Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Fiskars Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani

Petri Kajaani

Analyytikko

Lisätiedot
Thomas Westerholm

Thomas Westerholm

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
10.11.
2021

Fiskars järjesti tiistaina CMD:n, missä yhtiö kävi läpi uutta strategiaa ja taloudellisia tavoitteita. Uudet tavoitteet vuoteen 2025 ylettyvälle strategiajaksolle olivat odotuksiamme kovemmat. Fiskarsia on laitettu viime vuosina hyvään kuntoon ja yhtiö tekee tänä vuonna historiansa korkeimman liikevaihdon ja operatiivisen tuloksen. Esitysten perusteella yhtiöltä löytyy vielä ennätystuloksenkin jälkeen uusi isompi vaihde, minkä takia nostimme ennusteitamme.

Inderes analyysi
31.10.
2021

Fiskars jatkoi vahvaa suorittamistaan Q3:lla. Viime vuosien muutos- ja uudelleenjärjestelyohjelmat ovat nostaneet suorituskyvyn vahvalle tasolle ja luottamuksemme kannattavuuden kestävään tasokorjaukseen vahvistuu.

Inderes analyysi
29.7.
2021

Fiskars jatkoi ennätysvahvaa suorittamista Q2:lla ja tulos ylitti odotuksemme selvästi. Vaikka koronapandemia on väliaikaisesti lisännyt yhtiön tuotteiden kysyntä, on viime vuosina tehdyt rakennemuutos- ja tehostamisohjelmat alkaneet näkyä kannattavuudessa positiivisesti ja luotamme yhä enemmän kannattavuuden kestävään tasokorjaukseen. Luottamusta herättäneen Q2-raportin johdosta nostimme lähivuosien tulosennusteitamme.

Inderes analyysi
29.4.
2021

Fiskarsin Q1 oli vahva. Yhtiön tuloskunto on noussut erinomaiselle tasolle, sillä koronapandemia on lisännyt yhtiön tuotteiden kysyntää ja viime vuosina tehdyt rakennemuutos- ja tehostamisohjelmat alkavat näkyä kannattavuudessa. Luottamusta herättäneen raportin johdosta nostimme hieman lähivuosien ennusteitamme.

Inderes analyysi
20.4.
2021

Fiskars antoi maanantaina pörssin sulkeuduttua ennakkotietoja vahvasti sujuneesta Q1:stä. Liikevaihto ja kannattavuus ylittivät selvästi meidän ennusteemme ja yhtiö nosti samalla 2021 tulosohjeistustaan. Tämä oli jo toinen ohjeistuksen nosto kuukauden sisään, mikä on hyvin poikkeuksellista. Nostimme selvästi vuoden 2021 ja lähivuosien ennusteitamme, minkä johdosta nostamme myös tavoitehintaamme. Osakkeen arvostus näyttää päivitetyillä ennusteillamme jo riittävän houkuttelevalta, joten nostamme suositustamme.

Inderes analyysi
7.2.
2021

Fiskars teki kausiluonteisesti tärkeällä Q4:llä vahvan tuloksen, mikä ilmeni jo tammikuussa annetuista vuoden 2020 ennakkotiedoista. Vuosi 2020 oli Fiskarsille tuloksellisesti historiallisen hyvä, mutta se johtui osittain väliaikaisista kulusäästöistä ja kotoilutrendin tuomasta hyvästä kysynnästä. Viimeisen vuoden aikana voimakkaasti noussut osakekurssi, vuodelle 2021 annetut vaisut markkinanäkymät ja tulosheikennystä indikoiva 2021-ohjeistus puoltavat nyt kuitenkin varovaisuutta.

Inderes analyysi
7.1.
2021

Fiskarsin arvostettu brändiportfolio, vakaa osinkotuotto, vahva tase ja potentiaali tulevien vuosien kannattavuusparannukselle tukevat positiivista näkemystämme. Yhtiöllä on kaksi suurta muutosohjelmaa käynnissä, joiden on tarkoitus valmistua 2021 loppuun mennessä. Näistä on jo nähty lupaavia tuloksia, mitkä luovat hyvät lähtökohdat kannattavuusparannukselle yli 10 vuotta kestäneen organisaation muutosprosessin jälkeen. Merkittävä pitkän aikavälin arvonluonti vaatisi kuitenkin vahvempaa liikevaihdon kasvua, joka on ollut viime vuosina iso haaste.

Inderes analyysi
1.11.
2020

Fiskarsin Q3-tulos oli järisyttävän vahva ja se ylitti selvällä marginaalilla sekä meidän että konsensuksen ennusteet. Vaikka osa tulosparannuksesta oli väliaikaisten säästötoimenpiteiden ansiosta, on yhtiön viimeaikainen suorittaminen antanut meille syytä tarkastella sekä tämän että lähivuosien tulosennusteitamme ylöspäin. 

Inderes analyysi
14.10.
2020

Fiskars palautti tiistaina tulosohjeistuksensa vuodelle 2020 ja yhtiö arvioi nyt vertailukelpoisen EBITA:n kasvavan viime vuodesta. Nostimme hieman lähivuosien ennusteitamme, sillä yhtiö näyttää selviävän koronapandemiasta odotuksiamme paremmin. Nostamme ennustemuutosten johdosta tavoitehintaamme ja suositustamme. 

Inderes analyysi
31.7.
2020

Fiskars poisti ohjeistuksensa 19.3. ja totesi että koronaviruksen takia on epätodennäköistä, että vertailukelpoinen EBITA kasvaa vuonna 2020. Yhtiö kommentoi Q1-raportissa, että pandemialla tulee olemaan merkittävä negatiivinen vaikutus Q2:lla. Yhtiön varoittelut olivat turhia, sillä liikevaihto ja tulos paranivat selvästi vertailukaudesta ja Q2 oli iso yllätys odotuksiin nähden.

Fiskars Group

ipo 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas