Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Nokian Renkaat

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Rauli Juva

Rauli Juva

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
3.8.
2022

Nokian Renkaiden Q2 raportti ei tarjonnut isoja yllätyksiä. Yhtiön suunnitelmat Venäjän tuotannon korvaamiseksi kuitenkin etenevät ja tarkempia tietoja tultaneen kertomaan loppuvuoden aikana. Uskomme, että huonot uutiset alkavat nyt olemaan osakkeen hinnassa ja tarkemmat tiedot tulevaisuuden suunnitelmista sekä Venäjältä vetäytyminen tulevat selkeyttämään yhtiön näkymiä.

Analyysi
28.7.
2022

Nokian Renkaat raportoi Q2-tuloksensa ensi viikon tiistaina klo 14.00. Nokian Renkaat päivitti ennen juhannusta ohjeistustaan ja odottaa liikevaihdon olevan viime vuoden tasolla tai sen alapuolella, kun taas liikevoiton odotetaan laskevan merkittävästi. Venäjältä on ollut mahdollista tuoda renkaita EU:hun vielä heinäkuun alkuun asti, joten Q2 luvut on vielä ns. vanhalla tuotantorakenteella tehtyjä ja siten kohtuullisen hyviä. Yhtiön tulos tulee kärsimään merkittävästi EU:n tuontikiellon vaikutuksesta H2:sta eteenpäin.

Analyysi
20.6.
2022

Nokian Renkaat nosti perjantaina ohjeistustaan vuoden 2022 liikevaihdosta, mutta liikevoiton osalta ohjeistus merkittävästä laskusta viime vuoteen verrattuna toistettiin. Olemme muokanneet ennusteitamme lähivuosille mutta ohjeistuksen muutos ei vaikuta mielestämme mitenkään yhtiön suurimpaan ongelmaan eli Venäjän tehdasta korvaavan kapasiteetin hankintaan eikä siten sen pidemmän aikavälin arvonluontipotentiaaliin. 

Analyysi
28.4.
2022

Nokian Renkaat julkaisi eilen Q1-raporttinsa. Yhtiön alkuvuosi sujui vielä melko ongelmattomissa merkeissä, mutta EU:n uusien pakotteiden myötä varsinkin vuoden jälkimmäisestä puoliskosta tulee väistämättä kimurantti. Tuotantorakenteen muuttaminen vie aikaa ja pitkän aikavälin arvonluontikyvyn arviointi on tällä hetkellä vaikeaa. 

Analyysi
1.4.
2022

Lyhyellä aikavälillä Nokian Renkaiden tilanne on vaikea, sillä Venäjä-riskien nopea laskeminen ei ole mahdollista ja toimintaympäristö on poikkeuksellisen ennalta arvaamaton.

Analyysi
1.3.
2022

Nokian Renkaiden lyhyen ja osin keskipitkänkin aikavälin riskiprofiili on merkittävästi kohonnut. Tämän seurauksena olemme nostaneet tuottovaatimustamme ja tehneet oleellisia ennusteleikkauksia. Surkeimman skenaarion jäädessä vain skenaarioksi, on osakkeen hinnassa mielestämme sisällä jo runsaasti pahaa. Korostamme kuitenkin, että vallitseva tilanne on täysin poikkeuksellinen, epävarmuustekijät massiivisen korkeita ja kykymme arvioida erilaisten riskien todennäköisyyksiä heikko.

Analyysi
9.2.
2022

Nokian Renkaiden Q4-raportti oli kelvollinen. Yhtiö lähtee uuteen vuoteen vankoista asemista, vaikka omien käsien ulkopuoliset ja samalla vaikeasti arvioitavissa olevat riskit ovatkin hieman lisääntyneet. Olemme tehneet ennustekorjauksia, mutta pidämme vuotuista riskikorjattua tuotto-odotusta edelleen riittävän hyvänä. 

Analyysi
13.1.
2022

Nokian Renkaat on viime vuosina investoinut rutkasti. Nyt yhtiö on siirtymässä tehtyjen hankkeiden hyötyjen realisoimiseen ja samalla syyskuussa päivitetyn kasvustrategiansa terävämpään toteuttamiseen. Mielestämme osake ei ole pahan hintainen. 

Analyysi
3.11.
2021

Nokian Renkaat julkisti eilen odotuksiamme paremman Q3-raportin. Yhtiöltä löytyy todistettua hinnoitteluvoimaa, mikä yhdessä vahvistuvan tuotantokapasiteetin ja muiden rakenteellisten ominaisuuksien kanssa pitää pidemmän aikavälin tuloskasvunäkymän hyvänä. Hyväksi voidaan sanoa myös arvioimaamme vuotuista tuotto-odotusta. 

Analyysi
10.9.
2021

Nokian Renkaat järjesti eilen virtuaalisen pääomamarkkinapäivän. Tilaisuudessa keskityttiin kasvustrategian kertaamiseen ja sen toteuttamisen keskeisimpiin toimenpiteisiin. Nokian Renkaiden rakenteelliset vahvuudet ovat toimivia, mitä peilaten lähtökohta strategian omistaja-arvoa luovalle toteuttamiselle on mielestämme hyvä. Tällaisena pidämme myös odottamastamme tuloskasvusta, osingosta ja maltillisesta arvostuskuvasta muodostuvaa vuotuista tuotto-odotusta. 

Nokian Renkaat

ipo