Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Nokian Renkaat
7336 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 25.86 ALIN 25.57 VAIHTO (KPL) 761 274
MYYNTI 25.87 YLIN 26.50 VAIHTO (VAL) 19,737 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Tulevat tapahtumat

4
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
31.10.
2019

Nokian Renkaiden Q3 oli selvästi vertailukautta ja odotuksiamme heikompi. Yhtiön kommentit talvirengassesongin ja vuoden 2020 näkymistä olivat sumuiset, eivätkä ne sisältäneet lähes mitään positiivisia elementtejä. Riskit ovat mielestämme muuttuneet selvästi enemmän negatiiviseen suuntaan. Tämän lisäksi viimeaikaiset heikot suoritukset ja markkinanäkymät koettelevat sijoittajien kärsivällisyyttä painaen osakkeen arvostusta. Laskimme Q3-raportin jälkeen vuosien 2019-2021 tulosennusteitamme 1-5 %.

Tyyppi: company_report
22.10.
2019

Nokian Renkaat antoi tiistai-iltana jo toisen negatiivisen tulosvaroituksen vuonna 2019. Tulosvaroituksen taustalla oli auto- ja rengasmarkkinoiden heikentyminen, jonka yhtiö arvioi jatkuvan. Viime aikaiset heikot suoritukset koettelevat sijoittajien kärsivällisyyttä ja uskomme tämän vaikuttavan myös osakkeen hyväksyttyyn arvostukseen negatiivisesti. Laskimme tulosvaroituksen johdosta lähivuosien tulosennusteitamme 6-7 %.

Tyyppi: company_report
6.8.
2019

Nokian Renkaiden Q2 osui lähelle odotuksiamme. Heikon Q1-raportin, kesäkuussa annetun tulosvaroituksen ja markkinoilta tulleiden heikkojen signaalien jälkeen pidimme raporttia eräänlaisena torjuntavoittona ja johdon kommentit tulevaisuudesta olivat linjassa odotuksiimme. Teimme ennusteisiimme vain pieniä muutoksia, minkä takia toistamme tavoitehintamme ja houkuttelevan arvostuksen takia toistamme positiivisen suosituksemme.

Tyyppi: company_report
9.5.
2019

Q1 osui liikevaihdon ja EPS:n osalta ennusteisiimme, mutta raportista jäi muuten laimea maku. Vaisut näkymät ja heikko Q1 jättävät loppuvuoteen ison työn, jos yhtiö haluaa yltää ohjeistukseensa (liikevoitto edellisvuoden tasolla).

Tyyppi: company_report
6.2.
2019

Nokian Renkaiden Q4-tulos ylitti hienoisesti odotuksemme. Markkinanäkymät ja ohjeistus vuodelle 2019 olivat odotetun vaisut, sillä kiristyvä kilpailu Euroopassa, raaka-ainehintojen nousupaine ja yhtiön käynnissä olevat investoinnit tekevät tuloskasvusta nyt haastavaa. Emme tehneet raportin jälkeen suuria muutoksia ennusteisiimme Tuloskasvun ollessa lähivuosina kiven alla, osakkeen tuotto-odotus nojaa pääosin ennustamaamme 5-6 %:n osinkotuottoon.

Tyyppi: company_report
23.1.
2019

Päivitämme vuoden alun kurssinousun ja toimialalta tulleiden negatiivisten signaalien johdosta suositustamme. Viime kuukausien heikot automyyntiluvut Euroopassa, kilpailijoiden negatiiviset uutiset, suuret käynnissä olevat investoinnit ja raaka-ainehintojen nousupaine pitävät lähitulevaisuuden tuloskehityksen maltillisena. Mielestämme osakkeessa kannattaa nyt ottaa rauhallisempi näkemys, sillä monet signaalit osoittavat siihen suuntaan, että lähikvartaalit ovat heikkoja.

Tyyppi: company_report
13.11.
2018

Nokian Renkaat järjesti tiistaina pääomamarkkinapäivän (CMD) Helsingissä. CMD:llä keskityttiin yhtiön päivitettyyn strategiaan ja keinoihin saavuttaa vuosille 2019-2021 asetetut taloudelliset tavoitteet. Emme tehneet ennusteisiimme merkittäviä muutoksia, joten toistamme tavoitehintamme. Viime kuukausina rajusti laskeneen osakekurssin takia (3kk -30 %) otamme suosituksessamme aiempaa positiivisemman näkemyksen.

Tyyppi: company_report
31.10.
2018

Nokian Renkaiden Q3-raportti alitti odotuksemme sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Yhtiön liikevaihto ja liikevoitto laskivat vertailukaudesta ja tämän lisäksi kuluvan vuoden ohjeistusta laskettiin. Puhelinkonferenssissa kommentit lähikvartaalien tuloskunnosta eivät vaikuttaneet erityisen optimistisilta, minkä takia laskimme tämän vuoden ja lähivuosien ennusteitamme. Ennakoitua heikomman Q3-raportin ja markkinanäkymien takia laskemme tavoitehintaamme, mutta houkuttelevan arvostuksen ja hyvien pitkän aikavälin tuloskasvunäkymien takia toistamme positiivisen näkemyksemme osakkeesta.

Tyyppi: company_report
9.8.
2018

Nokian Renkaiden Q2 oli odotuksiamme parempi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Yhtiö toisti liikevaihdon ja liikevoiton kasvua ennakoivan ohjeistuksen vuodelle 2018, mutta jarrutteli puhelinkonferenssissa markkinoiden odotuksia koskien vuoden viimeisen neljänneksen kehitystä, johon voi vaikuttaa negatiivisesti Venäjällä jakelukanavien täydet kesärengasvarastot. Hyvien suoritusten jatkuessa toistamme positiivisen suosituksemme osakkeesta ja tarkistamme ennakoitua paremman Q2-raportin jälkeen tavoitehintaamme ylöspäin.

Tyyppi: company_report
4.6.
2018

Nokian Renkaat järjesti maanantaina alkuillasta lyhyen Q&A-puhelun analyytikoille ja sijoittajille. Puhelussa käytiin pääosin läpi Q1-raportin numeroita ja markkinatilannetta sekä näistä aiheista mahdollisesti jääneitä lisäkysymyksiä. Puhelulla ei tämän lisäksi ollut suurempaa agendaa, joten se pohjautui lähinnä analyytikoiden tarkentaville kysymyksille. Yhtiö huokui mielestämme puhelussa selvästi aiempaa suurempaa luottamusta kuluvan vuoden tulosparannukselle, minkä takia nostimme vuoden 2018 tulosennustettamme.

Nokian Renkaat

Nokian Renkaat lyhyesti

Nokian Renkaat keskittyy ainoana rengasvalmistajana maailmassa tuotteisiin ja palveluihin, jotka helpottavat ihmisten turvallista liikkumista pohjoisissa olosuhteissa. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo-olosuhteet. Yhtiö kehittää tuotteitaan tavoitteenaan kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan. Nokian Renkaiden sijoittajasivuille