Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

SRV

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
25.5.
2023

SRV tiedotti päässeensä yhteisymmärrykseen Keilaniemen toimistotornin projektinjohtourakan pääehdoista. Urakan arvo olisi toteutuessaan yli 250 MEUR ja hankkeen rakentamisen on tarkoitus jakautua vuosien 2023-2026 ajalle. Urakka olisi SRV:lle merkittävä, mutta jakautuu usealla vuodelle. Tilauskantaa hanke kasvattaisi yli neljänneksellä ensimmäisen kvartaalin lopun tilanteeseen nähden.

Analyytikon kommentti
28.4.
2023

Näkymät ovat sumeat asuntorakentamisen osalta, mutta muu rakentaminen pitää liikevaihtoa sekä tulosta yllä kuluvana vuonna. Heikon vuoden 2023 jälkeen SRV:llä on hyvät asemat lähteä parantamaan tulostaan markkinan jälleen piristyessä.

Analyytikon kommentti
27.4.
2023

SRV julkisti torstaina pääluvuiltaan odotuksiamme heikomman Q1-tuloksen. Liikevaihto laski odotuksia enemmän ja tulos ajautui alkuvuonna tappiolle. Asuntorakentamiselle kvartaali on ollut heikko ja näkymät ovat odottavat. Tilauskanta on SRV:llä kuitenkin kasvussa muun rakentamisen vetämänä. Ohjeistus jäi odotetusti ennalleen.

Analyytikon kommentti
24.4.
2023

Odotamme liikevaihdon laskeneen selvästi vertailukauden tasolta ja operatiivisen tuloksen olevan vertailukauden alapuolella matalakatteisen urakoinnin korkean osuuden vuoksi. Tulos oli alkuvuonna arviomme mukaan heikko hiljaisen asuntomarkkinan vuoksi, mikä pitää myös koko vuoden tuloksen vertailukauden alapuolella. Näkymissä ja markkinakommenteissa on paljon painoa, sillä lähivuosien kääntyminen kasvuun pitäisi alkaa näkymään hankkeiden valmisteluilla jo kuluvana vuonna.

Analyytikon kommentti
30.3.
2023

Lähivuosina rakentamisen markkinat laskevat voimakkaasti heikentyvän asuntorakentamisen vetämänä. Suhdanne on tosin ennusteen mukaan pohjatasoilla, mistä tulevaisuuden näkymät usein ovat valoisammat.

Analyytikon kommentti
27.3.
2023

Laskemme SRV:n tavoitehinnan 4,00 euroon (aik. 4,40 euroa), mutta nostamme suosituksemme lisää-tasolle (aik. vähennä). SRV on viime vuosina tervehdyttänyt liiketoimintaansa eikä ole enää kriisiyhtiö. Kestävään tuloskäänteeseen liittyy vielä markkinahaasteita ja yhtiökohtaisia riskejä, mutta käänteen jatkuessa osakkeessa olisi merkittävää nousuvaraa. Tämä yhdistettynä mielestämme rajattuun osakkeen laskuvaraan nostaa SRV:n riski/tuottosuhteen houkuttelevaksi osakekurssin laskun jälkeen.

Analyytikon kommentti
3.2.
2023

Laskemme SRV:n tavoitehinnan 4,40 euroon (aik. 4,60 euroa) ja suosituksemme vähennä-tasolle. SRV:n Q4-raportti oli yhtiön operatiivisen tuloksen osalta kohtuullinen haastavassa markkinassa, mutta odotuksiemme alle jäänyt ohjeistus laski ennusteitamme kuluvalle vuodelle.

Analyytikon kommentti
2.2.
2023

SRV julkisti torstaina pääluvuiltaan lähes odotuksiemme mukaisen Q4-tuloksen. Liikevaihto laski odotuksia enemmän, mutta operatiivinen tulos oli kuitenkin odotuksiimme nähden paremmin linjassa.

Analyytikon kommentti
2.2.
2023

SRV päivitti Q4-tulosraportin yhteydessä torstaina myös taloudellisia tavoitteitaan. Uusilla vuoteen 2026 ulottuvilla tavoitteilla haetaan selvää tuloskasvua.

Analyytikon kommentti
31.1.
2023

Odotamme liikevaihdon laskeneen selvästi vertailukauden tasolta vähentyneen asuntorakentamisen takia. Tuloksen odotamme kuitenkin parantuvan heikkojen projektien painaessa vertailukautta.

SRV

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas