Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Oriola
4251 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 1.96 ALIN 1.88 VAIHTO (KPL) 344 510
MYYNTI 1.97 YLIN 1.97 VAIHTO (VAL) 0,666 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
9.2.
2020

Oriolan Q4-tulos jäi selvästi vertailukaudesta ja markkinaodotuksista. Ruotsin apteekkimarkkinan kilpailutilanne näyttää käyvän Oriolan kannalta yhä tukalammaksi ja Enköpingin jakelukeskuksen käyttöönotosta odotetut säästöt näyttävät toteutuvan odotuksiamme myöhemmin. Laskimme näistä syistä 2020-2021 tulosennusteitamme selvästi ja yhtiön matka takaisin ”vanhojen hyvien aikojen” liikevoittotasoille näyttää jatkuvasti pitenevän. Vaikka ennusteemme sisältävät kovat tulosparannusodotukset lähivuosille, ei osakkeen arvostus näytä erityisen matalalta.

Tyyppi: company_report
28.10.
2019

Oriolan Q3-tulos jäi vahvan vertailukauden alapuolelle, mutta ylitti matalalle lasketut ennusteemme. Teimme positiivisesta Q3-tulosyllätyksestä huolimatta lähivuosien ennusteisiimme negatiivisia muutoksia, sillä Enköpingin jakelukeskuksen käyttöönotosta odotetut kustannussäästöt näyttävät venyvän yhä pidemmälle tulevaisuuteen, kilpailutilanne Ruotsin apteekkimarkkinoilla näyttää käyvän tukalammaksi, eikä tuloskehitys näytä lähivuosina olevan yhtä valoisaa kuin mitä aiemmin odotimme.

Tyyppi: company_report
17.7.
2019

Oriolan Q2-raportti ylitti odotuksemme ylärivin osalta, mutta vahva volyymikasvu ei vieläkään käänny tuloskasvuksi. Olemme pitäneet lähivuosien ennusteemme pitkälti ennallaan raportin jälkeen, minkä takia toistamme aiemman suosituksemme ja tavoitehintamme.

Tyyppi: company_report
24.6.
2019

Oriolan viime viikolla antama tulosvaroitus oli odotettu ja osakekurssiin on jo valmiiksi ladattu hyvin synkät näkymät. Odotamme säästöohjelman ja uuden jakelukeskuksen tuovan ensi vuodelle reippaan tulosparannuksen, joka yhdessä hyvän ja kasvavan osingon kanssa antavat osakkeelle tukea heikoksi jäävästä 2019-tuloksesta huolimatta. Näemme osakkeen pohjakosketuksen olevan nyt käsillä pitkään kestäneen heikon jakson jälkeen.

Tyyppi: company_report
13.6.
2019

Nostamme Oriolan suositusta ja tarkistamme tavoitehintaa hieman alaspäin. Yhtiön osake on laskenut Q1-raportin jälkeen 20 % ja kurssiin on ladattu hyvin synkät näkymät. Pidämme kuluvan vuoden tulosvaroitusta mahdollisena, mutta arvostus alkaa olla houkutteleva, jos yhtiö onnistuu viemään seuraavan vuoden aikana läpi 20 MEUR:n säästöihin tähtäävän 20By20 Excellence-ohjelman ja nostamaan tulevaisuudessa tuloksensa takaisin 2014-2016 aikana nähdylle noin 60 MEUR:n tasolle.

Tyyppi: company_report
28.4.
2019

Oriolan Q1 jäi vertailukauden ja odotustemme alapuolelle. Laskimme lähivuosien ennusteitamme raportin jälkeen ja tarkistamme tavoitehintaamme tästä johtuen alaspäin. Negatiiviset ennustemuutokset ja osakkeen alkuvuoden kurssinousu ovat nostaneet osakkeen arvostuksen mielestämme turhan korkealle, minkä johdosta laskemme myös suositustamme.

Tyyppi: company_report
24.2.
2019

Oriolan viimeiset 2 vuotta ovat olleet haasteellisia ensin ERP-järjestelmään liittyvien ongelmien ja sen jälkeen hyvinvointiketju Hehkun epäonnistuneen lanseerauksen takia. Johdon kommentit ERP-ongelmien taakse jäämisestä ja Q4-raportissa tehdyt Hehkun alasajoon liittyvät kirjaukset symboloivat mielestämme hyvin sitä, että pöytä alkaa olla puhdistettu uutta nousua varten ja osakekurssin puolittuminen kahden vuoden aikana on tehnyt arvostuksesta jo riittävän houkuttelevan.

Tyyppi: company_report
21.11.
2018

Oriola tiedotti suunnittelevansa Hehku-ketjun mahdollista lopettamista. Yhtiö antoi pörssin sulkemisen jälkeen myös tulosvaroituksen koskien kuluvan vuoden liikevoitto-ohjeistustaan, mikä vahvisti näkemyksemme isoista kannattavuushaasteista.

Tyyppi: company_report
4.11.
2018

Oriolan Q3 oli odotuksiamme heikompi. Yhtiö kohtaa kannattavuushaasteita Ruotsin apteekkimarkkinan kiristyvän kilpailun, käynnissä olevien investointien (Hehku-ketju ja verkkokauppa) sekä uuden ERP-järjestelmän aiheuttaman tehottomuuden kanssa. Positiivisten tulosajurien puuttuessa, odotamme vuoden 2018 tuloksen jäävän lähelle vuoden 2017 erittäin heikkoa tasoa, minkä takia jäämme odottamaan merkkejä positiivisesta tuloskäänteestä.

Tyyppi: company_report
18.7.
2018

Oriolan Q2-raportti oli heikko ja mielestämme Oriola kohtaa ERP-ongelmien, Ruotsin apteekkimarkkinan kiristyvän kilpailun ja käynnissä olevien investointien takia tällä hetkellä turhan paljon haasteita. Positiivisten tulosajurien puuttuessa pidämme kuluvan vuoden ohjeistusta haastavana ja loppuvuoden tulosvaroitusriski on mielestämme korkea. Korkean arvostuksen ja tulosvaroitusriskin johdosta uskomme parempien ostopaikkojen olevan vielä edessä ja jäämme odottamaan merkkejä positiivisesta tuloskäänteestä.

Oriola

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Oriola lyhyesti

Oriola keskittyy lääkkeiden vähittäis- ja tukkukauppaan. Yhtiö toimii tehokkaana ja luotettavana kanavana lääkevalmistajien ja kuluttajien sekä potilaiden välillä Pohjois-Euroopassa. Oriolalla on pitkä kokemus ja vahva markkina-asema sekä Suomen että Ruotsin lääkemarkkinoilla. Markkinaosuus Suomen lääkkeiden tukkukaupassa on hieman alle 50 prosenttia ja Ruotsin lääkkeiden tukkukaupassa hieman alle 40 prosenttia ja vähittäiskaupassa noin 20 prosenttia.

Oriolan sijoittajasivut