Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Enersense

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
17.5.
2021

Enersense tiedotti toukokuun alussa siirtyvänsä IFRS-raportointiin. Tämän taustalla on yhtiön käynnissä oleva hanke siirtyä pörssin päälistalle. Olemme päivittäneet ennusteemme ja huomioimme kirjanpitostandardin muutoksen nyt ennusteissamme. Tulosennusteemme muuttuivat merkittävästi, mutta tämä selittyy pääosin kirjanpidollisilla tekijöillä. 

Inderes analyysi
5.5.
2021

Enersensen eilen julkaisemat Q1-luvut olivat selvästi huomattavaa kausiluonteisuutta alkuvuodelta odottaneita ennusteitamme paremmat. Ohjeistuksensa yhtiö piti odotetusti ennallaan, mutta positiivista oli, että tilauskanta oli edelleen jatkanut kasvua alkuvuoden aikana. 

Inderes analyysi
16.3.
2021

Enersense tiedotti eilen suunnatusta osakeannista, jolla kerättiin 15 MEUR:n bruttovarat. Anti vahvistaa yhtiön rahoitusasemaa, antaa paremmat asetelmat käynnissä oleviin velkarahoitusneuvotteluihin ja näkemyksemme mukaan laskee yhtiön riskitasoa. Annista aiheutuneen omistuksen liudentumisen vastapainona on myös yhtiön vahvistuneet edellytykset toteuttaa strategian mukaisia yritysjärjestelyjä.

Inderes analyysi
26.2.
2021

Enersensen eilen raportoima Q4:n operatiivinen tulos vastasi hyvin odotuksiamme. Ennusteemme osuivat myös hyvin yhtiön antaman ohjeistushaarukan sisään ja näin ollen emme tehneet olennaisia ennustemuutoksia. Yhtiön kannattavuuskäänne eteni vuonna 2020 erittäin vakuuttavasti. Markkinan kasvun myötä ja Empower-synergioiden tullessa läpi yhtiöllä on hyvät tuloskasvuedellytykset lähivuosille. 

Inderes analyysi
21.12.
2020

Enersense antoi perjantaina jo toisen kuluvan vuoden tulosta koskevan positiivisen tulosvaroituksen. Se vahvistaa yhtiön vauhdilla edenneen kannattavuuskäänteen olevan tukevalla pohjalla, mikä yhdessä mittavien synergiatavoitteiden kanssa antaa edellytykset tuntuvalle tuloskasvulle lähivuosina. Vahvan kannattavuuskehityksen ansiosta nousseen luottamuksen myötä annamme myös suuremman painoarvon synergiahyödyt huomioivalle vuoden 2022 ennusteidemme mukaiselle matalalle arvostukselle.

Inderes analyysi
3.11.
2020

Enersensen eilen julkaisemat Q3-luvut olivat selvästi odotuksiamme paremmat yhtiön kannattavuuskäänteen otettua huomattavan harppauksen oikeaan suuntaan. Vuoden 2020-2022 tulosennusteemme nousivat raportin jälkeen selvästi ja kuluvan vuoden tulosennusteemme on yhtiön ohjeistushaarukan ylälaitaa korkeammalla.

Inderes analyysi
18.8.
2020

Enersensen eilen julkaisemat H1-luvut olivat yllätyksettömät, sillä yhtiö oli julkaissut ennakkotietoja jo aikaisemmin. Tulospäivän suurin mielenkiinto kohdistuikin loppuvuoden näkymiin sekä Empower-yritysoston integraation aikatauluun ja synergioihin. Annettu synergiatavoitehaarukka on tulostasoon nähden huomattava, ja jopa kohtuullisella toteutuksella se pitää tulostason tuntuvalla nousukäyrällä vuosina 2021-2022. Tuloskasvua peilaten vuoden 2021 arvostuskertoimet ovat mielestämme melko neutraalit, mutta arvostus painuu hyvin houkuttelevaksi vuoteen 2022 katsottaessa.

Inderes analyysi
3.7.
2020

Enersense tiedotti eilen merkittävistä järjestelyistä, kun yhtiö suunnittelee järjestävänsä suunnatun osakeannin ja ostaa selvästi itseään suuremman Empowerin koko osakekannan. Näkemyksemme mukaan transaktion mukana tulevat vastuut ovat maltilliset suhteessa ostettavan liiketoiminnan kokoluokkaan, mikä mahdollistaa järjestelyiden arvonluonnin.

Inderes analyysi
16.6.
2020

Näkemyksemme mukaan tulosvaroitus osoittaa, että edellisvuosien kannattavuushaasteiden juurisyitä on saatu korjattua ja kannattavuuskäänne etenee oikeansuuntaisilla urilla. Ennusteidemme asettama rima lähivuosille ei ole erityisen korkealla suhteessa historiassa saavutettuun kannattavuustasoon, mutta ennusteillamme osakkeen arvostus on silti matala. Osakkeen arvostuskertoimissa onkin mielestämme selvää nousuvaraa nykytasolta.

Inderes analyysi
16.3.
2020

Enersensen eilen julkaisema H2-tulos jäi selvästi odotuksistamme liikevaihdon vahvasta kasvusta huolimatta. Yhtiön ohjeistus vastasi odotuksiamme ja odotamme yhtiön kannattavuuden paranevan vuonna 2020. Kannattavuusparannus tulee kuitenkin aiempia arvioitamme loivemmalla kulmakertoimella ja sen toteutumiseen liittyy riskejä toimintaympäristön ollessa hyvin epävarma.

Enersense

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas