Aspocomp

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kannattavuusparannus ja tuloskasvu lähivuosina sekä uudistetun strategian tuoma houkuttelevampi sijoittajaprofiili
Riippuvuus avainasiakkaista, voimakkaasti vaihteleva kysyntä ja erittäin heikko näkyvyys
Osake hinnoitellaan käänneyhtiönä, arvostuskertoimet perusteltavissa tulosparannuksien toteutuessa

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
15.3.
2017
Alaotsikot:
 • Zeeland Family H2 - ohjeistus ja näkymät odotetusti positiiviset
 • Aspocomp päivitys - CMD:n anti ei muuttanut isoa kuvaa, arvostus venynyt liikaa
 • TOP3-listalla kohtuullinen vuosi

Q2:n alussa tapahtuvassa Munksjön ja Ahlstromin fuusiossa on mielestämme selkeä teollinen logiikka ja näemme keskipitkällä aikavälillä osakkeessa tuloskasvupotentiaalia. 

Tyyppi: company_report
15.3.
2017

Aspocompin eilen järjestämän pääomamarkkinapäivän anti oli pitkälti odotuksiemme mukaista. Strategiaan tehtiin ennakoidusti lähinnä tarkennuksia suurien linjojen pysyessä ennalleen, minkä lisäksi yhtiö antoi uudet taloudelliset tavoitteet. Ennusteissamme teimme merkittäviä muutoksia ainoastaan osingoissa, joita nostimme yhtiön tuoreiden tavoitteiden mukaisiksi. Iso kuva on mielestämme ennallaan, mutta arvostuskertoimet venyivät kurssinousussa jo kipurajalle. Mielestämme on hyvä aika kotiuttaa voittoja viimeisen vuoden yli 130 %:n kurssinousun jälkeen.

Tyyppi: morning_review
13.3.
2017
Alaotsikot:
 • Korko-odotukset alkavat painaa osakemarkkinalla
 • Zeeland Family H2 keskiviikkona - ohjeistuksen pitäisi ennakoida vahvaa tuloskasvua
 • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Investors Housen osake arvostetaan pörssissä tällä hetkellä noin 16 % alle osakekohtaisen NAV:in, mitä pidämme houkuttelevana arvostustasona huomioiden osakkeen odotettu tuottotaso ja riskiprofiili. 

Tyyppi: company_report
15.2.
2017

Piirilevy-yhtiö Aspocompin eilen julkaisema Q4-tulos oli erinomainen. Korkea liikevaihtotaso toi esille yhtiön merkittävän tulosvivun ja liikevoittomarginaali nousi yli 12 %:n tason. Vaikka Q4-tulos oli poikkeuksellinen eikä vastaavaa kannattavuustasoa kannata odottaa vuonna 2017, kasvatti onnistuminen selvästi luottamustamme yhtiön kannattavaan kasvuun ja tulospotentiaaliin. Ohjeistus vuodelle 2017 indikoi vahvaa tuloskasvua ja olemme nostaneet lähivuosien tulosennusteita noin 15 %. Osake on noussut yli 37 % vuoden alusta, mistä merkittävä osa on tullut arvostuskertoimia venyttämällä. Mielestämme Q4:n jälkeen myös hyväksyttävät kertoimet ovat kuitenkin nousseet. Jatkossa mahdollisen nousun pitää kuitenkin tulla tuloksen ja ennusteiden nousun kautta, sillä muuten arvostus venyy liikaa.

Tyyppi: morning_review
15.2.
2017
Alaotsikot:
 • Fedin Yellen toi maaliskuun koronnostokortin pöydälle
 • Fiskars päivitys - kannattavuudessa piristymisen merkkejä, mutta arvostus ei houkuttele
 • Tuloskommenteissa tänään Stockmann, Huhtamäki ja Aspocomp

Metsäkoneyhtiö Ponssen eilen julkaisema Q4-tulos oli pettymys vaisuksi jääneen kannattavuuden takia

Tyyppi: morning_review
13.2.
2017
Alaotsikot:
 • Osakeindeksit vihreällä, Trumpin ja Aben tapaaminen hälvensi protektionismipelkoja
 • Tuloskommenteissa Talenom, Oriola-KD, Uponor ja Glaston
 • Q4-ennakoissa Finnair, Aspocomp, Ponsse, Huhtamäki ja Rapala

Pidämme Verkkokauppa.comin päätöstä panostaa kasvuun entistä aggressiivisemmin täysin oikeana ja odotamme kasvun kiihtyvän selvästi kuluvana vuonna.

Tyyppi: morning_review
21.12.
2016
Alaotsikot:
 • Italia kasvattamassa velkavuortaan nyt pankkituilla
 • Aspocomp päivitys - markkinat vaikuttavat piristyvän, nostamme ennusteita
 • Outotec antoi negatiivisen tulosvaroituksen, osake mielestämme yliarvostettu

Näkemyksemme mukaan Martelan tulos tulee lähivuosina kasvamaan voimakkaasti yhtiön jo toteuttamien merkittävien säästöohjelmien sekä Puolasta ja Venäjältä vetäytymisen ansiosta. 

Tyyppi: company_report
21.12.
2016

Olemme nostaneet piirilevy-yhtiö Aspocompin tavoitehinnan 1,65 euroon (aik. 1,40 euroa) ja toistamme lisää-suosituksemme. Markkinatilanne on arviomme mukaan vahvistunut vuoden edetessä ja näkymät parantuneet myös ensi vuodelle, minkä takia olemme nostaneet ennusteitamme. Osakkeen arvostustaso on edelleen maltillinen, joten näemme osakkeessa edelleen nousuvaraa korkeista riskeistä huolimatta.

Aspocomp

ISIN: 
FI0009008080
Exclude from ranking: 
Aspocomp lyhyesti

Aspocomp on piirilevy-yhtiö, joka tarjoaa korkealaatuista piirilevyjen suunnittelu- ja valmistuspalvelua. Aspocompin valmistamia piirilevyjä käytetään mm. tietoliikenneverkoissa ja -laitteissa, autoelektroniikassa sekä teollisuuden automaatiosovelluksissa. Ylivoimaisesti suurin asiakassektori on historiallisesti ollut tietoliikennesektori. Aspocompin liikevaihto vuonna 2013 oli 19,3 MEUR ja yhtiö on marginaalinen toimija massiivisella noin 60 miljardin dollarin toimialalla. Yhtiö keskittyy strategisesti pikatoimituksiin ja lyhyisiin tuotantosarjoihin, joissa sen Oulussa sijaitseva tuotantolaitos on erittäin kilpailukykyinen. Tuotantomäärien kasvaessa piirilevyjen tuotanto tehdään käytännössä aina Aasiassa, missä yksikkökustannukset saadaan painettua alas. Oman tuotantonsa lisäksi Aspocomp välittää valittujen yhteistyökumppaneiden palveluita asiakkailleen, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden palvella asiakkaita koko tuotteen elinkaaren ajan. Aspocomp sijoittajasivut