Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
TietoEVRY
4506 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 23.40 ALIN 23.34 VAIHTO (KPL) 1 240 660
MYYNTI 23.42 YLIN 24.14 VAIHTO (VAL) 29,412 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358 40 515 3113

Tulevat tapahtumat

24
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
29.4.
2020

TietoEVRY julkaisi odotuksia paremman Q1-tuloksen ja kertoi synergioiden realisoituvan ennakoitua nopeammin sekä koronaennusteiden olevan meidän arvioitamme paremmat. Sijoittajan näkökulmasta seuraavan vuoden aikana fokuksessa on integraation eteneminen, synergioiden realisoituminen, strategia ja uudet taloudelliset tavoitteet sekä koronatilanne. Ennusteillamme ja paremman näkyvyyden myötä pidämme osakkeen arvostusta edelleen houkuttelevana (2020e P/E 12x).

Tyyppi: company_report
30.3.
2020

TietoEVRY peruutti ohjeistuksensa koronan luoman epävarmuuden myötä. Koronakriisi iskee keskellä mittavaa yrityskaupan integraatioprosessia, joten epävarmuustekijät ovat nyt poikkeuksellisen koholla. Yhtiön suuri jatkuvien toimintojen osuus sekä yhteiskunnallisesti kriittisiä järjestelmiä koskettavat liiketoiminnat antavat kuitenkin selkänojaa. Näkemyksemme mukaan osaketta on painettu koronakriisissä liiketoiminnan vaikutuksia huomattavasti enemmän, minkä myötä arvostus (2020e P/E 10x) on jo varovaisen houkutteleva.

Tyyppi: company_report
17.2.
2020

TietoEVRYn Q4-tulos jäi odotuksista, mutta lähivuosien tulosennusteemme nousivat lievästi. Yhtiö etenee integraatiossa suunnitelmien mukaisesti ja synergioiden realisoituminen toimii keskeisenä osakkeen ajurina. Nykyinen arvostus (2020e oik. P/E 14x) ei näkemyksemme mukaan tarjoa nousuvaraa huomioiden mittavaan yhdistymiseen liittyvä kohonnut riskitaso sekä kertaluonteisten kulujen huomattava tulosrasite lähivuosille.

Tyyppi: company_report
11.12.
2019

TietoEvryn yhdistymisen myötä yhtiö tuplasi lähes kokoluokkansa ja nousi vahvemmin kilpailemaan globaalien IT-palvelutoimittajien kanssa pohjoismaissa. Sijoittajan näkökulmasta seuraavan vuoden aikana fokuksessa on integraation eteneminen, synergioiden realisoituminen ja yhtiön uusi strategia sekä taloudelliset tavoitteet. Yhdistymisen jälkeiset ennusteet huomioiva arvostus (2020e oik. P/E 13x) on näkemyksemme mukaan neutraali huomioiden mittavaan integraation liittyvät riskit ja potentiaali. 

Tyyppi: company_report
25.10.
2019

Tiedossa seurattava oikaistu liikevoitto ylitti Q3:lla markkinaodotukset ja oli linjassa meidän ennusteisiin. Yhtiön tehostamistoimet etenevät linjassa odotuksiin ja yhtiön tuloskasvunäkymät ovat maltilliset. Tuloksen lisäksi osaketta ajavat lyhyellä tähtäimellä arviomme mukaan uutiset Evry-yhdistymiseen liittyen. Kurssinousun ja lähes ennallaan olevat ennusteemme huomioiva arvostus (2019e oik. P/E 14x) on näkemyksemme mukaan neutraali. 

Tyyppi: company_report
21.7.
2019

Tiedon Q2-tulos oli odotuksiamme pehmeämpi, mutta tehostamisien pitäisi tukea H2:n positiivista kehitystä. Kurssilaskun ja lievästi laskeneet ennusteet huomioiva arvostus (2019e P/E 12x) on näkemyksemme mukaan houkutteleva ja tarjoaa jo turvamarginaalia Evry-yhdistymisen mahdollisien riskien realisoitumisille. Lisäksi osaketta tukee vahva noin 6,5 %:n osinkotuotto.

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Tiedon liikevaihto ja tulos pysyivät vertailukauden tasolla ylittäen hieman odotukset. Tieto kertoi alkuvuonna uudesta strategiasta ja tavoitteistaan, mihin liittyen yhtiö kertoi uusista tehostamistoimista Q2:n alussa. Tehostamistoimet kuvaavat myös Tiedon ja koko IT-palvelusektorin jatkuvaa muutoksen tarvetta. Arvostamme Tiedossa edelleen sen tuloskunnon vakautta, vahvaa osinkoprofiilia sekä yhtiön osoittamaa jatkuvaa uudistumiskykyä.

Tyyppi: company_report
7.2.
2019

Tieto kertoi myös uudesta strategiasta, minkä myötä yhtiö nosti taloudellisia tavoitteitaan. Tavoitteet indikoivat vahvaa tuloskasvua strategiakaudelle 2019-2022, mutta samalla yhtiön on jatkettava jatkuvaa organisaation uudistamista ja panostusta kasvualueille. Arvostamme yhtiössä edelleen sen tuloskunnon vakautta, vahvaa osinkoprofiilia sekä yhtiön osoittamaa jatkuvaa uudistumiskykyä. Osakkeen arvostus on edelleen neutraali ja korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi vahvempia merkkejä strategian etenemisestä ja tuloskasvusta. 

Tyyppi: company_report
30.11.
2018

Tieto järjesti eilen Keilaniemessä pääomamarkkinapäivän (CMD) ja esitteli liiketoiminta-alueitaan, uusia mahdollisuuksia, meneillään olevaa uudistamista sekä tulevaisuuden näkymiään. CMD lisäsi ymmärrystä yhtiön liiketoimintoihin, mutta ei antanut aihetta muuttaa näkemystämme yhtiöstä. Isossa kuvassa arvostamme yhtiössä edelleen sen vahvaa osinkoprofiilia, tuloskunnon vakautta sekä yhtiön osoittamaa uudistumiskykyä nykyisen johdon alaisuudessa. Osakkeen arvostus on edelleen neutraali absoluuttisesti ja suhteellisesti.

Tyyppi: company_report
25.10.
2018

Tiedon Q3-raportti oli vahva ja yhtiön uudelleenjärjestelyiden tarve on laskenut selvästi, mikä on ollut erittäin positiivista. Isossa kuvassa ei ole tapahtunut muutosta ja arvostamme yhtiössä edelleen sen vahvaa osinkoprofiilia, tuloskunnon vakautta sekä yhtiön osoittamaa uudistumiskykyä nykyisen johdon alaisuudessa. Osakkeen arvostus on nyt kuitenkin neutraali absoluuttisesti ja suhteellisesti, huomioiden markkinatilanteen epävarmuuden kasvu. 

TietoEVRY

Tieto lyhyesti

TietoEVRY luo digitaalista etumatkaa yrityksille ja yhteiskunnalle. Olemme digitaalisiin palveluihin ja ohjelmistoihin keskittynyt yhtiö, joka yhdistää paikallisen osaamisen sekä globaalit kyvykkyydet asiakkaidemme eduksi. Pohjoismaiset arvot luovat perustan onnistumisellemme.

Noin 24 000 asiantuntijaamme ympäri maailmaa palvelevat tuhansia yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaita yli 90:ssä maassa. TietoEVRY:n liikevaihto on noin 3 miljardia euroa ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Suomessa. Yhtiö on listattu NASDAQissa Helsingissä ja Tukholmassa sekä Oslo Børsissä. www.tietoevry.com