Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Terveystalo

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
28.10.
2021

Q3:n myynti ja kannattavuus kehittyivät odotustemme mukaisesti ja teimme vain lieviä tarkennuksia ennusteisiimme. Kysyntä on monissa palveluissa palautunut ja jatkossa tuotannon pullonkaulojen ratkaiseminen on avainasemassa, jotta tuloskasvu voi jatkua. Jo viisi kvartaalia kestänyt vahva tuloskehitys on hautautunut pitkälti laskeneiden arvostuskertoimien alle ja yhtiötä hinnoitellaan mielestämme perusteetta selvästi alle omien historiallisten tasojen ja myös alle kv-verrokkien.

Inderes analyysi
18.9.
2021

Terveystalon Q3 on data-analyysimme perusteella sujunut toistaiseksi vahvassa ja pitkälti odotustemme mukaisessa tahdissa. Osake on sen sijaan niiannut mm. Hartwall Capitalin myyntien seurauksena ja laadukkaan yhtiön saa poimittua salkkuunsa mielestämme hyvin edullisesti verrattuna historiallisiin arvostuskertoimiin sekä kv-verrokkeihin.

Inderes analyysi
12.8.
2021

Q2:n myynnin kehitys oli selvästi odotuksiamme vahvempaa, mutta samalla kannattavuus jäi hieman odotuksistamme. Kysyntänäkymät loppuvuodelle säilyivät kuitenkin odotuksiamme vahvempina ja kokonaisuutena nostimme ennusteitamme. Eilinen kurssireaktio (-6 %) ennätyskvartaaliin oli mielestämme ylilyönti ja laadukkaan yhtiön saa poimittua salkkuunsa nyt arvostuskertoimilla mitattuna selvästi alle kv-verrokkien sekä omien historiallisten tasojen

Inderes analyysi
30.4.
2021

Q1:n tulosparannus oli korkeita odotuksiammekin vahvempi ja olemme jälleen nostaneet ennusteitamme. Terveystalo on onnistunut kääntämään koronan tuomat haasteet voitokseen ja koronan päättyminen voi siten jopa hidastaa vahvaa tuloskehitystä väliaikaisesti. Mielestämme hyvällä pidemmän ajan tuloskasvunäkymällä varustetun osakkeen kyydissä kannattaa pysyä, vaikka arvostuskertoimien noususta emme odotakaan enää tukea osakekurssille.

Inderes analyysi
18.3.
2021

Olemme nostaneet ensimmäistä kvartaalia koskevia ennusteitamme, sillä kuluttajien luottokorttidata on terveyspalveluiden osalta tammi-helmikuussa kehittynyt odotuksiamme paremmin. Myös koronatestaustoiminta jatkanut korkealla tasolla ja myös siitä on odotettavissa edelleen selvää tukea myyntiin ja kannattavuuteen.

Inderes analyysi
12.2.
2021

Q4:llä aikaansaatu tulosparannus oli odotuksiamme vielä selvästi vahvempi. Terveystalo on onnistunut kääntämään koronan tuomat haasteet voitokseen ja yhtiö lähtee hyvistä asemista jatkamaan tuloskasvuaan myös eteenpäin mentäessä. Nostimme jälleen hieman ennusteitamme. Mielestämme kohtuullisilla arvostuskertoimilla ja hyvällä tuloskasvunäkymällä varustetun osakkeen tuotto/riski-suhde on edelleen houkutteleva.

Inderes analyysi
11.12.
2020

Pidämme yhtiön asemaa ja kilpailuetuja poikkeuksellisen vahvoina. Osake on tänä vuonna saanut painetta ensin koronakriisistä ja yksityisille toimijoille epäedullisesta sote-mallista. Nykyinen strategia vie yhtiötä oikeaan suuntaan ja pidemmän ajan tuloskasvunäkymä yksityisesti rahoitetulla markkinalla säilyy hyvänä ja siihen peilaten nykyinen arvostus on houkutteleva. 

Inderes analyysi
30.10.
2020

Q3 oli lopulta yhtiön historian paras kolmoskvartaali ylittäen odotuksemme selvästi, eikä kevään heikkoudesta nähty merkkejä. Tummat pilvet vaikuttavat väistyneen toistaiseksi, sillä etenkin koronatestien ja julkisen puolen jonojen kasvu ovat tukeneet Terveystalon yksityistä puolta. Näkymä on silti edelleen sumea, mikäli tautitilanne pahentuu, mutta mielestämme osakkeen tuotto/riski-suhde nousee etenkin pidemmällä perspektiivillä jo selvästi positiiviseksi.

Inderes analyysi
8.10.
2020

Olemme nostaneet ennusteitamme, sillä koronatestien määrä on elo-syyskuussa korvannut muiden palveluiden laskua aiempia ennusteitamme tehokkaammin. Lyhyen aikavälin sijoitus vaatii edelleen spekulointia tautitilanteen kehityksellä ja 12 kk tuotto-odotus linkittyy siihen vahvasti. Katsomme kriisin yli arvonmäärityksessä ja tuotto/riskisuhde on mielestämme edelleen lievästi positiivinen huolimatta kohonneesta osakekurssista.

 

Inderes analyysi
6.8.
2020

Yhtiön Q2-tulos oli koronan rajusti heikentämässä toimintaympäristössä selvä torjuntavoitto. Ennusteylitykset paransivat samalla osakkeen tuotto/riski-suhdetta, sillä toteutuessaan koronan toisen aallon negatiiviset vaikutukset liiketoiminnalle jäävät aiempia arvioitamme pienemmiksi. Lyhyen aikavälin sijoitus vaatii edelleen spekulointia tautitilanteen kehityksellä ja 12 kk tuotto-odotus linkittyy siihen vahvasti. Olemme kuitenkin valmiita jälleen pelaamaan yhtiön kanssa pitkää peliä, sillä uskomme sen tulevan ulos kriisistä vahvempana.

Terveystalo

ipo 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas