Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Merus Power

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Pauli Lohi

Pauli Lohi

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
18.11.
2022

Merus Power on sähkövarastoihin ja sähkönlaaturatkaisuihin erikoistunut teknologiayhtiö, joka pyrkii hyötymään energiamarkkinan murroksesta ja erityisesti sähkövarastomarkkinan vahvasta kasvunäkymästä. Tuloskasvu painottunee lähemmäs strategiakauden loppupäätä (2026), sillä organisaation kasvattaminen ja uusiin tuotantotiloihin siirtyminen todennäköisesti hidastavat kannattavuuskehitystä lähivuosina ja toisaalta sähkövarastoliiketoiminnan kasvu ei ole vielä lähtenyt liikkeelle aivan odotustemme mukaisesti. 

Analyysi
24.8.
2022

Ensimmäinen vuosipuolisko sujui positiivisissa merkeissä kasvun ja tuloksen ylittäessä ennusteemme. Osakkeen vahva kurssikehitys yhdistettynä odotuksiamme heikompaan tilauskehitykseen sähkövarastosegmentissä kääntävät osakkeen tuotto/riski-suhteen mielestämme heikoksi.

Analyysi
10.2.
2022

Vuoden 2021 jälkipuoliskon tekeminen oli vakuuttavaa ja positiivinen kasvunäkymä näyttäisi jatkuvan vuoden 2022 aikana, vaikka komponenttipula voi vielä paikoin hidastaa menoa. Pidämme yhtiön pitkän aikavälin kasvunäkymiä vahvoina ja osakkeen tuotto-odotusta nykyhinnalla kiinnostavana.

Analyysi
3.1.
2022

Merus Powerin ensimmäinen sähkönlaaturatkaisutoimitus Yhdysvaltoihin oli positiivinen uutinen, sillä se vähensi alkavan vuoden ennusteisiimme liittyvää epävarmuutta sekä tarjoaa yhtiölle tärkeän referenssin uudella markkinalla. Kokonaisuudessaan vuoden 2021 ilmoitettu tilauskertymä on karkeasti odotustemme mukainen, joskin korkeampi sähkönlaaturatkaisujen osuus tukee alkavan vuoden kannattavuutta. Merus Powerin kasvustrategian painopiste sähkövarastot on kuitenkin toistaiseksi kehittynyt odotettua vaisummin ja viimeaikaisen kurssinousun myötä tuotto-odotus on heikentynyt.

Analyysi
1.11.
2021

Merus Power on sähkövarastoihin ja sähkönlaaturatkaisuihin erikoistunut teknologiayhtiö, joka pyrkii hyötymään energiamarkkinan murroksesta. Yhtiö tavoittelee voimakasta orgaanista kasvua erityisesti nopeasti kasvavan sähkövarastomarkkinan sekä listautumisannin tarjoaman pääoman turvin. Pidämme yhtiön tuotteita kilpailukykyisinä ja arvioimme yhtiön kasvavan nopeasti tulevina vuosina. Yhtiön pieni koko ja toimialan muutosnopeus heikentävät näkyvyyttä pitkän aikavälin kannattavuustasoon.

Merus Power

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas