LeadDesk
474 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 8.85 ALIN 8.85 VAIHTO (KPL) 480
MYYNTI 8.90 YLIN 8.85 VAIHTO (VAL) 0,004 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Viimeisin video

Yhtiökuvaus Strategia & arvot Markkinat Johtoryhmä Tuotteet & Palvelut

LeadDesk Oy on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä ohjelmistoyhtiö, joka toimii pilvipohjaisten ohjelmistojen markkinoilla Euroopassa. Yhtiö tarjoaa LeadDesk-pilvipalvelua suurivolyymisen myynnin ja asiakaspalvelun tarpeisiin. Yhtiöllä on toimistot kuudessa maassa Pohjois-Euroopassa. LeadDesk-pilvipalvelua käyttää yli 700 asiakasta 34 maassa.

Suomalainen kansainvälistyvä pilvipalveluiden uranuurtaja

Tänä päivänä LeadDesk on toimialansa johtava1 myynti- ja asiakaspalveluohjelmistojen toimittaja Pohjoismaissa ja yhtiö on luonut hyvän kasvualustan Euroopan keskeisissä maissa.

LeadDeskin liikevaihto on kasvanut vuosien 2012 ja 2018 välisenä aikana keskimäärin 46 % vuodessa. Vuonna 2018 Yhtiön liikevaihto oli noin 11,0 miljoonaa euroa, mikä vastasi noin 21 %:n kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. Jatkuvan vuosilaskutuksen (ARR) arvo vuoden 2018 joulukuussa oli noin 8,8 miljoonaa euroa. Käyttökate (EBITDA) vuonna 2018 oli noin 1,8 miljoonaa euroa, joka vastasi noin 17 %:n osuutta liikevaihdosta.

(*Luvut perustuvat 2018 konsernitilinpäätökseen ja ne ovat tilintarkastamattomia).

Graafi: Liikevaihtoa lukuun ottamatta luvut ovat tilintarkastamattomia.

Liiketoiminnan kasvu ja kannattavuus pohjautuvat:

  • edistykselliseen LeadDesk-pilvipalveluun
  • jatkuvalaskutteiseen SaaS-liiketoimintamalliin
  • pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin
  • sekä menestyksellisesti toteutettuun kansainväliseen laajentumiseen

     

LeadDesk työllisti 31.12.2018 yhteensä 73 henkilöä, joista Suomessa työskenteli 51 henkilöä. Yhtiön tuotekehitystoiminta on keskitetty Suomeen.

LeadDeskin tavoitteena on kasvattaa markkinaosuuttaan yhtiön nykyisillä markkinoilla ja laajentua uusille markkina-alueille Euroopassa – orgaanisesti ja yritysostoin. Pilvipohjainen ratkaisu ja skaalautuva liiketoimintamalli tukevat yhtiön kasvu- ja kansainvälistymisstrategiaa.

Sekä yhtiön avainhenkilöt että nykyiset omistajat ovat sitoutuneita yhtiön toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Lähteet:
[1]  Johtava pilvipalveluna täysin itsenäisesti käyttöönotettavan (self provisioning) suurivolyymisen myynnin- ja asiakaspalvelun ohjelmiston toimittaja liikevaihdolla mitattuna Pohjoismaissa. Tieto perustuu johdon selvityksiin alalla toimivista yrityksistä. Tarkastelussa ei ole ollut madollista huomioida ei-julkisia tietolähteitä.

 

Tavoitteena voimakas kasvu nykymarkkinoilla ja laajentuminen uusille markkina-alueille

Pyrimme kasvattamaan markkinaosuuttamme voimakkaasti nykyisillä markkina-alueillamme ja laajentumaan uusille markkina-alueille Euroopassa – orgaanisesti ja yritysostoin. Kehittyneet liiketoimintaprosessimme, skaalautuva SaaS-pilvipalveluna tarjottava LeadDesk-pilvipalvelumme ja näytöt onnistuneesta kansainvälistymisestä tukevat merkittävästi kannattavaa ja kansainvälistä laajentumistavoitettamme.

Keskeisessä osassa kasvustrategiassamme ovat jatkuvan vuosilaskutuksen osuuden ylläpitäminen, sen määrän kasvattaminen sekä uusille markkinoille laajentuminen ja yritysostot.

Kohdemarkkinoillamme on runsaasti pieniä toimijoita ja pyrimme laajentumaan markkinoilla kasvustrategiamme mukaisin yritysostoin. Yritysostojen tavoitteena on tukea kansainvälistä laajentumistamme ja edistävät LeadDesk-pilvipalvelumme kehittämistä yhä kokonaisvaltaisemmaksi.

Tarkoituksemme

Uskomme, että tyytyväiset asiakaspalvelijat ja myyjät luovat tyytyväisiä asiakkaita. Tyytyväiset asiakkaat luovat asiakkaillemme edellytykset menestyvään liiketoimintaan.

Tavoitteemme

Visionamme on olla liikevaihdolla mitattuna Euroopan suurin suurivolyymisen myynnin ja asiakaspalvelun tarpeisiin keskittynyt SaaS-ohjelmistoyhtiö.

LeadDesk Oy toimii pilvipohjaisten ohjelmistojen markkinoilla Euroopassa. Globaali ilmiö pilvipohjaisten ohjelmistojen lisääntymisestä yritysohjelmistomarkkinoilla heijastuu myös contact center -ohjelmistoratkaisuissa, jotka ovat siirtymässä voimakkaasti paikallisista ratkaisuista pilveen.1 Pilvipalveluna toimivien SaaS-pohjaisten ohjelmistojen korvatessa paikallisia ohjelmistoratkaisuja ovat monet suuret ohjelmistotalot ohjanneet liiketoimintamalliaan SaaS:n suuntaan. Kasvava SaaS-ohjelmistojen kysyntä luo positiiviset näkymät LeadDeskin toimintaympäristölle.

Pilvipohjaisten ohjelmistopalvelumarkkinoiden kasvu

Pilvipohjaiset ohjelmistopalvelut ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana laajentuneet ja kehittyneet yhdeksi suurimmaksi murrokseksi tietokoneiden aikakaudella. Pilvipohjaisten ohjelmistopalveluiden markkinoiden odotetaan kasvavan merkittävästi Euroopassa ja muualla maailmassa. Gartnerin ennusteiden mukaan globaalien SaaS-yritysohjelmistojen odotetaan kasvavan noin 18 prosenttia vuodessa vuosina 2016-2020.2

Lähteet:
1 DMG Consulting 2017. Cloud-Based Contact Center Infrastructure Market Report 2017-2018.
2 Gartner, 2017 (5.12.2018): https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2017-02-22-gartner-sa...

Olli Nokso-Koivisto, CEO

Risto Takkala, Chief Financial Officer

Toni Laturi, Head of Product

Timo Kättö, VP of Sales

Jarno Tenni, Head of Engineering

Valtteri Komulainen, Head of Operations

 

LeadDesk-pilvipalvelu

LeadDesk-pilvipalvelu muodostuu LeadDesk-ohjelmistosta ja ohjelmiston ohella tarjottavista telepalveluista. LeadDesk-pilvipalvelu mahdollistaa tehokkaan myynti- ja asiakaskontaktien käsittelyn ja yhdistää oikean henkilön, kanavan ja ratkaisun oikeaan aikaan. LeadDesk-pilvipalvelua tarjotaan helposti käytettävällä SaaS-mallilla ja ympärivuorokautisella asiakastuella.

LeadDesk-pilvipalvelu:

  • On suunniteltu suurten asiakasmäärien käsittelyyn.
  • On laajentunut ulospäinsuuntautuvan (outbound) myynnin lisäksi myös sisäänpäin kohdistuvaan (inbound) myyntiin ja asiakaspalveluun.
  • Voi käyttää selaimen kautta useissa käyttöjärjestelmissä ja päätelaitteissa, eikä sen käyttöönotto yleensä vaadi räätälöintiä.
  • Osana LeadDesk-pilvipalvelua tarjotaan telepalveluna VoIP-liittymiä (Voice over Internet Protocol) laadukkaan yhteyden varmistamiseksi.

LeadCloud-palvelu

LeadDeskin tytäryhtiö Leadventure Oy tarjoaa kuluttaja- ja päättäjäyhteystietoja suoramarkkinoinnin tarpeisiin LeadCloud-palveluna. LeadCloud-palvelu perustuu muun muassa koneoppimisen hyödyntämiseen myyntikontaktien luokittelussa ja järjestämisessä. Palvelun avulla yhtiön asiakkaat pystyvät rajaamaan markkinoinnin kohderyhmät tehokkaasti omien tarpeidensa mukaan. LeadCloud-palvelua tarjotaan pääasiassa Suomessa.

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: article
22.5.
2019

Inderes toteuttaa laajempaa tutkimusta ohjelmistoyhtiöiden mielikuvista ja annammekin kaikille tämän artikkelin yhteydessä olevaan sentimenttikyselyyn vastanneille Inderes Premiumin kuukaudeksi (edun voi yhdistää myös olemassa olevaan Premium-tilaukseen). 

Tyyppi: stock_exchange_release
18.4.
2019

Ilmoitusvelvollinen

Nimi: Timo Kättö

Asema: Muu ylin johto

(X) Oikeushenkilö

Liikkeeseenlaskija: LeadDesk Oyj

LEI: 743700LBLYH1JB790471

Ilmoituksen luonne: MUUTOS

Viitenumero: 743700LBLYH1JB790471_20190214132658_12

Muutoksen selostus:

Notification on use of the options by Mr Timo Kättö was not duly registered and processed due to a human error, and therefore the resolution to issue and register the shares under the notification was not completed.

____________________________________________

Tyyppi: stock_exchange_release
22.3.
2019

Yhtiötiedote 22.3.2019 kello 13.15

Viitaten LeadDesk Oyj:n ("LeadDesk" tai "Yhtiö") 1.2.2019 julkistamaan yhtiöesitteeseen ja Yhtiön 12.2.2019 julkistamaan yhtiötiedotteeseen LeadDeskin listautumisannin lopputuloksesta, LeadDeskin henkilöstöannissa merkityt 37 316 uutta osaketta on rekisteröity kaupparekisteriin 22.3.2019.

Tyyppi: news
15.3.
2019

Olemme päivittäneet tuloskauden jälkeen jälleen tilannekuvaa listattujen SaaS-yhtiöiden arvostustasojen kehityksestä ja suomalaisten listattujen SaaS-yhtiöiden arvostuskertoimista.

Tyyppi: stock_exchange_release
28.2.
2019

Yhtiötiedote 28.2.2019 kello 20.30

Seuraavassa taulukossa esitetään LeadDesk Oyj:n kymmenen suurinta osakkeenomistajaa omistuksineen Yhtiön suorittaman listautumisannin ja listautumisen Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle jälkeen. Osakkeenomistajien omistustiedot perustuvat Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään osakasluetteloon. Osakkeenomistajien kokonaismäärä oli 1 068 osakkeenomistajaa (tilannepäivä 27.2.2019).

Tyyppi: inderes_qa
18.2.
2019

"Arvopaperin analyytikon Ari Rajalan mukaan First Northiin listautuvan LeadDeskin tuloksen pitäisi lähivuosina kymmenkertaistua, jotta osakkeen merkintähinta olisi oikeutettu." Mitäs mieltä meidän Petri on tästä?

Tyyppi: news
18.2.
2019

Aloitamme LeadDeskin seurannan lisää-suosituksella ja 8,5 euron tavoitehinnalla. LeadDesk tarjoaa pilvipohjaista contact center -ohjelmistoa suuren volyymin asiakaspalvelun ja myynnin tarpeisiin.

Tyyppi: company_report
18.2.
2019

LeadDesk tarjoaa pilvipohjaista contact center -ohjelmistoa suuren volyymin asiakaspalvelun ja myynnin tarpeisiin. Yhtiöllä on vahvat näytöt nopeasta ja kannattavasta kasvusta Suomessa ja kansainvälisesti, sekä kilpailukykyinen ja skaalautuva SaaS-liiketoimintamalli. LeadDeskin kohdemarkkina on iso ja pilvitransformaation myötä voimakkaassa kasvussa, mikä yhdistettynä pirstaloituneeseen kilpailukenttään tarjoaa yhtiölle mahdollisuuksia sekä vahvaan orgaaniseen kasvuun että yritysjärjestelyihin.

Tyyppi: stock_exchange_release
15.2.
2019

Ilmoitusvelvollinen

Nimi: Laturi, Toni

Asema: Muu ylin johto

Liikkeeseenlaskija: LeadDesk Oyj

LEI: 743700LBLYH1JB790471

Ilmoituksen luonne: ENSIMMÄINEN ILMOITUS

Viitenumero: 743700LBLYH1JB790471_20190214125059_2

____________________________________________

Liiketoimen päivämäärä: 2019-02-12

Kauppapaikka: FIRST NORTH FINLAND (FNFI)

Instrumenttityyppi: OSAKE

ISIN: FI4000364120

Liiketoimen luonne: MERKINTÄ

Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot

(1): Volyymi: 1 482 Yksikköhinta: 6,75 EUR

Tyyppi: stock_exchange_release
15.2.
2019

Ilmoitusvelvollinen

Nimi: Komulainen Valtteri Aleksi

Asema: Muu ylin johto

(X) Oikeushenkilö

Liikkeeseenlaskija: LeadDesk Oyj

LEI: 743700LBLYH1JB790471

Ilmoituksen luonne: ENSIMMÄINEN ILMOITUS

Viitenumero: 743700LBLYH1JB790471_20190214134156_4

____________________________________________

Liiketoimen päivämäärä: 2019-02-12

Kauppapaikka: FIRST NORTH FINLAND (FNFI)

Instrumenttityyppi: OSAKE

ISIN: FI4000364120

Liiketoimen luonne: MERKINTÄ

Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot

LeadDesk

LeadDesk

Company page 15.01.2019 9:41 LeadDesk

LeadDesk on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa LeadDesk-pilvipalvelua suurivolyymisen myynnin ja asiakaspalvelun tarpeisiin, erityisesti contact center -palveluita tuottaville yrityksille. Muita merkittäviä asiakastoimialoja ovat media, turvallisuuspalvelut, energia, tietoliikenne, talouspalvelut ja markkinatutkimus.

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

LeadDesk

LeadDesk on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa LeadDesk-pilvipalvelua suurivolyymisen myynnin ja asiakaspalvelun tarpeisiin, erityisesti contact center -palveluita tuottaville yrityksille. Muita merkittäviä asiakastoimialoja ovat media, turvallisuuspalvelut, energia, tietoliikenne, talouspalvelut ja markkinatutkimus.