Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Fiskars Group
4823 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 10.28 ALIN 10.24 VAIHTO (KPL) 10 582
MYYNTI 10.32 YLIN 10.38 VAIHTO (VAL) 0,109 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Tulevat tapahtumat

30
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
7.5.
2020

Fiskarsin Q1-raportti ylitti liikevaihdon osalta ennusteemme, mutta kannattavuus oli pettymys. Maaliskuussa tehdyn edellisen päivityksemme jälkeen Fiskarsin osakekurssi on noussut noin 30 %, mutta lähivuosien tulosennusteemme ovat laskeneet noin 10 %. Tämä on osakkeen arvostuksen kannalta huono yhdistelmä, minkä takia laskemme suosituksemme takaisin negatiiviselle puolelle. 

Tyyppi: company_report
19.3.
2020

Fiskars tiedotti torstaina peruvansa aiemman ohjeistuksensa vuodelle 2020, sillä koronaviruksen leviämisen takia on epätodennäköistä, että vertailukelpoinen EBITA kasvaa vuonna 2020. Laskimme lähivuosien liikevaihto- ja tulosennusteitamme selvästi, minkä takia laskemme tavoitehintaamme. Osakkeen arvostus alkaa olla kurssilaskun jälkeen monella mittarilla jo sen verran houkutteleva, että nostamme suosituksemme positiiviselle puolelle. 

Tyyppi: company_report
6.2.
2020

Fiskarsin Q4-luvut osuivat lähelle ennusteitamme ja 2020-ohjeistus oli linjassa odotustemme kanssa. Tuloskuntoa painaa merkittävät uudelleenjärjestelyohjelmat ja liikevaihdon kasvattamisessa on suuria haasteita. Osakkeen arvostus näyttää houkuttelevalta vasta, kun uudelleenjärjestelyohjelmien kulusäästöt toteutuvat ja ohjelmien merkittävät kertaluonteiset kulut lakkaavat (2021 jälkeen). Tämän takia pidämme kiinni negatiivisesta suosituksestamme

Tyyppi: company_report
4.12.
2019

Fiskars tiedotti organisaatiomuutoksesta ja uudesta säästöohjelmasta. Tiedotteesta paistoi läpi, että nykyinen rakenne on monimutkainen ja kankea, eikä sitä pystytä ohjaamaan nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä riittävän tehokkaasti. Uudesta säästöohjelmasta syntyy 2019-2021 aikana 30 MEUR:n kertaluonteiset kulut, jotka tulevat jo käynnissä olevan 40 MEUR maksavan Living-segmentin uudelleenjärjestelyohjelman päälle.

Tyyppi: company_report
1.11.
2019

Fiskarsin Q3-tulosalitus oli vertailukauteen ja ennusteisiimme nähden poikkeuksellisen raju. Kaksi ohjeistuksen laskua saman vuoden aikana ja erittäin heikko Q3-tulos kertovat siitä, että yhtiö toimii nyt nopeasti muuttuvassa ja vaikeasti ennakoitavissa markkinassa. Laskimme vuosien 2019-2020 tulosennusteitamme keskimäärin 10 %:lla, minkä takia laskemme tavoitehintaamme. Koemme parhaaksi odottaa positiivisen tuloskäänteen merkkejä sivusta.

Tyyppi: company_report
12.9.
2019

Nostamme Fiskarsin suositusta ja toistamme aiemman tavoitehintamme. Suosituksen nosto perustuu puhtaasti osakekurssin viime viikkojen laskulle, emmekä ole tehneet ennusteisiimme muutoksia. Mielestämme matala tase- ja tulospohjainen arvostus sekä hyvä osinkotuotto tarjoavat vahvan brändiportfolion omaavan Fiskarsin osakkeelle jo riittävän tuotto-odotuksen positiiviselle puolelle siirtymiseen.

Tyyppi: company_report
1.8.
2019

Fiskarsin Q2 jäi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta vertailukauden ja odotustemme alapuolelle. Teimme kuluvan vuoden ennusteisiimme pieniä negatiivisia muutoksia, minkä takia tarkistamme tavoitehintamme alaspäin. Toistamme negatiivisen näkemyksemme osakkeesta, sillä alkuvuoden pettymykset ja yhä haastavammalta vaikuttava markkinatilanne eivät luo uskoa positiiviseen käänteeseen lyhyellä tähtäimellä.

Tyyppi: company_report
20.5.
2019

Laskemme Fiskarsin perjantain tulosvaroituksen takia tavoitehintaamme. Fiskarsilla on jo pitkään ollut vaikeuksia liikevaihdon kasvattamisessa ja viime vuosien tuloskasvu on perustunut lähinnä tehokkuus- ja kustannussäästöohjelmiin. Viime vuoden lopussa käynnistynyt kolmivuotinen Living-segmentin uudelleenjärjestelyohjelma ja USA:n uudet tullitariffit aiheuttavat lyhyellä aikavälillä lisähaasteita tuloskasvulle, mikä yhdessä osakkeen haastavan arvostuksen kanssa ei ole houkutteleva yhdistelmä.

Tyyppi: company_report
30.4.
2019

Fiskarsin Q1 oli hieman odotuksiamme vaisumpi. Liikevaihdon kasvattaminen näyttää olevan yhtiölle edelleen haasteellista ja suurimmat kannattavuusparannukset ovat arviomme mukaan tulleet läpi jo viime vuosina tehtyjen rakennemuutosohjelmien kautta. Raportti ei antanut syytä muuttaa merkittävästi ennusteita tai näkemystämme yhtiöstä.

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Fiskars teki Q4:llä parhaan tuloksen yhtiön historiassa. Hallitus ehdotti myös, että Fiskarsin omistamat Wärtsilä-osakkeet jaettaisiin tänä kesänä Fiskarsin omistajille ylimääräisenä osinkona, mikä on mielestämme erinomainen ehdotus. Osake on vuoden alun lähes 30 %:n kurssinousun jälkeen nyt mielestämme tulosennusteisiimme nähden neutraalisti hinnoiteltu.

Fiskars Group

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Fiskars

Fiskars Groupin visiona on vaikuttaa positiivisella ja kestävällä tavalla ihmisten elämään. Brändimme Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford ja Wedgwood ovat mukana ihmisten elämässä - niin kotona, puutarhassa kuin ulkona luonnossa. Pyrimme tekemään arjesta ainutkertaista tänään ja tulevaisuudessa. Työllistämme noin 7 000 henkilöä 30 maassa, ja tuotteitamme on saatavilla yli 100 maassa. Fiskarsin osake on listattu Nasdaq Helsingissä (FSKRS). www.fiskarsgroup.com