Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Sampo
12651 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 32.54 ALIN 32.21 VAIHTO (KPL) 1 429 744
MYYNTI 32.57 YLIN 32.76 VAIHTO (VAL) 46,480 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

5
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: video
18.6.
2020

Lippu Sammon kyytiin on mielestämme edelleen houkuttelevan hintainen. Analyytikko Sauli Vilén kommentoi, miksi Sampoa ei ole perusteltu hinnoitella alle sen osien summan ja millaisilla toimilla Sampo pystyisi muuntautumaan täysiveriseksi vakuutusyhtiöksi.

Tyyppi: news
16.6.
2020

Tarkistamme Sammon tavoitehintamme 34,0 euroon (aik. 33,0 euroa) ja nostamme suosituksemme osta-tasolle (aik. lisää). Tavoitehintamme taustalla on kohonnut osien summa -laskelma ja osaketta hinnoitellaan mielestämme perusteetta alle sen osien summan.

Tyyppi: company_report
15.6.
2020

Tavoitehintamme taustalla on kohonnut osien summa -laskelma ja osaketta hinnoitellaan mielestämme perusteetta alle sen osien summan. Osien summan luoma nousuvara yhdessä vahvan osinkotuoton kanssa nostavat osakkeen riski/tuotto-suhteen hyvälle tasolle.

Tyyppi: company_post
15.6.
2020

Tässä blogissa vastaamme sijoittajilta eri kanavien kautta saamiimme kysymyksiin. Kiitos hyvistä kysymyksistä!

Sampo kirjasi tammi-maaliskuussa tuloslaskelmaansa 191 miljoonan euron arvonalentumiset sijoitusomaisuutensa. Millä periaatteilla tällaisia alaskirjauksia tehdään?

Tyyppi: inderes_qa
5.6.
2020

Hei, Aika ajoin analyyseissa näkyy mainittavan monialayhtiöalennus ja sijoitusyhtiöalennus. Minkä takia tällainen alennus ylipäänsä tehdään, tai vastaavasti joissakin tapauksissa (ilmeisesti Sampo?) jätetään tekemättä?

Tyyppi: inderes_qa
3.6.
2020

OP:n pääanalyytikko esittää, että Sampo tulisi pilkkoa osiin omistaja-arvon luomiseksi. Perustelut ovat suhteellisen vakuuttavat eli nykyisillä omistuksilla ei saada mitään synergiaetuja. Oletteko tästä samaa mieltä? Onko nykymuotoisesta Sammosta mitään etua verrattuna pilkkomiseen? Paljonko ovat Sammon pääkonttoritoiminnan ym. ylimääräisen konsernirakenteen aiheuttamat kulut vuositasolla?

Tyyppi: stock_exchange_release
2.6.
2020

SAMPO OYJ                        YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET 2.6.2020 klo 15.00


Sampo Oyj:n yhtiökokouksen päätökset

Sampo Oyj:n tänään 2.6.2020 pidetty varsinainen yhtiökokous päätti jakaa vuodelta 2019 osinkoa 1,50 euroa osakkeelta. Osingonmaksun täsmäytyspäivä on 4.6.2020 ja osingonmaksupäivä 11.6.2020. Yhtiökokous vahvisti vuoden 2019 tilinpäätöksen ja myönsi hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden.

Tyyppi: video
2.6.
2020

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin kuvailee vuoden 2020 yhtiökokouspuheenvuorossaan koronavirusepidemian ja siihen liittyvien rajoitustoimien vaikutuksia Suomen ja Euroopan talouteen sekä Sampo-konsernin vahvaa taloudellista tilannetta.

A pre-recorded address by the Chairman of the Board Björn Wahlroos. Wahlroos describes economic impacts of the COVID-19 pandemic and the lockdown in Finland and in Europe as well as the strong financial standing of Sampo Group.

Tyyppi: inderes_qa
15.5.
2020

Esimerkiksi jos Nordean kurssi laskee -> Sammon vaatimukset nousee - mistä tämä johtuu? Nouseeko nämä ‘varaukset’ kun on sijoitettu tuohon NFH? (Norwegian Finans Holdings)

Tyyppi: video
7.5.
2020

Sampo otti osumaa kevään pörssiromahduksesta, mutta Ifin loistava suoritus painaa vaakakupissa enemmän. Uusi osinkopolitiikka hämmentää sijoittajia vieläkin. Käytännössä se antaa johdolle enemmän liikkumavaraa sekä siirtää huomion tuloskehitykseen . Analyytikko Sauli Vilén avaa ajatuksiaan yhtiöstä sijoituskohteena.

Seuraa Sampoa https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/sampo

Kysymykset kellotettuna:

Sampo

Sampo lyhyesti

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen vakuutuskonserni ja yksi Nasdaq Helsingin arvokkaimmista yhtiöistä.

Sampo Oyj listautui Helsingin pörssiin (nykyinen Nasdaq Helsinki) vuonna 1988. Konserni toimii vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa.

Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sammon omistusosuus Nordeasta on hieman alle 20 prosenttia ja Nordaxista 36,25 prosenttia.