Scanfil

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Edullisella volyymipohjaisella arvostustuksella toteutettu Partnertech-yrityskauppa mahdollistaa merkittävän tuloskasvun, sillä yhtiön on pystynyt laskemaan kiinteitä kustannuksiaan selvästi PartnerTechiä saneeraamalla
Globaalin investointihyödykesektorin epävarma tilanne pitää näkymät sumeina
Vahvat tuloskasvunäkymät huomioiden absoluuttinen arvostus on houkutteleva ja myös suhteellinen preemio voisi olla korkeampi yhtiön asemoituminen huomioiden

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
28.4.
2017
Alaotsikot:
 • Nokia korvaa Telian TOP3-listalla
 • Verkkokauppa.com Q1 - vahva osoitus liiketoimintamallin toimivuudesta
 • Aamun tuloksissa myös eQ, Martela, Stockmann, Oriola ja Tecnotree

Kun markkinanäkymät alkavat vähitellen piristyä, Nokian asema kilpailussa vahvistuu ja yhtiön vahva kannattavuuskehitys jatkuu.

Tyyppi: company_report
27.4.
2017

Nostamme Scanfilin tavoitehintamme 4,25 euroon (aik. 3,80 euroa) ja suosituksemme osta-tasolle (aik. lisää). Yhtiön Q1-raportti oli kokonaisuutena odotuksiamme parempi. Näin ollen olemme entistä luottavaisempia yhtiön lyhyen aikavälin tuloskasvunäkymien suhteen, mihin suhteutettuna Scanfilin osake on mielestämme maltillisesti arvostettu.

Tyyppi: morning_review
24.4.
2017
Alaotsikot:
 • Macron ja Le Pen jatkoon Ranskan presidentinvaaleissa, markkinareaktio positiivinen
 • Stora Enso Q1 torstaina - matka jatkuu käsijarru päällä
 • Fortum Q1 torstaina - epävarmuus on korkealla

Olemme luottavaisia raportoitavien lukujen suhteen, sillä liiketoimintamalli on joustava ja lisäksi viime aikojen tilausvirta on ollut vahvaa. 

Tyyppi: morning_review
27.2.
2017
Alaotsikot:
 • Pörssihuuma taittui Euroopassa, Trumpin vero-odotukset kannattelevat USA:ssa
 • Scanfil Q4 - raportti ei muuttanut näkemystä yhtiön maltillisesta hinnoittelusta
 • Tulosennakoissa tänään Siili Solutions, Nexstim ja Panostaja

Vincitin osake on noussut rajusti viime syksyn listautumisen jälkeen ja arvostus hinnoittelee nyt yhtiölle erittäin voimakasta tuloskasvua.

Tyyppi: company_report
27.2.
2017

Scanfilin Q4-tulos oli isoilta linjoiltaan tiedossa, sillä yhtiö antoi ennakkotietoja koko vuoden luvuistaan tammikuussa. Raportissa huomio kiinnittyi etenkin ohjeistukseen, joka indikoi odotustemme mukaisesti selvää tuloskasvua kuluvalle vuodelle. Emme tehneet raportin jälkeen ennustemuutoksia, joten toistamme näkemyksemme yhtiöstä.

Tyyppi: morning_review
21.2.
2017
Alaotsikot:
 • Bittium päivitys - katsomme tuotestrategian kehitystä murroksen yli
 • Solteq päivitys - markkinamuutokset jarruttavat kasvua
 • Scanfil Q4 perjantaina - ohjeistus ratkaisee reaktion

Restamaxin aamulla julkaisema Q4-tulos jäi odotuksistamme etenkin liikevaihdon osalta. Odotuksia heikomman kasvun myötä myös tulos jäi odotuksista ja kokonaisuutena raportti oli meille pettymys. 

Tyyppi: company_report
19.1.
2017

Toistamme Scanfilin tavoitehintamme 3,80 euroa ja lisää-suosituksemme. Yhtiö julkaisi eilen ennakkotietoja vuoden 2016 tuloksestaan, mikä osoitti Q4:n liikevaihdon ja tuloksen jääneen vaisuiksi. Lisäsimme lähivuosien ennusteisiimme turvamarginaalia, mutta teollisuussektorilta kuullun positiivisen makrodatan ja Scanfilin maltillisen arvostuksen takia toistamme positiivisen näkemyksemme yhtiöstä.

Tyyppi: morning_review
19.1.
2017
Alaotsikot:
 • Yellen signaloi korkojen nostoja, EKP:lta tulossa välikokous
 • Scanfil päivitys - toistamme näkemyksemme yhtiöstä, vaikka Q4 jäi vaisuksi
 • CapMan päivitys - tuotto-odotus edelleen hyvällä tasolla

Pörssin arvostustasot ovat kohonneet selvästi viimeisen kahden kuukauden aikana. Tämän myötä Q4-tuloskauden rima on asetettu korkealle ja tilaa pettymyksille ei ole.

Scanfil

ISIN: 
FI4000029905
Exclude from ranking: 
Scanfil lyhyesti

Scanfil on tietoliikennetekniikan ja ammattielektroniikan sopimusvalmistaja. Yhtiö tarjoaa tuotteitaan ja palveluitaan kansainvälisesti toimiville tietoliikennejärjestelmien ja ammattielektroniikan valmistajille. Tyypillisiä tuotteita ovat matkaviestin- ja tietoliikenneverkon laitejärjestelmät, automaatiojärjestelmät, taajuusmuuttajat, hissien ohjausjärjestelmät, sähköntuotannon ja –siirron laitteet ja järjestelmät, analysaattorit, peliautomaatit sekä erilaiset säähavaintolaitteet. Yhtiöllä on tuotantoa kuudella tehtaalla Kiinassa, Unkarissa, Virossa ja Suomessa ja henkilöstöä yhteensä noin 1800 työntekijää. Nykyinen Scanfil on perustettu vuoden 2012 alussa, kun Sievi Capital jakautui sijoitustoimintaa harjoittavaksi Sievi Capital Oyj:ksi ja sopimusvalmistusta harjoittavaksi Scanfil Oyj:ksi. Scanfilin sijoittajasivut