Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Oriola

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani

Petri Kajaani

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
27.4.
2021

Oriolan Q1-tulos jäi selvästi vertailukaudesta ja markkinaodotuksista. Vaikka osa heikosta suorituksesta oli yhtiön mukaan väliaikaista ja koronapandemiasta johtuvaa, näyttää tulokseen odottamamme ryhtiliike siirtyvän yhä kauemmas tulevaisuuteen. Laskimme 2021-2023 tulosennusteitamme selvästi ja tarkistamme tästä syystä tavoitehintaamme alaspäin. Vaikka ennusteemme sisältävät kovat tulosparannusodotukset lähivuosille, ei osakkeen arvostus näytä erityisen houkuttelevalta, minkä takia laskemme suositustamme.

Inderes analyysi
21.2.
2021

Oriolan Q4 oli iso parannus vertailukaudesta ja se osui ennusteisiimme. Vuoden 2021 ohjeistus oli kuitenkin odotuksiin nähden varovainen (oikaistun liikevoiton arvioidaan pysyvän samana tai kasvavan vuoden 2020 tasosta), sillä vuodesta 2016 asti jatkunut laskeva tulostrendi, heikko 2020-tulos, Enköpingin jakelukeskuksen ylösajo ja kulusäästöt petasivat loistavan paikan kauan odotetulle tuloskäänteelle. Oriolan suorittaminen on viime vuosina ollut heikkoa ja osakemarkkinat ovat rankaisseet tästä merkittävällä kurssilaskulla.

Inderes analyysi
26.10.
2020

Oriolan Q3-suoritus jäi vertailukauden ja markkinaodotusten alapuolelle. Yhtiö tarkensi päivää ennen tulosjulkistustaan vuoden 2020 ohjeistusta alaspäin Covid-19 –pandemian aiheuttaman epävarmuuden takia. Toistamme lisää-suosituksemme, sillä vahva markkina-asema ja kohtalainen osinkotuotto antavat osakkeelle tukea siihen asti, kunnes yhtiö pääsee lähemmäs täyttä tulospotentiaaliaan.

Inderes analyysi
20.7.
2020

Oriolan Q2 jäi selvästi odotustemme alapuolelle liikevaihdon ja tuloksen osalta. Yhtiön alkuvuonna lupaavalta vaikuttanut tuloskäänne lässähti Q2:lla ja se oli odotuksiimme nähden iso pettymys. Laskemme ennustemuutoksia heijastellen tavoitehintaamme. Toistamme positiivisen suosituksemme, sillä vahva markkina-asema ja korkea osinkotuotto antavat osakkeelle tukea sillä välin, kun tuloskäänne näyttää jälleen siirtyvän myöhemmäksi.

Inderes analyysi
22.5.
2020

Oriola kohtasi vuosien 2017-2019 aikana useita haasteita, jotka puolittivat yhtiön tuloksen ja osakekurssin. Osake on laskenut mielestämme jo houkuttelevalle tasolle ottaen huomioon yhtiön hyvä markkina-asema sekä lähivuosien vahvan tuloskasvun ja kassavirran mahdollistamat korkeat osinkotuotot.

Inderes analyysi
25.4.
2020

Oriolan tulos ja osake ovat olleet vuodesta 2017 lähtien laskussa, sillä jatkuvat liiketoiminnan haasteet ja tulospettymykset ovat syöneet sijoittajien luottamusta. Yhtiö osoitti Q1-raportissa kauan kaivattuja signaaleja positiivisesta tuloskäänteestä, jota tuki vielä Covid-19 -pandemiasta johtuva voimakas lääkemarkkinoiden kasvu. Nostimme vahvan Q1-raportin ja sen perusteella tehtyjen positiivisten ennustemuutosten takia tavoitehintaamme ja suositustamme.

Inderes analyysi
9.2.
2020

Oriolan Q4-tulos jäi selvästi vertailukaudesta ja markkinaodotuksista. Ruotsin apteekkimarkkinan kilpailutilanne näyttää käyvän Oriolan kannalta yhä tukalammaksi ja Enköpingin jakelukeskuksen käyttöönotosta odotetut säästöt näyttävät toteutuvan odotuksiamme myöhemmin. Laskimme näistä syistä 2020-2021 tulosennusteitamme selvästi ja yhtiön matka takaisin ”vanhojen hyvien aikojen” liikevoittotasoille näyttää jatkuvasti pitenevän. Vaikka ennusteemme sisältävät kovat tulosparannusodotukset lähivuosille, ei osakkeen arvostus näytä erityisen matalalta.

Inderes analyysi
28.10.
2019

Oriolan Q3-tulos jäi vahvan vertailukauden alapuolelle, mutta ylitti matalalle lasketut ennusteemme. Teimme positiivisesta Q3-tulosyllätyksestä huolimatta lähivuosien ennusteisiimme negatiivisia muutoksia, sillä Enköpingin jakelukeskuksen käyttöönotosta odotetut kustannussäästöt näyttävät venyvän yhä pidemmälle tulevaisuuteen, kilpailutilanne Ruotsin apteekkimarkkinoilla näyttää käyvän tukalammaksi, eikä tuloskehitys näytä lähivuosina olevan yhtä valoisaa kuin mitä aiemmin odotimme.

Inderes analyysi
17.7.
2019

Oriolan Q2-raportti ylitti odotuksemme ylärivin osalta, mutta vahva volyymikasvu ei vieläkään käänny tuloskasvuksi. Olemme pitäneet lähivuosien ennusteemme pitkälti ennallaan raportin jälkeen, minkä takia toistamme aiemman suosituksemme ja tavoitehintamme.

Inderes analyysi
24.6.
2019

Oriolan viime viikolla antama tulosvaroitus oli odotettu ja osakekurssiin on jo valmiiksi ladattu hyvin synkät näkymät. Odotamme säästöohjelman ja uuden jakelukeskuksen tuovan ensi vuodelle reippaan tulosparannuksen, joka yhdessä hyvän ja kasvavan osingon kanssa antavat osakkeelle tukea heikoksi jäävästä 2019-tuloksesta huolimatta. Näemme osakkeen pohjakosketuksen olevan nyt käsillä pitkään kestäneen heikon jakson jälkeen.

Oriola

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas