Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Outokumpu Q2'21: Kustannusjahti jatkuu

Teräsmarkkinoiden toipuminen on hyvässä vauhdissa, kuten myös Outokummun puristus kohti asetettuja tavoitteita. Toimitusjohtaja Heikki Malinen ja talous- ja rahoitusjohtaja Pia Aaltonen-Forsell avaavat markkinatilannetta sekä miten taloudelliset tavoitteet onnistutaan saavuttamaan. Antti Järvenpään haastattelussa.

Lisää Outokummusta sijoituskohteena: https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/outokumpu

-Videon aiheet-
00:00 Aloitus
00:10 Mitkä tekijät selittivät tulosparannusta?
01:10 Millaiseen markkinanäkymään annettu ohjeistus perustuu?
02:07 Miksi Outokummun liiketoiminnan rahavirta on ollut tänä vuonna toistaiseksi viime vuotta heikompi?
03:50 Mistä muusta kuin kysynnän toipumisesta ferrokromin hinnannousu johtuu?
05:26 Miten inflaatio- ja kustannuspaineet näkyvät Outokummun liiketoiminnassa?
06:34 Outokummun tavoittelemasta 200 MEUR:n käyttökateparannuksesta 123 MEUR on saavutettu. Mistä osista tämä on parannus syntynyt ja mistä rutistatte jäljellä olevat miljoonat?
08:11 Outokummun nettovelan ja käyttökatteen suhde saatiin neljänneksen aikana laskettua 1,8:aan, joka on selvästi tavoiteltua parempi. Vieläkö voidaan parantaa?

Käy kauppaa. (Outokumpu)

Outokumpu on vuonna 1932 perustettu ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Yhtiön asema perustuu kykyyn räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi yhtiön asiakkaat valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Outokummun palveluksessa on noin 10 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä.