Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Teleste

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
7.5.
2021

Telesten Q1-tulos oli odotustemme mukainen ja yhtiön näkymät ennakoivat edelleen paranevaa kehitystä kaikilla liiketoiminta-alueilla. Pitkään odotettu tilaajaverkkotuotteiden teknologiasykli on käynnistymässä vuoden lopussa ja Telesten kommenttien perusteella merkit käänteestä ovat vahvistuneet alkuvuoden aikana. Koronatilanne ja globaali komponenttipula luovat kuitenkin lyhyellä aikavälillä epävarmuutta näkymien ylle.

Inderes analyysi
12.2.
2021

Telesten näkymät ennakoivat vaikean koronavuoden jälkeen odotetusti paluuta tuloskasvuun, kun sekä tilaajaverkkotuotteissa että videovalvonta- ja informaatioratkaisuissa näkymä on piristymään päin. Lisäksi Saksan divestoinnin jälkeen Telesten kannattavuusprofiili on parantunut selvästi ja jäljelle jäänyt palveluliiketoiminta tekee nyt hyvää kannattavuutta. Pitkään odotettu tilaajaverkkotuotteiden teknologiasykli näyttäisi vihdoin käynnistyvän vuoden lopussa, minkä valossa Telesten osakkeen arvostus on edelleen maltillinen. 

Inderes analyysi
30.10.
2020

Telesten Q3-tulos ylitti matalalle asetetut odotuksemme ja vahvisti luottamusta yhtiön kyvystä selvitä koronapandemiasta korjattavissa olevilla vaurioilla. Hajautetun arkkitehtuurin teknologiasykli näyttäisi viivästyneen aavistuksen Q3:n aikana, mutta investointien odotetaan edelleen käynnistyvän ensi vuoden aikana. Syklin käänteen valossa osakkeen arvostus näyttää maltilliselta, vaikka käänteen ajoitukseen ja Telesten onnistumiseen uudessa teknologiasyklissä liittyy yhä riskejä.

Inderes analyysi
14.8.
2020

Korona iski hieman odotuksiamme voimakkaammin Telesten Q2-tulokseen, mutta isossa kuvassa yhtiö näyttäisi selviävän pandemiasta korjattavissa olevilla vaurioilla. Hajautetun arkkitehtuurin investoinnit näyttäisivät edelleen käynnistyvän ensi vuoden aikana, mikä päättäisi pitkään jatkuneen suvantovaiheen Telesten tilaajaverkkotuotteiden markkinoilla. Syklin käänteen valossa osakkeen arvostus näyttää maltilliselta. Vielä on kuitenkin epävarmaa, miten hyvän aseman Teleste saa uudessa teknologiassa, mutta syklin käännettä ennakoiva sijoittaja rohkenee jatkaa varovaisia ostoja.

Inderes analyysi
18.5.
2020

Telesten Q1-tulos jäi odotuksista ja tulevina neljänneksinä koronavirus moukaroi yhtiön liiketoimintoja, mistä arvioimme yhtiön kuitenkin selviävän suoristettavissa olevilla lommoilla vahvan tilauskannan turvin. Telesten päätös irtaantua Saksan tappiollisesta palveluliiketoiminnasta poistaa yhden epävarmuustekijän lähivuosien tuloskehityksen suhteen ja terävöittää yhtiön profiilia teknologiayhtiönä.

Inderes analyysi
30.3.
2020

Teleste perui perjantaina ohjeistuksensa, sillä koronaviruspandemia heikentää yhtiön näkymiä kaikilla liiketoiminta-alueilla. Pahimman koronatilanteen hellittäessä kaapelioperaattoreiden tarve investoida niiden verkon kapasiteettiin todennäköisesti kasvaa merkittävästi, joten tilanne voi avata myös mahdollisuuksia Telestelle pitkällä aikavälillä. Osakkeen arvostus näyttää ensi vuoteen katsottaessa neutraalilta, mikä ei nykyisessä epävarmassa markkinaympäristössä houkuta riskinottoon.

Inderes analyysi
10.3.
2020

Telesten tulostaso näyttäisi jäävän tänä vuonna vielä yhtiön historialliseen tasoon nähden vaatimattomaksi palveluliiketoiminnan jatkuvan heikkouden ja tilaajaverkkolaitteissa hajautetun verkkoarkkitehtuurin teknologiamurroksen pitäessä tuloskasvunäkymän sumuisena. Arviomme mukaan Teleste on kuitenkin yhtiönä palveluliiketoimintaa lukuun ottamatta hyvässä kunnossa ja tilaajaverkkotuotteiden markkinoilta tarvittaisiin nyt pitkään odotettua vetoapua, jotta osakkeen arvostus alkaisi houkuttaa riskinottoon. 

Inderes analyysi
13.2.
2020

Telesten tulostaso jää tänä vuonna aiempia odotuksia vaatimattomaksi palveluliiketoiminnan jatkuvan heikkouden ja tilaajaverkkolaitteissa hajautetun verkkoarkkitehtuurin teknologiamurroksen pitäessä tuloskasvunäkymän sumuisena. Arviomme mukaan Teleste on yhtiönä palveluliiketoimintaa lukuun ottamatta hyvässä kunnossa, mutta tilaajaverkkotuotteiden markkinoilta tarvittaisiin nyt vetoapua, jotta osakkeen arvostus alkaisi houkuttaa riskinottoon.

Inderes analyysi
27.12.
2019

Emme tehneet päivityksen yhteydessä ennustemuutoksia. Telesten tulostaso jää tänä vuonna vaatimattomaksi tilaajaverkkotuotteiden ja palveluliiketoiminnan pehmeyden takia. Lisäksi hajautetun verkkoarkkitehtuurin teknologiamurros pitää lähivuosien tuloskasvunäkymän sumuisena. Arviomme mukaan Teleste on kuitenkin yhtiönä palveluliiketoimintaa lukuun ottamatta hyvässä kunnossa, mutta tilaajaverkkotuotteiden markkinoilta tarvittaisiin nyt vetoapua, jotta osakkeen arvostus (2020e P/E 11x) muuttuisi houkuttelevaksi.

Inderes analyysi
3.12.
2019

Yhtiön tulostaso jää tänä vuonna vaatimattomaksi tilaajaverkkotuotteiden ja palveluliiketoiminnan pehmeyden takia. Lisäksi hajautetun verkkoarkkitehtuurin teknologiamurros pitää lähivuosien tuloskasvunäkymän sumuisena ja näkyvyys teknologiasyklin piristymiseen on varoituksen myötä jälleen pykälää heikompi. Tähän peilattuna osakkeen arvostus ei houkuttele ja nykyarvostuksella syklin piristymistä on mielestämme parempi odotella sivusta. 

Teleste

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas