Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Sotkamo Silver

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Aapeli Pursimo

Aapeli Pursimo

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
1.8.
2022

Sotkamo Silverin perjantaina julkistamat Q2-numerot jäivät selvästi odotuksistamme ja yhtiö leikkasi myös kuluvan vuoden tuotanto-ohjeistustaan.

Analyysi
27.4.
2022

Sotkamo Silverin tiistaina julkistama Q1-raportti oli hyvin linjassa odotuksiemme kanssa.

Analyysi
17.2.
2022

Sotkamo Silverin torstaina julkistama Q4-raportti oli lähes ennusteidemme mukainen odotuksiemme vastaisten kulujen aktivointien oikaisun jälkeen.

Analyysi
13.12.
2021

Osakkeeseen on hinnoiteltu mielestämme jo varsin pessimistinen skenaario kuluvan tulospettymysten jälkeen, mutta odotamme kuitenkin yhtiöltä vielä näyttöjä Hopeakaivoksen kassavirran tuottokyvystä ennen positiivisen näkemyksen harkitsemista.

Analyysi
15.10.
2021

Sotkamo Silverin perjantaina julkistama Q3-raportti oli raju pettymys heikoksi jääneen tuotantomäärän takia.  Tuotantohaasteet ovat osoittautuneet aiempaa aivan turhan positiivista arvioitamme pitkäikäisemmiksi. Siten olemme laskeneet yhtiön ennusteitamme ja nostaneet riskipreemioita, sillä riskiä rakenteellisesta ongelmasta ei voida sulkea pois. Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle, mutta osakkeen hyvin korkeaan riskitasoon peilattuna tuotto-odotus ei mielestämme riitä. 

Analyysi
23.9.
2021

Osakkeeseen on mielestämme hinnoiteltu jo varsin negatiivinen skenaario viime aikojen kurssilaskun jäljiltä, mutta markkinan myötätuulen hiipumisen ja osakkeen yleisesti korkean riskiprofiilin takia emme näe tuotto/riski-suhdetta toistaiseksi riittävän hyvänä positiivisempaan näkemykseen tässä vaiheessa.  

Analyysi
16.7.
2021

Sotkamo Silverin eilen julkistama Q2-raportti vastasi hyvin ennusteitamme. Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja tuotto-odotus on kroonisesti korkeiden riskien vastineeksikin hyvä. Kesäkuussa julkaistu laaja raportti Sotkamo Silveristä on luettavissa täältä.

Analyysi
4.6.
2021

Osake on hinnoiteltu osien summansa alapuolelle ja odotamme arvostuseron kuroutuvan umpeen, kunhan yhtiö saa palautettua kaksi edelliskvartaalia tökkineen tuotantonsa Q4’19-Q3’20:n tasoille ja samalla kassavirtansa hyvässä markkinassa plussalle. Nämä parantaisivat myös sijoittajien viime aikoina kolhiintunutta luottamusta yhtiöön ja laskisivat osakkeen riskejä, jotka ovat kuitenkin kroonisesti korkeat. Yhtiön pitkän ajan suunnan kannalta pääroolissa ovat metallihintojen lisäksi malminetsintäinvestoinnit ja Hopeakaivoksen elinkaaren jatko yli nykyisten mineraalivarantojen.

Analyysi
30.4.
2021

Sotkamo Silverin eilen julkaisema Q1-raportti oli yhtiön tuotantopäivityksen jäljiltä karkeasti odotetun heikko. Tuoreista tuotantopettymyksistä huolimatta Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja tuotto-odotus riittää perusskenaariossamme kasvaneidenkin riskien vastineeksi. Tuotto-odotuksen realisoituminen on täysin sen varassa, että yhtiö saa palautettua tuotantovolyyminsä kahden heikon kvartaalin jälkeen noin aiemmalle tasolle.

Analyysi
18.2.
2021

Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja mielestämme osake tarjoaa laskemaan päin oleviin riskeihin nähden vielä varovaisen houkuttelevan 12 kk:n tuotto-odotuksen.

Sotkamo Silver

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas