Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Sotkamo Silver

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
13.12.
2021

Osakkeeseen on hinnoiteltu mielestämme jo varsin pessimistinen skenaario kuluvan tulospettymysten jälkeen, mutta odotamme kuitenkin yhtiöltä vielä näyttöjä Hopeakaivoksen kassavirran tuottokyvystä ennen positiivisen näkemyksen harkitsemista.

Inderes analyysi
15.10.
2021

Sotkamo Silverin perjantaina julkistama Q3-raportti oli raju pettymys heikoksi jääneen tuotantomäärän takia.  Tuotantohaasteet ovat osoittautuneet aiempaa aivan turhan positiivista arvioitamme pitkäikäisemmiksi. Siten olemme laskeneet yhtiön ennusteitamme ja nostaneet riskipreemioita, sillä riskiä rakenteellisesta ongelmasta ei voida sulkea pois. Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle, mutta osakkeen hyvin korkeaan riskitasoon peilattuna tuotto-odotus ei mielestämme riitä. 

Inderes analyysi
23.9.
2021

Osakkeeseen on mielestämme hinnoiteltu jo varsin negatiivinen skenaario viime aikojen kurssilaskun jäljiltä, mutta markkinan myötätuulen hiipumisen ja osakkeen yleisesti korkean riskiprofiilin takia emme näe tuotto/riski-suhdetta toistaiseksi riittävän hyvänä positiivisempaan näkemykseen tässä vaiheessa.  

Inderes analyysi
16.7.
2021

Sotkamo Silverin eilen julkistama Q2-raportti vastasi hyvin ennusteitamme. Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja tuotto-odotus on kroonisesti korkeiden riskien vastineeksikin hyvä. Kesäkuussa julkaistu laaja raportti Sotkamo Silveristä on luettavissa täältä.

Inderes analyysi
4.6.
2021

Osake on hinnoiteltu osien summansa alapuolelle ja odotamme arvostuseron kuroutuvan umpeen, kunhan yhtiö saa palautettua kaksi edelliskvartaalia tökkineen tuotantonsa Q4’19-Q3’20:n tasoille ja samalla kassavirtansa hyvässä markkinassa plussalle. Nämä parantaisivat myös sijoittajien viime aikoina kolhiintunutta luottamusta yhtiöön ja laskisivat osakkeen riskejä, jotka ovat kuitenkin kroonisesti korkeat. Yhtiön pitkän ajan suunnan kannalta pääroolissa ovat metallihintojen lisäksi malminetsintäinvestoinnit ja Hopeakaivoksen elinkaaren jatko yli nykyisten mineraalivarantojen.

Inderes analyysi
30.4.
2021

Sotkamo Silverin eilen julkaisema Q1-raportti oli yhtiön tuotantopäivityksen jäljiltä karkeasti odotetun heikko. Tuoreista tuotantopettymyksistä huolimatta Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja tuotto-odotus riittää perusskenaariossamme kasvaneidenkin riskien vastineeksi. Tuotto-odotuksen realisoituminen on täysin sen varassa, että yhtiö saa palautettua tuotantovolyyminsä kahden heikon kvartaalin jälkeen noin aiemmalle tasolle.

Inderes analyysi
18.2.
2021

Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja mielestämme osake tarjoaa laskemaan päin oleviin riskeihin nähden vielä varovaisen houkuttelevan 12 kk:n tuotto-odotuksen.

Inderes analyysi
15.10.
2020

Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja mielestämme osake tarjoaa piirun laskeneisiin riskeihin peilattuna vielä varovaisen houkuttelevan 12 kk:n tuotto-odotuksen.

Inderes analyysi
12.10.
2020

Sotkamo Silver julkistaa Q3-raporttinsa keskiviikkona. Yhtiö on saanut Q3:n aikana voimakasta myötätuulta jalometallimarkkinoilta (hopean spot-hinta noin +100 % maaliskuun pohjilta ja yli +30 % Q3:n alusta). Tätä peilaten odotamme yhtiön Q3:n käyttökatteen nousseen vahvalle tasolle. Metallien hintojen odotetaan pysyvän vahvoina ja konsensusennusteet etenkin hopean hinnalle ovat nousseet hieman Q3:n aikana.

Inderes analyysi
6.8.
2020

Sotkamo Silverin Q2-numerot olivat odotuksiamme heikommat alhaiseksi jääneen liikevaihdon takia. Teimme osien summa -malliimme metallien hintojen osalta positiivisia muutoksia. Sotkamo Silver on hinnoiteltu neutraalisti hieman osien summa -laskelmamme yläpuolelle Bloombergin konsensuksen hopean hintaskenaariolla (20-22 USD/oz) ja asteittain paranevaa tuotantotehokkuutta odottavilla kuluennusteillamme.

Sotkamo Silver

ipo 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas