Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Terveystalo

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
19.7.
2022

Q2:n myynti ylitti, mutta kannattavuus alitti selvästi odotuksemme. Palveluiden kysyntä oli vahvaa, mutta samalla ammattilaiset olivat työllistettyjä etenkin työterveyden sopimuksissa, eikä yksityisasiakkaiden kysyntään kyetty täysimääräisesti vastaamaan, mikä heikensi myyntimixiä. Rekrymarkkinalla onnistuttiin tulevaa kasvua ajatellen hyvin, mutta myös palkkainflaatiota on selvästi havaittavissa. Laskimme 2022 tulosennustettamme selvästi, mutta pidemmällä aikavälillä uskomme yhtiön kykyyn vyöryttää kohonneet kustannukset asiakkaille.

Analyysi
13.7.
2022

Yhtiön koronatestimäärät ovat laskeneet selvästi vertailukaudesta etenkin toukokuun puolivälistä lähtien. Pudotus on ollut odotuksiamme nopeampaa ja olemme siksi laskeneet etenkin Terveystalon Q2-ennusteitamme. Aiemmin olimme ennustaneet testimäärien hiipuvan vasta vuoden jälkipuoliskolla. Näemme osakkeen silti edelleen tarjoavan houkuttelevan tuotto-odotuksen, sillä yhtiötä hinnoitellaan perusteetta selvästi alle omien historiallisten tasojen, kun samalla huomioidaan Ruotsin laajentumisen ja digi-investointien sisällään pitämä kasvupotentiaali.

Analyysi
28.4.
2022

Terveystalon Q1:n myynti ylitti, mutta kannattavuus alitti hieman odotuksemme kasvupanostuksista sekä myyntimixin heilahduksesta johtuen. Laskimmekin lievästi tulosennusteitamme, mutta isossa kuvassa yhtiö etenee vakuuttavasti. Yhtiötä hinnoitellaan perusteetta alle omien historiallisten tasojen, kun samalla huomioidaan Ruotsin laajentumisen ja digi-investointien sisällään pitämä kasvupotentiaali. Aiemmin perään kuuluttamamme preemio suhteessa verrokkeihin on kuitenkin palautunut ja suhteellisesti tarkasteltuna osake ei näytä enää yhtä aliarvostetulta kuin aiemmin.

Analyysi
11.2.
2022

Terveystalon Q4:n myynti ylitti odotuksemme ja tulos kehittyi odotustemme mukaisesti. Teimme lieviä nostoja ennusteisiimme ja isossa kuvassa yhtiö etenee edelleen vakuuttavasti eri rintamilla. Yhtiön viimeisen kuuden kvartaalin ennätyksellinen tuloskehitys on edelleen osin hautautuneena laskeneiden arvostuskertoimien alle ja yhtiötä hinnoitellaan mielestämme perusteetta alle omien historiallisten tasojen. 

Analyysi
28.1.
2022

Nostimme hieman Terveystalon Q4:n ennusteitamme hyvin kehittyneen luottokorttidatan sekä kvartaalin loppua kohti selvästi nousseen koronatestausaktiviteetin myötä. Ennakoimme jo viisi kvartaalia kestäneen vahvan tulosparannusputken saavan myös Q4:llä jatkoa. Tähän mennessä hyvä tuloskehitys on hautautunut laskeneiden arvostuskertoimien alle ja yhtiötä hinnoitellaan mielestämme perusteetta selvästi alle omien historiallisten tasojen ja myös alle kv-verrokkien.

Analyysi
28.10.
2021

Q3:n myynti ja kannattavuus kehittyivät odotustemme mukaisesti ja teimme vain lieviä tarkennuksia ennusteisiimme. Kysyntä on monissa palveluissa palautunut ja jatkossa tuotannon pullonkaulojen ratkaiseminen on avainasemassa, jotta tuloskasvu voi jatkua. Jo viisi kvartaalia kestänyt vahva tuloskehitys on hautautunut pitkälti laskeneiden arvostuskertoimien alle ja yhtiötä hinnoitellaan mielestämme perusteetta selvästi alle omien historiallisten tasojen ja myös alle kv-verrokkien.

Analyysi
18.9.
2021

Terveystalon Q3 on data-analyysimme perusteella sujunut toistaiseksi vahvassa ja pitkälti odotustemme mukaisessa tahdissa. Osake on sen sijaan niiannut mm. Hartwall Capitalin myyntien seurauksena ja laadukkaan yhtiön saa poimittua salkkuunsa mielestämme hyvin edullisesti verrattuna historiallisiin arvostuskertoimiin sekä kv-verrokkeihin.

Analyysi
12.8.
2021

Q2:n myynnin kehitys oli selvästi odotuksiamme vahvempaa, mutta samalla kannattavuus jäi hieman odotuksistamme. Kysyntänäkymät loppuvuodelle säilyivät kuitenkin odotuksiamme vahvempina ja kokonaisuutena nostimme ennusteitamme. Eilinen kurssireaktio (-6 %) ennätyskvartaaliin oli mielestämme ylilyönti ja laadukkaan yhtiön saa poimittua salkkuunsa nyt arvostuskertoimilla mitattuna selvästi alle kv-verrokkien sekä omien historiallisten tasojen

Analyysi
30.4.
2021

Q1:n tulosparannus oli korkeita odotuksiammekin vahvempi ja olemme jälleen nostaneet ennusteitamme. Terveystalo on onnistunut kääntämään koronan tuomat haasteet voitokseen ja koronan päättyminen voi siten jopa hidastaa vahvaa tuloskehitystä väliaikaisesti. Mielestämme hyvällä pidemmän ajan tuloskasvunäkymällä varustetun osakkeen kyydissä kannattaa pysyä, vaikka arvostuskertoimien noususta emme odotakaan enää tukea osakekurssille.

Analyysi
18.3.
2021

Olemme nostaneet ensimmäistä kvartaalia koskevia ennusteitamme, sillä kuluttajien luottokorttidata on terveyspalveluiden osalta tammi-helmikuussa kehittynyt odotuksiamme paremmin. Myös koronatestaustoiminta jatkanut korkealla tasolla ja myös siitä on odotettavissa edelleen selvää tukea myyntiin ja kannattavuuteen.

Terveystalo

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas