Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Vincit
3954 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 4.23 ALIN 4.00 VAIHTO (KPL) 29 695
MYYNTI 4.28 YLIN 4.42 VAIHTO (VAL) 0,124 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358 40 515 3113

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
7.2.
2020

Vincitin ailahteleva vuosi 2019 päättyi heikkoon Q4-tulokseen, mutta yhtiö on luottavainen liiketoiminnan näkymistä. Ennustamme yhtiöltä maltillista kasvua lähivuosina ja paranevaa kannattavuutta palvelu- ja tuoteliiketoimintojen tukemana. Osakkeen arvostusta hämärtävät tuoteliiketoiminnan panostukset, joista oikaistuna arvostus (2020e P/E 10x) näyttää houkuttelevalta. Odotamme aliarvostuksen asteittain purkautuvan, kun tuoteliiketoimintojen arvonluontipotentiaali tulee esiin.

Tyyppi: company_report
21.10.
2019

Vincitin perjantaina julkaisema Q3-liiketoimintakatsaus oli käänne kannattavaan kasvuun heikon Q2:n jälkeen. Tuoteliiketoimintojen panostukset painavat edelleen liikevoittoa ja yhtiö eteni hieman tuoteliiketoiminnan järjestelyiden edistämisessä, mikä selkiytyessään purkaisi aliarvostusta. Nousseilla ennusteillamme Vincitin arvostus on edelleen maltillinen suhteessa yhtiön palveluliiketoiminnan tuloskuntoon.

Tyyppi: company_report
23.8.
2019

Vincitin H1-tulos jäi selvästi odotuksista ja yhtiön kannattavuus oli pudonnut rajusti Q2:n aikana organisaatiomuutosten palveluliiketoimintaan aiheuttamien oletettavasti tilapäisten vaikutusten takia. Haasteista huolimatta yhtiön ydinliiketoiminta on arviomme mukaan terveellä pohjalla, kasvaa ja tekee yhä sektoriin nähden hyvää kannattavuutta. Tuoteliiketoimintojen panostukset kuitenkin painavat edelleen liikevoittoa, mikä on tehnyt Vincitin kokonaisuuden tulkinnasta ja hinnoittelusta markkinoille vaikeaa.

Tyyppi: company_report
20.6.
2019

Yhtiöllä on edelleen kannattavuutta painavia sisäisiä haasteita johtuen organisaation uudistuksista sekä uuden strategian ja tuoteliiketoimintojen vaatimista panostuksista. Positiiviset kurssiajurit ovat lyhyellä aikavälillä vähissä, mutta nykyistä arvostuskuvaa tarkasteltaessa markkinat antavat arviomme mukaan negatiivisen arvon Vincitin investointivaiheessa oleville tuoteliiketoiminnoille, minkä valossa pidämme osaketta suhteellisen houkuttelevasti hinnoiteltuna.

Tyyppi: company_report
23.4.
2019

Liikevaihdon kasvu, kannattavuus ja nettorekrytoinnit olivat hieman odotuksiamme paremmat Q1:lla. Vincit oli viime vuoden aikana selkeässä murrosvaiheessa, kun yhtiössä toteutettiin isoja rakennejärjestelyjä ja organisaatiota sekä johtoryhmää uudistettiin. Näkemyksemme mukaan uudelleenrakennustyö on pitkälti takana ja Q1-luvut osoittivat suunnan olevan takaisin parempaan. Osakkeen noussut arvostus ja laskenut epävarmuus kuittaavat toisensa ja kokonaisuudessaan arvostus on näkemyksemme mukaan edelleen maltillinen.

Tyyppi: company_report
15.2.
2019

Vincit oli viime vuoden aikana selkeässä murrosvaiheessa, kun yhtiössä toteutettiin isoja rakennejärjestelyjä ja organisaatiota sekä johtoryhmää uudistettiin. Tämä epäjatkuvuuskohta vaikutti odotettua vahvemmin negatiivisesti yhtiön tuloskehitykseen, vaikka kannattavuus säilyi vahvalla tasolla. Vincitin strategia kaipaa mielestämme vielä terävöittämistä, sillä yhtiössä sekoittuu eri kehitysvaiheen tuoteliiketoimintoja (EAM, LaaS, VincitSign) sekä huippuluokan teknologiaosaamista (ohjelmistokehityspalvelut), jota ollaan uudistamassa liiketoimintalähtöisempään suuntaan.

Tyyppi: company_report
17.10.
2018

Vincitin Q3:n liikevaihto ja tulevaa kasvua indikoiva henkilöstömäärän kasvu jäivät selvästi odotuksistamme. Yhtiö kertoi edelleen jatkaneensa voimakkaita panostuksia tuoteliiketoimintaansa, mikä rasittaa laskutusastetta. Lisäksi rekrytointimarkkinassa on näkyvissä selviä kiristymisen merkkejä useammalta suunnalta. Laskeneista ennusteista huolimatta arvostus on yhä absoluuttisesti ja suhteellisesti maltillinen.

Tyyppi: company_report
22.8.
2018

Vincitin H1:n liikevaihdon kasvu ja kannattavuus jäivät hieman ennusteistamme, mutta rekrytointivauhti ylitti odotuksemme. ICT-palveluliiketoiminnan myynnin myötä Vincitistä kuoriutuu selkeämmällä fokuksella toimiva nopeasti kasvava ohjelmistokehitystalo, joka on samalla yksi sektorinsa kannattavimpia. Tämän myötä myös yhtiön sijoitusprofiili on entistä houkuttelevampi. Odotamme yhtiön jatkavan vahvaa orgaanista kasvua rekrytointien ja suotuisan markkinatilanteen tukemana. Näkemyksemme mukaan yhtiön arvostus on niin absoluuttisesti kuin suhteellisesti edelleen houkutteleva. 

Tyyppi: company_report
16.2.
2018

Vincitin H2-tulosrivit olivat täysin linjassa ennusteisiimme nähden ja osinko ylitti lievästi odotuksemme. Vincit ohjeisti epämääräisesti ainoastaan vertailukelpoisen liikevaihdon kasvavan vuonna 2018. Odotamme yhtiön jatkavan vahvaa orgaanista kasvua suotuisan markkinatilanteen tukemana ja kannattavuuden paranevan ICT-myynnin vetämänä. Vincitin osakkeen vuosien 2018-2019 tulospohjaiset arvostuskertoimet ovat hieman alle vertailuryhmän tason, mitä pidämme maltillisena huomioiden sektoria kovempi kasvunopeus sekä parempi kannattavuus.

Tyyppi: company_report
24.1.
2018

Vincit kertoi eilen myyvänsä ICT-palveluliiketoimintansa. Pidämme kaupan arvostusta kohtalaisen hyvänä. Kauppa ei tullut yllätyksenä, sillä olimme aiemmin nähneet liiketoiminnan synergiat Vincitin vahvuuksiin rajallisina. Myynti selkeyttää Vincitin rakennetta ja vahvuuksia, vapauttaa varoja kannattavampiin liiketoimintoihin ja poistaa ICT-liiketoimintaan liittyneen epävarmuuden.

Vincit

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Vincit Group lyhyesti

Vincit tuottaa IT-palveluita yritysasiakkaille ja julkisen sektorin toimijoille. Yhtiön keihäänkärkenä on ohjelmistokehitys. Yhtiön asiakkaat ovat pääasiassa suuria ja keskisuuria yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Vincitillä on yli 200 asiakasta useilla eri toimialoilla. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 43,5 MEUR. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa Tampereella, Turussa, Oulussa ja Helsingissä sekä Yhdysvalloissa päätoimipiste Irvinessä.