Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Incap

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
26.11.
2020

Incap julkisti eilen Q3-raporttinsa. Yhtiön operatiivinen suoritus oli odotustemme mukaisesti mainio ja jälleen luottamusta vahvistava osoitus mallikkaasti hyrräävän koneiston tuloksentekokyvystä. Osaketta ei ole hinnalla pilattu ja pidämme tarjolla olevaa tuotto/riski-suhdetta hyvänä. 

Inderes analyysi
12.11.
2020

Incapin eilen antama positiivinen tulosvaroitus laski loppuvuoden tuloskehitykseen liittynyttä riskitasoa, minkä lisäksi viimeaikainen uutisvirta (mm. koronarokote) on piirun verran hälventänyt myös ensi vuoteen liitännäisiä epävarmuuksia. Tätä kokonaisuutta mukaillen olemme tehneet lähivuosien ennusteisiimme nostoja. Priimakunnossa oleva yhtiö ei ole kallis ja mielestämme seuraavan 12 kuukauden tuotto-odotus on riskiprofiiliin suhteutettuna yhä riittävällä tasolla.

Inderes analyysi
27.10.
2020

Mielestämme kertoimien nousuvarasta, tuloskasvusta ja pienestä osingosta muodostuva tuotto-odotus on yhtiön riskiprofiiliin suhteutettuna mainio. Lisäksi järjestettävän merkintäoikeusannin myötä yhtiö saa lisää tulivoimaa strategiansa epäorgaaniselle toteuttamiselle, mikä vahvistaa entisestään pidemmän tähtäimen arvonluontipotentiaalia.

Inderes analyysi
17.9.
2020

Incap on navigoinut koronahaasteiden läpi vakuuttavalla tavalla, mikä on mainio osoitus sekä yhtiön keskeisimpien vahvuuksien purevuudesta että alla olevan koneiston taistelukyvystä. Näistä elementeistä ja strategian määrätietoisesta toteuttamisesta kumpuava arvonluontipotentiaali on mielestämme paksu. Tähän linjattuna arvostustaso ei ole korkea ja kokonaiskuva huomioiden pidämmekin tarjolla olevaa tuotto/riski-suhdetta riittävän hyvänä. 

Inderes analyysi
27.8.
2020

Incap julkisti eilen Q2-raporttinsa. Yhtiön suoritus oli haastavaan toimintarakoon erittäin vakuuttava ja jälleen mainio osoitus ryhdikkäässä asennossa olevan koneiston tuloksentekokyvystä. Incap päivitti myös koko vuoden ohjeistuksena, mikä poisti terävimpiä H2-suoritustason yllä olleita riskipiikkejä. Arvostus on yhä järkevä, emmekä näe syitä yhtiön kannattavaa kasvua tarjoavan sijoitusprofiilin hylkäämiselle.

Inderes analyysi
25.5.
2020

Incap tiedotti perjantaina Intian hallituksen keventäneen Karnatakan talousalueelle koronaviruspandemian taltuttamiseksi asetettuja ja maaliskuun loppupuolella voimaan astuneita rajoituksia. Kapasiteettirajoitusten keventyminen hälvensi etenkin keskeisimpiä yhtiön oman toimituskyvyn yllä olleita uhkakuvia. Vaikka lyhyen tähtäimen viitekehikko onkin kysyntäpuolta nakertavien epävarmuustekijöiden ajamana hyvin haastava, ei näkemyksemme yhtiön toimintamallin purevuudesta tai sen varaan rakentuvasta pidemmän aikavälin arvonluontipotentiaalista ole muuttunut.

Inderes analyysi
12.5.
2020

Incapin Q1:n operatiivinen suoritus oli hieman odotuksiamme parempi ja kokonaisuudessaan hyvä osoitus yhtiön toimintamallin purevuudesta sekä AWS:n hankinnan myötä kasvaneen tuotantolaitosverkoston tehokkuudesta. Vaikka kuluvan vuoden toimintaympäristö on hyvin haastava sekä kysyntä- että tarjontapuolelle sinkoilevien rasitteiden johdosta, olemme luottavaisia yhtiön keskeisimpien kilpailuvalttien purevuuteen ja pidemmän aikavälin arvonluontipotentiaaliin. Tähän suhteutettuna seuraavan 12 kk:n tuotto/riski-profiili on mielestämme riittävä.

Inderes analyysi
21.4.
2020

Incap tiedotti eilen Intian hallituksen jatkotoimista, jotka pitävät Intian tuotantolaitoksen suljettuna toukokuun alkuun saakka. Samalla yhtiö tiedotti Ison-Britannian tuotantolaitoksen jatkavan operointiaan sopeutetulla kapasiteetilla. Olemme yhä hyvin luottavaisia yhtiön pidemmän aikavälin kilpailukyvyn ja yhtiön arvonluontipotentiaalin suhteen. Lyhyellä tähtäimellä jälleen asteen verran kohonnut riskitaso on kuitenkin kutistanut vallitsevat turvamarginaalit selvästi negatiivisiksi taipuvia toiminta- ja ennusteriskejä vastaan liian ohuiksi, joten laitamme lisäostot nyt jäihin.

Inderes analyysi
25.3.
2020

Incap tiedotti eilen sopeuttavansa Ison-Britannian kapasiteettiaan ja jatkavansa Intian tuotantolaitoksen sulkua huhtikuun puoliväliin saakka. Näin ollen yhtiön toimintaympäristö otti päivän aikana kohtuullisen taka-askeleen. Olemme edelleen luottavaisia yhtiön kilpailuetuihin ja -kykyyn, mitä heijastellen näemme Incapin pidemmän aikavälin mittavan arvonluontipotentiaalin riittävän houkuttelevana kantamaan kärsivälliset sijoittajat yli lyhyen tähtäimen huomattavan korkeiden riskitekijöiden.

Inderes analyysi
24.3.
2020

Koronaviruksen globaalin ja yhä nopean etenemisen myötä yhtiön toimintaympäristö on kokonaisuudessaan heikentynyt selvästi. Tällä ei arviomme mukaan kuitenkaan ole nakertavia vaikutuksia yhtiön keskeisimpiin kilpailuetuihin ja mielestämme Incapin mittava pidemmän ajan arvonluontipotentiaali riittää kompensoimaan lyhyen tähtäimen suuret riski- ja epävarmuustekijät.

Incap

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Incap

Incap on kansainvälisesti toimiva sopimusvalmistaja. Incapin asiakkaat ovat oman alansa johtavia korkean teknologian laitetoimittajia, joille Incap tuottaa kilpailukykyä strategisena kumppanina. Incapilla on tammikuussa 2020 tehdyn AWS Electronics Groupin yrityskaupan jälkeen toimintaa Suomessa, Virossa, Intiassa, Slovakiassa, Isossa-Britanniassa ja Kiinassa. Yhtiö työllistää noin 1300 henkeä. Incapin osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1997 lähtien. Lisätietoja: www.incapcorp.com.