Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Oriola
5096 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 2.03 ALIN 2.02 VAIHTO (KPL) 103 923
MYYNTI 2.04 YLIN 2.07 VAIHTO (VAL) 0,211 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Tulevat tapahtumat

17
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
22.5.
2020

Oriola kohtasi vuosien 2017-2019 aikana useita haasteita, jotka puolittivat yhtiön tuloksen ja osakekurssin. Osake on laskenut mielestämme jo houkuttelevalle tasolle ottaen huomioon yhtiön hyvä markkina-asema sekä lähivuosien vahvan tuloskasvun ja kassavirran mahdollistamat korkeat osinkotuotot.

Tyyppi: company_report
25.4.
2020

Oriolan tulos ja osake ovat olleet vuodesta 2017 lähtien laskussa, sillä jatkuvat liiketoiminnan haasteet ja tulospettymykset ovat syöneet sijoittajien luottamusta. Yhtiö osoitti Q1-raportissa kauan kaivattuja signaaleja positiivisesta tuloskäänteestä, jota tuki vielä Covid-19 -pandemiasta johtuva voimakas lääkemarkkinoiden kasvu. Nostimme vahvan Q1-raportin ja sen perusteella tehtyjen positiivisten ennustemuutosten takia tavoitehintaamme ja suositustamme.

Tyyppi: company_report
9.2.
2020

Oriolan Q4-tulos jäi selvästi vertailukaudesta ja markkinaodotuksista. Ruotsin apteekkimarkkinan kilpailutilanne näyttää käyvän Oriolan kannalta yhä tukalammaksi ja Enköpingin jakelukeskuksen käyttöönotosta odotetut säästöt näyttävät toteutuvan odotuksiamme myöhemmin. Laskimme näistä syistä 2020-2021 tulosennusteitamme selvästi ja yhtiön matka takaisin ”vanhojen hyvien aikojen” liikevoittotasoille näyttää jatkuvasti pitenevän. Vaikka ennusteemme sisältävät kovat tulosparannusodotukset lähivuosille, ei osakkeen arvostus näytä erityisen matalalta.

Tyyppi: company_report
28.10.
2019

Oriolan Q3-tulos jäi vahvan vertailukauden alapuolelle, mutta ylitti matalalle lasketut ennusteemme. Teimme positiivisesta Q3-tulosyllätyksestä huolimatta lähivuosien ennusteisiimme negatiivisia muutoksia, sillä Enköpingin jakelukeskuksen käyttöönotosta odotetut kustannussäästöt näyttävät venyvän yhä pidemmälle tulevaisuuteen, kilpailutilanne Ruotsin apteekkimarkkinoilla näyttää käyvän tukalammaksi, eikä tuloskehitys näytä lähivuosina olevan yhtä valoisaa kuin mitä aiemmin odotimme.

Tyyppi: company_report
17.7.
2019

Oriolan Q2-raportti ylitti odotuksemme ylärivin osalta, mutta vahva volyymikasvu ei vieläkään käänny tuloskasvuksi. Olemme pitäneet lähivuosien ennusteemme pitkälti ennallaan raportin jälkeen, minkä takia toistamme aiemman suosituksemme ja tavoitehintamme.

Tyyppi: company_report
24.6.
2019

Oriolan viime viikolla antama tulosvaroitus oli odotettu ja osakekurssiin on jo valmiiksi ladattu hyvin synkät näkymät. Odotamme säästöohjelman ja uuden jakelukeskuksen tuovan ensi vuodelle reippaan tulosparannuksen, joka yhdessä hyvän ja kasvavan osingon kanssa antavat osakkeelle tukea heikoksi jäävästä 2019-tuloksesta huolimatta. Näemme osakkeen pohjakosketuksen olevan nyt käsillä pitkään kestäneen heikon jakson jälkeen.

Tyyppi: company_report
13.6.
2019

Nostamme Oriolan suositusta ja tarkistamme tavoitehintaa hieman alaspäin. Yhtiön osake on laskenut Q1-raportin jälkeen 20 % ja kurssiin on ladattu hyvin synkät näkymät. Pidämme kuluvan vuoden tulosvaroitusta mahdollisena, mutta arvostus alkaa olla houkutteleva, jos yhtiö onnistuu viemään seuraavan vuoden aikana läpi 20 MEUR:n säästöihin tähtäävän 20By20 Excellence-ohjelman ja nostamaan tulevaisuudessa tuloksensa takaisin 2014-2016 aikana nähdylle noin 60 MEUR:n tasolle.

Tyyppi: company_report
28.4.
2019

Oriolan Q1 jäi vertailukauden ja odotustemme alapuolelle. Laskimme lähivuosien ennusteitamme raportin jälkeen ja tarkistamme tavoitehintaamme tästä johtuen alaspäin. Negatiiviset ennustemuutokset ja osakkeen alkuvuoden kurssinousu ovat nostaneet osakkeen arvostuksen mielestämme turhan korkealle, minkä johdosta laskemme myös suositustamme.

Tyyppi: company_report
24.2.
2019

Oriolan viimeiset 2 vuotta ovat olleet haasteellisia ensin ERP-järjestelmään liittyvien ongelmien ja sen jälkeen hyvinvointiketju Hehkun epäonnistuneen lanseerauksen takia. Johdon kommentit ERP-ongelmien taakse jäämisestä ja Q4-raportissa tehdyt Hehkun alasajoon liittyvät kirjaukset symboloivat mielestämme hyvin sitä, että pöytä alkaa olla puhdistettu uutta nousua varten ja osakekurssin puolittuminen kahden vuoden aikana on tehnyt arvostuksesta jo riittävän houkuttelevan.

Tyyppi: company_report
21.11.
2018

Oriola tiedotti suunnittelevansa Hehku-ketjun mahdollista lopettamista. Yhtiö antoi pörssin sulkemisen jälkeen myös tulosvaroituksen koskien kuluvan vuoden liikevoitto-ohjeistustaan, mikä vahvisti näkemyksemme isoista kannattavuushaasteista.

Oriola

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Oriola lyhyesti

Oriola on suomalainen pörssiyhtiö, jolla on vahva asema Suomen ja Ruotsin terveyden ja hyvinvoinnin markkinoilla.

Tarkoituksemme on auttaa jokaista elämään terveemmin. Edistämme ihmisten ja eläinten hyvinvointia varmistamalla, että lääkkeet sekä terveys- ja hyvinvointituotteet toimitetaan turvallisesti ja asiakasystävällisesti – tapahtuipa se apteekkien, eläinlääkärien, vähittäiskaupan, verkkopalvelujen tai annosjakelun kautta kuluttajille. Ruotsissa omistamme maan kolmanneksi suurimman apteekkiketjun, Kronans Apotekin.

Laaja palveluvalikoimamme auttaa lääkeyrityksiä, apteekkeja, yksityistä ja julkista terveydenhuoltoa sekä alan muita toimijoita onnistumaan toiminnassaan.

Vuonna 2019 Oriolan liikevaihto oli noin 1,7 miljardia euroa ja yhtiössä oli lähes 4 300 työntekijää. Oriola Oyj on listattu Nasdaq Helsinki -pörssissä, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa.