Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Nokian Renkaat

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
13.1.
2022

Nokian Renkaat on viime vuosina investoinut rutkasti. Nyt yhtiö on siirtymässä tehtyjen hankkeiden hyötyjen realisoimiseen ja samalla syyskuussa päivitetyn kasvustrategiansa terävämpään toteuttamiseen. Mielestämme osake ei ole pahan hintainen. 

Inderes analyysi
3.11.
2021

Nokian Renkaat julkisti eilen odotuksiamme paremman Q3-raportin. Yhtiöltä löytyy todistettua hinnoitteluvoimaa, mikä yhdessä vahvistuvan tuotantokapasiteetin ja muiden rakenteellisten ominaisuuksien kanssa pitää pidemmän aikavälin tuloskasvunäkymän hyvänä. Hyväksi voidaan sanoa myös arvioimaamme vuotuista tuotto-odotusta. 

Inderes analyysi
10.9.
2021

Nokian Renkaat järjesti eilen virtuaalisen pääomamarkkinapäivän. Tilaisuudessa keskityttiin kasvustrategian kertaamiseen ja sen toteuttamisen keskeisimpiin toimenpiteisiin. Nokian Renkaiden rakenteelliset vahvuudet ovat toimivia, mitä peilaten lähtökohta strategian omistaja-arvoa luovalle toteuttamiselle on mielestämme hyvä. Tällaisena pidämme myös odottamastamme tuloskasvusta, osingosta ja maltillisesta arvostuskuvasta muodostuvaa vuotuista tuotto-odotusta. 

Inderes analyysi
4.8.
2021

Nokian Renkaat julkisti eilen Q2-raporttinsa. Yhtiön suoritus oli mallikelpoinen ja ennakkokaavailut ylitettiin niin liikevaihdon kuin operatiivisen tuloksenkin osalta. Vahvistunutta tuotantokapasiteettia sekä uusia tuotelanseerauksia heijastellen Nokian Renkaat on päässyt paranevaan markkinaan liki ihanteellisesta asemasta. Pidämme tuloskasvun sekä osingon muodostamaa vuotuista riskikorjattua tuotto-odotusta edelleen omistamiseen kannustavana. 

Inderes analyysi
5.5.
2021

Nokian Renkaiden eilen julkaisema Q1-raportti oli liikevaihdon osalta odotuksiemme parempi, mutta kannattavuuden osalta hieman toisen suuntainen. Yhtiö on viimeistelemässä kokoluokkaansa nähden mittavaa investointiohjelmaa ja samaan aikaan kysyntä elpyy hyvää vauhtia. Pidämme vuotuista tuotto-odotusta riittävänä. 

Inderes analyysi
10.2.
2021

Nokian Renkaiden eilen julkistama Q4-raportti oli raportoitujen lukujen osalta odotuksiamme heikompi, kun taas alkaneelle vuodelle tarjotut suuntaviivat olivat odotettuja. Yhtiö lähtee uuteen vuoteen suhteellisesti hyvistä lähtökohdista ja ladun tulisi olla auki huomattavaan tulosparannukseen. Osake ei ole tavattoman kallis, mutta mielestämme ei riittävän halpakaan toimintaympäristön suoristumiseen ja tuloskasvuodotusten realisoitumiseen liittyvät riskit huomioiden. 

Inderes analyysi
28.10.
2020

Nokian Renkaiden Q3-suoritus oli hyvin tomera ja yhtiö ylitti vallinneet markkinaodotukset selvällä marginaalilla. Yhtiön operatiiviset kivijalat ovat näkemyksemme mukaan tukevat ja sekä näiden että etenevien investointihankkeiden vahvistaman kilpailukyvyn varaan rakentuva pidemmän tähtäimen tulospotentiaali on mielestämme hyvä. Lyhyellä tähtäimellä näitä pitkän pelin onnistumisia on näkemyksemme mukaan kuitenkin hinnoiteltu osakkeeseen hieman liikaa, eikä pelkästä osingosta muodostuva seuraavan 12 kuukauden tuotto-odotus ole mielestämme riittävä korvaus.

Inderes analyysi
28.9.
2020

Nokian Renkaiden operatiiviset kivijalat ovat näkemyksemme mukaan vankkoja, mitä heijastellen yhtiöllä on mielestämme tukevat rakenteelliset lähtökohdat toimintaympäristön oikenemista ja sen tuomia liiketoimintamahdollisuuksia ajatellen. Näiden peruspilareiden sekä etenevien investointihankkeiden vahvistaman kilpailukyvyn tukemana yhtiön pidemmälle katsova tulospotentiaali on mielestämme hyvä, eikä osaketta tähän linjattuna voida pitää erityisen kalliina (ts. hinta alle käyvän arvon).

Inderes analyysi
5.8.
2020

Nokian Renkaiden Q2-raportin anti oli lukujen osalta duurivoittoinen, sillä operatiivinen suoritus jätti vallinneet markkinaodotukset selvän takamatkan päähän. Näkyvyys loppuvuoden toimintakaareen on kuitenkin yhä sumea, eikä lyhyen tähtäimen navigointia helpota maailmalla lisäkierroksia ottanut pandemiatilanne ja sen seurauksena konkreettisina pysyttelevät uusien sulkutoimien uhkakuvat. Tätä taustaa vasten emme näe seuraavan 12 kuukauden tuotto/riski-profiilia riittävänä. 

Inderes analyysi
28.5.
2020

Yhtiö tiedotti tiistai-iltana valinneensa uudeksi toimitusjohtajakseen vakuuttavat kannukset kuluttajatuotesektorilta hankkineen Jukka Moision. Vaikka suhtaudumme luottavaisesti yhtiön rakenteellisten kilpailuvalttien kuntoon ja uuden toimitusjohtajan kykyyn luotsata yhtiö menestyksekkäästi sekä läpi seuraavan kehitysvaiheen että takaisin arvoa luovalle tieuralle, emme näe vallitsevia turvamarginaaleja riittävän leveinä korkeaa lyhyen tähtäimen riskitasoa sekä tulospotentiaalin realisoitumiseen liittyviä aikaviiveitä vastaan. 

Nokian Renkaat