Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Pihlajalinna

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani

Petri Kajaani

Analyytikko

Lisätiedot
Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
1.4.
2020

Moro! Miksi kkv hyväksyisi yrityskaupan joka sallisi terveydenhuoltoon selvän duopolin?

Inderes Q&A
31.3.
2020

Hei, minkälaisia riskejä näette nyt kaupassa? Mehiläinen luvannut ostaa 16€/osake ja Pihlajalinnan osake nyt 12.5€ (kysymyksen tekohetkellä).

Inderes Q&A
13.2.
2020

Kun Mehiläinen on tehnyt 16 euron ostotarjouksen Pihlajalinnan osakkeesta, ja kurssi on 15,30 euroa, niin miksi ”vähennä”.

Matematiikalla: Kun ostan osakkeen 15,30 ja välityspalkkio on noin 0,6 % eli 9 senttiä, niin 1000 osakkeen ostomeno on 15390 euroa.
Sitten Mehiläinen lunastaa osakkeeni 16 eurolla, niin voittoni on 610 euroa eli noin 4 prosenttia.

Mielestäni minun pitäisi ostaa eikä vähentää?
Vai onko Mehiläisen tarjouksessa vielä jokin riski?

Inderes Q&A
10.1.
2020

Mehiläinen teki tarjouksen 16.00 €, mutta kurssi edelleen 15.38 € ???

Inderes Q&A
4.9.
2019

Hei Olli tai Petri. Oletetaan, että Coronaria jollakin aikataululla hankkii Silmäaseman kokonaisuudessaan omistukseensa. Minkälaisen vaikutuksen yrityskauppa aiheuttaa sotemarkkinalle? Coronaria on ennestään vahva ESH:ssa ja silmäaseman hankinta vahvistaa erityisesti optista puolta. Terveystalo ja Pihlajalinna toimivat pitkälti myös samoilla markkinoilla. Miten Coronarian nousu entistä "isommaksi peluriksi" vaikuttaa oligopolimaiseen markkinaan, jossa käytännössä TT, Pihlis ja Mehiläinen hallitsevat isoimpia markkinaosuuksia. Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Inderes Q&A
14.5.
2019

Moikka, Näin aloittelevana sijoittana itselleni on jäänyt vielä hieman epäselväksi tuon konsernin ja emon erot tilinpäätöksiä lukiessa. Jos olen oikein käsittänyt niin konsernihan ei taida olla mikään juridinen yhtiö vaan eräänlainen emon omistamien yhtiöiden yhteenveto numerisessa muodossa (jossa tehdään erilaisia sisäisiä liiketoimintojen eliminointeja)? Ja jos omistan yhtiötä pörssin kautta, niin omistan vain varsinaisesti emoyhtiötä (ja emo omistaa sit muita yhtiöitä) ja tätä kautta saan "tulokseni"?

Inderes Q&A
16.4.
2019

Loistavaa, että aloititte seurannan! Nyt kun seuraatte pörssin molempia terveysfirmoja, ehdotan seuraavaksi InderesPodin jaksoksi toimiala-analyysia sote/terveys -toimialasta. Kiitos!

Inderes Q&A
4.4.
2019

Onko teillä käsitystä kuinka merkittävä osa Terveystalon ja Pihljalinnan kannattavuudesta tulee Laboratoriopalveluista? Hinnoittelu tällä puolellahan on aivan posketon vertailtaessa esim. HusLab hinnoitteluun. Nyt näyttää myös tulevan uusia kilpailijoita tälle alalle kuten esimerkiksi Puhti Lab Oy joka mainostaa aktiivisesti eri meedioissa ja jonka hinnoittelu on näitten toimijoiden merkittävästi halvempi.

Inderes Q&A
3.4.
2019

Hei! Onko Inderesin käsityksen mukaan Soten viivästymisellä vaikutusta Pihlajalinnan viime vuonna julkistamien vähemmistöosuuksien ostojen toteutumiseen tai aikatauluun?

Inderes Q&A
9.2.
2019

Mielestäni "lääkärikeskus" menee nyt väärään suuntaan. Kuntosalibisness ja hyvinvointipalvelut yleisesti ovat äärimmäisen kilpailtuja aloja, joissa hinnat on painettu alas. Suunta ei näkemykseni mukaan ole muuttumassa parempaan suuntaan. Kuka tahansa Ville Vallaton voi perustaa kuntosalin, mutta ei lääkärikeskusta. Miksi ennaltaehkäistä huonolla katteella, kun voi korjata hyvällä? Pihjalalinnan johdon strategia ei vakuuta yhtään.

Pihlajalinna

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Pihlajalinna lyhyesti

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista. Yhtiö tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkisyhteisöille ja tarjoaa palveluita niin lääkärikeskuksissa ja terveysasemilla, hammasklinikoilla kuin sairaaloissakin eri puolilla Suomea.