Aspocomp
KURSSI
2.79 EUR
OSTO 2.76 ALIN VAIHTO (KPL) 0
MYYNTI 2.77 YLIN VAIHTO (VAL) 0,000 Milj. EUR
KURSSI
2.79 EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kannattavuusparannus ja tuloskasvu lähivuosina sekä uudistetun strategian tuoma houkuttelevampi sijoittajaprofiili
Riippuvuus avainasiakkaista, voimakkaasti vaihteleva kysyntä ja erittäin heikko näkyvyys
Osake hinnoitellaan käänneyhtiönä, arvostuskertoimet perusteltavissa tulosparannuksien toteutuessa

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: company_report
28.4.
2017

Aspocompin tulos kääntyi Q1:llä odotetusti positiiviseksi, mutta kannattavuus jäi kuitenkin odotuksistamme voimakkaasti kasvaneesta liikevaihdosta huolimatta. Syynä oli heikompi myyntimix. Tulospettymyksen takia myös 2017 tulosennusteemme laskivat hieman, vaikka loppuvuodelle tekemämme muutokset olivat pieniä. Yhtiö toisti ohjeistuksensa ja markkinakommentit olivat odotuksiemme mukaisia. Yhtiö etenee koko ajan hiljalleen oikeaan suuntaan, mutta osakekurssiin tämä on jo hinnoiteltu ja arvostustaso on alkuvuoden voimakkaan kurssinousun jälkeen korkea.

Tyyppi: company_report
15.3.
2017

Aspocompin eilen järjestämän pääomamarkkinapäivän anti oli pitkälti odotuksiemme mukaista. Strategiaan tehtiin ennakoidusti lähinnä tarkennuksia suurien linjojen pysyessä ennalleen, minkä lisäksi yhtiö antoi uudet taloudelliset tavoitteet. Ennusteissamme teimme merkittäviä muutoksia ainoastaan osingoissa, joita nostimme yhtiön tuoreiden tavoitteiden mukaisiksi. Iso kuva on mielestämme ennallaan, mutta arvostuskertoimet venyivät kurssinousussa jo kipurajalle. Mielestämme on hyvä aika kotiuttaa voittoja viimeisen vuoden yli 130 %:n kurssinousun jälkeen.

Tyyppi: news
15.3.
2017

Aspocompin eilen järjestämän pääomamarkkinapäivän anti oli pitkälti odotuksiemme mukaista. Strategiaan tehtiin ennakoidusti lähinnä tarkennuksia suurien linjojen pysyessä ennallaan, minkä lisäksi yhtiö antoi uudet taloudelliset tavoitteet.

Tyyppi: news
13.3.
2017

Piirilevy-yhtiö Aspocomp järjestää huomenna pääomamarkkinapäivän Helsingissä. Odotamme yhtiöltä tarkennuksia strategiaan, asiakaskunnan laajentamiseen sekä lisätietoja keinoista laajentaa mahdollisuuksia tuotteen koko elinkaaren kattavien kokonaisratkaisujen tarjoamiseen.

Tyyppi: company_report
15.2.
2017

Piirilevy-yhtiö Aspocompin eilen julkaisema Q4-tulos oli erinomainen. Korkea liikevaihtotaso toi esille yhtiön merkittävän tulosvivun ja liikevoittomarginaali nousi yli 12 %:n tason. Vaikka Q4-tulos oli poikkeuksellinen eikä vastaavaa kannattavuustasoa kannata odottaa vuonna 2017, kasvatti onnistuminen selvästi luottamustamme yhtiön kannattavaan kasvuun ja tulospotentiaaliin. Ohjeistus vuodelle 2017 indikoi vahvaa tuloskasvua ja olemme nostaneet lähivuosien tulosennusteita noin 15 %. Osake on noussut yli 37 % vuoden alusta, mistä merkittävä osa on tullut arvostuskertoimia venyttämällä.

Tyyppi: company_report
21.12.
2016

Olemme nostaneet piirilevy-yhtiö Aspocompin tavoitehinnan 1,65 euroon (aik. 1,40 euroa) ja toistamme lisää-suosituksemme. Markkinatilanne on arviomme mukaan vahvistunut vuoden edetessä ja näkymät parantuneet myös ensi vuodelle, minkä takia olemme nostaneet ennusteitamme. Osakkeen arvostustaso on edelleen maltillinen, joten näemme osakkeessa edelleen nousuvaraa korkeista riskeistä huolimatta.

Sivut

Aspocomp

ISIN: 
FI0009008080
Exclude from ranking: 
Aspocomp lyhyesti

Aspocomp on piirilevy-yhtiö, joka tarjoaa korkealaatuista piirilevyjen suunnittelu- ja valmistuspalvelua. Aspocompin valmistamia piirilevyjä käytetään mm. tietoliikenneverkoissa ja -laitteissa, autoelektroniikassa sekä teollisuuden automaatiosovelluksissa. Ylivoimaisesti suurin asiakassektori on historiallisesti ollut tietoliikennesektori. Aspocompin liikevaihto vuonna 2013 oli 19,3 MEUR ja yhtiö on marginaalinen toimija massiivisella noin 60 miljardin dollarin toimialalla. Yhtiö keskittyy strategisesti pikatoimituksiin ja lyhyisiin tuotantosarjoihin, joissa sen Oulussa sijaitseva tuotantolaitos on erittäin kilpailukykyinen. Tuotantomäärien kasvaessa piirilevyjen tuotanto tehdään käytännössä aina Aasiassa, missä yksikkökustannukset saadaan painettua alas. Oman tuotantonsa lisäksi Aspocomp välittää valittujen yhteistyökumppaneiden palveluita asiakkailleen, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden palvella asiakkaita koko tuotteen elinkaaren ajan. Aspocomp sijoittajasivut