Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Vincit

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
29.7.
2021

Vincitin Q2-liikevaihto kasvoi vahvasti linjassa odotuksiimme. Suuret rekrytoinnit painoivat kuitenkin kannattavuutta ja tulos jäi odotuksista Q2:lla. Vincitin perusta on tällä hetkellä kunnossa ja yhtiö on laittanut voimakkaamman orgaanisen kasvuvaihteen päälle. Tämä painaa lyhyen ajan kannattavuutta, mutta mahdollistaa voimakkaamman kasvun. Odotamme yhtiöltä hyvää ja sektoria parempaa tuloskasvua lähivuosina liikevaihdon kasvun ajamana. Osakkeen arvostuskuva on kokonaisuutena edelleen houkutteleva

Inderes analyysi
16.7.
2021

Vincit uudisti perustaansa vuonna 2019 ja vuonna 2020 yhtiö laittoi strategian mukaisesti kotipesän kuntoon. Yhtiö on nostanut itsensä takaisin sektorin kärkeen palveluliiketoiminnassa, ja tuoteliiketoiminta on kääntynyt investointivaiheesta kasvuun. Vincit on nyt valmis siirtymään strategian kasvua ja kansainvälistymistä painottavaan vaiheeseen. Ennustamme yhtiön kasvun ja kannattavuuden olevan sektoria parempi lähivuosina. Lisäksi odotamme yhtiön jatkavan IT-palvelumarkkina konsolidoimista. 

Inderes analyysi
26.5.
2021

Vincitin tai sektorin näkymissä ei ole ymmärryksemme mukaan tapahtunut muutoksia viimeisen kuukauden aikana ja olemme pitäneet ennusteemme ennallaan. Vincit on osoittanut viimeisen vuoden aikana palanneensa takaisin sektorin kärkitasolle koronan vastatuulesta huolimatta ja vaikean vuoden 2019 jälkeen. Alkuvuoden suorituksen, yritysostojen ja rekrytointien myötä odotamme yhtiön kasvun ja kannattavuuden jatkuvan hyvänä myös vuonna 2021. Näkemyksemme mukaan osakkeen arvostuskuva on hyvin houkutteleva useasta näkökulmasta katsottuna.

Inderes analyysi
30.4.
2021

Vincitin Q1:n luvut olivat isossa kuvassa linjassa odotuksiin. Yhtiö kertoi lisäksi pienestä yritysostosta ja nosti ohjeistustaan. Vincit osoitti viime vuonna palanneensa takaisin sektorin kärkitasolle koronan vastatuulesta huolimatta ja vaikean vuoden 2019 jälkeen. Q1:n lukujen, yritysostojen ja rekrytointien myötä odotamme yhtiön kasvun ja kannattavuuden jatkuvan hyvänä myös vuonna 2021. Näkemyksemme mukaan osakkeen selkein aliarvostus on kuitenkin nyt purkautunut ja puoltaa hengähdystaukoa.

Inderes analyysi
22.3.
2021

Vincit kertoi laajentavansa toimintoja USA:ssa pienellä yritysostolla. Vincit osoitti viime vuonna palanneensa takaisin sektorin kärkitasolle koronan vastatuulesta huolimatta ja vaikean vuoden 2019 jälkeen. Yhtiön ydin eli palveluliiketoiminnan tuloskunto on vahvaa Suomessa ja USA:ssa. Jatkossa tuoteliiketoiminnalta odotetaan asteittain voimistuvaa tukea tuloskasvulle. Näkemyksemme mukaan arvostuskuva on edelleen hyvin houkutteleva useasta näkökulmasta katsottuna.

Inderes analyysi
5.2.
2021

Vincitin Q4-tuloslaskelma, osinko ja ohjeistus olivat kaikki hieman odotuksia paremmat. Vincit osoitti koko viime vuoden palanneensa takaisin vahvaan huippukuntoon koronan vastatuulesta huolimatta ja vaikean vuoden 2019 jälkeen. Yhtiön ydin eli palveluliiketoiminnan tuloskunto on vahvaa ja jatkossa tuoteliiketoiminnalta odotetaan asteittain voimistuvaa tukea. Näkemyksemme mukaan arvostus (2021 EV/EBITA 11x) on edelleen houkutteleva erityisesti tuoteliiketoiminnan investointivaihe huomioiden.

Inderes analyysi
30.10.
2020

Q3:n tuloskunto ylitti jälleen selvästi odotuksemme ja yhtiön näkymät ovat edelleen suotuisat. Vincit on saanut palveluliiketoiminnan jälleen hyvin kannattavaksi ja tuoteliiketoimintaa alkaa tulevina vuosina tukemaan tuloskasvua. Nousseilla ennusteillamme osakkeen arvostus (2021e EV/EBITA: 8x) on edelleen hyvin houkutteleva. Lisäksi vahva tase ja kassa antavat turvaa epävarmuudessa ja liikkumavaraa yritysostoille.

Inderes analyysi
28.8.
2020

Tuloskunto Q2:lla ylitti selvästi odotuksemme ja näkyvyys yhtiön liiketoimintaan parani huomattavasti. Koronan isku Vincitin tulokseen näyttää jäävän maltilliseksi ja yhtiön strateginen pakka selkiytyy edelleen, kun keskeiset liiketoiminta-alueet kehittyvät hyvään suuntaan (Suomen palveluliiketoiminta, California ja tuoteliiketoiminnat). Nousseilla ennusteillamme osakkeen (EV/EBIT 2020e 9x) arvostus jälleen hyvin houkutteleva.

Inderes analyysi
28.5.
2020

Isossa kuvassa Q1:n jälkeen ei ole tapahtunut muutoksia ja Q2:n näkymä on hyvä. Koronan luoma epävarmuus on kuitenkin edelleen olemassa loppuvuoteen katsottuna. Teimme pieniä tarkennuksia ennusteisiin ja odotamme liikevaihdon edelleen kasvavan heikosta vertailuvuodesta, mikä samalla ajaa kannattavuusparannusta. Q1-raportin jälkeinen kurssinousu (25 %) on purkanut aliarvostuksen (2020e EV/EBIT 12x) ja arvostus on nyt isossa kuvassa neutraali. Korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi paremman näkyvyyden H2:een ja ensi vuoteen.

Inderes analyysi
24.4.
2020

Vincitin Q1 oli vahva lähes kaikilla osa-alueilla ja kommentit näkymistä ennakoitua paremmat, minkä myötä nostimme ennusteita. Tarkastelimme Vincitin arvostusta absoluuttisesti ja suhteellisesti sekä osien summan kautta huomioidaksemme tuoteliiketoiminnat. Näkemyksemme mukaan osakkeen arvostus on riittävän houkutteleva puoltaakseen vahvempaa näkemystä koronariskeistä huolimatta.

Vincit

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas