Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Oriola

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Rauli Juva

Rauli Juva

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
31.1.
2023

Oriola kertoi eilen ennakkotietoja 2022 tuloksesta, jonka perusteella Q4-tulos jäi selvästi odotuksistamme ja vertailukaudesta. Syyt jäivät tässä vaiheessa epäselviksi, joten kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä emme pysty tekemään. Olemme kuitenkin laskeneet ennusteitamme ennakkotietojen ja heikentyneen Ruotsin kruunun johdosta.

Analyysi
28.10.
2022

Oriolan Q3 tulos jatkoi jo yli vuoden kestäneellä nousutrendillä. Uskomme yhtiöllä olevan edelleen potentiaalia parempaan toiminnan tehostuessa ja Ruotsin apteekkien osalta uuden yhteisyrityksen tuomien synergioiden ansiosta. Tulospotentiaali huomioiden arvostus (P/E 11x 2024) on mielestämme hyväksyttävän arvostustason matalammasta päästä, minkä lisäksi osien summa arvo tukee nykyistä korkeampaa arvoa. 

Analyysi
7.8.
2022

Oriola on useiden vuosien haastavien aikojen jälkeen saanut viimeisen 12 kuukauden aikana selvän tuloskäänteen aikaan. Uskomme, että tämä tulee jatkumaan myös lähivuosina toiminnan edelleen tehostuessa ja Ruotsin apteekkien osalta uuden yhteisyrityksen tuomien synergioiden ansiosta. Arvostus nykytuloksella on korkeahko, mutta tulospotentiaali huomioiden ei mielestämme liian korkea. Emme tee merkittäviä ennustemuutoksia tässä raportissa.

Analyysi
24.7.
2022

Oriolan Q2-tulos parani viime vuodesta, mutta odotuksiamme vähemmän. Ohjeistus paranevasta koko vuoden vertailukelpoisesta liiketuloksesta pidettiin odotetusti ennallaan. Uskomme yhtiöllä olevan edelleen edellytyksiä parantaa tulosta sekä jatkuvissa liiketoiminnoissa että yhteisyritykseen siirtyvässä Ruotsin apteekkiliiketoiminnoissa. Teimme rakenteellisista muutoksista johtuen isoja ennustemuutoksia, mutta näemme edelleen Oriolan tulevaisuuden positiivisesti.

Analyysi
28.4.
2022

Oriolan torstaina julkaisema Q1-tulos osoitti yhtiön työstämän kannattavuuskäänteen edenneen varsin mallikkaasti ja odotuksiamme ripeämmin. Teimme raportin jälkeen sekä lyhyen että keskipitkän tähtäimen tulosennusteisiimme tuntuvia positiivisia ennustemuutoksia.

Analyysi
21.2.
2022

Ennakkotietojen ansiosta Oriolan perjantaina julkaisema Q4-tulos oli keskeisten operatiivisten mittareiden osalta jo tiedossa.

Analyysi
20.1.
2022

Oriola antoi torstaina positiivisen tulosvaroituksen ja alustavat tiedot 2021 luvuista. Kauan odotettu tuloskäänne on lähtenyt uuden johdon alla toteutumaan odotuksiamme ripeämmin ja saimme tästä lisää todistusaineistoa. Vuoden 2021 tulos ylitti odotuksemme, minkä johdosta nostimme lähivuosien ennusteitamme. Positiivisen käänteen edetessä näemme yhtiöllä olevan potentiaalia selvästi nykyistä parempaan suoritukseen, minkä odotamme yhdessä vahvistuvan sijoittajaluottamuksen kanssa tukevan osakekurssia.

Analyysi
28.10.
2021

Oriolan Q3-tulos oli paras mitä yhtiö on tehnyt kolmeen vuoteen ja se ylitti odotuksemme. Vuosia kestänyt heikko tuloskehitys näyttää kääntymisen merkkejä, mikä heijastuu positiivisesti sijoittajaluottamukseen. Oriolan uudelle johdolle annettu laaja mandaatti organisaatiomuutoksen ja kannattavuusparannuksen toteuttamiselle on juuri sellaista ravistelua, mitä tämä vuosikausia tulospettymyksestä toiseen kulkenut yhtiö tarvitsee. Teimme 2021-2023 liikevoittoennusteisiimme 7-14 %:n korotukset, minkä takia nostamme tavoitehintaamme.

Analyysi
21.7.
2021

Oriolan Q2-tulos parani merkittävästi heikosta vertailukaudesta. Tulos jäi kuitenkin odotuksistamme ja on edelleen heikolla tasolla. Laskimme hieman 2021 tulosennustettamme, mutta pidimme 2022-2023 ennusteemme lähes muuttumattomina. Vaikka ennusteemme sisältävät kovat tulosparannusodotukset lähivuosille, ei osakkeen arvostus näytä erityisen houkuttelevalta.

Analyysi
27.4.
2021

Oriolan Q1-tulos jäi selvästi vertailukaudesta ja markkinaodotuksista. Vaikka osa heikosta suorituksesta oli yhtiön mukaan väliaikaista ja koronapandemiasta johtuvaa, näyttää tulokseen odottamamme ryhtiliike siirtyvän yhä kauemmas tulevaisuuteen. Laskimme 2021-2023 tulosennusteitamme selvästi ja tarkistamme tästä syystä tavoitehintaamme alaspäin. Vaikka ennusteemme sisältävät kovat tulosparannusodotukset lähivuosille, ei osakkeen arvostus näytä erityisen houkuttelevalta, minkä takia laskemme suositustamme.

Oriola

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas