Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Raute: Kyttäämme ostopaikkaa

inderesTV 25.10.2021 10:38 Raute

Raute: Kyttäämme ostopaikkaa

Rauten tilauskanta on kirinyt ennätystasolle ja kasvua näyttää syntyvän. Mutta millaisella kannattavuudella? Analyytikko Antti Viljakainen kommentoi tilannetta.

Uusin yhtiöraportti (Premium): https://www.inderes.fi/fi/talven-aikana-viela-mutkia-matkassa

Lisää Rautesta sijoituskohteena: https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/raute

-Videon aiheet-
00:00 Aloitus
00:16 Rauten liikevaihto kasvoi kohisten ja myös tulosta saatiin aikaiseksi. Yhtiö kommentoi kuitenkin, ettei se ollut tyytyväinen. Olisiko tällä noin 38 MEUR liikevaihdolla Rauten pitänyt pystyä punnertamaan parempi tulos?
01:56 Raute on kotiuttanut tänä vuonna vinon pinon uusia tilauksia, joista suurimmat Venäjälle. Kiihtyneen inflaation vuoksi niiden katerakenne on arvoitus. Miten kinkkinen tilanne tämä on paitsi yhtiölle, sijoittajalle kuin myös analyytikolle arvioida tulevaa kannattavuutta?
03:57 Miten “polarisoitunut markkinatilanne” sopii Rautelle?
06:00 Yhtiöraportissa toteat, että ostopaikkaa täytyy vielä kytätä, mutta se alkaa olla “hyvin lähellä“. Miten katsot osakkeen arvostusta? #sijoittaminen #Raute
 

Käy kauppaa. (Raute)

Raute on vuonna 1908 perustettu maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri, LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) ja sahatavara. Teknologiatarjonta kattaa viilun, vanerin ja LVL:n koko tuotantoprosessin sekä erityismittalaitteita sahatavaralle. Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa.