Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Siili Solutions

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
28.7.
2021

Mielestämme TietoEVRY on selvästi aliarvostettu houkuttelevalla it-palvelusektorilla ja näemme osakkeessa houkuttelevan riskikorjatun tuottopotentiaalin. Samalla myimme lopun omistuksemme Siilissä ja kotiutimme hyvästä pitkän aikavälin sijoituksesta loputkin voitot.

Inderes analyysi
30.4.
2021

Yhtiön Q1 sujui odotustemme mukaisesti ja ennusteissamme ei tapahtunut muutoksia. Arvioimme Siilin jatkavan vakaasti tulosparannusten uralla lähivuodet. Yhtiön lähivuosien kasvunäkymää tukee selkiytynyt strateginen fokus, Supercharge-yrityskauppa, Siili Auton elpyminen sekä suotuisa markkinatilanne Suomen IT-palvelumarkkinoilla.

Inderes analyysi
22.2.
2021

Siilin operatiivinen suoritus oli Q4:llä odotettua parempi ja yhdessä ohjeistuksen kanssa se lisäsi luottamusta positiivisen tulostrendin jatkumiseen. Yhtiöllä on näkemyksemme mukaan edelleen töitä tehtävänä ydintoiminnan kannattavuusperustan kuntoon laittamisessa, mutta tästä saatiin positiivisia merkkejä Q4:llä. Siilin osakkeen arvostustaso on kirinyt kiinni lähelle vertailuryhmän tasoa, mutta tuotto-odotus puoltaa kuitenkin edelleen positiivista suositusta osakkeesta.

Inderes analyysi
18.12.
2020

Siili on viimeisen kahden vuoden aikana luonut perustan yhtiön seuraavalle kasvuvaiheelle. Tuore terävöitetty strategia tavoittelee vahvempaa kasvua ja kansainvälistymistä niin ydinliiketoiminnan (Core) kuin erikoistuneiden yksiköiden (Portfolio) osalta. Yhtiöllä on näkemyksemme mukaan kuitenkin edelleen töitä tehtävänä myös ydintoiminnan kannattavuusperustan kuntoon laittamisessa. Osakkeen nykyisellä hinnalla Siili tarjoaa sijoittajille digitalisaatiotrendin ajamaa kasvua kohtalaisella hintalapulla. 

Inderes analyysi
7.12.
2020

Siili kertoi perjantaina ostavansa unkarilaisen digitaalisia palveluita kehittävän Supercharge-yhtiön. Kauppa oli odotettu, sillä tuoreessa uudessa strategiassa yhtenä teemana oli ostaa digitaalisia palvelukehitysyrityksiä Euroopasta. Toistaiseksi julkaistuilla tiedoilla kaupan arvostusta on vaikea arvioida tarkkaan, mutta ostokohde vaikuttaa erittäin laadukkaalta ja sen verkostomainen toimintatapa antaa Siilille synergioita kansainväliseen kasvuun.

Inderes analyysi
28.10.
2020

Siilin asteittainen kannattavuusparannus jatkui Q3:lla. Korona hidastaa kasvua selvästi, mutta markkinan kysyntäfundamentit ovat yhä vahvat ja näköpiirissä on kasvua epävarmuudesta huolimatta. Siili on nyt saanut kannattavuusperustaansa kuntoon ja tase on vahva, mikä antaa sille hyvät edellytykset toteuttaa terävöitettyä kasvustrategiaa.

Inderes analyysi
12.8.
2020

Siili on rakentanut viime vuosien aikana onnistuneesti perustan tulevalle kasvulle, mitä H1:n tulos ja kasvunopeus jälleen vahvisti. Epävarma markkinatilanne jarruttaa kasvua, mutta näemme yhtiöllä hyvät edellytykset kannattavuusparannuksen ja tuloskasvun jatkumiselle. Siilin osaketta hinnoitellaan edelleen selkeästi alle yhtiön vertailuryhmän, mitä vuoden alkupuoliskon kehityksen jälkeen on entistäkin vaikeampi pitää perusteltuna.

Inderes analyysi
29.4.
2020

Tavoitehintamme nosto vastaa Q1-raportin sekä Robocorpin myynnin jälkeistä vuoden 2020 eps-ennusteemme nousua. Lähivuosien varovaiset ennusteemme ovat ennallaan. Siilin arvostus on edelleen lähes kaikilla mittareilla hyvin matala (2021 P/E 10x, osinko 6 %), mutta koronakriisistä johtuva epävarmuus puoltaa vielä pientä varovaisuutta. Kokonaisuutena Siili ja IT-palvelusektori näyttäisi tuoreimpien tietojen valossa kuitenkin kulkevan kriisistä läpi suhteellisen kuivin jaloin ja sektorin vahvat pitkän ajan kysyntäfundamentit ovat ennallaan. 

Inderes analyysi
31.3.
2020

Osakkeen matalasta arvostuksesta huolimatta aggressiivisen positiivinen näkemys osakkeesta ei sovi nykytilanteeseen, sillä taloustilanteen äkkijarrutus osuu väistämättä myös Siilin konsulttiliiketoimintaan. Valtavirrasta poiketen Siili ei ole päivittänyt näkymiään, mutta leikkasimme jo ennusteitamme yhtiön ohjeistushaarukan alapuolelle, ja ennakoimme yhtiön viime vuonna käynnistyneen kannattavuusparannuksen kääntyvän koronakriisin myötä.

Inderes analyysi
28.2.
2020

Yhtiö on kääntynyt vuoden 2018 tuloskuopasta kohti parantuvaa kannattavuutta (2019 EBITDA-% 8,8 %) ja edelleen jatkunut hyvä orgaaninen kasvu (2019: 8,5 %) antaa luottamusta siihen, että Siili on säilyttänyt kilpailukykynsä. Siilin osake on nyt samalla tasolla kuin reilut kolme vuotta sitten, vaikka tänä aikana liikevaihto on lähes kaksinkertaistunut. Keskeisten arvostuskertoimien ollessa jopa 40 % alle yhtiön vertailuryhmän tason ja osinkotuoton noustessa sektorin parhaimmistoon emme näe tilanteessa muuta mahdollisuutta kuin todeta osakkeen olevan tuntuvasti alihinnoiteltu.

Siili Solutions