Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Solteq: Turbulenssia vai ei

Pula osaajista sekä elektroniikan komponenteista haastaa IT-alan yhtiöt. Analyytikko Joni Grönqvist käy tilannetta läpi Solteqin näkökulmasta.

Uusin yhtiöraportti (Premium): https://www.inderes.fi/fi/arvostus-tarjoaa-jo-selvaa-turvamarginaalia

Lisää Solteqista sijoituskohteena: https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/solteq

-Videon aiheet-
00:00 Aloitus
00:14 Solteqin liikevaihto ja etenkin tulos olivat selvästi odotuksia heikommat, mitä yhtiö selitti komponenttipulan vuoksi viivästyneillä asiakastoimituksilla ja työntekijäpulalla. Miten perustelut upposivat sinuun?
03:12 Pula IT-alan työntekijöistä tuntuu kärjistyneen ja nousseen aiempaa vahvemmin esiin yhtiöiden kommenteissa. Millainen jarru tämä on Solteqin kasvulle?
06:27 Solteqin toimitusjohtaja vaihtuu ensi vuonna Olli Väätäisen siirtyessä yhtiön ulkopuolelle. Mitä ominaisuuksia uudelta toimitusjohtajalta vaaditaan?
08:40 Solteqin arvonmuodostuksen kannalta olennaisessa osassa on yhtiön tuoteliiketoiminnan onnistuminen. Miltä tuoteliiketoiminnan tilanne näyttää?
12:02 Miksi lähivuosien ennusteet laskivat selvästi?
12:49 Olet tuonut Solteqin vertailuryhmään myös pohjoismaisia ohjelmistoyhtiöitä. Miksi ja miten tämä vaikuttaa kuvaan osakkeen arvostuksesta?
15:04 Yhtiöraportissa toteat, että osakkeen arvostuskuva näyttää hyvin houkuttelevalta ja tarjoaa turvamarginaalia pettymyksille. Mistä tekijöistä turvamarginaali muodostuu?
 

Käy kauppaa. (Solteq)

Solteq on vuonna 1982 perustettu pohjoismainen IT-palveluiden ja ohjelmistoratkaisujen tarjoaja, joka on erikoistunut liiketoiminnan digitalisaatioon sekä toimialakohtaisiin ohjelmistoihin. Keskeisiä toimialoja, joista yhtiöllä on pitkäaikainen kokemus, ovat kauppa, teollisuus, energia ja palvelut. Solteq toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa sekä Iso-Britanniassa. Solteqin palvelut kattavat pilvestä tarjottavien IT-ratkaisujen koko elinkaareen, sähköisen liiketoiminnan kehityksen konsultoinnista ja palvelumuotoilusta toteutuksiin ja ylläpitoon.