Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Enersense
1226 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 1.23 ALIN 1.21 VAIHTO (KPL) 23 321
MYYNTI 1.25 YLIN 1.24 VAIHTO (VAL) 0,029 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
14.11.
2019

Enersensen pitkittyneet kannattavuushaasteet ovat romahduttaneet yhtiön arvon hyvin matalaksi ja tällä hetkellä yhtiötä hinnoitellaan kriisiyhtiönä. Näkemyksemme mukaan yhtiön liiketoimintamallilla kannattavuusongelmat on korjattavissa, vaikka näkyvyys tuloskäänteeseen on edelleen poikkeuksellisen heikko. Osakkeen arvostus ei mielestämme anna painoarvoa mahdolliselle käänteelle ja siten osakkeen riski/tuotto-suhde on kääntynyt varovaisen houkuttelevaksi. Korkean riskiprofiilin vuoksi osakkeen omistaminen vaatii sijoittajalta edelleen erittäin korkeaa riskinkantokykyä.

Tyyppi: company_report
2.9.
2019

Enersense julkaisi perjantaina H1-raporttinsa, joka jäi odotuksistamme kautta linjan. Laskimme raportin jälkeen lyhyen tähtäimen ennusteitamme ja odotamme vuoden 2019 jäävän tappiolle. Heikon tulostason takia osake ei saa tukea tulospohjaisista arvostuskertoimista, mutta yhä kohtuullisena pysyneen taseaseman vuoksi yhtiön riskiprofiili on säilynyt siedettävällä tasolla ja siten osakkeen laskuvaraa rajaa mielestämme matala liikevaihtopohjainen arvostus.

Tyyppi: company_report
18.7.
2019

Odotamme Enersenseltä kannattavuuskäännettä vuonna 2019 Ranskan suurprojektin ylösajon myötä. Arviomme mukaan käänne painottuu loppuvuoteen ylösajon osuttua H1:lle. Odottamaamme tuloskäänteeseen suhteutettuna lyhyen tähtäimen arvostus on tulospohjaisesti korkea, mutta painuu maltilliseksi ensi vuoteen katsottaessa. Tuloskäänteeseen liittyvän korkean epävarmuuden vuoksi emme kuitenkaan ole valmis nojaamaan vuoden 2020 arvostuskertoimiin tässä vaiheessa.

Tyyppi: company_report
5.6.
2019

Arviomme mukaan yhtiön lyhyen tähtäimen tuloskehitys jää vielä vaatimattomaksi ja sijoittajien luottamuksen palauttaminen ja katseen siirtäminen pidemmän tähtäimen potentiaaliin vaatii kovia näyttöjä numeroiden valossa. Arviomme mukaan näemme vasta loppuvuonna kansainvälisten projektien ylösajon ensimmäisiä tuloksia ja siten lyhyellä tähtäimellä osakkeelle on vaikea löytää positiivisia ajureita.

Tyyppi: company_report
18.3.
2019

Enersense julkaisi perjantaina H2-tuloksensa, joka jäi heikkoa tulosta indikoineista ennakkotiedoista selvästi. Laskimme raportin jälkeen lyhyen tähtäimen ennusteitamme, mihin suhteutettuna arvostus on korkea. Yhtiöllä on potentiaalia huomattavasti lähivuosien odotuksiamme korkeammalle, mutta korkean epävarmuuden takia emme venytä ennusteita toistaiseksi.

Tyyppi: company_report
1.2.
2019

Enersense antoi eilen tulosvaroituksen, jonka mukaan vuoden 2018 liikevaihto jää edellisvuoden tasolle ja tulos on käyttökatetasolla tappiollinen. H2’18:lla ilmenneet haasteet tulivat meille yllätyksenä eikä meillä ole näkyvyyttä negatiivisen kierteen päättymiseen. Toistuvat sopimushaasteet nostava myös yhtiön riskiprofiilia merkittävästi, minkä takia mielestämme sijoittajien kannattaa seurata yhtiön kehitystä sivusta.

Tyyppi: company_report
5.10.
2018

Enersense tiedotti eilen ostavansa Värväämö Oy:n koko osakekannan. Pidämme kaupan toteutumista hyvin todennäköisenä ja näin ollen olemme huomioineet kaupan jo ennusteissamme. Näemme yrityskaupassa potentiaalia, mutta potentiaalin realisoituminen vaatii sijoittajilta kärsivällisyyttä.

Tyyppi: company_report
31.8.
2018

Enersense julkaisi eilen H1’18-raporttinsa, joka oli numeroiden osalta selvä pettymys. Yhtiön tulos jäi heikoksi, minkä taustalla oli pääasiassa alkuvuonna ostetun liiketoiminnan merkittävä tappio. Mielestämme yhtiöllä on kuitenkin hyvät edellytykset kääntää tappiollinen liiketoiminta-alue. Laskimme ennusteitamme selvästi, mutta osakkeen arvostus on ensi vuoteen katsottaessa matala.

Tyyppi: company_report
25.4.
2018

Enersense on teollisuuden suurten rakennus- ja huoltohankkeiden optimoija ja sijoitusprofiililtaan puhdas kasvuyhtiö. Yhtiön viimeisen viiden vuoden keskimääräinen liikevaihdon kasvu on ollut keskimäärin 25 % vuodessa (2013-2017). Pitkällä aikavälillä yhtiön tuloskasvu on melko vakaan kannattavuuspotentiaalin vuoksi riippuvainen liikevaihdon kasvusta. Yhtiön hyvä track-record ja markkinoiden kasvukuva huomioiden yhtiöllä on kaikki edellytykset jatkaa ripeää kasvua lähivuosina.

Tyyppi: company_report
28.3.
2018

TÄRKEITÄ TIETOJA LUKIJALLE

Inderes Oy (”Inderes”) on laatinut tämän tutkimuksen Enersense International Oyj:stä (”Yhtiö”).

Tämä tutkimus on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan taustatietoa varten, eikä sitä tule pitää Yhtiön, sen osakkeiden tai muiden arvopaperien tarjoamisena tai markkinointina Suomessa tai missään muussakaan maassa.

Enersense

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Enersense

Enersense on vaativiin teollisuuden projekteihin erikoistunut rekrytoinnin ja resurssienhallinnan asiantuntija. Yhtiö hallitsee erityisesti suuret teollisuuden rakennustyömaat ja tuotantolaitosten huoltoprojektit.