Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Elisa

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
19.7.
2021

Kokonaisuudessaan Q2-raportti osui tuttuun tapaan hyvin markkinaodotuksiin ja kuvastaa yhtiön operatiivisesti hyvin matalaa riskiprofiilia. Näkymät liikevaihdon kasvuun 5G:n ja erityisesti digitaalisten palveluiden myötä ovat parantuneet alkuvuonna. Kannattavuus on kuitenkin huipputasolla ja operatiivisessa vivussa on haasteita tällä hetkellä. Näkemyksemme mukaan yhtiön paremmat näkymät on kurssinousun myötä jo hinnoiteltu osakkeeseen.

Inderes analyysi
22.4.
2021

Elisan liikevaihto ja tulos kasvoivat maltillisesti Q1:llä. Kokonaisuudessaan tulos ja raportti osuivat tuttuun tapaan hyvin markkinaodotuksiin ja kuvastavat yhtiön operatiivisesti hyvin matalaa riskiprofiilia. Luottamuksemme liikevaihdon kasvuun 5G:n ja erityisesti digitaalisten palveluiden avulla on vahvistunut ja tarjoaa vankemman pohjan tuloskasvulle lähivuosina. Kokonaisuutena Elisan arvostuskuva ja tuotto/riski-suhde puoltaa näkemyksemme mukaan osakkeessa edelleen positiivista näkemystä.

Inderes analyysi
11.3.
2021

Elisa järjesti eilen pääomamarkkinapäivän ja esitteli liiketoiminta-alueet sekä kasvua ajavat kansainväliset digitaaliset palvelut. Lisäksi yhtiö päivitti keskipitkän aikavälin tavoitteet. CMD antoi lisää ymmärrystä yhtiön kasvun ja kannattavuuden ajureista ja tukee näkemystämme yhtiön operatiivisesta kehityksestä. Elisan markkina-asema on vahva, kassavirta ja pääomantehokkuus sektorin parasta sekä riskitaso sektorin ja pörssin matalimmasta päästä. 

Inderes analyysi
29.1.
2021

Elisan Q4-tulos, osinko ja ohjeistus osuivat tuttuun tapaan hyvin ennusteisiin ja kuvastavat yhtiön operatiivisesti matalaa riskiprofiilia. Q4-raportin myötä luottamuksemme liikevaihdon kasvuun 5G:n ja digitaalisten palveluiden avulla vahvistui ja tarjoaa vankemman pohjan tuloskasvulle lähivuosina. Kokonaisuutena Elisan arvostuskuva ja tuotto/riski-suhde puoltaa näkemyksemme mukaan osakkeessa positiiviselle puolelle siirtymistä.

Inderes analyysi
19.10.
2020

Elisan neljännesraportti oli jälleen hyvin linjassa meidän ja markkinoiden odotuksiin, kun liikevaihto ja tulos kasvoivat vain hienoisesti Q3:lla. Neljännes kuvastaa näkemyksemme mukaan operaattorikentän matalaa orgaanista kasvua ja Elisan pitkälle tehostettua toimintaa. Ennustamme matalan tuloskasvun jatkuvan lähivuosina ja osinkotuoton olevan tärkein tuottoajuri. Osakkeen tuotto-odotus on noussut lievästi positiiviseksi, mutta ei ole vielä riittävä positiiviseen näkemykseen osakkeesta.

Inderes analyysi
16.7.
2020

Liikevaihto ja tulos kasvoi orgaanisesti maltillisesti, minkä lisäksi kasvua vauhditti yritysosto. Koronavaikutukset kokonaisuuteen olivat isossa kuvassa odotetut ja suhteellisen pienet. Loppuvuonna tuloskasvu hidastuu hieman, kun yritysoston vetoapu loppuu. Elisa jatkaa kuitenkin tehokasta ja hyvin ennustettavaa liiketoiminnan toteutusta, mikä pitää riskitason matalana, mutta toisaalta se näkyy myös kireässä arvostuksessa. Matala tuloskasvu ja keskiverto osinkotuotto eivät riitä perustelemaan kovaa arvostusta.

Inderes analyysi
23.4.
2020

Elisan Q1-raportti oli jälleen vahva, erityisesti ottaen huomioon haastava markkinatilanne. Koronavaikutukset kokonaisuuteen ovat vielä hyvin pienet ja tärkeimmät operatiiviset parametrit olivat isossa kuvassa ennallaan. Elisa jatkaa tehokasta ja hyvin ennustettavaa liiketoiminnan toteutusta, mikä pitää riskitason hyvin matalalla, mutta toisaalta se näkyy myös kireässä arvostuksessa. Hieman nousseilla ennusteillamme tuloskasvu on edelleen maltillista ja keskiverto osinkotuotto ei riitä perustelemaan positiivista näkemystä osakkeesta.

Inderes analyysi
29.1.
2020

Elisan Q4 oli kokonaisuutena jälleen hyvin linjassa ennusteisiin, kun tulosrivit, ohjeistus ja osinko osuivat odotuksiin. Elisa jatkaa tehokasta ja hyvin ennustettavaa kehitystä, mikä pitää osakkeen riskitason hyvin matalalla ja arvostustason kireänä. Ennustettu matala tuloskasvu ja keskiverto osinkotuotto ei mielestämme kuitenkaan riitä perustelemaan arvostusta ja positiivista näkemystä osakkeesta.

Inderes analyysi
18.10.
2019

Elisan Q3 oli kokonaisuudessa jälleen hyvin linjassa markkinaodotuksiin. Elisa päivitti yhtiölle tuttuun tapaansa ja linjassa markkinoiden odotuksiin Q3:lla käyttökateohjeistustaan ylös. Yhtiö on viime vuosina jatkuvasti pystynyt hyvin tehostamaan toimintojansa, kun liikevaihdon kasvu on käynyt haastavammaksi. Elisa on laadultaan ja riskitasoltaan sektorin aivan kirkkainta kärkeä, mutta ennustetun matalan tuloskasvun, markkinan kovan kilpailun ja erityisesti korkealle kohonneen arvostuksen myötä osake on näkemyksemme mukaan kallis. 

Inderes analyysi
15.7.
2019

Elisan Q2-raportti jäi liikevaihdon osalta hieman ja oli tuloksen osalta linjassa odotuksiimme. Yhtiö on viime vuosina jatkuvasti pystynyt hyvin tehostamaan toimintojansa, kun liikevaihdon kasvu on käynyt haastavammaksi. Elisa on laadultaan ja riskitasoltaan sektorin kirkkainta kärkeä, mutta ennustetun matalan tuloskasvun, markkinan epävarmuuden ja korkean arvostuksen myötä osake on näkemyksemme mukaan kallis.

Elisa