Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Sotkamo Silver

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
16.7.
2021

Sotkamo Silverin eilen julkistama Q2-raportti vastasi hyvin ennusteitamme. Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja tuotto-odotus on kroonisesti korkeiden riskien vastineeksikin hyvä. Kesäkuussa julkaistu laaja raportti Sotkamo Silveristä on luettavissa täältä.

Inderes analyysi
4.6.
2021

Osake on hinnoiteltu osien summansa alapuolelle ja odotamme arvostuseron kuroutuvan umpeen, kunhan yhtiö saa palautettua kaksi edelliskvartaalia tökkineen tuotantonsa Q4’19-Q3’20:n tasoille ja samalla kassavirtansa hyvässä markkinassa plussalle. Nämä parantaisivat myös sijoittajien viime aikoina kolhiintunutta luottamusta yhtiöön ja laskisivat osakkeen riskejä, jotka ovat kuitenkin kroonisesti korkeat. Yhtiön pitkän ajan suunnan kannalta pääroolissa ovat metallihintojen lisäksi malminetsintäinvestoinnit ja Hopeakaivoksen elinkaaren jatko yli nykyisten mineraalivarantojen.

Inderes analyysi
30.4.
2021

Sotkamo Silverin eilen julkaisema Q1-raportti oli yhtiön tuotantopäivityksen jäljiltä karkeasti odotetun heikko. Tuoreista tuotantopettymyksistä huolimatta Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja tuotto-odotus riittää perusskenaariossamme kasvaneidenkin riskien vastineeksi. Tuotto-odotuksen realisoituminen on täysin sen varassa, että yhtiö saa palautettua tuotantovolyyminsä kahden heikon kvartaalin jälkeen noin aiemmalle tasolle.

Inderes analyysi
18.2.
2021

Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja mielestämme osake tarjoaa laskemaan päin oleviin riskeihin nähden vielä varovaisen houkuttelevan 12 kk:n tuotto-odotuksen.

Inderes analyysi
15.10.
2020

Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme alapuolelle ja mielestämme osake tarjoaa piirun laskeneisiin riskeihin peilattuna vielä varovaisen houkuttelevan 12 kk:n tuotto-odotuksen.

Inderes analyysi
12.10.
2020

Sotkamo Silver julkistaa Q3-raporttinsa keskiviikkona. Yhtiö on saanut Q3:n aikana voimakasta myötätuulta jalometallimarkkinoilta (hopean spot-hinta noin +100 % maaliskuun pohjilta ja yli +30 % Q3:n alusta). Tätä peilaten odotamme yhtiön Q3:n käyttökatteen nousseen vahvalle tasolle. Metallien hintojen odotetaan pysyvän vahvoina ja konsensusennusteet etenkin hopean hinnalle ovat nousseet hieman Q3:n aikana.

Inderes analyysi
6.8.
2020

Sotkamo Silverin Q2-numerot olivat odotuksiamme heikommat alhaiseksi jääneen liikevaihdon takia. Teimme osien summa -malliimme metallien hintojen osalta positiivisia muutoksia. Sotkamo Silver on hinnoiteltu neutraalisti hieman osien summa -laskelmamme yläpuolelle Bloombergin konsensuksen hopean hintaskenaariolla (20-22 USD/oz) ja asteittain paranevaa tuotantotehokkuutta odottavilla kuluennusteillamme.

Inderes analyysi
1.6.
2020

Sotkamo Silverin Q1-numerot olivat operatiivisesti odotuksiamme heikommat etenkin korkean kulutason takia. Sotkamo Silver on hinnoiteltu hieman osien summa -laskelmamme yläpuolelle, joten emme toistaiseksi näe kurssissa nousuvaraa ilman kulutehokkuuden parantumista ja/tai hopean hinnan nousua.

Inderes analyysi
16.4.
2020

Teimme Sotkamo Silverin osien summa -malliimme päivityksiä yhtiön viime aikojen uutisvirtaa heijastellen. Mielestämme Sotkamo Silverin osake on jokseenkin järkevästi hinnoiteltu 12 kk:n tähtäimellä ja jäämme toistaiseksi kyttäämään joko leveämpiä turvamarginaaleja ja/tai riskitason laskua yhtiössä.

Inderes analyysi
16.3.
2020

Sotkamo Silverin tuotanto vaikuttaa toimivan melko hyvin, mutta finanssi- ja metallimarkkinoiden sakkaus ja edessä olevan osakeannin auki olevat ehdot ovat kohottaneet osakkeen riskiprofiilia rajusti viime aikoina. Nykymarkkinassa pelko voittaa korkeariskisten yhtiöiden kohdalla nyt ahneuden ja vetäydymme seuraamaan osakeannin etenemistä ja markkinatilanteen kehitystä viime aikojen tuntuvista tappioista huolimatta sivuun.

Sotkamo Silver

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas