Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Nokian Renkaat

Viimeisimmät raportit

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
22.3.
2023

Nokian Renkaat sai Venäjän toiminnot myytyä, mikä parantaa yhtiön rahoitusasemaa ja vähentää riskiä. Uskomme edelleen yhtiön potentiaaliin, jonka realisoitumista joudutaan kuitenkin odottamaan 3-5 vuotta, kunnes uusi tehdas pääsee vauhtiin.

Analyysi
8.2.
2023

Nokian Renkaiden Q4-tulos oli selvästi odotuksiamme heikompi ja myös tämän vuoden ohjeistus jäi sekä meidän että konsensusodotuksista. Yhtiö on kuitenkin voimakkaassa muutosvaiheessa ja uskomme edelleen kapasiteettilisäysten tuomaan potentiaaliin, jonka realisoitumista joudumme kuitenkin odottamaan ainakin vuoteen 2026 asti, kun Romanian tehdas pääsee kunnon vauhtiin. 

Analyysi
20.12.
2022

Nokian Renkaat ilmoitti eilen ensimmäisestä sopimusvalmistusyhteistyöstään ja kertoi, että kaiken kaikkiaan se odottaa 1-3m vuosittaista volyymiä sopimusvalmistuksesta 2023-27. Määrä ei riitä korvaamaan täysin Venäjän tehtaalta aiemmin vietyjä volyymejä ja jäi myös odotuksiamme matalammaksi. Olemme tämän takia laskeneet 2023-24 tulosennusteitamme 5-7 %. Toisaalta yhtiön tulevaisuuden suunnitelmat etenevät ja tämänkin sopimusvalmistusvolyymin avulla pystyttäneen markkina-asemia kohtuullisesti puolustamaan.

Analyysi
2.11.
2022

Nokian Renkaiden osalta Q3-lukujen tienoilla annetut uutiset Venäjän toimintojen myymisestä ja uudesta tehdasinvestoinnista olivat mielestämme itse tuloslukuja tai tämän vuoden näkymiä huomattavasti oleellisemmat. Yhtiön tulevaisuus alkaa hahmottua selkeämmin. Siihen sisältyy kuitenkin epävarmuutta etenkin alihankinnan saatavuuden suhteen ja uuden kapasiteetin mahdollistama korkeampi tulos on vielä vuosien päässä. Arvostus on kuitenkin ensi vuoden heikohkollakin tuloksella kohtuullinen EV/EBIT 10x ja näemme osakkeen tuotto-odotuksen olevan 10 %:n luokkaa. 

Analyysi
3.8.
2022

Nokian Renkaiden Q2 raportti ei tarjonnut isoja yllätyksiä. Yhtiön suunnitelmat Venäjän tuotannon korvaamiseksi kuitenkin etenevät ja tarkempia tietoja tultaneen kertomaan loppuvuoden aikana. Uskomme, että huonot uutiset alkavat nyt olemaan osakkeen hinnassa ja tarkemmat tiedot tulevaisuuden suunnitelmista sekä Venäjältä vetäytyminen tulevat selkeyttämään yhtiön näkymiä.

Analyysi
28.7.
2022

Nokian Renkaat raportoi Q2-tuloksensa ensi viikon tiistaina klo 14.00. Nokian Renkaat päivitti ennen juhannusta ohjeistustaan ja odottaa liikevaihdon olevan viime vuoden tasolla tai sen alapuolella, kun taas liikevoiton odotetaan laskevan merkittävästi. Venäjältä on ollut mahdollista tuoda renkaita EU:hun vielä heinäkuun alkuun asti, joten Q2 luvut on vielä ns. vanhalla tuotantorakenteella tehtyjä ja siten kohtuullisen hyviä. Yhtiön tulos tulee kärsimään merkittävästi EU:n tuontikiellon vaikutuksesta H2:sta eteenpäin.

Analyysi
20.6.
2022

Nokian Renkaat nosti perjantaina ohjeistustaan vuoden 2022 liikevaihdosta, mutta liikevoiton osalta ohjeistus merkittävästä laskusta viime vuoteen verrattuna toistettiin. Olemme muokanneet ennusteitamme lähivuosille mutta ohjeistuksen muutos ei vaikuta mielestämme mitenkään yhtiön suurimpaan ongelmaan eli Venäjän tehdasta korvaavan kapasiteetin hankintaan eikä siten sen pidemmän aikavälin arvonluontipotentiaaliin. 

Analyysi
28.4.
2022

Nokian Renkaat julkaisi eilen Q1-raporttinsa. Yhtiön alkuvuosi sujui vielä melko ongelmattomissa merkeissä, mutta EU:n uusien pakotteiden myötä varsinkin vuoden jälkimmäisestä puoliskosta tulee väistämättä kimurantti. Tuotantorakenteen muuttaminen vie aikaa ja pitkän aikavälin arvonluontikyvyn arviointi on tällä hetkellä vaikeaa. 

Analyysi
1.4.
2022

Lyhyellä aikavälillä Nokian Renkaiden tilanne on vaikea, sillä Venäjä-riskien nopea laskeminen ei ole mahdollista ja toimintaympäristö on poikkeuksellisen ennalta arvaamaton.

Analyysi
1.3.
2022

Nokian Renkaiden lyhyen ja osin keskipitkänkin aikavälin riskiprofiili on merkittävästi kohonnut. Tämän seurauksena olemme nostaneet tuottovaatimustamme ja tehneet oleellisia ennusteleikkauksia. Surkeimman skenaarion jäädessä vain skenaarioksi, on osakkeen hinnassa mielestämme sisällä jo runsaasti pahaa. Korostamme kuitenkin, että vallitseva tilanne on täysin poikkeuksellinen, epävarmuustekijät massiivisen korkeita ja kykymme arvioida erilaisten riskien todennäköisyyksiä heikko.

Nokian Renkaat

ipo