Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
TietoEVRY
3756 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 25.52 ALIN 24.94 VAIHTO (KPL) 826 061
MYYNTI 25.56 YLIN 26.04 VAIHTO (VAL) 21,182 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358 40 515 3113

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
17.2.
2020

TietoEVRYn Q4-tulos jäi odotuksista, mutta lähivuosien tulosennusteemme nousivat lievästi. Yhtiö etenee integraatiossa suunnitelmien mukaisesti ja synergioiden realisoituminen toimii keskeisenä osakkeen ajurina. Nykyinen arvostus (2020e oik. P/E 14x) ei näkemyksemme mukaan tarjoa nousuvaraa huomioiden mittavaan yhdistymiseen liittyvä kohonnut riskitaso sekä kertaluonteisten kulujen huomattava tulosrasite lähivuosille.

Tyyppi: company_report
11.12.
2019

TietoEvryn yhdistymisen myötä yhtiö tuplasi lähes kokoluokkansa ja nousi vahvemmin kilpailemaan globaalien IT-palvelutoimittajien kanssa pohjoismaissa. Sijoittajan näkökulmasta seuraavan vuoden aikana fokuksessa on integraation eteneminen, synergioiden realisoituminen ja yhtiön uusi strategia sekä taloudelliset tavoitteet. Yhdistymisen jälkeiset ennusteet huomioiva arvostus (2020e oik. P/E 13x) on näkemyksemme mukaan neutraali huomioiden mittavaan integraation liittyvät riskit ja potentiaali. 

Tyyppi: company_report
25.10.
2019

Tiedossa seurattava oikaistu liikevoitto ylitti Q3:lla markkinaodotukset ja oli linjassa meidän ennusteisiin. Yhtiön tehostamistoimet etenevät linjassa odotuksiin ja yhtiön tuloskasvunäkymät ovat maltilliset. Tuloksen lisäksi osaketta ajavat lyhyellä tähtäimellä arviomme mukaan uutiset Evry-yhdistymiseen liittyen. Kurssinousun ja lähes ennallaan olevat ennusteemme huomioiva arvostus (2019e oik. P/E 14x) on näkemyksemme mukaan neutraali. 

Tyyppi: company_report
21.7.
2019

Tiedon Q2-tulos oli odotuksiamme pehmeämpi, mutta tehostamisien pitäisi tukea H2:n positiivista kehitystä. Kurssilaskun ja lievästi laskeneet ennusteet huomioiva arvostus (2019e P/E 12x) on näkemyksemme mukaan houkutteleva ja tarjoaa jo turvamarginaalia Evry-yhdistymisen mahdollisien riskien realisoitumisille. Lisäksi osaketta tukee vahva noin 6,5 %:n osinkotuotto.

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Tiedon liikevaihto ja tulos pysyivät vertailukauden tasolla ylittäen hieman odotukset. Tieto kertoi alkuvuonna uudesta strategiasta ja tavoitteistaan, mihin liittyen yhtiö kertoi uusista tehostamistoimista Q2:n alussa. Tehostamistoimet kuvaavat myös Tiedon ja koko IT-palvelusektorin jatkuvaa muutoksen tarvetta. Arvostamme Tiedossa edelleen sen tuloskunnon vakautta, vahvaa osinkoprofiilia sekä yhtiön osoittamaa jatkuvaa uudistumiskykyä.

Tyyppi: company_report
7.2.
2019

Tieto kertoi myös uudesta strategiasta, minkä myötä yhtiö nosti taloudellisia tavoitteitaan. Tavoitteet indikoivat vahvaa tuloskasvua strategiakaudelle 2019-2022, mutta samalla yhtiön on jatkettava jatkuvaa organisaation uudistamista ja panostusta kasvualueille. Arvostamme yhtiössä edelleen sen tuloskunnon vakautta, vahvaa osinkoprofiilia sekä yhtiön osoittamaa jatkuvaa uudistumiskykyä. Osakkeen arvostus on edelleen neutraali ja korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi vahvempia merkkejä strategian etenemisestä ja tuloskasvusta. 

Tyyppi: company_report
30.11.
2018

Tieto järjesti eilen Keilaniemessä pääomamarkkinapäivän (CMD) ja esitteli liiketoiminta-alueitaan, uusia mahdollisuuksia, meneillään olevaa uudistamista sekä tulevaisuuden näkymiään. CMD lisäsi ymmärrystä yhtiön liiketoimintoihin, mutta ei antanut aihetta muuttaa näkemystämme yhtiöstä. Isossa kuvassa arvostamme yhtiössä edelleen sen vahvaa osinkoprofiilia, tuloskunnon vakautta sekä yhtiön osoittamaa uudistumiskykyä nykyisen johdon alaisuudessa. Osakkeen arvostus on edelleen neutraali absoluuttisesti ja suhteellisesti.

Tyyppi: company_report
25.10.
2018

Tiedon Q3-raportti oli vahva ja yhtiön uudelleenjärjestelyiden tarve on laskenut selvästi, mikä on ollut erittäin positiivista. Isossa kuvassa ei ole tapahtunut muutosta ja arvostamme yhtiössä edelleen sen vahvaa osinkoprofiilia, tuloskunnon vakautta sekä yhtiön osoittamaa uudistumiskykyä nykyisen johdon alaisuudessa. Osakkeen arvostus on nyt kuitenkin neutraali absoluuttisesti ja suhteellisesti, huomioiden markkinatilanteen epävarmuuden kasvu. 

Tyyppi: company_report
23.7.
2018

Tiedon Q2-raportti oli hieman alle odotusten sekä tuloksen että H2:n markkinanäkymien osalta. Isossa kuvassa ei kuitenkaan ole tapahtunut muutosta, vaan arvostamme yhtiössä edelleen sen vahvaa osinkoprofiilia, tuloskunnon vakautta sekä yhtiön osoittamaa uudistumiskykyä nykyisen johdon alaisuudessa. Osakkeen arvostus on nyt muuttunut houkuttelevaksi niin absoluuttisesti kun myös suhteellisesti (2018e oik. P/E 15x) ja lisäksi reilun 5 %:n osinkotuotto tarjoaa mukavaa lisämaustetta.

Tyyppi: company_report
26.4.
2018

Q1:n liikevaihto kasvoi odotuksia paremmin yrityskaupan vetämänä. Tulos ylitti selvästi ennusteemme liikevaihdon, kertaerien ja suurempien tehostamisien vetämänä. Tieto ohjeisti odotetusti tuloskasvun jatkuvan ja yhtiön jatkavan tehostamisia sekä investointejaan innovaatioihin ja kasvuun. Arvostamme yhtiössä edelleen sen vahvaa osinkoprofiilia, tuloskunnon vakautta sekä yhtiön osoittamaa uudistumiskykyä nykyisen johdon alaisuudessa. Hitaan tuloskasvuennusteemme valossa pidämme osaketta edelleen neutraalisti hinnoiteltuna (2018e oik. P/E 16x, osinko-% 5 %).

TietoEVRY

Tieto lyhyesti

Tieto on Pohjoismaiden suurin tietotekniikkapalveluyritys, joka tarjoaa täyden elinkaaren IT-palveluita sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Yhtiön tuotekehitysliiketoiminta ja toimituskeskukset toimivat maailmanlaajuisesti.

Tieto keskittyy strategiassaan toimialaosaamisen vahvistamiseen ja tarjooman laajentamiseen koko elinkaaren kattaviin IT-palveluihin. Painopiste on markkinoilla, joilla voimme olla kolmen johtavan IT-palvelutuottajan joukossa.

Tieto on perustettu vuonna 1968, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yrityksen palveluksessa työskentelee noin 14 000 ammattilaista noin 20 maassa. Tiedon liikevaihto on noin 1,6 miljardia euroa.