeneet ennusteitamme. Kuluvan vuoden osalta odotamme nyt noin viime vuoden tasoista oikaistua liikevoittoa, kun yhtiö ohjeistaa kasvavaa liikevoittoa. Tällä varovaisellakin ennusteella, osake on hinnoiteltu varsin matalalle yhtiön parantunut tuloskunto ja lähivuosien kasvuodotukset huomioiden.

Analyysi
2.5.
2022

Fiskarsin Q1-raportti oli selvästi odotuksia vahvempi ja yhtiön sijoitustarina jatkoi uuden strategiakauden viitoittamaa tietä. Yhtiön kasvu ja kannattavuus kehittyivät todella hyvin, mutta kulutuksen siirtyminen enenevissä määrin tuotteista palveluihin ja korkea kustannusinflaatio arveluttavat meitä lyhyellä aikavälillä. 

Analyysi
6.2.
2022

Fiskarsin Q4-raportti oli vahva ja yhtiö tekee juuri nyt sitä, mitä CMD:llään lupasi. Pitkään kasvun kanssa tuskaillut Fiskars jatkoi vakuuttavaa kasvua jokaisessa segmentissä ja jokaisella markkina-alueella, vaikka vastassa olikin erittäin vahva vertailukausi. Bruttokate parani näyttävästi kohonneista logistiikka-, raaka-aine- ja energiakustannuksista huolimatta, mutta kasvupanostukset nakersivat tuloskehitystä alemmilla riveillä. Tarkistimme lähivuosien ennusteitamme hieman ylöspäin, mutta haluamme yhtiöltä lisää näyttöjä parantuneen tuloskunnon pysyvyydestä.

Analyysi
28.12.
2021

Fiskarsin sijoitustarina on edennyt kiinnostavaan taitekohtaan, kun uudella strategiakaudella painotetaan kasvua ja hyvälle tasolle nousseen operatiivisen kannattavuuden lisäksi pitkään tuloskuntoa nakertaneiden kertaluonteisten kulujen odotetaan päättyvän. Haluamme yhtiöltä lisää näyttöjä ennen kuin olemme vakuuttuneita uuden strategiakauden taloudellisten tavoitteiden saavuttamisesta, mutta kunnianhimoiset tavoitteet ja vahvat suoritukset uuden johdon alla antavat rohkaisevia signaaleja sijoittajille.

Analyysi
10.11.
2021

Fiskars järjesti tiistaina CMD:n, missä yhtiö kävi läpi uutta strategiaa ja taloudellisia tavoitteita. Uudet tavoitteet vuoteen 2025 ylettyvälle strategiajaksolle olivat odotuksiamme kovemmat. Fiskarsia on laitettu viime vuosina hyvään kuntoon ja yhtiö tekee tänä vuonna historiansa korkeimman liikevaihdon ja operatiivisen tuloksen. Esitysten perusteella yhtiöltä löytyy vielä ennätystuloksenkin jälkeen uusi isompi vaihde, minkä takia nostimme ennusteitamme.

Fiskars Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas