Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Aktia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

InderesTV
12.11.
2020

Aktia - Toimitusjohtaja Mikko Ayub

InderesTV
4.11.
2020

EKP on laittanut pankkien osingot hyllylle, minkä vuoksi monen pankin taseessa polttelee nyt ylimääräistä. Näin on asiain laita myös Aktiassa. Sijoittajan kannattaa kuitenkin pitää katseensa muissa teemoissa Aktiassa kuin osingossa. Analyytikko Sauli Vilén kommentoi.

InderesTV
3.11.
2020

Tervetuloa seuraamaan yhtiön osavuosikatsausta livenä inderesTV:stä!

InderesTV
10.9.
2020

Pörssin varainhoitajien vuoden piti olla pilalla, mutta nyt näyttää siltä, että väkeviä tuloksia tullaan tekemään paikoitellen myös tänä vuonna. Vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden kentässä koronakolhut pistävät kuitenkin esiin vasta viiveellä. Analyytikko Sauli Vilén kommentoi.

InderesTV
4.8.
2020

Aktian toinen kvartaali sujui odotusten mukaisesti. Tuotot saivat tukea pääomamarkkinan messevästä palautumisesta maaliskuun koronamontun pohjalta. Analyytikko Matias Arola kommentoi.

Seuraa Aktiaa https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/aktia

InderesTV
4.8.
2020

Seuraa Aktian tiedotustilaisuuden live-lähetystä inderesTV:ssä

InderesTV
6.5.
2020

Aktian omistajien ei tarvitse pelätä laskuvettä. Se ei ui ilman uikkareita. Arviomme mukaan Aktia palaa ensi vuonna tuloskasvu-uralle ja askelmerkit taloudellisten tavoitteiden saavuttamiselle näyttävät edelleen realistisilta. Osakkeen arvostus näyttää houkuttelevalta. Analyytikko Jesse Kinnunen kommentoi.

InderesTV
5.5.
2020

Seuraa Aktian tiedotustilaisuuden live-lähetystä inderesTV:ssä

InderesTV
14.2.
2020

Seuraa Aktian tiedotustilaisuuden live-lähetystä inderesTV:ssä

InderesTV
12.2.
2020

Vuosien vaatimattoman kehityksen jälkeen Aktia on ryhtynyt merkittäviin uudistuksiin ja toimenpiteisiin liiketoimintansa kasvattamiseksi ja kannattavuutensa parantamiseksi. Lähivuosina työn pitäisi alkaa tuottaa tulosta, analyytikko Jesse Kinnunen arvioi.

Laaja raportti vapaasti luettavissa: https://www.inderes.fi/fi/rannikolla-tuulee.

Aktia

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aktia

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti.

Aktian perustukset valettiin jo 1825, kun vanhin Suomessa nykyisin toimivista talletuspankeista perustettiin. Toiminta aloitettiin seuraavana vuonna. Aktia Säästöpankki syntyi noin 20 vuotta sitten Helsingin Säästöpankin ja useiden rannikkoalueen säästöpankkien fuusiossa. Aktiasta tuli osakeyhtiö vuonna 1993. Vuonna 2008 konsernissa toteutettiin uudelleenjärjestely, jonka myötä toiminta sovitettiin vastaamaan paremmin laajentunutta tuote- ja palveluvalikoimaa. Syksyllä 2008 pankin nimeksi tuli Aktia Pankki Oyj ja konsernin emoyhtiön nimeksi Aktia Oyj. Kesällä 2013 konsernin juridista rakennetta pelkistettiin, kun Aktia Oyj sulautui Aktia Pankki Oyj:hin, josta tuli konsernin pörssinoteerattu emoyhtiö.

Vuoteen 2023 ulottuvan strategiapäivityksen mukaisesti Aktia hakee entistä vahvemmin kasvua varainhoidosta ja uusista asiakkaista Suomen kasvukeskuksissa sekä jatkaa toimintansa tehostamista entisestään. Tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevoitto vuoteen 2023 mennessä.

Aktian omistavat suomalaiset Aktia- ja säästöpankkisäätiöt, yhteisöt, yritykset ja yksityishenkilöt.