Apetit
KURSSI
13.99 EUR +0.65%
OSTO 13.9 ALIN 13.85 VAIHTO (KPL) 1 922
MYYNTI 13.98 YLIN 13.99 VAIHTO (VAL) 0,027 Milj. EUR
KURSSI
13.99 EUR +0.65%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vastuullisesti tuotettu kotimainen ruoka on kilpailuetu. Uusi strategia ja johto ovat uskottavia ja kannattavuushakuisia.
Suomen elintarvikesektorin heikko tilanne, kaupan alan keskittyminen ja kilpailun lisääntyminen sekä kalaliiketoiminnan kääntäminen kannattavaksi.
Hyvä osinkotuotto ja matala tasepohjainen arvostus tarjoavat tukea osakkeelle. Osakkeen nousu nykytasolta vaatisi kuitenkin taakseen strategiakauden tavoitteiden mukaisia korkeampia tulosennusteita, joiden saavuttamisesta tahdomme saada enemmän näyttöjä.

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: news
30.6.
2017

Apetit tiedotti eilen sopineensa kalaliiketoiminnan myymisestä norjalaiselle Insula AS:lle, mikä on mielestämme osakkeen kannalta positiivista. Nostamme suosituksemme ennakoitua paremman kauppahinnan ja pienentyneen riskiprofiilin takia lisää-tasolle (aik.

Tyyppi: company_report
29.6.
2017

Apetit tiedotti sopineensa kalaliiketoiminnan myymisestä norjalaiselle Insula AS:lle, mikä on mielestämme osakkeen kannalta positiivista. Nostamme suosituksemme ennakoitua paremman kauppahinnan ja pienentyneen riskiprofiilin takia lisää-tasolle (aik. vähennä) ja tarkistamme tavoitehintamme 15,0 euroon (aik. 13,5).

Tyyppi: news
9.5.
2017

Toistamme Apetitin vähennä-suosituksen ja 13,5 euron tavoitehinnan. Osake on nyt mielestämme riski/tuotto -suhteeltaan neutraalisti hinnoiteltu ja osakekurssin nousu vaatisi taakseen merkkejä kannattavuuskäänteestä monen heikon vuoden jälkeen.

Tyyppi: company_report
9.5.
2017

Toistamme Apetitin vähennä-suosituksen ja 13,5 euron tavoitehinnan. Osake on mielestämme nyt riski/tuotto -suhteeltaan neutraalisti hinnoiteltu ja osakekurssin nousu vaatisi taakseen konkreettisia merkkejä kannattavuuskäänteestä.

Tyyppi: company_report
24.2.
2017

Apetitin Q4-raportti oli odotuksiamme heikompi ja laskimme lähivuosien ennusteita entistä vaikeammalta näyttävän markkinatilanteen takia. Yhtiön vuodelle 2018 asetettujen taloudellisten tavoitteiden saavuttaminen näyttää yhä haastavammalta ja haluamme nähdä selkeämpiä merkkejä tuloskäänteestä, jotta voimme nostaa ennusteemme lähemmäs yhtiön julkilausuttuja tavoitteita.

Tyyppi: company_report
28.11.
2016

Nostamme Apetitin suosituksen lisää-tasolle (aik. vähennä) ja päivitämme tavoitehinnan 13,5 euroon (aik. 13,0). Yhtiön osaketta on loppuvuonna painanut kaksi heikkoa perättäistä osavuosikatsausta sekä lokakuussa annettu ohjeistuksen lasku, joiden johdosta osakekurssi on laskenut tavoitehintamme alapuolelle. Olemme siirtäneet katseemme jo kuluvan vuoden heikon tuloksen yli ja pidämme osakkeen arvostusta vuosien 2017 ja 2018 näkymien pohjalta houkuttelevana.

Sivut

Apetit

ISIN: 
FI0009003503
Apetit lyhyesti

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jonka missio on ”luoda kasviksista hyvinvointia”. Apetit toimii pohjoisen Itämeren alueella ja yhtiön suurimpia markkina-alueita Suomen lisäksi ovat Norja ja Ruotsi. Apetit on tunnettu vihannes- ja ruokapakasteista, tuoreesta kalasta ja kalajalosteista sekä esikäsitellyistä hedelmä- ja vihannestuoretuotteista. Yhtiö hankkii pääosan raaka-aineistaan kotimaisilta sopimusviljelijöiltä, jonka jälkeen se jalostaa tuotteet myytäväksi eteenpäin mm. vähittäiskaupalle, HoReCa-sektorille ja teollisuuteen. Apetit-konserniin kuuluva Avena Nordic Grain tytäryhtiöineen on Suomen johtava vilja-, öljykasvi- ja rehuraaka-ainekauppias sekä kasviöljyjen ja rypsipuristeiden tuottaja. Apetit-konsernin liikevaihto vuona 2015 oli 381 MEUR (2014: 385 MEUR) ja operatiivinen liikevoitto 2,6 MEUR (2014: 5,5 MEUR). Konsernin palveluksessa oli keskimäärin 725 henkilöä.

 

Apetitin sijoittajasuhdesivut