Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Oriola

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

28.04.2022 - 10:00

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
28.4.
2022

Oriolan torstaina julkaisema Q1-tulos osoitti yhtiön työstämän kannattavuuskäänteen edenneen varsin mallikkaasti ja odotuksiamme ripeämmin. Teimme raportin jälkeen sekä lyhyen että keskipitkän tähtäimen tulosennusteisiimme tuntuvia positiivisia ennustemuutoksia.

Analyysi
21.2.
2022

Ennakkotietojen ansiosta Oriolan perjantaina julkaisema Q4-tulos oli keskeisten operatiivisten mittareiden osalta jo tiedossa.

Analyysi
20.1.
2022

Oriola antoi torstaina positiivisen tulosvaroituksen ja alustavat tiedot 2021 luvuista. Kauan odotettu tuloskäänne on lähtenyt uuden johdon alla toteutumaan odotuksiamme ripeämmin ja saimme tästä lisää todistusaineistoa. Vuoden 2021 tulos ylitti odotuksemme, minkä johdosta nostimme lähivuosien ennusteitamme. Positiivisen käänteen edetessä näemme yhtiöllä olevan potentiaalia selvästi nykyistä parempaan suoritukseen, minkä odotamme yhdessä vahvistuvan sijoittajaluottamuksen kanssa tukevan osakekurssia.

Analyysi
28.10.
2021

Oriolan Q3-tulos oli paras mitä yhtiö on tehnyt kolmeen vuoteen ja se ylitti odotuksemme. Vuosia kestänyt heikko tuloskehitys näyttää kääntymisen merkkejä, mikä heijastuu positiivisesti sijoittajaluottamukseen. Oriolan uudelle johdolle annettu laaja mandaatti organisaatiomuutoksen ja kannattavuusparannuksen toteuttamiselle on juuri sellaista ravistelua, mitä tämä vuosikausia tulospettymyksestä toiseen kulkenut yhtiö tarvitsee. Teimme 2021-2023 liikevoittoennusteisiimme 7-14 %:n korotukset, minkä takia nostamme tavoitehintaamme.

Analyysi
21.7.
2021

Oriolan Q2-tulos parani merkittävästi heikosta vertailukaudesta. Tulos jäi kuitenkin odotuksistamme ja on edelleen heikolla tasolla. Laskimme hieman 2021 tulosennustettamme, mutta pidimme 2022-2023 ennusteemme lähes muuttumattomina. Vaikka ennusteemme sisältävät kovat tulosparannusodotukset lähivuosille, ei osakkeen arvostus näytä erityisen houkuttelevalta.

Analyysi
27.4.
2021

Oriolan Q1-tulos jäi selvästi vertailukaudesta ja markkinaodotuksista. Vaikka osa heikosta suorituksesta oli yhtiön mukaan väliaikaista ja koronapandemiasta johtuvaa, näyttää tulokseen odottamamme ryhtiliike siirtyvän yhä kauemmas tulevaisuuteen. Laskimme 2021-2023 tulosennusteitamme selvästi ja tarkistamme tästä syystä tavoitehintaamme alaspäin. Vaikka ennusteemme sisältävät kovat tulosparannusodotukset lähivuosille, ei osakkeen arvostus näytä erityisen houkuttelevalta, minkä takia laskemme suositustamme.

Analyysi
21.2.
2021

Oriolan Q4 oli iso parannus vertailukaudesta ja se osui ennusteisiimme. Vuoden 2021 ohjeistus oli kuitenkin odotuksiin nähden varovainen (oikaistun liikevoiton arvioidaan pysyvän samana tai kasvavan vuoden 2020 tasosta), sillä vuodesta 2016 asti jatkunut laskeva tulostrendi, heikko 2020-tulos, Enköpingin jakelukeskuksen ylösajo ja kulusäästöt petasivat loistavan paikan kauan odotetulle tuloskäänteelle. Oriolan suorittaminen on viime vuosina ollut heikkoa ja osakemarkkinat ovat rankaisseet tästä merkittävällä kurssilaskulla.

Analyysi
26.10.
2020

Oriolan Q3-suoritus jäi vertailukauden ja markkinaodotusten alapuolelle. Yhtiö tarkensi päivää ennen tulosjulkistustaan vuoden 2020 ohjeistusta alaspäin Covid-19 –pandemian aiheuttaman epävarmuuden takia. Toistamme lisää-suosituksemme, sillä vahva markkina-asema ja kohtalainen osinkotuotto antavat osakkeelle tukea siihen asti, kunnes yhtiö pääsee lähemmäs täyttä tulospotentiaaliaan.

Analyysi
20.7.
2020

Oriolan Q2 jäi selvästi odotustemme alapuolelle liikevaihdon ja tuloksen osalta. Yhtiön alkuvuonna lupaavalta vaikuttanut tuloskäänne lässähti Q2:lla ja se oli odotuksiimme nähden iso pettymys. Laskemme ennustemuutoksia heijastellen tavoitehintaamme. Toistamme positiivisen suosituksemme, sillä vahva markkina-asema ja korkea osinkotuotto antavat osakkeelle tukea sillä välin, kun tuloskäänne näyttää jälleen siirtyvän myöhemmäksi.

Analyysi
22.5.
2020

Oriola kohtasi vuosien 2017-2019 aikana useita haasteita, jotka puolittivat yhtiön tuloksen ja osakekurssin. Osake on laskenut mielestämme jo houkuttelevalle tasolle ottaen huomioon yhtiön hyvä markkina-asema sekä lähivuosien vahvan tuloskasvun ja kassavirran mahdollistamat korkeat osinkotuotot.

Oriola

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas