Aspocomp
909 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
KURSSI
2.55 EUR +2%
OSTO 2.54 ALIN 2.45 VAIHTO (KPL) 3 370
MYYNTI 2.55 YLIN 2.55 VAIHTO (VAL) 0,009 Milj. EUR
KURSSI
2.55 EUR +2%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kannattavuusparannus ja tuloskasvu lähivuosina sekä uudistetun strategian tuoma houkuttelevampi sijoittajaprofiili
Riippuvuus avainasiakkaista, voimakkaasti vaihteleva kysyntä ja erittäin heikko näkyvyys
Arvostuskertoimet ovat hyvin perusteltavissa odotetun tulosparannuksen toteutuessa

Pörssikalenterin tapahtumat

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Viimeisin video

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Tyyppi: company_report
17.1.
2018

Laskemme piirilevy-yhtiö Aspocompin suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää), mutta toistamme 2,50 euron tavoitehinnan eilisen negatiivisen tulosvaroituksen jälkeen. Q4-tuloksen jääminen odotuksista ei ole erityisen kriittistä, mutta tulosvaroitus korostaa jälleen korkeita riskejä ja nostaa varjoja myös tuloskasvuodotuksien päälle. Osakkeen arvostustasossa turvamarginaalia ei ole, minkä takia jäämme odottamaan yhtiöltä lisänäyttöjä kannattavasta kasvusta erityisesti suurien investointien lähestyessä. 

Tyyppi: news
17.1.
2018

Laskemme piirilevy-yhtiö Aspocompin suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää), mutta toistamme 2,50 euron tavoitehinnan eilisen negatiivisen tulosvaroituksen jälkeen.

Tyyppi: stock_exchange_release
16.1.
2018
Aspocomp Group Oyj
Sisäpiiritieto

ENNAKKOTIETOA ASPOCOMPIN 2017 LIIKEVAIHDON JA LIIKETULOKSEN KEHITYKSESTÄ: KASVU
JÄÄ HIEMAN AIEMMIN ENNUSTETUSTA

Espoo, Suomi, 2018-01-16 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- 
Aspocomp Group Oyj, Pörssitiedote, 16.1.2018 klo 9.00

Ennakkotietojen mukaan Aspocompin tammi-joulukuun 2017 liikevaihto oli 23,0
miljoonaa euroa (21,6 M€ 1-12/2016). Liikevaihto kasvoi 6,2 prosenttia
edellisvuoteen verrattuna, mutta jäi odotetusta noin 10 prosentin kasvusta
johtuen US dollarin heikkenemisestä sekä merkittävän asiakasprojektin
Tyyppi: news
19.12.
2017

Piirilevyteknologiayhtiö Aspocomp tiedotti eilen investoivansa noin 10 MEUR uuteen teknologiaan Oulun tehtaassaan. Vuosille 2018 ja 2019 ajoittuvilla investoinneilla parannetaan tehtaan teknologisia valmiuksia ja kasvatetaan kapasiteettia kasvua ajatellen.

Tyyppi: video
7.11.
2017

Aspocomp ja Bittium-kommentit Aamukatsauslivessä

Inderesin analyytikko Juha Kinnunen käy läpi pääkohtia Aspocompin laajasta yhtiöraportista. Aspocomp on niche toimija globaalilla piirilevymarkkinalla. Yhtiön sijoittajaprofiilia värittää lyhyt näkyvyys tulevaisuuteen, mutta yhtiö on strategisesti liikkunut täysin oikeaan suuntaan. Juha on osakkeessa lisää-puolella, mutta muistuttaa että sijoittajien kannattaa keskittyä 12kk rullaaviin lukuihin eikä yksittäisiin kvartaaleihin joita on lähes mahdoton ennustaa (yhtiö ei itsekään näe montaa kuukautta eteenpäin).

Tyyppi: news
6.11.
2017

Olemme julkaisseet piirilevy-yhtiö Aspocompista laajan yhtiöraportin, joka on luettavissa ilmaiseksi inderes.fi-analyysipalvelusta (linkki). Toistamme Aspocompille lisää-suosituksemme tavoitehinnalla 2,5 euroa.

Tyyppi: company_report
6.11.
2017

Toistamme Aspocompille lisää-suosituksemme tavoitehinnalla 2,50 euroa. Yhtiön strategia on edennyt hyvin ja tuloskehitys on ollut viimeiset 12 kk rohkaisevaa. Ensi vuonna yhtiön pitäisi saada lisäksi tukea Nokian 5G-investointien kiihtymisestä, minkä takia lähtökohdat merkittävälle tulosparannukselle ovat erittäin hyvät. Tämä huomioiden osakkeen arvostustaso on mielestämme houkutteleva korkeista riskeistä huolimatta.

Tyyppi: company_report
27.10.
2017

Piirilevy-yhtiö Aspocompin Q3-raportti oli hieman odotuksiamme heikompi. Tulos jäi vertailukauden tasolle, vaikka odotimme yhtiöltä tulosparannusta ja askelta eteenpäin. Yhtiö toisti 2017 ohjeistuksensa, johon yltäminen vaatii yhtiöltä hyvää Q4-tulosta. Tulospettymyksen takia 2017 ennusteemme laskivat selvästi, mutta muuten emme ole tehneet ennusteisiin suuria muutoksia. Osakkeen arvostustaso on kohtuullisen korkea ja nousupotentiaali nojaa ensi vuodelta odottamaamme tulosparannukseen, mutta ajurit tähän ovat mielestämme hyvät.

Aspocomp

ISIN 
FI0009008080
Inderes company category 
Yhtiöasiakkaat
Exclude from ranking 
Top 3 
Not under coverage 
Standby 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakkaat

Aspocomp lyhyesti

Aspocomp on piirilevy-yhtiö, joka tarjoaa korkealaatuista piirilevyjen suunnittelu- ja valmistuspalvelua. Aspocompin valmistamia piirilevyjä käytetään mm. tietoliikenneverkoissa ja -laitteissa, autoelektroniikassa sekä teollisuuden automaatiosovelluksissa. Ylivoimaisesti suurin asiakassektori on historiallisesti ollut tietoliikennesektori. Aspocompin liikevaihto vuonna 2013 oli 19,3 MEUR ja yhtiö on marginaalinen toimija massiivisella noin 60 miljardin dollarin toimialalla. Yhtiö keskittyy strategisesti pikatoimituksiin ja lyhyisiin tuotantosarjoihin, joissa sen Oulussa sijaitseva tuotantolaitos on erittäin kilpailukykyinen. Tuotantomäärien kasvaessa piirilevyjen tuotanto tehdään käytännössä aina Aasiassa, missä yksikkökustannukset saadaan painettua alas. Oman tuotantonsa lisäksi Aspocomp välittää valittujen yhteistyökumppaneiden palveluita asiakkailleen, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden palvella asiakkaita koko tuotteen elinkaaren ajan. Aspocomp sijoittajasivut